amigdas.com

Tratamentul piroplasmozei la câini și simptomele bolii

Tratamentul piroplasmozei la câiniPiroplasmoza câinilor

, al doilea nume - babesioza, este o boală a sângelui care se dezvoltă cu mușcături de căpușe. Aceasta este o boală de sezon este însoțită de febră, animale, icter, hemoglobinurie, anemie și fără tratament poate duce la moartea câinelui, sau devin cronice.

Descrierea bolii

Patogeneza piroplasmozei la câini

Simptomele de piroplasmoză la câiniÎn sânge, eritrocitele sunt distruse, în timp ce conținutul lor intern intră în curentul total de sânge, ceea ce duce la anemie.

Consecința este schimbarea degenerativă a ficatului, din cauza intoxicației, organismul încalcă permeabilitatea vaselor de sânge, are loc stagnarea sângelui, se dezvoltă umflarea organelor interne și se dezvoltă periferia.

Încălcarea inimii duce la apariția insuficienței vasculare și cardiace, prăbușirea și moartea în continuare a animalului. În timpul verii, boala se răspândește peste tot, dar în toamnă, la o temperatură a aerului mai mare de 5 ° C, activitatea acarienilor este destul de ridicată, iar focarele apar în anumite regiuni.

Patogeni

Agenți patogeni de pyroplasmoză la câinipyroplasmosis agent cauzativ protrudes de sânge parazit unicelular Piroplasma canis, este de formă ovală, rotundă sau în formă de pară, destinație de desfășurare selectează plasma de sânge, eritrocite, celule mononucleare, neutrofile, uneori localizate în organe parenchimatoase. Pyroplasm în mărime poate umpleți întreaga globule roșii sanguine, în unele cazuri, există doi paraziți fiecare, la câini agenții patogeni de acest tip cresc în dimensiune mai mare decât în ​​alte animale și ajunge la 7 micrometri.

Ciclurile transmit pyroplasma transovarially în sezonul cald, în special merozoții dublu în formă de pere, de la 2,9 până la 4,5 micrometri, situați la un unghi ascuțit. Mai des, acarienii se găsesc la câini în piept și în partea inferioară a gâtului, pe urechi, iar în restul părților se lipesc rar.

Pyroplasmoza câinilor se dezvoltă rapid, cavitatea și saliva căpușei sunt însămânțate de cei mai simpli agenți patogeni, de unde migrează la sângele animalului prin rană de la mușcă. Odată ajuns într-un mediu favorabil, microbii se înmulțesc rapid și, penetrandu-se în celulele roșii din sânge, îi distrug. Produsele de descompunere toxice dintr-o cantitate mare de hemoglobină izolată otrăvim corpul animalului, boala poate avea un curs acut sau poate deveni cronică.

Semne de pyroplasmoză la câini în formă acută

Semne de pyroplasmoză la câiniCainii cei mai sensibili la boala pedigree de la o varsta frageda, in aceasta categorie de animale, boala poate duce la moarte. Perioada de incubație poate dura:

 • 7-11 zile când pyroplasmul lovește animalul din căpușă;
 • 2-20 zile când câinele este infectat cu sânge.

Boala provine rapid, brusc și cronic, în primul caz se observă o moarte subită a animalului fără apariția semnelor caracteristice. În cazul în care animalul nu oferă asistența necesară, este de zi cu zi devine mai slab, picioarele din spate opri în mișcare, este posibil lor paralizie, simptome crește piroplasmozei la câini este fatal pentru 3-5 zile de la începutul infecției. Simptomele debutului bolii, care acordă atenție, sunt:

 • o creștere bruscă a temperaturii corporale, urmată de o scădere treptată a indicatorilor;
 • refuzul unui animal de a mânca;
 • comportament lent și slab, combinat cu respirații frecvente grele și cu impulsuri depreciate;
 • slăbiciune a picioarelor posterioare până la paralizie;
 • ficat și splină mărită;
 • Urina devine întunecată sau chiar negru;
 • există vărsături și diaree;
 • urina este excretată cu sânge;
 • Membranele mucoase devin albicioase.

Când apar aceste simptome, este necesar să se înceapă tratamentul în 3-6 zile, altfel rezultatul letal este inevitabil.

Semne de babesioză la câini într-o manifestare cronică

Semne de babesioză la câiniEvoluția cronică a bolii se dezvoltă la cei care au suferit anterior de pirozlasmoză sau la animale cu sensibilitate crescută. Boala în formă cronică conduce la o dezvoltare treptată a anemiei, epuizarea și slăbirea mușchilor de la nivelul extremităților, în special a membrelor posterioare. Cronica cronică se caracterizează prin perioade de calm și remisiuni bruște, boala durează de la 3 săptămâni la 2 luni. Există astfel de simptome de piroliză la câini:

 • o creștere a temperaturii corpului în stări critice (41˚), care se descompune treptat și devine normală;
 • deranjat munca de stomac și intestine, există un scaun liber, masa poate fi colorat galben strălucitor, câinii își pierd apetitul;
 • comportament apatic și apatic, oboseală rapidă;
 • lipsa hemoglobinei din sângele animalului se dezvoltă și progresează;
 • un animal calm poate deveni brusc agresiv sau poate cădea într-o perioadă neclintită.

