amigdas.com

Creșterea și păstrarea caprinelor pentru începători

Cum să păstrați capreleCreșterea caprinelor are o origine foarte veche și există opinii contradictorii cu privire la originea caprelor domestice. Mulți oameni de știință cred că au fost domesticiți în zona dintre Iran, Siria și Palestina în jurul anului 800 î.Hr. e. (Mozolitic). Apoi, caprele, după migrația oamenilor, au apărut în est spre Oceanul Pacific și Oceanul Indian și spre vest spre Atlantic și în Africa. Deja în această perioadă au început să fie crescuți în Grecia, de unde au ajuns în Europa.

Primele capre domestice conținute în turme mici, care erau mereu controlate de păstori, de obicei adolescenți. Inițial, caprele au fost folosite doar pentru producția de lapte și carne și, ulterior, și pentru lână.

Până în prezent, animalul este un animal pe scară largă în întreaga lume, datorită în special capacității sale de a se adapta cu ușurință mediului.

Creșterea caprelor la domiciliu pentru începători

Caprele sunt animale sociale, prin urmare, cel mai bine este să aveți cel puțin două capre. Deoarece masculii necastrați nu pot fi păstrați împreună cu femelele, poate fi necesar să achiziționați mai mult de două persoane.

Există trei tipuri principale de capre, împărțite după sex: femele, bărbați necastrați și masculi castrați. Creșterea masculilor necastrați necesită mult mai mult efort. Acestea ar trebui să fie închise în cuști separate, deoarece ele emit un miros puternic și ele sunt adesea destul de agresive.

Castrați masculi nu pot fertiliza femela. De obicei, ele sunt cumpărate ca animale de companie în curtea din spate.

Selectați vârsta caprelor. După 8 săptămâni de viață, aceștia au, de obicei, un preț mai mic și devin adesea prietenoși dacă se dezvoltă alături de oameni. Cu toate acestea, de regulă, au nevoie de unu sau doi ani înainte ca ei să se poată îmbina, să producă lapte sau să li se permită să mănânce carne.

Selectați o rasă. Unele dintre roci sunt potrivite pentru producția de lapte, altele sunt cultivate pentru carne sau lână. Cercetați rasele care se cultivă în zona dvs., caracteristicile fizice și individualitatea fiecărei rase.

Atunci când alegeți o rasă de capră, trebuie să înțelegeți de ce le veți crește:

 • pentru lapte;
 • pentru lână;
 • pentru carne;
 • pentru reproducere și vânzare.

Capre acasăCosturile asociate cu începutul crescătoriilor de capre, variază în funcție de condițiile climatice și de timp ale regiunii, precum și de profitul pe care îl puteți obține din vânzarea produselor din caprine. Dacă intenționați să ridicați un efectiv în scopuri comerciale, trebuie să cunoașteți costurile și să anticipați profitul.

Încercați să discutați cu diverși crescători sau să obțineți informații despre reproducere în zona dvs. pentru a obține o estimare bună a diferitelor costuri. Rețineți că caprele de reproducție nu sunt profitabile în primii doi ani sau mai mulți, mai ales dacă cresc tinere.

Conținutul de capră în gospodărie

Pentru a păstra aceste animale construi un gard de calitate. Caprele trec bine prin mici deschideri și sară peste garduri. Gardurile trebuie să aibă o înălțime de cel puțin 1,5 m plus un fir de fier întins de sus. Dacă aveți atât bărbați, cât și femei, asigurați-vă că creați două garduri separate, menținând bărbații într-o incintă deosebit de sigură și înaltă. Ideal pentru aceste animale este un mic gazon separat pentru pășunat.

Caprele necesită un loc în fermă, unde pot fi iarna și când plouă. În acest scop este adecvat un hambar mic. Caprele urăsc bălți și un climat umed, deci într-o cameră destinată păstrării caprinelor, ar trebui să puneți covoare din paie, fân și paie de aproximativ 20 cm înălțime.

În timpul construirii sau transformării hambarului, trebuie luată în considerare climatul stabil adecvat. O casă bună pentru capre ar trebui să fie uscată și bine ventilată. Condițiile de iluminare sunt deosebit de importante atunci când animalele nu pot fi întotdeauna în aer liber. Dacă puteți citi cu ușurință un ziar în magazie, animalele vor fi de asemenea mulțumite de lumină.

