amigdas.com

Caracteristicile păstrării servalei de pisici la domiciliu

Caracteristica servalului africanLumea animalelor este foarte diversă, oamenii descoperă constant tot mai multe animale noi pe care doresc să le domestileze. Servicul de pisici africane nu a făcut excepție.

Pisica cervicală sau arbustă, după cum se cheamă - un reprezentant strălucitor al familiei de pisici, un prădător care are culoarea unui ghepard și un mers grațios. Puțini oameni sunt familiarizați cu această rasă, dar odată ce veți vedea o astfel de pisică, veți dori cu siguranță să o cumpărați.

Înainte de a începe o pisică din Africa, merită studiat cu atenție regulile de îngrijire și secretele ridicării servalei. După aceasta, cântărind toate argumentele pro și contra, puteți deja decide dacă aveți nevoie de un animal similar în casă.

Descrierea rasei

Rasă de pisiciPatria servalov - câmpiile fără margini ale savanei africane. Prin urmare, aceste pisici sunt foarte pasionat de libertate. Există doar patruzeci de specii de păsări arbuști, unele dintre ele chiar incluse în Cartea Roșie. Adevărul este că braconierii au provocat mari daune populației acestor animale, de vreme ce le-au exterminat mult timp pentru a obține o blană frumoasă.

Ei preferă să se așeze de-a lungul unor corpuri de apă în tufișuri de tufișuri. De aici și al doilea numele "pisicile arbuști".

Într-un habitat natural, pisicile preferă să vâneze iepuri, rozătoare și păsări. Uneori atacă antilopii mici. Vânătoarea este preferată dimineața devreme, chiar înaintea zorilor sau noaptea târziu, când soarele a trecut dincolo de orizont.

În ciuda originii sălbatice, servalii se simt foarte bine în captivitate și devin animale afectuoase și dulci. Pisicile domestice trăiesc de la 15 la 20 de ani, în timp ce în sălbăticie speranța lor de viață este de numai 10-12 ani.

Servalul este un adevărat prădător, acest lucru este indicat de culoarea și fizicul lui. Înălțimea la greabăn a acestui animal este de 60 cm, lungimea corpului este de aproximativ 130 centimetri, iar acest lucru nu ia în considerare coada. Servalul african are labele puternice și musculatura dezvoltată, înălțimea săritului său este de aproximativ 3,5 metri și mai mult. Ei au cele mai lungi picioare în comparație cu alți membri ai familiei pisicilor și urechi foarte lungi și largi. Aceste pisici pot auzi pradă la o distanță destul de mare. Greutatea unui adult este de aproximativ 18 kilograme.

caracteristici:

 • Cum să educați servalulUn cap mic. În comparație cu gâtul și corpul lung, poate părea puțin superficial.
 • Urechile sunt lungi și largi, cu o ureche subțire. Au pete întunecate pe partea din spate și perie pe vârfuri. Aceasta indică o rudenie cu trotul.
 • Nasul este lat, negru, spre deosebire de picioarele mici și îngrijite ale pisicilor domestice. Mai mult ca nasul ghepardului.
 • Organismul este proporțional proporțional, vorbind despre o coloană vertebrală bine construită.
 • Spre deosebire de alte feline care locuiesc în Africa, servalele sunt destul de miniaturizate. Dar în comparație cu pisicile domestice, ele par a fi giganți.
 • Lungimea corpului poate ajunge la un metru. Coada este de la douăzeci și cinci la patruzeci de centimetri.
 • Ele au o culoare de nuanță lăptoasă sau gălbuie cu pete maronii. Recent au adus un nou tip de servalov, culoarea lor diferă de strămoșii sălbatici - alb cu impregnări argintii.
 • Animalul prezintă activitate specială de la cinci la nouă dimineața și de la zece seara până la miezul nopții.

Îngrijirea unei pisici africane

Îngrijirea servaluluiServitorilor nu le place să fie singuri, astfel încât acestea ar trebui să petreacă o mulțime de timp și de multe ori joacă. În timp ce este încă mic, jucați cu el pe covor, adesea coborând fața la nivelul ochilor. Apoi, pisoiul poate aminti rapid caracteristicile feței tale. Servile, deși domesticite de mult timp, au rădăcini sălbatice, așa că le place să se joace și să alerge pe stradă. Pentru plimbări trebuie să cumpărați un guler și o leșie.