Recuperarea completă vine după un tratament lung, care începe cât mai curând posibil, atunci corpul animalului nu va suferi modificări degenerative.

Dezvoltarea și evoluția bolii

Dezvoltarea și desfășurarea pirolizeiDacă nu există un tratament adecvat, atunci există următoarele complicații:

 • apare insuficiență cardiacă;
 • insuficiența hepatică se manifestă;
 • încetează să-și îndeplinească funcția renală;
 • a întrerupt pancreasul;
 • dezvoltă splenit, convulsii.

Complicațiile bolii depind de gradul de afectare, de eficacitatea tratamentului și se manifestă în grade diferite de severitate. Convulsiile sunt rare, dar aspectul lor este un avertizor al mortii animalelor. Activitatea de rinichi slabă este destul de frecventă, dar un grad sever, cu puțină urină sau fără urină, duce la moarte. Dacă urina este formată, atunci câinele poate fi salvat cu folosind mașini moderne de dializă.

Prognosticul bolii depinde de gradul de deteriorare a organismului și de factorii externi de ajutor:

 • cu o bună intervenție terapeutică în timp util, rezultatul este favorabil;
 • dacă starea generală a corpului este înrăutățită și complicația sa răspândit la organele vitale importante, prognosticul este nefavorabil.

Importanța cercetării de laborator

Importanța studiilor de laborator în pirolipsmozăPe baza experienței îndelungată de cercetare câini pacienți piroplasmozei, lista definită de măsuri de diagnostic, metoda cea mai precisă pentru a determina diagnosticul de animale și un tratament adecvat al piroplasmozei la câini. Metode de cercetare de laborator cele mai simple și nu necesită echipament special. Este suficient să avem tuburi de testare, un test pentru analiza urinei sub formă de benzi și o centrifugă.

Cazurile complexe sunt diagnosticate în funcție de gradul de afectare a organelor interne și de procesele patologice din cadrul acesteia. Procedând astfel, toate metodele posibile de cercetare sunt utilizate pentru a detecta boala, luând în considerare erorile testelor anterioare de laborator și manifestarea indistinctă a simptomelor bolii la câine. Desfășurați astfel de observații de laborator:

Luați probe de sânge și evaluați prezența hemolizei serului. Hemoliza este detectată mai clar în a doua etapă a bolii, în timp ce în prima etapă este dificil să se facă distincția vizuală, iar a treia etapă provoacă icterism.

Reducerea hematocritului este caracteristică pentru gradul al doilea și al treilea al bolii, uneori în prima etapă poate prezenta valori normale. Dacă hemoliza nu se manifestă, atunci o scădere a hematocritului indică prezența pirozmozei.

Colorarea urinei în roșu este o consecință a unei cantități mari de hemoglobină și este caracteristică gradului 1 și 2 al bolii. A treia etapă nu oferă o indicație clară a urinei, deoarece în acest stadiu, descărcarea din vezică devine neagră.

Descrierea modificărilor patologice și anatomice

Descrierea modificărilor patologice și anatomicePentru o imagine completă a evoluției bolii, sunt studiate schimbările care au avut loc în organismul canin, iar acest lucru se face după moartea animalului. Pentru a determina cauza decesului, luați date clinice, informații epizootice și găsiți în frotiurile de sânge din organele parenchimale și din sistemul nervos periferic al agenților cauzali ai piroplasmozei. Studiile sunt efectuate sub microscop:

 • caracterizat printr-o puternică epuizare a cadavrului, membranele mucoase sunt colorate în galben, gălbui tentă au cuplare și a țesutului muscular, tendoane, fascia, diluanti de sange, coagulare a slab;
 • stratul mucoasei intestinului este acoperit de vânătăi și hemoragii sub formă de puncte sau benzi, în cavitatea abdominală există o exudat roșcat de aspect seros;
 • splina are o culoare roșie sau maro închisă, mărimea acesteia este mărită de 2-2,5 ori, suprafața organului este tuberculoasă, uneori pulpa este înmuiată, marginile sunt îngroșate;
 • ficatul este colorat din exterior într-o culoare murdară de portocal sau lumină cireș, parenchimul densificat este văzut pe incizie, structura lobată este pronunțată în mod clar;
 • bilă este colorată în portocaliu, este groasă și revărsând vezica biliară, ganglionii limfatici sunt lărgiți și densi;
 • Creșterea dimensiunii rinichiului, culoarea lor este neuniformă, îndepărtează cu ușurință membrana, modelul nu diferă în funcție de tăiere;
 • Semnele hemoragice sau sub formă de benzi sunt observate pe stratul mucus al vezicii urinare, conținutul organului este colorat roșu;
 • Creșterea inimii este țesutul muscular flasc observat numeroase efuziunile sângeroase, caracterizate prin prezența fluidului gălbui în căptușeala inimii și sub epicardului și endocardului.

