amigdas.com

Câine singuratic: caracteristicile rasei

Apariția câinilor de SamoyedTimp de mai multe secole, câinele a fost cel mai bun prieten al bărbatului. Devotamentul și curajul cvadruplurilor au surprins mereu oamenii. Se știe că un animal își poate sacrifica propria forță, sănătatea și, uneori, viața de dragul siguranței proprietarului. Și o înclinație specială pentru învățarea rapidă îmbunătățește doar calitățile pozitive ale acestui animal de companie.

Dintre numeroasele rase de câini cultivate de oameni, Samoyed Laika este considerată foarte populară. În popor se numește adesea un spitz samojed sau arctic cu o istorie foarte bogată, care își are rădăcinile în trecutul îndepărtat. Patrie Samoyed ia în considerare nordul îndepărtat al Rusiei și al Siberiei. Datorită condițiilor climatice Câinele a primit un aspect expresiv și o performanță excelentă. În prezent, el este adesea crescut ca un animal de companie, dar în unele regiuni ale țării noastre îi folosesc pentru muncă.

Istoricul originii rasei

Descrierea rasei de câineDupă cum sa menționat deja, Laika Samoyed este clasată printre cele mai vechi rase și numele său este asociat cu populația indigenă a nordilor Samoyedelor, care cu multe secole în urmă locuiau în Siberia și Urali. Rătăcind de la un loc la altul, crescând numeroase efective de vite, triburile aveau nevoie de ajutoare fiabile și durabile. Drept urmare, au reușit să înfrunte câini foarte supuși și devotați, care în curând au început să pasc oile, să-i ajute pe oameni în vânătoare, să asiste copiii mici și să transporte sanie grele peste taiga fără margini. O trăsătură distinctivă a lui Samoyeds este rezistența și tolerabilitatea înghețurilor severe.

Primii reprezentanți ai rasei în afara nordului rusesc a apărut în Anglia. Acolo au fost luate de renumitul om de știință zoolog Ernst Kilburn-Scott. Nativul Samoyede este considerat patriarhul antic al vesnicului Samojed Laika.

Zoologul a fondat prima grădină din lume, unde această rasă unică a fost crescută. De asemenea, a fondat primul club din lume în 1909. Și deși Samoyedii se pot lăuda de o lungă istorie, aspectul lor și trăsăturile de bază ale caracterului au rămas practic neschimbate. Animalele au ieșit întotdeauna cu o tendință de a studia, inteligență ridicată, rezistență și ascultare. Din acest motiv, au fost folosiți în mod activ nu numai ca un animal de companie, ci și pentru rezolvarea multor probleme de securitate, vânătoare și alte scopuri.

Samoyed Laika: caracteristicile rasei

Samoyeds din specia sebacee sunt rase mijlocii, au o figură musculară și un aspect grațios. Barbatul adult poate ajunge la înălțime de 50-58 centimetri, în timp ce cățelele cresc rareori la 55 de centimetri. Greutatea medie este de 20-30 kilograme.

Laika Samoyed are un fizic armonios, reprezentat de:

  • Un câine de culoare albă purăCapul este în formă de pană. Blana este suficient de scurtă și netedă. Urechile sunt negre;
  • Lobe negre. În majoritatea cazurilor, acești câini sunt caracterizați de lobul negru, dar există exemplare cu maro sau corpulent;
  • Urechi dense cu vârfuri rotunjite. În interiorul urechilor este o haină groasă. La câini, urechile se află, iar în cazul persoanelor adulte se află într-o poziție în picioare;
  • Ochii sunt în formă de migdale, care diferă în iris întunecat și expresivitate intensă. Din acest motiv, câinele arată inteligent și amabil;
  • Membre puternice. Complet toate membrele Samoyed Laek sunt musculare. Lăzile aplatizate sunt acoperite cu un capac dens de lână, iar coada are o lungime suficientă și o lână de lux;

Astăzi, zoologii disting șapte specii de specii Samoyed, dar numai două tipuri sunt înregistrate oficial:

  1. Wolf. Reprezentanții de acest tip au un cap în formă de pană, un corp fizic slab și un piept de dimensiuni medii;
  2. Ursul. Câinii au un spate scurt și un fizic înălțat;

Speranța medie de viață a câinilor Samoyed variază de la 8 la 12 ani. Dar cu grija adecvată, unii indivizi trăiesc timp de 14-15 ani.

