amigdas.com

Cat Pixibob: descrierea rasei, caracteristici ale îngrijirii

Pixiobob acasăMulți oameni asociază pisica cu un animal grațios cu păr matasos, ochi inteligenți și o coadă luxoasă de pufos. Dar departe de toată lumea știe despre existența unei pisici minunate, care atrage atenția datorită caracterului său scurt, neobișnuit pentru reprezentanții familiei de pisici, coada. Aceste pisici aparțin rasei pixibob, care a apărut oficial în SUA la mijlocul anilor optzeci.

Aceste animale de companie arată neobișnuit, deoarece se aseamănă cu minăturile de râs. Rasa de pixibobs continuă să câștige popularitate printre oamenii care se gândesc la stabilirea unui animal de companie. Care sunt caracteristicile acestor creaturi magnifice? Ce fel de îngrijire are nevoie o pisică de rasă Piskibob?

Pe scurt despre aspectul rasei pixiobob

Pisicile au fost crescute în condiții naturale. Se crede că un animal neobișnuit cu o coadă scurtă a apărut ca urmare a traversării unui râs care locuiește în America de Nord și o pisică domestică. Pentru prima dată pisicile sălbatice au fost descoperite de un bărbat în jurul anului 1985. Descoperitorul rasei este oficial considerat a fi Carol Ann Brewer, un filinolog american. Specialistul a observat imediat pe coada scurta, dimensiuni mari ale animalului si faptul ca crearea minunata a unui numar nestandard de degete. Un an mai târziu, femeia a reușit să salveze încă o pisică piksibobogo. În același timp, Carol Ann Brewer a înființat un program de reproducere a animalelor care seamănă cu linguri domesticite.

Pentru referință: numele rasei "pixybob" a venit din fraza "elf scurt-coada" (engleză).

Caracteristicile rasei

Pixibob are parametri medii, în timp ce trunchiul și membrele sunt foarte masive. reprezentanții rasa Pixie-Bob sunt remarcabile în care acestea cresc până la 4 ani, în timp ce pisicile casa obișnuite nu mai cresc cu 1 an. greutatea corporală a animalului depinde de podea sa: pisica adult sănătos Pixie-Bob are o greutate de 5 kg, în timp ce greutatea piksibobovogo pisica poate ajunge la 10 kg.

Reprezentanți externi ai rasei pixibob amintesc rudele de bobtail american, dar intre aceste animale exista cateva diferente esentiale:

  • Pisica care poartă picior are un cap în formă de pară și ochi în formă triunghiulară;
  • pisicile din rasa Pixibob au un număr non-standard de degete de la picioare, această caracteristică se numește polidactilă.

Strandardul rasei descrise arată astfel:

  1. Descrierea rasei de pisici pixiobobCap: este sub forma unei pere inversate. Bărbața pisicii este masivă, iar tampoanele mustașei sunt rotunde.
  2. Urechi: Pixibob are urechi de înălțime medie, care atrag atenția asupra prezenței periilor, dând pisicii o asemănare cu un trot.
  3. Ochii: Culoarea ochilor unui animal adult variază de la aur la chihlimbar. Există, de asemenea, pisici pixibob cu ochi de umbra de verdeață verde. Ochii animalului au formă triunghiulară.
  4. Nasul: Pisica purtatoare de pixie are un nas usor convex, cu o ciocnire mica.
  5. Corpul: Animalul are un corp puternic, cu lamele și șoldurile proeminente. Pieptul plexibobului este masiv.
  6. Coada: lungimea sa începe de la 3 centimetri. Coada casei pixie este îndoită și rotunjită la sfârșit.
  7. Lana: animalul are o lână de lungime medie, deși se găsesc și reprezentanți ai acestei rase.

Culoarele de pisici și pisici de culoare pixybob sunt eterogene, atât de neobișnuite. Ochii animalului au o margine albă sau ciocolată, iar conturul pleoapelor este "adus" de săgeți întunecate. Lana de pisici are o nuanta de ciocolata, iar abdomenul si tricoul animalului pot fi albe sau gri. Finisarea vilii - ușoară, datorită cărora pixybob-ul are o culoare neobișnuită.