Tratamentul piroplasmozei

Tratamentul piroplasmozei la câiniDacă câinii nu sunt tratați pentru piraplasmoză, mortalitatea în acest grup este de 98%. Tratamentul poate fi realizat în 4 direcții:

 • Utilizarea medicamentelor specifice - berenil, imidosan, pirozan, forticarb, doxiciclină, azidină, veriben, imizol, pro-stop. Un astfel de tratament este prima etapă și constă în distrugerea paraziților, după care vine otrăvirea corpului de la moartea în masă a agenților patogeni și modificarea celulelor roșii din sânge.
 • Următoarea direcție, precum și cele ulterioare, contribuie la depășirea consecințelor negative ale bolii asupra organismului. Aplicați fonduri destinate restaurării organelor bolnave, și anume - medicamente hepatoprotectoare, medicamente pentru inimă, vitamine și altele.
 • Aplicați metoda diurezei alcaline prin metoda forțată pentru a preveni apariția unor complicații specifice și tratarea tulburărilor care au apărut.
 • Dacă este necesar, filtrați sângele pentru purificare. Hemasorbția și plasmafereza sunt metode relativ noi de tratament și purifică sângele din celulele roșii sângeroase și moarte, componente toxice, proteine ​​deteriorate.

După injecțiile cu Veriben, piroplasmele sunt ucise masiv, pacienții cu eritrocite sunt distruși, ceea ce duce la toxicoză generală, o scădere a coagulabilității sângelui. Toate produsele de dezintegrare pe care corpul le secretă prin rinichi, astfel că canalele renale sunt înfundate, iar insuficiența renală se dezvoltă la câini. În ciuda faptului că agenții patogeni mor din cauza drogurilor utilizate în prima direcție, pentru organismul animalului, al doilea și al treilea punct sunt la fel de importante pentru a depăși consecințele negative ale bolii.

O importanță deosebită o are calendarul începutului tratamentului pirolizei, deoarece, odată cu intervenția în timp util, manifestările externe ale bolii nu mai sunt resimțite după câteva zile. În caz contrar, cu o neglijență severă, boala se extinde pentru o lună și jumătate, iar recuperarea poate fi pusă sub semnul întrebării.

Plasmafereza este permisă imediat după diagnosticarea piroplasmozei, ulterior se recomandă după expirarea 6-24 ore după ce a folosit distrugătoare de paraziți de droguri. Purificarea ulterioară a sângelui este indicată la o viteză lentă de recuperare.

Metode preventive de prevenire a bolii și tratamentul ulterior al piroplasmozei la câini

Astfel de măsuri includ tratamentul preventiv al animalelor cu spray-uri, purtarea gulerelor anti-guler, utilizarea de picături speciale împotriva căpușelor. De obicei, aceste metode duc la rezultate eficiente, deoarece acarienii nu se agață de câini, auzind un miros neplăcut.

Măsuri de combatere a mușcăturilor de insecte Ele rulează din aprilie până în octombrie, iar în regiunile din sud până în noiembrie. Pe lângă protejarea exterioară, se utilizează vaccinuri cu vaccin special. Nu toate injecțiile sunt eficiente, de exemplu, Pirodog și Nobivac Pyro conțin piroplasmă de antigen izolată in vitro. Astfel de injecții nu dau imunitate puternică, dar caracteristica este prevenirea deceselor după infectarea animalului.

Cazuri complicate de babesioză

Există cazuri în care în corpul unui câine există diferite tipuri de paraziți, ceea ce duce la complicații ale cursului bolii. Cea mai frecventă combinație este babesioza și anaplasmoza, leptospiroza și erlichioza. Simptomele sunt acolo, dar microorganismele sunt dificil de detectat chiar și atunci când se iau teste, animalul continuă să sufere, tratamentul este neputincios.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Bilirubina totala a crescut: ce inseamna?Bilirubina totala a crescut: ce inseamna?
Ce este dyrofilariasis la câiniCe este dyrofilariasis la câini
Hemolitice icter la nou-născuțiHemolitice icter la nou-născuți
Icterul la adulți: simptome, clasificare și caracteristiciIcterul la adulți: simptome, clasificare și caracteristici
Leptospiroza la câini: simptome și tratamentLeptospiroza la câini: simptome și tratament
Punga pentru câini: semne, simptome, tratamentPunga pentru câini: semne, simptome, tratament
Semnele care indică infecția câinelui cu viermiSemnele care indică infecția câinelui cu viermi
Ce ar trebui să fac dacă câinele meu are diaree? Cauze și tratamentCe ar trebui să fac dacă câinele meu are diaree? Cauze și tratament
Cicatrice la câini: ce trebuie făcut dacă sunt detectate, tratateCicatrice la câini: ce trebuie făcut dacă sunt detectate, tratate
Cum se manifestă rubeola? Perioada de incubare a boliiCum se manifestă rubeola? Perioada de incubare a bolii
» » Tratamentul piroplasmozei la câini și simptomele bolii
© 2021 amigdas.com