amigdas.com

Cropul de reproducere: principiul cultivării la domiciliu

Cultivarea crapului în condiții domesticeMulți experți spun, inclusiv meritele crapi observate rata de supraviețuire a peștilor la iaz, nepretențioase la nutriție și creștere accelerată. Prin urmare, dacă există un iaz artificial sau o piscină într-o reședință de vară, este necesar să profitați de acest lucru. Dar pentru cresterea crapului la domiciliu, ar trebui sa stiti cateva capcane si trucuri pentru a obtine rezultatul dorit.

Caracteristici și descrierea crapului

Această specie de pește de apă dulce Este larg răspândită și aparține genului de ciprinide. Patria sa originală este Asia, dar în prezent acest pește este cunoscut aproape peste tot. Carp a devenit faimos, deoarece este destul de solicitat în sfera industrială și este benefic să-l reproducem.

E interesant! Istoria cunoaște un caz în care pescarii englezi și germani au fost prinși într-o crapă de cânepă cu greutatea de 38-40 kg. Dar Cartea Guinness reprezinta campionul, care a fost prins cu greutatea de 41 kg si cu varste de aproximativ 17 ani.

Indivizii indigeni, spre deosebire de crapii sălbatici, cresc mai repede și se înrăutățește ușor pe teritoriile Rusiei și Ucrainei. Cele mai populare rase din zona de acvacultură sunt crapul și crapul ucrainean. Dar în agricultorii de pește pentru o lungă perioadă de timp Crapul este valoros pentru reproducere. Lungimea lor este de 100 cm, greutatea specimenelor adulte variază de la 35 la 120 kg. Acest tip de pește poate fi capturat numai în zonele asiatice, iar în țările CSI masa lor nu depășește 50 kg.

E interesant! Speranța de viață este de 50 de ani. Pot pune aproximativ 800 de ouă, dacă temperatura apei nu este sub limita de 17 grade.

Achiziționarea de prăjituri

Reproducerea crapuluiPentru reproducerea crapului la domiciliu, este recomandabil să cumpărați prajituri la fermele piscicole. Pentru a face acest lucru, trebuie să cunoașteți toate informațiile necesare despre fermă, despre cum sa dovedit ea pe piață și dacă această organizație a fost creată cu mult timp în urmă. Atunci când cumpărăți prajituri, este necesar să cereți o licență, să întrebați prezența bolilor și posibilele epidemii care au fost recent.

Toți acești factori influențează succesul viitoarei afaceri, pentru că înainte de a cumpăra astfel de nuanțe afectează adaptarea la un nou loc de reședință, așa că trebuie să te uiți și la condițiile peștilor. Cele mai multe start-up antreprenorii, fermierii de pește cred că, dacă ați cumpărat ouă nefertilizate și de a face într-un corp de acasă Weiss, puteți crește cu ușurință propriile lor tinere.

Această metodă de cultivare este destul de eficient, dar există un dezavantaj - folosirea acestui dispozitiv nu este atât de ușor pe cât pare la prima vedere, acest lucru necesită experiență și expertiză, sau pentru iarna nu va funcționa puietului de calitate. În cazul în care a fost luată o astfel de decizie, atunci ar trebui să vă pregătiți pentru achiziționarea repetată de pește la ferma de pește, care, la rândul său, va lua timp.

Sfat important! Pescarii cu o experiență îndelungată recomandă să cumpere cel puțin un an de minori care au experimentat hibernare.

Cropul de reproducere la domiciliu

Înainte de a creste crapul la domiciliu, trebuie sa dati in mod corespunzator piscina sau iazul. Este necesar să se creeze condiții confortabile pentru pești.

Creșterea crapului în piscină

Cum să hrănești crapulAceastă opțiune presupune o adâncime de cel puțin 100 cm și un volum de cel puțin 15 metri cubi. Carp - pește supraviețuiește la diferite condiții, astfel încât piscina poate folosi de plastic, beton, ceramică și lemn, forme sunt, de asemenea, posibilitatea de a utiliza diferite tipuri. Piscina pentru pești este echipată cu un compresor special, filtre, sistem de drenaj, aeratoare și sterilizatoare.

Dar, în ciuda eforturilor laborioase, majoritatea fermierilor de pește preferă să crească crapul în bazine. În acest caz, este posibil să se regleze temperatura și circulația apei, ceea ce afectează în mod semnificativ viața peștelui. Piscina este eficientă prin faptul că este ușor să setați nivelul dorit de oxigen.

Silozuri piscine au apărut nu cu mult timp în urmă și au început deja să câștige popularitate. Principiul de proiectare este după cum urmează: de sub apă este furnizată și, turnând peste circumferință, umple rezervorul la nivelul dorit. Există un dezavantaj, mărimea acestui bazin este destul de mică, ceea ce este foarte neprofitabil. Crapați crapul în piscină când se formează microflora. Pe măsură ce peștele crește, se recomandă să se scurgă și să se umple periodic cu apă proaspătă.

Trebuie să știți! Aprilie și martie sunt cel mai bun timp pentru a lansa prăjiți.

Creșterea kapov în iaz

Ce este crapul hrănit acasăÎn cazul în care casa are deja un iaz vechi, este suficient să se efectueze curățarea și să se asigure iazul cu alimente vegetale. Dar astfel de rezervoare nu sunt întotdeauna disponibile, în acest caz pentru creșterea crapului, ar trebui create artificial. Pregătirea nu va dura mai mult de 1 an. Parametrii iaz de astfel de tehnologii: o adâncime medie de 150 cm, iar zona nu este mai mică de 300 * 300 cm La mal copaci plantați în mod necesar și iarbă - aceasta va asigura o legare marginile rezervorului .. În final, se alimentează alge speciale și restul furajelor de vegetație.

