amigdas.com

Pot fi femeile tratate cu dinți în timpul sarcinii?

Caracteristicile tratamentului stomatologic în timpul sarciniiÎnainte de a deveni mamă, este necesar să ne amintim un număr mare de restricții diferite. Include o vizită banală la dentist? Bineînțeles că nu. Pentru a trata dinții în timpul sarcinii nu este doar posibilă, ci și necesară.

În nici un caz, nu puteți renunța la drumeții și să uitați de sănătatea proprie! La urma urmei, mulți, în acest moment, alergând în jurul medicilor, dând teste și îngrijorându-se despre sănătatea copilului mai mult decât despre lui. Sarcina este timpul de îngrijire a sănătății, și numai atunci - sănătatea copilului, deoarece al doilea depinde direct de primul.

Motivele vizitei la dentist

Este necesar ca o femeie să acorde o atenție specială sănătății orale în timpul sarcinii? Da, și pentru aceasta există mai multe motive:

 • Cauze pentru tratamentul stomatologic în timpul sarciniiPregătit pentru naștere, corpul începe să reconstruiască sistemul hormonal, ceea ce duce la bolile inflamatorii ale dinților și gingiilor.
 • În al treilea trimestru, deficitul de calciu este deosebit de pronunțat, din cauza căruia chiar și dinții sănătoși sunt distruși și căzuți.
 • Sarcina modifică chiar și compoziția saliva femeii, rezultând în multiplicarea microbilor patogeni.
 • Nivelul de pH crește, ceea ce provoacă distrugerea smalțului.

Fundalul hormonal la femeile gravide suferă diverse modificări, ca urmare a faptului că imunitatea slăbește. Aceasta conduce la complicațiile bolilor cronice, dacă există, și, de asemenea, crește probabilitatea apariției bolilor virale.

Tratamentul unor astfel de boli este dificil datorită listei limitate de medicamente aprobate pentru femeile însărcinate. În plus, foarte suferă de o rezervă minerală, care afectează în mod direct starea dinților și a gingiilor.

Responsabilitatea viitoarei mame - vizita lunară la medicul dentist. Nu este vorba numai de menținerea dinților, ci și de starea de sănătate a fătului. Chiar și un dinte fără tratament, ușor afectat de carii, poate duce la răspândirea microorganismelor dăunătoare.

Ele nu au cel mai bun impact asupra dezvoltării copilului, provocând toxicoză în al doilea și al treilea trimestru de sarcină. Prin urmare, ei spun că, în cazuri normale, toxicoza ar trebui să fie numai în primul trimestru, fără a provoca prea mult disconfort la femeie.

Și ce vă puteți aștepta dacă nu acordați atenție deficitului de calciu din organism? În acest caz, copilul născut, poate cu timpul va dezvolta rahitismul, și vor exista multe reacții alergice. Prin urmare, cunoașterea semnelor de deficit de calciu este foarte importantă. Acestea includ următoarele simptome:

 1. Oboseală constantă, care nu dispare nici după un somn plin.
 2. Părul devine plictisit, gri și fragil, se întinde ușor, în timp ce forma veche nu este returnată. Cu alte cuvinte, dacă scoateți părul și trageți-l, acesta se va întinde și va rămâne în această formă datorită pierderii elasticității.
 3. Deseori există convulsii ale membrelor, dureri la picioare, care sunt agravate de hipotermie.
 4. Emaila dinților este prea sensibilă la frig și cald, gingiile sângerau, cariile se dezvoltă adesea.
 5. Există o scădere generală a imunității și o creștere a răcelilor.

Lista bolilor din cavitatea bucală

Descrierea bolilor cavității bucale în timpul sarciniiÎn primul trimestru, fătul se dezvoltă numai, astfel încât acesta poate fi afectat de anestezice. Prin urmare, pentru tratarea dinților mai bine în al doilea trimestru de sarcină, de la 14 la 20 de săptămâni.

În această perioadă, fătul este acoperit dens cu placenta și utilizarea medicamentelor pentru durere este permisă.

Dar dacă tratamentul este necesar după 20 de săptămâni, atunci se efectuează terapia dentară atunci când femeia se află pe partea ei. Deoarece fetusul se apasă pe aorta, tratamentul poate cauza o scădere a presiunii și chiar leșin.