Hambarul trebuie să fi fost furnizat suficient aer curat, astfel încât conținutul de amoniac și hidrogen sulfurat să fie redus. Acest lucru necesită o bună ventilare. Dar asigurați-vă că nu există curenți care reacționează foarte sensibil la capre.

Umiditatea trebuie să fie cuprinsă între 50 și 70%. Un higrometru simplu (umidometru) din hambar oferă informațiile necesare. Temperatura ideală este de la 8 la 18 ° C.

Important este o separare clară a zonelor de activitate a caprinelor (lezhka și zona de hrănire). Trebuie evitate obstacolele. În special, ieșirea din hambar trebuie să fie largă. Dacă acest lucru nu este posibil, trebuie furnizate mai multe ieșiri.

hrănire

Ce să hrănești caprele acasăHrănește capra este în mod preponderent pășune, care, în sine, este un avantaj, deoarece are multe produse de a alege. Capra are tendința să aleagă: în timpul hrănirii inițiale, cele mai apetisante plante sunt mâncate și apoi altele. Caprine prezintă un interes mai mare pentru ierburi sau plante cu o suprafață mare de frunze.

Ovăz, grâu, fructe și legume sunt de asemenea bune pentru hrănirea caprinelor. Este important să existe copaci pe pășune, de preferință pomi fructiferi, deoarece caprele le place să mestece coaja. În timpul iernii, ramurile copacilor reprezintă o bună adăugire a pupiei. Ele oferă caprine cu suficiente vitamine și minerale.

Este foarte important să se studieze asimilabilitatea produselor, pentru a evita riscul unei boli, cum ar fi flatulența. Este necesar să se dea un amestec care conține fân, ceea ce facilitează procesul de asimilare a altor produse. Concentratele trebuie administrate cu moderatie, deoarece incetinesc procesul de digestie. Prea multă iarbă apoasă, cu un conținut redus de fibre și un conținut ridicat de zahăr, are un efect negativ asupra digestiei.

Îndepărtați plantele otrăvitoare, deoarece caprele mestec aproape totul, deși povestirile pe care le mănâncă chiar din cauciuc și zdrențe sunt puțin exagerate. Frunzele de cireadă sau de sălbăticie sunt plante care pot fi otrăvitoare pentru capre. Plante cum ar fi ceapa, varza, untul si patrunjelul pot da un gust neplăcut laptelui.

Comparați diferitele cereale pentru a evalua ceea ce este mai nutritiv și mai convenabil pentru hrănirea caprinelor. Trebuie să vă asigurați că produsele conțin o cantitate semnificativă de calciu și fosfor.

În timpul sarcinii caprele nu au nevoie de costuri speciale de energie, până la 4 luni de sarcină atunci când greutatea în viu a unei caprine crește. În acest moment, caprine încă mai au nevoie de o cantitate suficientă de minerale și vitamine, cele mai des întâlnite în efectivele de animale. Concentratele reprezintă cel mai eficient mijloc de a echilibra deficitele de energie, proteinele, mineralele și vitaminele. Chiar mai interesant este utilizarea unui amestec solid solid, adică un amestec deja preparat sub formă de pulbere sau granule, în care sunt prezente toate cerințele nutriționale pentru caprine.

Hrănirea tânărului este foarte importantă, la început se întâmplă atunci când se administrează colostru, ceea ce este de o importanță capitală. Începând cu a 20-a zi, încep, în plus față de laptele mamei, să mănânce alimente solide, bineînțeles, în cantități mici. În acest moment, cu creșterea intensivă, suptul de lapte se realizează cu ajutorul anumitor găleți cu sticle adecvate pentru bebeluși. Dar trebuie să fii atent, deoarece înțărcarea prematură de la mamă poate afecta greutatea.

Excomunicarea din piept nu este altceva decât o tranziție completă de la alimentația pe bază de lapte la alimente solide.

boală

Ce pot fi capre bolnaviCondiția definitorie pentru fiecare crescător este turma sănătoasă. Acest lucru nu înseamnă absența oricărei patologie, dar aceasta înseamnă că există o etapă în care „constantă patologică“ cre tere a monitorizat și prelucrate în moduri diferite, și, prin urmare, nivelul patologic este redus, astfel încât să nu compromită rezultatele economice ale creșterii animalelor.

Caprele sunt animale puternice, dar nu sunt protejate de boli. Există multe boli și paraziți care afectează caprine:

 • paraziți externi (păduchi și acarieni);
 • paraziți interiori;
 • boli cauzate de malnutriție, salmoneloză.