Caracteristicile caracterului

Ce să alimenteze PixibobesÎn ciuda aspectului ruinat, pisicile de rasă pixiobob sunt destul de pașnice, temperament la temperatură haratkerizuyuschiesya. Se remarcă faptul că animalele devin repede atașate stăpânilor lor și tind să-și petreacă cât mai mult timp cu ei. Pixiobob pisica de rasă nu se zgârie și nu mușcă, dar numai dacă nu simte pericolul care se apropie.

Judecand dupa raspunsurile oamenilor care pastreaza casele de pisici de porc pixy, animalele lor se aseamana cu cainii dupa comportamentul lor. Reprezentanți ai rasei Pixibob iubesc să însoțească proprietarul și chiar să-i aducă jucării. Dar nu uitați că pisicile nu tolerează nici o modificare brusca - în mișcare, absența pe termen lung a proprietarului, astfel încât să se reducă la minimum stresul la animalul nu se poate schimba brusc habitatul său.

Îngrijirea și îngrijirea sănătății

Orice animal de companie trebuie să aibă grijă de sănătate, îngrijire adecvată și nutriție, iar pisica pixiebox nu face excepție. Se remarcă faptul că reprezentanții acestei rase au o sănătate puternică și o rezistență fizică excelentă. Astfel, speranța de viață a unui animal poate ajunge la 13-15 ani. Bolile genetice printre pixibobi nu apar aproape niciodată, dar din 1985 au existat mai multe cazuri de boli congenitale ale sistemelor genitourinare și cardiovasculare.

Pixibobele sunt destul de sensibile la vaccinare, prin urmare, înainte de introducerea vaccinului, animalul trebuie examinat cu atenție. Pixibob este înclinat la un set de exces de greutate, astfel încât fiecare proprietar al unui astfel de animal trebuie să aibă grijă ca animalul să primească zilnic o cantitate optimă de alimente uscate de înaltă calitate.

Deoarece pisica rasei Pixibob are o haină groasă, nu va funcționa fără piepteni săptămânal. În ceea ce privește îmbăierea, atunci o lună va fi suficientă pentru o procedură de igienă. De asemenea, proprietarul ar trebui să monitorizeze curățenia urechilor și dinților pisicii. Ghearele animalului de companie trebuie tăiate după cum este necesar.

Cât costă pixibobul de pisoi

Culoarea și tipul stratului în pixibobPisicuta pura in Rusia costurile de la 20 la 100 mii ruble, în Ucraina - 7-38 mii grivne. Parametrii standardului, arborele genealogic - toate acestea vor determina valoarea animalului. Atunci când cumpără un animal de companie ar trebui să acorde o atenție la comportamentul său, puritatea de lână și piele, precum și disponibilitatea de imunizare de rutină (vaccinare sunt de obicei înregistrate în pașaport veterinar). Pentru a cumpăra o pisică de rasă pură, ar trebui să se acorde preferințe pepinierilor specializate.

rezultate

Pixiobob rasa pisică Este nu numai un animal frumos, inteligent, grațios, dar și un iubitor de pace, care poate deveni un adevărat prieten al unei persoane. Pentru animalele de companie acasă avea o sănătate excelentă, a fost activă și jucăușă, trebuie să aibă o îngrijire și o alimentație calitativă. Dacă există semne suspecte din partea sănătății animalului, gazda ar trebui să arate imediat pisica medicului veterinar.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Rasă de pisici nibelung și caracteristicile saleRasă de pisici nibelung și caracteristicile sale
Cele mai mari pisici din lume și istoria lorCele mai mari pisici din lume și istoria lor
Cea mai rară rasă de pisici cu fotografiiCea mai rară rasă de pisici cu fotografii
Caracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștriCaracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștri
Leu ucrainean: descrierea raseiLeu ucrainean: descrierea rasei
Pisica leoparda din Asia, asemanatoare cu cea a leopardului: continutPisica leoparda din Asia, asemanatoare cu cea a leopardului: continut
Pisici abisiniane: caracteristici ale acestei rasePisici abisiniane: caracteristici ale acestei rase
Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?
Pisică europeană, scurtă, CelticPisică europeană, scurtă, Celtic
Pisici dulci cu labe scurte - munchkinPisici dulci cu labe scurte - munchkin
» » Cat Pixibob: descrierea rasei, caracteristici ale îngrijirii
© 2021 amigdas.com