Caracteristicile exterioare ale hainelor-samoyed, personaj și obiceiuri

Caracteristicile expresive ale aspectului sunt subliniate de un guler unic de lana. Bărbații adulți poartă părul dur și lung, care este vizibil în mod clar pe membrele posterioare și pe coada groasă. În natură, există trei tipuri principale de colorare a câinelui Samoyed:

  • Copiază cu lână de culoare albă de zăpadă;
  • Persoanele cu păr alb și pete de nisip sau cremă;
  • Indivizii buni și maronii. Ultimul tip este destul de rar;

Caracteristicile raseiDe mii de ani, câinii Samoyed au interacționat strâns cu oamenii, ajutându-i în diferite sfere ale vieții. Ca urmare, rasa a devenit foarte prietenoasă, blândă și ascultătoare. Sunt capabili să găsească legătura cu alte animale, oameni și mai ales copii. Puii samoizi sunt cel mai bun partener de familie și se disting prin jucăușie, o înclinație spre distracție și sociabilitate. Cu un astfel de catelus, bebelușul tău doar nu se va plictisi.

Atunci când apar situații periculoase, vor fi în gardă și vor începe să latre. Dar astfel de trăsături caracteristice, cum ar fi prietenia și credulozitatea, nu le permit să le folosim ca gardieni fiabili. Un caine samoyed nu-i place un singur mod de viata. Ea trebuie să fie în cercul oamenilor sau al altor animale, care participă la toate evenimentele. Fără atenția și atenția corespunzătoare, câinele sa plictisit rapid și a încetat să mai fie jucăuș.

Cu toate acestea, absența unei companii conduce deseori la anomalii și tulburări psihologice, care vor fi însoțite de lătrat prelungit și de mestecat. În ceea ce privește antrenamentul de catelus Samoyed, nu există greutăți. Animalul de companie este înclinat să învețe, își amintește repede comenzile și se supune perfect stăpânului său. Firește, unele persoane au un caracter foarte complex și încăpățânat. Se consideră independenți și nu vor asculta de fiecare contra. Pentru a îmblânzi și a instrui un astfel de câine ar trebui să aibă o experiență și abilități.

Puii și adulții găsesc rapid contactul cu copiii și alte animale de companie. Dar, din păcate, unele animale mici devin rapid o pradă pentru ei, în special, păsări. În cazul în care căutați un animal de companie liniștit și calm, atunci samoyed nu este cu siguranță o opțiune. Cu ei trebuie să jucați mult, să mergeți, să vă antrenați și să vă contactați. Doar în acest caz va fi posibil să-ți ridici un prieten bun pentru viață.

Este important să rețineți că puii sub doi ani sunt huliganii. Dar toate tulburările se opresc după atingerea maturității.

Caracteristici de educație câine Samoyed

Și deși nu există proprietăți negative în caracterul Samoyed, fără o educație adecvată, animalul de companie nu va deveni cu adevărat loial și supus. Principiile de comportament stabilite de natură trebuie corectate și consolidate. Puteți începe formarea la vârsta de 3 luni, dar pentru a patrona și a avea grijă de catelus urmează imediat din primele zile de la apariția sa.

Crescătorii experimentați recomandă recurgerea la diferite metode de educație. Uneori este necesar să forțați un câine să efectueze acțiuni specifice, dar pentru ascultare să îl încurajeze și să-l hrănească cu diverse delicatese. Este important să forțați puilor să repete o comandă de aproximativ trei până la patru ori. În caz contrar, nu puteți scăpa de neascultarea și manifestarea unui caracter independent. Folosirea eforturilor fizice în educație este extrem de descurajată. Acest lucru poate întrerupe sănătatea psihică a animalului și poate deteriora demnitatea acestuia.