Unii fermieri de pește sfătuiesc să compacte fundul, iar acest lucru se face cu beton și nisip. Deasupra soluția congelată este plasată o peliculă de cauciuc, apoi turnat în apă și zooplancton diluat, creează în continuare o natură artificială a rezervorului. Crap preferă apă caldă, umplerea frigului nu este recomandată.

După întregul proces, Apa din iaz trebuie infuzată la o temperatură de 25 de grade în medie. Pentru a face microflora în regim accelerat, este suficient să luați câteva zeci de găleți de apă dintr-un iaz sălbatic și să-l adăugați într-un iaz artificial. Nu este recomandabil să construiți un container pe terenul inferior, precum și pe drumuri apropiate.

Trebuie să știți! Nu trebuie să permiteți păsărilor de apă să se așeze pe un iaz, pot infecta o infecție.

Cura de hrană

După 9 luni de reproducere a crapului, de la caviar mic individul poate crește 500 de grame dacă peștelui îi este oferită o dietă completă și echilibrată. Pentru prăjituri, astfel de creaturi vii sunt potrivite pentru hrănire: moluște, larve de insecte, infuzorii, viermi și crustacee mici. Tehnologia Carp este crescută semi-intensiv și intensiv:

 1. Mancarea crapilorMetoda semi-intensivă. Această metodă utilizează furaje agrotehnice și zoologice, de exemplu: ovăz, porumb și grâu. 1500 kg de pește sunt obținute pe unitate de suprafață. În sezonul de vară, va fi necesară o cantitate mare de proteine, în acest scop, furaje mixte, deoarece experții recomandă.
 2. Metoda intensivă. Crapul se hrănește în principal pe vegetație și zooplancton. Această metodă are avantajul că nu necesită cheltuieli mari pentru hrănire, dar există un drawback, în medie 450 kg de pește pe unitate de suprafață. Dar produsele alimentare constau în principal din furaje mixte cu un conținut de proteine ​​de 40%. Dacă această metodă este folosită pentru a construi un iaz pe o suprafață mare, atunci există riscul unei epidemii care ar putea ucide întregul pește.

Nu este recomandat să se hrănească peștii cu o suprasolicitare mare, restul de alimente vor polua apa. Pentru un individ, furajele reprezintă 3% din greutatea peștilor în sine. Mesele sunt furnizate de 2 ori pe zi.

Crap comportament în timpul iernii

În sezonul de iarnă, crapul mănâncă mai puțin și se hrănește. Dacă iazul artificial este de dimensiuni mici, atunci crapul poate muri, în iazurile naturale este perfect iarna. Problema este lipsa de oxigen în apă.

Problema este rezolvată! Este suficient să cumpărați echipament. În iaz, trebuie să montați un dispozitiv pentru aerare, care va menține temperatura în grade de 0 grade. Există, de asemenea, oa doua opțiune, crapul ar trebui mutat într-o cameră imensă.

După prima retragere de zăpadă, peștele poate fi mutat înapoi în rezervor, dar cu condiția ca apa din acesta să fie suficient de caldă.

Este important să știți! Crapii pescuiesc în apă puțin adâncă pentru câteva zile, apoi încep să mănânce intens, câștigând putere. Peste la vârsta de trei ani poate obține rubeolă, boala este prevenită în timp util. Pentru profituri mari se recomandă cumpărarea unui set de echipamente:

 • Cum se păstrează bazinele cu crappompă;
 • rețele de carcase;
 • tobe;
 • incubator pentru cultivarea caviarului;
 • filtre de curățare;
 • o mașină de tuns iarba;
 • dispozitiv de măsurare;
 • sterilizatoare pentru ultrafiltrare, precum și ozonatoare;
 • generator de oxigen;
 • circuit de alimentare cu circuit închis cu ieșire de retur;
 • un alimentator auto;
 • lumini.

Acest echipament va simplifica foarte mult sarcina și va aduce un profit mare crescătorului de pește.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a alege o tijă de crap: tipuri și caracteristiciCum de a alege o tijă de crap: tipuri și caracteristici
Carp fishing - cum să pescuiască corect în diferite sezoaneCarp fishing - cum să pescuiască corect în diferite sezoane
Unde se află și ce mănâncă peștele?Unde se află și ce mănâncă peștele?
Minuni de pește: habitate și tehnici de pescuitMinuni de pește: habitate și tehnici de pescuit
Rase ale celor mai mari iepuri din lumeRase ale celor mai mari iepuri din lume
Pescuit excelent în regiunea SamaraPescuit excelent în regiunea Samara
Câine de pește: descriere, specie, caracteristici ale nutrițieiCâine de pește: descriere, specie, caracteristici ale nutriției
Crucea de aur: habitate și capturiCrucea de aur: habitate și capturi
Orez crap. Crapă și crapă mare. Descrierea speciilorOrez crap. Crapă și crapă mare. Descrierea speciilor
Specii și particularități ale autocolantelor de peșteSpecii și particularități ale autocolantelor de pește
» » Cropul de reproducere: principiul cultivării la domiciliu
© 2021 amigdas.com