Servile sunt foarte sensibile. Pentru a nu pierde încrederea unui animal de companie, nu folosiți niciodată forță în scopuri educaționale. Este mai bine să stropi apă pe o pisică nenorocită, o să se răcească. Dar, de cele mai multe ori, nu este suficientă o simplă remarcă pentru ca animalele de companie să se odihnească.

Servile, spre deosebire de triburile lor interne, pur și simplu iubesc apa. Trebuie să le spălați o dată pe săptămână, iar în timpul verii puteți călători în natură la râuri și lacuri. Pisicile arbuști sunt o reacție bună, astfel încât înotul în iazuri, adesea se distrează pescuiesc.

Furajele cu hrana pentru pisici obișnuite și alimentele umane nu pot. Dieta lor ar trebui să includă carne proaspătă, oase de pui și aripi. Pisicile adulte mănâncă de la patruzeci și cinci de grame la 1,5 kg pe zi. Pentru a menține o bună stare de sănătate, este, de asemenea, necesar să se administreze suplimentele de vitamine cu calciu.

Ce fel de carne poți hrani cu pisici arbalete?

 • pui: oase, aripi;
 • șobolani furajeri și șoareci;
 • carne de vită;
 • iepure;
 • pește;
 • furnizați periodic ouă crude.

Sarea și condimentele sunt categoric interzise pentru a adăuga alimentele pisicilor africane și pentru că carnea de porc este periculoasă - poate provoca boala lui Aujeszky.

Nu va fi dificil să obișnuiți servalul la toaletă. Va dura doar de câteva ori pentru a arăta și explica unde ar trebui să mergeți.

De asemenea, Serval este necesar să-și pieptească și să-și curețe urechile o dată pe săptămână.

Parenting serval de origine

Descrierea unei anumite rase de pisiciServiți animale foarte comunicative și calme. Ei pot purta cu ușurință noii proprietari și au o atitudine bună față de copii. Prietenia cu membrii familiei mici se datorează faptului că pisicile africane sunt foarte active și le place să joace. Copiii se dovedesc a fi parteneri buni în jocuri și plimbări.

Crescătorii recomandă cumpărarea de pui acasă serval în timp ce acestea sunt încă la o vârstă fragedă. Dacă pisoiul crește cu tine, se va obișnui rapid și se va simți în siguranță în compania dvs.

Servile sunt foarte calm cu privire la reguli, ele sunt mult mai ușor de a ridica decât alți membri ai familiei pisici. Pisicile arbuști sunt inteligente și inteligente, percep informații în mod corect și înțeleg ceea ce este necesar. Ei consideră proprietarul ca fiind familia lor și acceptă cu bucurie regulile sale și îndeplinesc cu sârguință în viitor. Dacă pisicile au simpatie pentru o persoană, se întâlnesc cu o rușine și se freacă de ea. Serviunile Meowa nu sunt pisici obișnuite, vocea lor este mai mult ca un ciripit de păsări.

Alegerea a ceea ce să ia un astfel de animal de companie, rețineți, servali sunt foarte pasionat de alpinism și agățat pe orice, care poate folosi diverse fire și corzi. Prin urmare, pregătiți pentru aceste scopuri unele frânghii sau frânghii groase.

Pisicile pitice iubesc jucariile moi. Ei au mereu jucăriile lor preferate, chiar și uneori ei dorm cu ea și mestecați din când în când. Atunci când alegeți o jucărie moale pentru un animal de companie, opriți selecția pe o jucărie de dimensiuni medii - aceasta va înghiți o mică.

Animale de companie poate începe să vă mesteca lucrurile prea, pentru a preveni această acțiune, pulverizați-le cu spray de mere, aceasta va transforma serval de la astfel de acțiuni.

În jocurile servale este necesar să se arate limitele a ceea ce este permis, deoarece acestea tind să flirteze și într-o astfel de stare se controlează puțin. Dacă în timpul jocului pisica te doare, puțin sau puternic împins - nu este nevoie să strigeți sau să jurați. Colectați cu tăcere toate jucăriile și părăsiți încăperea, închizând bine ușa. Se calmează imediat și înțelege ce se înșeală. Servalov simt subtil starea de spirit a proprietarului. Ei înțeleg rapid ceea ce au făcut. În astfel de cazuri, pisica va trage concluzii și va veni să se tolereze.