Carii cariilor dentare. Când gaura dintelui este încă mică, nu necesită un medicament anestezic. Dacă este declanșată carierea dentară, dintele va continua să se deterioreze și apoi procesul va ajunge la celuloză. Nu puteți folosi arsen în terapie, dar alegerea umpluturilor este nelimitată: puteți pune atât umpluturi chimice, cât și peceți, care se întăresc în lumina ultravioletă.

gingivita

Simptomele și tratamentul gingivitei în timpul sarciniiAceastă boală se referă la gingia. Ele devin inflamate și crescute, închizând în continuare coroanele dentare. În această condiție, femeia gravidă nu va putea să se îngrijească pe deplin de cavitatea orală și va avea nevoie de ajutor.

Dacă neglijezi această boală, atunci ea poate intra în periodontită. Din acest motiv, există adesea nașteri premature și diverse patologii ale nou-născuților.

Gingivita provoacă producerea de toxine, iar medicul se ocupă de gume cum ar fi: apa de gura solutie aseptica si dintii si gingiile curate profesional, inclusiv în locurile greu accesibile.

stomatită

Descrierea bolii stomatiteiO astfel de boală cauzează senzații neplăcute atunci când mănânci sau periați dinții. Totul se referă la răni dureroase situate sub limbă, în interiorul obrazului, pe palate. Unii ca aceste răni pentru a alege limba, ceea ce duce la un rezultat și mai rău.

În sine, boala nu reprezintă un mare pericol, dar femeia gravidă are nevoie respectați regulile de igienă.

De exemplu, cel puțin spălați-vă mâinile înainte de a mânca și nu puneți degete murdare în gură. Medicul prescrie de obicei tratament cu stomatită - apă de gură, care trebuie utilizată în mod regulat.

pulpita

Simptomele și tratamentul pulpitei în timpul sarciniiDupă cum sa menționat deja mai sus, gingivita nu a fost vindecată în timp poate merge în pulpită. Desigur, această situație nu este fără speranță: dentistul numește un radiograf roentgen.

Pot fi făcute raze X, deoarece medicamentele moderne iradiază puțin de 15 ori mai puțin decât predecesorii lor.

Plăcuța de plumb, utilizată în radiografie, protejează fătul de efectele razele. După examinarea radiografică, dentistul identifică zona afectată și sigilează dinții.

tartru

Sarcina aduce multe dificultăți, și tartrul în numărul lor. În locurile în care piatra crește, bacteriile daunatoare se multiplică cu succes. Tratamentul stomatologic în timpul sarcinii implică curățarea cu ultrasunete. Ea se descurcă perfect cu această problemă, iar anestezia nu este chiar necesară - curățarea este nedureroasă.

Utilizarea corectă a anestezicelor

Descrierea anestezicelor pentru tratamentul stomatologic în timpul sarciniiMulte femei gravide sunt sigure că excursia la medicul dentist se va sfârși cu durere, deoarece toată lumea în jurul lor spune: în nici un caz nu se poate face un anestezic! Din această cauză, femeia simte excitare în creștere, așteptând rândul ei la medicul dentist. Nu este timpul să risipi acest mit?

Preparate anestezice moderne făcute pe baza mepivacainelor și articainei, utilizate pe scară largă în practica dentară pentru femeile însărcinate. Compoziția acestor preparate permite să nu fie absorbită de agent prin placentă.

anestezie oferă pacienților liniște în situație, deoarece perturbarea aduce mai mult rău copilului decât o anestezie sigură. Desigur, acest lucru nu se aplică anesteziei generale, care este permisă numai în cazul operațiilor urgente.

Extragerea dinților și protezele: merită îngrijorată

Tratamentul dentar in timpul sarcinii implica uneori indepartarea dintilor, mai ales atunci cand sunt neglijate bolile. Cu ajutorul anestezicelor sigure, îndepărtarea este permisă, dar după a douăsprezecea săptămână.

După procedură, trebuie acordată atenție asigurării faptului că zona afectată nu este supraîncălzită și nu este supraîncălzită. Protezele pentru femeile însărcinate sunt permise, conform statisticilor este foarte rar, precum și instalarea de bretele. Dacă bunăstarea femeii gravide permite astfel de manipulări, atunci acest lucru este permis.

Proceduri interzise

Protocoalele dentare interzise în timpul sarciniiNu puteți pune implanturi, deoarece necesită vindecare, luând antibiotice și medicamente speciale care sunt nedorite pentru femeile însărcinate.

Orice dinte poate fi îndepărtat, cu excepția dinților de înțelepciune. Aceasta este o operație chirurgicală complexă, care poate provoca diverse efecte secundare: temperatură ridicată, deteriorarea sănătății generale. Doar în cazurile critice este posibil să se îndepărteze dintele de înțelepciune, dar, în general, este mai bine să se facă acest lucru după naștere.

