amigdas.com

Simptomele și tratamentul bolilor de porc

Boli ale porcilorPorcul domestic este un gen din specia bovină de porcine reale din familia porcilor. Au fost porci din miezul sălbatic subsol din Asia și Europa. Și au fost domesticite în cel de-al cincilea mileniu î.Hr. e. în unele părți ale Europei și Asia de Est.

Din cele mai vechi timpuri, oamenii s-au angajat în porci de reproducție Ridicat de calorii și carnea nutritivă. Datorită simplității conținutului porcilor sunt crescute în cantități mici în mediul rural gospodării private și volumul industriale la fermele de porci și ferme.

Din păcate, proprietarii acestor animale, se îmbolnăvesc adesea. Este vorba despre boli și provoacă daune semnificative porcilor - aceasta este o scădere a calității reproducerii și îngrașării, a costurilor neprevăzute ale tratamentului și a posibilității decesului animalelor. Chiar dacă bolile nu duc la moartea animalului, ele încă mai lasă urme în viața viitoare a porcilor (reducerea grăsimii, stingerea etc.).

Prin urmare, pentru a păstra starea de sănătate a porcului ar trebui să aibă nu numai grijă de ea în mod corespunzător, strict punerea în aplicare a standardelor sanitare și veterinare de bază ale conținutului său, adăpare și hrănire, dar, de asemenea, să fie capabil de a distinge persoanele sanatoase de la pacienti, precum si să cunoască metodele de tratament.

principal metode următoarele sunt diagnosticele

 • Observarea constantă a schimbărilor în comportamentul și natura animalului.
 • Inspectarea porcilorControlul, cantitatea și calitatea aportului de hrană.
 • Inspectarea zilnică necesară a aspectului animalelor de companie. Mai ales este necesar să se monitorizeze modificarea stării pielii (culoare, uscăciune, deteriorare).
 • Efectuați în mod sistematic măsurare temperatura prin rectul animalului. Se consideră temperatura normală la porcii 38-39 ℃, la animalele tinere - 39-49 ℃.
 • Luând un test pentru urină și fecale de porc pentru a exclude tulburările gastrice.

Boli ale simptomelor și tratamentului porcilor

principal boală porcii pot fi împărțiți în trei grupe:

 1. Infecțioasă.
 2. Parazitara.
 3. Neinfecțioase.

Bolile infecțioase ale porcilor

Boala infecțioasă apare ca urmare a intrării agenților patogeni de origine animală în organism și a răspândirii și reproducerii ulterioare. Bolile infecțioase se caracterizează prin capacitatea de a transmite la alte animale. Astfel de boli pot fi periculoase pentru corpul uman. Prin urmare, rolul lui preventiv activități de cultivare a porcilor. Astfel de măsuri includ curățarea în timp util a spațiilor, dezinfecția acestora, lupta împotriva rozătoarelor și a insectelor și este, de asemenea, necesar să se vaccineze un animal sănătos.

ciumă

Boli ale porcilor-ciumaBoala infecțioasă, care este considerată una dintre cele mai contagioase. Acesta curge sub formă de febră și afectează în principal organele care formează sânge și vasele de sânge. În cazurile severe, neglijate, ciuma se manifestă sub forma inflamației difterice a tractului gastro-intestinal sau a inflamației plămânilor. Virusul, care conține acid ribonucleic, ajungând în corpul unui porc, se acumulează în ficat, măduvă osoasă, limf și vase. Aceasta duce la o îngustare a vaselor și, ulterior, la inflamație, hemoragie, modificări necrotice în țesuturi.

La această boală doar porcii sunt sensibili, indiferent de sezon. Perioada de incubație a ciumei durează aproximativ 4-7 zile. Debutul bolii se caracterizează printr-o creștere a temperaturii la 42 ℃. Mai mult, hemoragiile apar pe pielea unui bolnav. Porcul devine lent, deprimat, refuză mâncarea, adesea boala este însoțită de vărsături. Aproximativ 2-3 zile după infectare, poate să apară moartea animalului infectat.