Pisicile africane seamănă cu câinii în caracterul lor. Ei sunt devotați și iubitori față de proprietari, le place să se joace ca niște câini: să concureze, să selecteze și să aducă lucruri abandonate. Pisicile arbuști nu vă deranjează vecinii - se tratează bine similare cu câinii non-agresivi.

Țineți minte - servalul are rădăcini sălbatice, așa că are un sentiment de auto-conservare bine dezvoltat. Dacă pisica este teribil de înspăimântată sau rănită din greșeală, el intră imediat în atac, deși niciodată nu atacă stăpânii lor. Animalul nu va fi vinovat de o astfel de reacție - deoarece aceasta este o acțiune necontrolată cauzată de instincte. Prin urmare, aveți grijă atunci când jucați cu un serval și explicați copiilor că o astfel de pisică nu trebuie să fie ratată de coadă. Cel mai uimitor, în astfel de situații - o pisică care îi mușcă pe proprietar, de mult timp are un sentiment de vinovăție.

Crescătorii disting trei reguli principale în educația serviciului african:

 • Aspectul pisicilor servalNu te juca niciodată cu pisoful cu mâinile, se poate obișnui și-și va mușca și-și zgâria mâinile mai târziu;
 • Nu vă ridicați vocea pe pisică și nu ridicați mâna, animalul înțelege toate poruncile și nu iartă o astfel de atitudine;
 • dacă în timpul jocului animalul a jucat un rol important și nu se poate opri, trebuie doar să părăsească încăperea, serviciul va înțelege totul și îl va lua în labe.

Cum să ai grijă de sănătatea servului

Pentru pisoii mici aveți nevoie de ochi și ochi. Sunt animale foarte active și curioase, în mod constant se străduiesc să urce undeva mai sus. Aveți grijă ca pisoiul să nu urce pe suprafețe prea mari. Băieții nu sunt încă oase complet formate, iar o cădere sau salt de la o înălțime poate duce la fracturi grave.

Diareea este un fenomen neplăcut pentru pisicile arbuști. Dacă observați un scaun liber de la animalul dvs. de companie, contactați imediat medicul veterinar.

Servalov, la fel ca toate animalele domestice, trebuie să fie vaccinat. Dar rețineți - vaccinul nu trebuie să conțină viruși activi. Soluția gresit selectată pentru vaccinare va cauza moartea animalului.

La vârsta de un an, servaliștii de sex feminin trebuie să fie sterilizați, iar pisicile ar trebui să fie sterilizate la șapte până la opt luni. Necesitatea se datorează faptului că servalele își marchează întotdeauna teritoriul, câteodată de circa cincizeci de ori pe oră. Toată această afacere este însoțită de un miros foarte neplăcut și înțepător. Singura modalitate de a evita astfel de probleme - în timp să sterilizeze animalul.

Achiziționarea și costurile

Cum să hrăniți servalovSe recomandă să cumpărați un pui de la vârsta de 1,5 până la 5 luni. Cu cât este mai tânăr servalul, cu atât mai ușor va fi pentru tine să te obișnuiești cu asta și cu el pentru tine.

Pentru a cumpăra un serval, contactați doar pepiniere specializate cu o bună reputație și cu toate licențele necesare. Costul unui astfel de pisicu variază de la două la șapte mii de dolari. Desigur, puteți găsi un vânzător care să ia mai puțin, dar nu și faptul că în cele din urmă obțineți o pisică internă sănătoasă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să recunoască și să identifice o rasă de pisici acasăCum să recunoască și să identifice o rasă de pisici acasă
Wild manul de pisici: cine este el?Wild manul de pisici: cine este el?
Tavă pentru pisici: specie. Sala de toaletă cu laturi înalteTavă pentru pisici: specie. Sala de toaletă cu laturi înalte
Cea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii GuinnessCea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii Guinness
Care este unicitatea pisicii și pisicilor cu trei culori. Semne despre eiCare este unicitatea pisicii și pisicilor cu trei culori. Semne despre ei
Există pisici cu trei culori sau doar pisici?Există pisici cu trei culori sau doar pisici?
Cele mai mari pisici din lume și istoria lorCele mai mari pisici din lume și istoria lor
Îndepărtarea ghearelor la pisici și pisiciÎndepărtarea ghearelor la pisici și pisici
Rase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografiiRase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografii
Caracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștriCaracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștri
» » Caracteristicile păstrării servalei de pisici la domiciliu
© 2021 amigdas.com