amigdas.com

Leucemia la pisici: cauze, simptome și tratament

Semne de leucemie la pisiciFavoritele de blană sunt expuse la multe boli periculoase, au nevoie de o atenție constantă și de îngrijire, deoarece numai proprietarul își poate salva prietenul cu patru picioare din necazuri. Bolile oncologice ale acestor animale de companie minunate nu au fost ocolite, iar leucemia virală a pisicilor este o boală comună.

Leucemia la pisici: informații generale

Leucemie sau leucemie la pisici și pisicile este o boală a etiologiei virale. Reprezentantul acestei infecții aparține grupului general de retrovirusuri. Virusul de leucemie al pisicilor a fost izolat pentru prima dată în 1965, cercetător popular W. Jarrett din Anglia, a reușit să izoleze un reprezentant viral din țesuturile animale. Din acel moment, a fost efectuată o muncă dureroasă și lungă în studiul FeLV.

În timpul ingerării, leucemia pisicilor afectează țesuturile măduvei osoase și modifică genetic structura organismelor imunitare noi. În consecință, nu numai că scade activitatea sistemului hematopoietic util, dar sunt formate pentru a modifica funcțional și morfologic celulele imune (limfocite) și celule albe din sânge. Prin urmare, leucemia la pisici caracterizată prin astfel de indicatori patologici:

 • Semne de letargie la pisiciSchimbarea la nivel genetic și celular al organismelor imune in timpul leucemiei virale la pisici începe să conducă la răspândirea de animale de companie organism modificat aceste celule, în timp ce acestea pot fi destul considerat un cancer. Prin urmare, cu această boală, există adesea formațiuni maligne în diferite locuri ale corpului - limfom la pisici, cu semnele corespunzătoare.
 • Efectul imunosupresiv (copleșitor), în general, asupra imunității unei pisici, afectează creșterea numărului de diferite boli secundare (terțe) și creșterea severității trecerii lor. În special, semnele de leucemie virală a pisicilor pot fi văzute în locuri unde organele și țesuturile animalului se află în contact direct cu mediul, care este cel mai bogat în microorganisme patogene. Aceasta include întreaga lungime a tubului digestiv - de la cavitatea bucală până la anus, sistemul respirator și pielea. În plus, vindecarea rănilor contaminate durează un timp destul de lung, adesea recurente ale abceselor purulente.
 • Leucemia pisicilor nu prezintă simptome externe, pe care ar fi posibil să se stabilească un diagnostic clar. Deoarece in timp virusul leucemiei feline suprima sistemul imunitar al animalului de companie, incepe sa dezvaluie boala, în primul rând, sunt cele care uita-te la prima vedere, destul de inofensiv - în tulburări de digestie, gingivite, stomatite, etc., sunt caracterizate prin caracteristicile corespunzătoare. Tumorile canceroase se formează mult mai târziu, dar apariția acestora de către medicii veterinari nu este întotdeauna asociată cu apariția virusului leucemiei pisicilor. Diagnosticul exact este posibil numai în timpul unei examinări de laborator a sângelui prin metode costisitoare, pe care proprietarul nu le poate permite întotdeauna.
 • Nu există tratament pentru leucemia virală la pisici. Nu există medicamente care ar putea să acționeze asupra virusului în sine, cum o suprimă într-un fel sau îl distruge. Singura opțiune este de a vaccina pisici tinere, dar această abordare nu întotdeauna ajută.
 • Leucemia virală la pisici nu este transmisă oamenilor și nu este periculoasă pentru noi, cu toate acestea, ca și în cazul HIV sau al leucemiei umane, pisicile nu se pot infecta.
 • Leucemia virală a pisicilor este în numărul preponderent de cazuri o boală mortală pentru această specie de animale. Rezultatul letal poate să apară din cauza unei boli terțe, care nu ar putea face față imunității slabe sau efectului patologic al limfomului. Dar există cazuri rare de recuperare a unei pisici, când imunitatea sa are suficientă forță, pentru a învinge virusul.

Tipuri de boală

Tratamentul leucemieiLeucemia la pisici - aceasta este așa-numita boală a germenului, când se formează un număr mare de leucocite tineri și imaturi în vase. Virusul cauzal este considerat, venind din exterior sau se află în corpul animal, iar in timpul slăbirii progresează imunitatea începe încorporate în structura macromoleculelor (ADN) prin schimbarea software-ul lor. Deoarece boala este expusă la sânge, celulele afectate se răspândesc rapid în jurul corpului, iar leucemia începe să progreseze.

De unde vine virusul? În unele cazuri, ajunge la pisică din mediul înconjurător, în acest caz este clar că animalul este infectat undeva. Uneori patogenul se dezvoltă în organe sub influența factorilor negativi, care nu sunt pe deplin înțelese. Doar în corpul pisicii, puteți număra cel puțin o sută de copii ale acestui virus, ele sunt complet sigure până când acestea încep să fie produse rapid și spontan în cantități semnificative. Acest fenomen se numește leucemie cronică.