Măsurile de control și prevenire împotriva ciumelor pot include ucidere din numărul total de animale care se aflau în vatra bolii. Fermele în care a fost găsită ciuma sunt închise pentru carantină, care durează 40 de zile după ultima moarte a animalului și numai după dezinfecție.

gripă

Această boală provoacă febră și inflamația organelor respiratorii mucoase. Are loc într-o formă foarte acută, mai ales la purceii care alăptează. Cauza bolii este virusul gripal. Acest virus este eliberat în cantități mari prin strănut și tuse, iar în cazuri grave, virusul poate fi izolat în urină și sânge. Virusul porcin este similar cu un virus de tip A, care poate fi, de asemenea, excitat în corpul uman.

Gripa de porcCea mai mare parte a acestei boli este afectată de purcei lunari. Virusul gripal este transmis prin picături din aer, de la persoane bolnave și bolnave. Apariția bolii, poate în fermele cu condiții de detenție neiertătoare în perioada toamnă-iarnă.

Perioada de incubație a bolii este de 1-2 zile. Există o boală în acut forma exprimată. Însoțind boala este o creștere bruscă a temperaturii la 42 ℃. Animalul devine lent, refuză complet hrana și minciuni în mod constant. În timp, organele respiratorii devin afectate, nivelul de descărcare a mucusului nazal, lacrimare, strănut, tuse crește. În exterior se pare că frecarea frecventă a purceilor bolnavi cu diverse subiecte. Coada, membrele și urechile dobândesc o nuanță albăstrui. După un timp, simptomele pot să dispară, dar mai târziu apar cu vigoarea reînnoită.

În scopuri preventive, este necesar să se izoleze porcii bolnavi din întregul efectiv. Puii suspecți sunt aruncați. Soluția fierbinte de hidroxid de sodiu (concentrație de 2-3%) este dezinfectată în încăpere.

furie

Rabia este o boală virală gravă cu o leziune a sistemului nervos, care, de regulă, se termină cu un rezultat fatal.

Vaccinarea împotriva rabieiSursa de infecție sunt animalele bolnave care secretă virusul cu saliva și îl transmit prin mușcătură. Cel mai adesea sunt porci Muntii forma de boală, în acest moment porcul manifestă o agresiune deosebită față de animalele speciei sale. Animalele au zguduit răgușit, s-au grabit la pereți, sapând în mod activ pământul cu picioarele. Cursul tăcut al bolii este mult mai puțin obișnuit și se manifestă prin slăbirea abundentă, mersul în râs, înfundarea mormântului. În cea de-a doua zi pot să apară paralizii ale extremităților.

Prevenirea bolii se bazează în principal pe vaccinare animale. Este necesar să se ia măsuri pentru distrugerea câinilor fără stăpân.

Gastroenterită virală

Această boală apare cu vărsături acute, deshidratare și diaree abundentă. Rata foarte mare a mortalității la purcei. Gastroenterita virală se caracterizează prin inflamarea intestinului subțire și a mucoasei gastrice.

Prevenirea bolii constă în carantina animalelor noi, precum și în decontaminarea deșeurilor alimentare alimentate la porci.

Sunt date purceii nou-născuți în decurs de 5-6 zile după naștere substanţe, care conțin bifidobacterii.

Dysenteria porcilor

Această boală provoacă daune uriașe porcilor. Se caracterizează prin necroză intestinul gros și diareea sângeroasă. Agentul cauzal al bolii este spirochetele. Foarte susceptibil la dizenteriile de animale tinere până la vârsta de 5-6 luni, dar uneori porcii adulți se îmbolnăvesc. Sursa agentului patogen este de animale bolnave. Infecție, posibil prin contaminare cu descărcarea de persoane bolnave, apă, hrană pentru animale, gunoi.

Boala procedează acut și cronic. Indicatorul principal al infecției este diareea, care este înlocuită periodic de constipație, apărută în 3-7 zile și însoțită de o ușoară creștere a temperaturii corporale și o scădere a apetitului. Fețele pot avea o culoare variind de la castaniu roșcat la maro închis. Exerciții cu impurități de cheaguri de sânge și puroi.

ucidereRespectarea normelor sanitare și veterinare pentru păstrarea și hrănirea animalelor, dezinfectarea spațiilor în fermele de porci și principalele măsuri de prevenire a dizenteriei porcilor.

Pacienții de porci și vecini de pe mașină sunt selectați și trimiși la ucidere. Mașinile la care au fost ținute aceste animale sunt supuse curățării și dezinfecției.