În timpul antrenamentului, puteți aplica tehnica "pachetului de lup", cand proprietarul devine lider in absolut toate sferele vietii cainelui, de la nutritie la mers. Pragul casei trebuie să fie traversat numai de proprietar. Și numai după aceea animalul de companie. De la o vârstă fragedă, catelul trebuie să echipeze un loc personal cu toate facilitățile.

Grijă de Samoyed Laika

Câine SamoyedUn câine samoyed este o rasă universală. Un animal poate trăi, ca într-o casă sau apartament privat sau pe stradă. Nu se teme de schimbări bruște de temperatură, temperaturi ridicate sau scăzute. Dar când crește în aer liber este necesar să se construiască o incintă sigură și o cutie cu așternut. Chiar înainte de achiziționarea unui animal de companie, stabiliți scopul acestuia. Dacă este doar un favorit acasă, atunci nu vor exista dificultăți speciale în educație, dacă steaua este pentru emisiuni, atunci va fi mai mult efort.

Având în vedere varianta partenerului de familie, este important să se acorde atenție faptului că câinele trebuie spălat cel puțin de 1-2 ori pe an. Practic, lâna groasă a câinelui diferă în capacitatea sa de auto-curățare. Când speli un animal, poți utilizați unelte speciale care sunt disponibile la magazinele de animale de companie.

Se știe că câinii de sex masculin mănâncă lână o dată pe an, și cățelele - de două ori. Lana trebuie să fie pieptănată în mod regulat și să se scape de dăunători. Pentru a face acest lucru, sunt utilizate perii sau pungi. În educația apartamentului, procedura se repetă în fiecare zi. Nu există arome specifice pe care acești câini nu le publică, ceea ce reprezintă un avantaj demn.

Cel puțin o dată pe săptămână trebuie să inspectați sau să curățați (dacă este necesar) urechile animalului. În acest proces, utilizați discuri din vată de bumbac cu umpluturi speciale de curățare. Când ghearele cresc, ele pot fi îndepărtate, iar lâna lângă degete poate fi tăiată.

Este important să înțelegem că, de-a lungul secolelor, Laika Samoyed a servit unei persoane și a rezolvat multe sarcini de zi cu zi. În această privință,, ei încă mai au nevoie de anumite încărcături. Foarte bine dacă mergi câinele cel puțin de două ori pe zi, forțându-l să-și petreacă o mulțime de energie. Antrenați-vă mai bine animalele de companie dimineața sau seara.

Procedura de hrănire trebuie tratată cu toată responsabilitatea. Dă animalului numai produse naturale sau rații speciale uscate. Doar dacă mâncarea este utilă, veți putea crește un animal de companie sănătos și productiv.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să determinați în mod corect vârsta unui cățeluș sau a unui câine adultCum să determinați în mod corect vârsta unui cățeluș sau a unui câine adult
Pomeranian Black Spitz: descriere, hrănire, sfaturi de îngrijirePomeranian Black Spitz: descriere, hrănire, sfaturi de îngrijire
Rasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu UrsiiRasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu Ursii
Liceul ruso-european: o descriere a raseiLiceul ruso-european: o descriere a rasei
Alegeți o porecla frumoasă pentru câineAlegeți o porecla frumoasă pentru câine
Descrierea rasei Laika din Siberia de EstDescrierea rasei Laika din Siberia de Est
Coate Retriever: o descriere a naturii apartamentuluiCoate Retriever: o descriere a naturii apartamentului
Curtshaar german. Descrierea rasei de câiniCurtshaar german. Descrierea rasei de câini
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Câini japoneze de câine: descriere și fotografiiCâini japoneze de câine: descriere și fotografii
» » Câine singuratic: caracteristicile rasei
© 2021 amigdas.com