De regulă, pisica devine infectată dintr-o sursă externă (cel mai adesea prin sânge). Virusul pătruns este unic, deoarece poate fi amestecat cu alte boli, în acest caz se obțin hibrizi periculoși.

Pericolul nu este doar într-o dezvoltare destul de rapidă a bolii - au existat cazuri, când animalele au murit mai mulți ani după naștere. Și, de asemenea, în probabilitatea de infectare a altora, deoarece virusul se poate muta la alți frați. Proprietarul pisicii nu trebuie să-și facă griji, deoarece leucemia virală a pisicilor nu este transmisă unei persoane, un animal de companie cu patru picioare cu bolile sale este sigur pentru el. Trecerea bolii este destul de severă, motivele nu au fost studiate până la capăt. Diagnosticarea în primele etape este deseori eronată, astfel încât salvarea animalului nu este întotdeauna posibilă.

Există trei tipuri de leucemie:

 • Leucemia la pisiciMultifocale. Infectează mai multe organe în același timp, este cel mai periculos, iar tratamentul bolii este destul de complicat. Cel mai bun rezultat nu este tratamentul complet, ci doar posibilitatea de a da pisicii un pic mai mult timp.
 • Cavitatea abdominală. În exterior, se pare că o tulburare a sistemului digestiv, când începe icterul, se produce pierderea apetitului, eroziunea rapidă, constipația și deshidratarea.
 • Cavitatea toracică. În acest domeniu, lichidul se acumulează, esofagul și traheea sunt înfundate, ceea ce duce la dificultăți de respirație și sufocare.

Este încă obișnuit să aloce și trei tipuri de trecere a bolii:

 • Latent. Este asociat cu apariția bolii în ficat, ganglionii limfatici, măduva osoasă, splina. După un timp, virusul trece, de asemenea, în fluxul sanguin, circulația acestuia fiind perturbată.
 • Tranzitorii. Apare în stare bună de sănătate, pisica însuși se recuperează complet complet. Virusul timp de câteva luni este notat în saliva sau urina animalului, apoi dispare.
 • Persistente. Virusul suprimă imunitatea, care nu poate face față cu ea. Boala progresează rapid, aceasta duce la moartea animalului.

Cauzele bolii

Cum se dezvoltă leucemia la pisici?La pisici, leucemia virală poate apărea în timpul infecției din mediul înconjurător. Boala în timpul luptei poate fi transmisă prin sânge, cu curte reciprocă, când animalele se lingă reciproc, salivă (când pisicile mănâncă dintr-un castron). Infecția cu virusul pisoiilor de la mamă este rară, deoarece laptele unei pisici bolnave nu este, de obicei, infectat, dar aceste cazuri au fost de asemenea remarcate.

Cine sunt animalele în pericol? Cel mai adesea boala este expusă la pisici, aceasta este rezultatul comportamentului lor.

Oamenii de stiinta au dovedit ca virusul leucemiei apare in acele animale care traiesc in marile companii. De exemplu, atunci când dintr-un apartament vecin bunica Cat Lady contine zeci de animale de companie cu blană, nu permit animalului de companie la ele, deoarece unele dintre ele sunt infectate cu siguranta.

De asemenea, boala poate fi transmisă și în timpul plimbării gratuite, atunci când proprietarul permite unui animal să se plimbe cu alte pisici. În același timp, pericolul se poate găsi oriunde, iar pisicile de pe stradă nu sunt niciodată curate și vaccinate.

Simptomele bolii

La pisici, leucemia virală are anumite simptome, conform cărora proprietarul poate dezvălui ceva greșit, trimite animalul pentru diagnosticare și tratament:

 • Cauzele leucemieiÎn stadiile incipiente ale bolii însăși nu se manifestă pe plan extern, există numai o cantitate mare de celule albe în sânge, precum și formarea de limfocite. Timpul de incubație poate dura de la o săptămână la cinci ani.
 • Stadiul progresiei este caracterizat de un număr de semne, inclusiv epuizarea severă, pierderea apetitului, somnolență, oboseală rapidă.
 • Există probleme cu digestia, inclusiv constipație, umflare, diaree.
 • Există greutăți și dificultăți de respirație, o tuse specifică.
 • Este posibil să apară o febră.
 • Un animal devine iritabil sau deprimat, se observă comportamentul său neobișnuit.
 • Ganglionii limfatici cresc în dimensiune.
 • Se pare ocellation.
 • Probabil ieșire din nas sau din ochi.