Boli parazitare ale porcilor

Boli ale porcilor, care sunt cauzate de răspândirea activă a celulelor parazitare în corpul animalului și sunt incluse în grupul bolilor parazitare. Asemenea boli se pot răspândi rapid când conținut animale sănătoase cu persoane bolnave. Aceste boli, cu simptomele lor specifice, atunci când sunt detectate în timp, sunt bine tratabile.

ascaridiaza

Glanda de ascaris este agentul cauzal al acestei boli. Dar sursa de infecție este fecalele unui porc bolnav, din cauza căruia băuturii și alimentatoarele sunt infectate. Calea alimentară a infecției are loc atunci când solul este mâncat pe pășunat. Cu insuficiență minerală, masivă infecție acest agent patogen. Odată cu vârsta, porcii sunt mai rezistenți la infecția cu viermi ascarizi.

În timpul perioadei de boală, un porc poate tuse, febră, raze ude. În viitor, apetitul se înrăutățește, apare o alternanță de diaree cu constipație și un decalaj în creșterea animalului infectat.

preventiv măsurile includ o hrană suplimentară completă cu vitamine a porcilor. Crearea de pardoseli rigide în șantierele de intrare și într-o porcărie. În exploatațiile disfuncționale este necesar să se efectueze dehelmintizarea preventivă a porcilor în toamnă și primăvară. Pentru a evita boala purceilor, ele sunt vaccinate 35-40 zile după naștere, apoi 14 zile și o lună după înțărcare.

cisticercozele

Bandă de viermeAceastă boală provoacă o tenie - Cysticercus. Sursa de infecție poate fi un animal carnivor care secretă viermele împreună cu fecalele. Porcul devine infectat cu viermi atunci când mănâncă pacienți cu rozătoare, precum și consumând alimente infectate sau consumând apă contaminată.

Boala progresează fără simptome neobservate. Numai cu un grad acut de infecție la animale pot apărea semne de anemie, convulsii, prezența edemului. Cu o acumulare mare de paraziți în inimă, este posibil chiar și un rezultat fatal.

Tratamentul special pentru această boală nu este furnizat. Pentru a preveni cisticercoza, este necesar să se efectueze preventiv măsuri:

 • Hrănire pentru a produce furaje de înaltă calitate.
 • Respectați standardele veterinare și sanitare pentru păstrarea porcilor.
 • Întocmiți în timp util măsurile planificate pentru dezinfecția spațiilor unde sunt ținute animalele.
 • Produceți distrugerea rozătoarelor (șoareci, șobolani) într-un porc.

trichineloză

Agentul cauzal este nematodul trichinel, care trăiește în intestin sau țesutul muscular al animalului infectat. Pătrunde corpul unui porc prin alimente contaminate.

Întreținerea neglijată a porcilor (pășunatul pe teritoriul neprotejat) promovează răspândirea bolii.

simptome trichinoza la porci este:

 • Lipsa apetitului și a slăbiciunii.
 • Senzații dureroase în mușchi și respingerea aproape completă a mișcărilor active.
 • Diaree și atacuri de vărsături.
 • Puternicitatea capului.
 • Probleme ale sistemului cardiac și vascular.

În tratamentul și prevenirea acestei boli se utilizează vaccinarea medicală de rutină, care produce la animale o imunitate puternică la trichinelă. Această imunitate poate funcționa de mai mulți ani.

enthomosis

Acesta este un fel de boli parazitare cauzate de insecte. Porcii suferă foarte mult:

 • Peelingul pieliiDe la muștele de carne, care sunt agenți cauzatori ai multor boli infecțioase și parazitare ale porcilor.
 • Din gadfly subcutanat, care sunt insecte ovipare diptere, care parazitează în stadiul larvei.
 • Din insecte de sânge Diptera (nematode, midges, muște, țânțari). Acestea nu numai că cauzează îngrijorare pentru animal, ci și o scădere a greutății, dermatitei, edemului pielii.
 • De la puricii care provoacă mâncărimea pielii, întârzierea în creștere, zgârierea.
 • De la păduchi, mușcături care duc la chelie, peeling, anemie. Și, de asemenea, păduchii pot purta porumb erysipelas.

Pentru a trata boala, soluția 1% de Ivomeka este utilizată subcutanat. Spațiile trebuie tratate cu carbofos sub formă de emulsii, clorofos etc.