Nu contează cât de multe mame viitoare vor să fie frumoase mereu, dar totuși albirea este interzisa. Fluidele de albire conțin astfel de constituenți chimici încât pot pătrunde în placentă și pot avea un impact negativ.

Aceasta, la rândul său, formează toxine care vor otrăvirea mamei și a copilului. Și, de asemenea, înălbirea, chiar și cea mai strictă, este dăunătoare pentru smalț. Riscul bolilor cavității bucale, respectiv, crește.

Medicamente interzise

Descrierea preparatelor interzise pentru tratamentul stomatologic în timpul sarciniiÎnainte de a merge la dentist, ar trebui să discutați despre anestezie și alte medicamente în prealabil. Nu aveți încredere în medici care vor spune doar să se liniștească și să se relaxeze: o femeie însărcinată are dreptul să solicite informații despre anestezie!

Lidocaina este strict interzisa femeile gravide, deoarece pot reduce critic tensiunea arterială, pot provoca dureri de cap, convulsii și amețeală. Și, de asemenea, la medicamente interzise este fluorura de sodiu, care este utilizat în tratamentul cariilor.

Medicul curant poate să neglijeze doza corectă și un exces de fluorură de sodiu va duce la o creștere a frecvenței cardiace și la un efect negativ asupra copilului. De asemenea, merită atenția acordată medicamentului imudon - efectul său asupra fătului nu a fost studiat, imudon nu poate fi numit în siguranță.

Toate drogurile enumerate în orice caz nu ar trebui să fie utilizate în terapia dentară! O viitoare mamă ar trebui să le pună pe listă înainte de a merge la medicul dentist și de a discuta cu doctorul despre utilizarea de medicamente și substanțe sigure.

O femeie însărcinată ar trebui să păstreze o listă de medicamente interzise, ​​astfel încât să nu existe efecte secundare la nivelul fătului. De exemplu, în domeniul stomatologiei:

 • lidocaină;
 • fluorură de sodiu;
 • imudon.

Și, de asemenea, amintiți-vă că sarcina este o perioadă specială în viața unei femei: fericită, dar adesea dificilă. Inutil să spun, ce atenție are nevoie de la viitoarea mamă? Rezervele minerale sunt folosite pentru a construi un corp în creștere în uter, ceea ce poate duce la defecțiuni la nivelul mamei.

Prin urmare, atunci când planificați sarcina timp de o jumătate de an este necesar să se ia teste sânge pe hemoglobină, calciu, sodiu și alte elemente. Pe baza rezultatelor analizei, medicul curant va prescrie un curs de vitamine sau medicamente necesare. Acest lucru este necesar pentru pregătirea solului și asigurarea corpului cu suficiente vitamine. Acestea trebuie să fie ratate de mamă și copil.

Mulți medici prescriu cursuri de suplimente alimentare și vitamine pentru a menține corpul deja în timpul sarcinii. Nu neglija asta. Chiar și deficitul de calciu simplu în viitor va cauza rahitism la copil. Mama viitoare ar trebui să fie amintit: de la o mică cauză poate avea o mare consecință. La urma urmei, totul din corpul uman este interconectat atât de mult încât nu trebuie neglijat lucrurile mici.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce poate sângele să iasă din nas în timpul sarcinii?De ce poate sângele să iasă din nas în timpul sarcinii?
Infecția intrauterină la un nou-născut - ce este?Infecția intrauterină la un nou-născut - ce este?
Importanța sanitării regulate a cavității bucale și obținerea unui certificatImportanța sanitării regulate a cavității bucale și obținerea unui certificat
Poate femeile gravide să doarmă pe stomacuri?Poate femeile gravide să doarmă pe stomacuri?
Ce medicamente pentru durere pot să beau în timpul sarcinii?Ce medicamente pentru durere pot să beau în timpul sarcinii?
Câte săptămâni durează primul trimestru de sarcină?Câte săptămâni durează primul trimestru de sarcină?
Baie în timpul sarcinii: în ce condiții puteți merge?Baie în timpul sarcinii: în ce condiții puteți merge?
Aspirina la începutul sarcinii: toate pro și contraAspirina la începutul sarcinii: toate pro și contra
Poate femeile gravide să bea berePoate femeile gravide să bea bere
Pot să-mi tratez dinții în timpul sarcinii?Pot să-mi tratez dinții în timpul sarcinii?
» » Pot fi femeile tratate cu dinți în timpul sarcinii?
© 2021 amigdas.com