O altă problemă obișnuită este mastita, unde originea poate fi multiplă (traumă toracică, igienă slabă, lactație lactată). O altă patologie, considerată periculoasă, din care nu există încă un vaccin - artrita-encefalită, care afectează în principal rasele de lapte. Printre cele mai frecvente și cele mai periculoase boli infecțioase nu numai pentru caprine, ci și pentru oameni, este bruceloza și tuberculoza. Atunci când caprele se află în contact strâns cu păsările de curte, acestea riscă să fie infectate cu coccidioze.

Pentru a reduce probabilitatea unei boli la animale, este necesar:

 • Creșterea caprinelorconstruirea unui magazin uscat și bine ventilat;
 • asigurarea igienei stabile și a produselor lactate;
 • îngrijirea periodică a copitelor;
 • cercetarea consecventă și tratamentul paraziților;
 • restricția unei hrana bogată în carbohidrați;
 • introducerea unui volum suficient;
 • respectarea cerințelor privind vitaminele și mineralele pentru animale;
 • prevenirea situațiilor stresante pentru animale.

Mai ales atunci când cumpărăm animale noi există întotdeauna pericolul de a introduce paraziți și boli. Dacă acest lucru este posibil, animalele trebuie ținute în "carantină" în primele zile, pentru a putea detecta dehelmintizația și pentru a detecta bolile. De asemenea, trebuie remarcat faptul că structura modificată a efectivului pentru animale este o situație stresantă care poate afecta negativ produsele lactate și sănătatea animală. Prin urmare, noile achiziții ar trebui să fie întotdeauna bine gândite.

Dacă comportamentul animalului sa schimbat brusc, acesta este primul semn al bolii. Următoarele comportamente implică probleme de sănătate:

 • anxietate, indiferență;
 • culoarea pielii murdare;
 • tuse uscată;
 • la urechi reci sau calde, în loc de urechi calde;
 • natura neobișnuită a gunoiului de grajd.

Dacă bănuiți că aveți probleme grave de sănătate, trebuie să contactați imediat un medic veterinar.

Sfaturi și avertismente

Cum să aibă grijă de capreEste necesar să castrați aproape toți bărbații tineri. Chiar dacă doriți să faceți reproducerea caprelor, trebuie să știți că pentru 25-50 de femei este de ajuns un bărbat.

Găsiți experți cu care puteți consulta în caz de probleme grave. Dacă nu există producători de capre sau veterinari în zona dvs., cumpărați o carte despre Goatwork pentru începători, care abordează chestiuni cheie cum ar fi efectuarea de controale sanitare și recunoașterea semnelor de boli majore.

Sterilizați toate echipamentele pentru muls și păstrați zona în care curățați mulgerea.

Deseori verificați gardurile pentru găuri.

Caprele necesită îngrijire zilnică. Dacă planificați o vacanță, va trebui să angajați un ameliorator cu experiență care să vă înlocuiască în absență.

Nu folosiți o plasă de sârmă subțire și o sârmă ghimpată atunci când construiți garduri.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Codul de pește, unde trăiesc acest pește valoros și cum arată?Codul de pește, unde trăiesc acest pește valoros și cum arată?
Cum să laptezi și să distribui o capră înainte și după lambingCum să laptezi și să distribui o capră înainte și după lambing
Descrierea și caracteristicile distribuției caprelor de munte sălbaticeDescrierea și caracteristicile distribuției caprelor de munte sălbatice
Zaanen Goats: descrierea raseiZaanen Goats: descrierea rasei
Masina de muls pentru capre de catre mainiMasina de muls pentru capre de catre maini
Caprine de lapte fără miros cu descriere și fotografieCaprine de lapte fără miros cu descriere și fotografie
Caprele Cameruniei - descrierea și caracteristicile rasei de capre piticCaprele Cameruniei - descrierea și caracteristicile rasei de capre pitic
Alimente pentru copii din primele zile ale vieții: ce să hrănească copiiiAlimente pentru copii din primele zile ale vieții: ce să hrănească copiii
Caracteristicile rasei de capră alpină, demnitatea acesteiaCaracteristicile rasei de capră alpină, demnitatea acesteia
Rase de capre de lapte: nume, descrieri și caracteristiciRase de capre de lapte: nume, descrieri și caracteristici
» » Creșterea și păstrarea caprinelor pentru începători
© 2021 amigdas.com