Boala non-comunicativă a porcilor

Pe lângă bolile parazitare și infecțioase, există un alt grup de boli care apar cel mai adesea ca urmare a încălcării normelor sanitare și veterinare pentru păstrarea animalelor, precum și a regulilor hrănire porci. Aceste boli sunt considerate a fi non-contagioase și pot să apară atât independent, cât și asociate cu boli infecțioase și parazitare ale porcilor. Și deși mulți oameni consideră că aceste boli sunt mici probleme, trebuie să fie luate în serios.

diaree

diareeAceastă boală ne-contagioasă apare ca urmare a unei întreruperi în funcționarea tractului gastro-intestinal al animalului. Înainte de a începe procedura pentru tratamentul acestei boli este necesară pentru a determina ce a fost cauza originii sale, deoarece, în multe cazuri, diareea poate fi un simptom secundar al unui număr de boli infecțioase și parazitare.

Este necesar să tratăm pe scurt această boală limită porcii la recepția alimentelor. Apoi, treptat, este necesar să reveniți la o dietă completă. Este, de asemenea, necesar ca porcii să aibă o crăpătură moale și caldă. Poate, tratamentul medicamentos cu medicamente care restabilește activitatea tractului gastro-intestinal.

constipație

Poate fi atât o boală independentă, cât și un simptom concomitent al unei boli infecțioase și parazitare. Cu manifestarea concomitentă, probabil, o creștere a temperaturii corpului, apariția unei slăbiciuni la animalul suferind.

Cauza principală a bolii este considerată a fi probleme cu o dietă care nu este complexă sau constă din alimente vechi. Și, de asemenea, în timp ce mersul pe jos, un porc poate înghiți un obiect străin, ceea ce poate duce la blocarea intestinului.

Tratamentul acestei afecțiuni poate consta în preluarea preparatelor permeabile, aplicarea unei alimentații corecte și furnizarea animalului de apă potabilă.

În caz de manifestare a bolii, ca simptom secundar al unei alte boli, atunci mai întâi trebuie să tratați boala care stă la baza.

umflare

În mod deosebit, această maladie apare din cauza numărului mare acumulările gazelor din tractul gastrointestinal.

Cauza principală a bolii este consumul de alimente cu proprietăți de fermentație, precum și supraalimentarea.

Simptomele balonării sunt comportamentul agitat al animalului, creșterea volumului abdominal, lipsa apetitului, salivarea poate fi crescută.

Pentru tratament, este necesar să se utilizeze preparate medicale împotriva balonării, pentru a reduce temporar regimul alimentar, eliminând complet produsele de fermentație din acesta. Este foarte bine să faci un masaj al stomacului de porc.

Amintiți-vă că, pentru a asigura o viață sănătoasă și îndelungată pentru porci, este necesar să fie în mod constant urmăriți-vă pentru bunăstarea și comportamentul lor. Respectați cu strictețe normele sanitare și veterinare de păstrare a animalelor, monitorizați dieta. Dacă nu puteți identifica simptomele bolii purceilor, este mai bine să contactați medicul veterinar.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Porcine: descriere și fotografiiPorcine: descriere și fotografii
Purcei de castrare cu mâinile lorPurcei de castrare cu mâinile lor
Creșterea porcului, producția de porc la domiciliuCreșterea porcului, producția de porc la domiciliu
Carne de porcine de carne: descriere și rasă de porciCarne de porcine de carne: descriere și rasă de porci
Tăierea carcasei de porc, a carcaselorTăierea carcasei de porc, a carcaselor
Rasă de porci mangalitsa maghiară: întreținere și îngrijireRasă de porci mangalitsa maghiară: întreținere și îngrijire
Porcine de sacrificare la domiciliuPorcine de sacrificare la domiciliu
Porci vietnamezi: îngrijirea și reproducerea porcilor vislobryuhPorci vietnamezi: îngrijirea și reproducerea porcilor vislobryuh
Creșterea porcului este simplă și profitabilă: rasele de porc cresc buzunareleCreșterea porcului este simplă și profitabilă: rasele de porc cresc buzunarele
Mini-porci: porci pitici domesticiMini-porci: porci pitici domestici
» » Simptomele și tratamentul bolilor de porc
© 2021 amigdas.com