Diagnosticul bolii

La domiciliu, boala nu poate fi determinată, iar medicii veterinari experimentați într-un stadiu incipient nu pot determina întotdeauna cauza bolii. Când s-au determinat semnele de leucemie virală la pisici, apoi diagnosticul este după cum urmează:

 • Cum să ajuți o pisică cu leucemieSe determină creșterea ESR, prezența anemiei, concentrația leucocitelor.
 • Este folosit un test de sânge, care se bazează pe o analiză atentă a acestuia.
 • Sunt utilizate raze X și ultrasunete.
 • Analiza de imunitate este utilizată pentru prezența markerilor virali.
 • Din organele feline se iau bucăți de țesut în care se găsește, probabil, vatra.
 • Se fac studii gastroscopice, laparoscopie, biopsie.

În ciuda unei liste largi de proceduri de diagnosticare, rezultatul nu poate fi determinat: analizele pot fi negative, semnele nu trec, animalul încă se zgârie. În acest caz, se efectuează oa doua examinare după un timp.

Tratamentul bolii

Apoi, când medicul veterinar a identificat boala, începe tratamentul sever și prelungit al leucemiei virale la pisici. Există mai multe direcții: eliminarea simptomelor și ridicarea imunității. Pentru a îmbunătăți starea generală, se prescriu antibiotice și medicamente care să stabilizeze starea imună.

În situații severe, poate fi necesar să se spitalizeze animalul cu o monitorizare suplimentară în spital. Veterinarii efectuează chimioterapie, produc transfuzii de sânge. În acest caz Nu utilizați medicamente care simulează imunitatea, deoarece acestea afectează negativ apariția de celule noi.

Totuși, nu puteți scăpa de virus, fondurile din ea nu au fost încă găsite. Tratamentul la pisici pentru leucemie virală are un accent doar pe întărirea imunității, slăbirea bolii, menținerea corpului. Ca rezultat, puteți da animalului dvs. câțiva ani de viață. deoarece au auzit un diagnostic teribil, Nu renunțați la tratament și decideți imediat dacă animalul va dormi cu leucemie virală sau nu. Pisica simte dragostea proprietarului și vă va ajuta într-o luptă dificilă.

Prevenirea bolilor

Măsurile preventive sunt îndreptate spre prevenirea posibilei infecții:

 • Boli ale pisicilorCel mai bun mijloc este vaccinarea. De exemplu, medicamentul de uz casnic Leicocel, care poate funcționa pe tot parcursul anului, ținând cont de flagelul mortal al sănătății pisicilor.
 • Fiți angajați în igiena animalului, spălați hainele și vasele în timp util, curățați tava, spălați așternutul, în acest caz, nici o leucemie la pisici nu va fi înfricoșătoare.
 • Este necesar să se limiteze orice contact cu pisici de stradă, precum și cu animale care trăiesc într-un grup mare.
 • În timp util, tratați toate bolile, în timpul apariției simptomelor anxioase, apoi vizitați imediat medicul veterinar. În mod independent, nu este necesar să se efectueze proceduri pe care vi le recomandă prietenii, indiferent dacă vindecă vodca sau alte mijloace fără a consulta un medic.
 • Urmăriți imunitatea pisicii, pentru care într-o dietă echilibrată, adăugați vitamine, evitați răcelile și hipotermia.

La pisici, leucemia este letală O boală periculoasă care este aproape imposibil de vindecat. Proprietarul poate prelungi durata de viata a animalului de companie si sa-i atenueze suferinta. Deoarece leucemia are o etiologie virală, este mult mai ușor să se ocupe de prevenirea ei, evitând contactul pisicii cu vectorii. Nu uitați, Este dificil de diagnosticat leucemia, cel mai bine este să încredințați această problemă doar specialiștilor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Instrucțiuni pentru utilizarea vaccinurilor pentru pisici și câiniInstrucțiuni pentru utilizarea vaccinurilor pentru pisici și câini
Peritonita virală la pisici, simptome. Diagnosticul, tratamentulPeritonita virală la pisici, simptome. Diagnosticul, tratamentul
Cele mai mari pisici din lume și istoria lorCele mai mari pisici din lume și istoria lor
Chlamidia la simptomele pisicilor, tratamentChlamidia la simptomele pisicilor, tratament
Vrajitorul dăunător pentru pisici dacă îl oferiți tot timpulVrajitorul dăunător pentru pisici dacă îl oferiți tot timpul
Numele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestoraNumele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestora
Boala oculară la pisici: tipuri de boli, simptome și tratamentBoala oculară la pisici: tipuri de boli, simptome și tratament
Pisicile și bolile lor. Simptome, îngrijire, tratamentPisicile și bolile lor. Simptome, îngrijire, tratament
Ce fel de nas ar trebui sa aiba o pisica sanatoasa?Ce fel de nas ar trebui sa aiba o pisica sanatoasa?
Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?
» » Leucemia la pisici: cauze, simptome și tratament
© 2021 amigdas.com