amigdas.com

Când și la ce vârstă puteți steriliza o pisică

Maturarea sexuală a pisicilorMulți oameni care cresc ca animale de casă de pisici, cred că este inuman să le sterilizeze. Și pentru ca ei să nu se reproducă și să nu se multiplice, trebuie să fie hrăniți cu medicamente care suprimă funcțiile reproductive ale corpului.

Trebuie remarcat faptul că aceasta este în esență abordarea greșită. Pisicile trebuie să fie sterilizate. Suprimarea funcțiilor de reproducere poate duce la acțiuni nedorite din partea pisicilor. Și în acele vremuri chiar și cel mai iubitor proprietar este gata să o lovească, dacă numai ea ar putea să se odihnească puțin.

Să luăm în considerare întrebările, la ce vârstă pisicile se sterilizează și astfel fără durere tolerează medicamente care suprima excitarea, după cum pretind unii oameni.

Sterilizați sau suprimați funcțiile reproductive?

Când să sterilizeze o pisică mai bineÎn cazul în care problema proprietarului pentru animale de companie, atunci este mai bine pentru a steriliza o pisica, el, la sfatul de persoane diferite, ci ca o regulă, departe de subiect, de multe ori recurge la ajutorul unor medicamente pentru a suprima functiile de reproducere. Dar aceasta este o decizie greșită.

Proprietarii știu perfect cât de greu este păstrarea pisicilor. Ei se confruntă adesea cu mari probleme cu conținutul lor.

Trebuie remarcat faptul că prima întrebare cu care oamenii se întorc astăzi la un medic veterinar este, desigur, problema sterilizării și castrării. Acestea sunt întrebările care trebuie acoperite, și alte aspecte legate de hrănirea pisicilor cu medicamente pot fi uitate. De ce? Acum ne vom da seama.

Deci, să sterilizeze și, poate, nu este necesar? Această întrebare este adresată de fiecare proprietar de pisici de îndată ce ajunge la pubertate și de la o creatură drăguță pufoasă se transformă într-un mic monstru.

Pentru a determina dacă pentru a suprima atracția pisicii unul de altul sau sterilizate / castrati animalele de companie, trebuie să înțelegeți ce orori așteaptă proprietarul, în cazul de suprimare forțată a hormonului val.

Ororile pubertății

Acum puteți lista toate ororile, Aspectul unei pisici la pubertate:

  • primul este concertele unei pisici;
  • al doilea horror - mărci de pisică;
  • a treia groază este, desigur, nopțile fără somn ale stăpânului.

Cum se steriliză pisicileÎn momentele în care pisicile organizează astfel de concerte, chiar și cel mai iubitor proprietar este gata să lanseze în orice animal de companie, de dragul unui calm momentan.

Semnele de pisică sunt una dintre cele mai neplacute ororile asociate cu pubertatea unei pisici. Este necesar ca ea să-i stropească secretul parfumat cu mai multe colțuri în apartament, iar mirosul de nesuportat va conduce imediat pe toți proprietarii de animale de companie.

Mărcile de pisică sunt un secret, desigur, teribil de neplăcut, dar acest lucru nu este cel mai rău. Și cea mai groaznică groază este, poate, nopți nedormite. Concertele de noapte sunt deosebit de frenetice când trebuie să mergi la serviciu dimineața. După mai multe astfel de coșmaruri, vreau să arunc pisica în coșul de gunoi.

Și să se confrunte cu astfel de orori fiecare proprietar va fi destul de des. În fiecare lună, în fiecare an. Acest lucru se datorează faptului că pisicile au o poruncă, sunt fructuoase și se înmulțesc, mereu pe ordinea de zi.

Desigur, toate acestea se întâmplă pur individual. Există astfel de animale, în care nivelul hormonal nu crește atât de puternic. Dar atât de departe de fiecare caz. Aceasta poate fi pentru moment. Și în orice caz, suferința animalului de companie nu scade.

Când pisica se potrivește cu timpul dorinței sexuale, nu numai proprietarul suferă, ci și pisica. Și în acest moment, comportamentul animalului se poate schimba. Atunci când hormonii sunt eliberați, ea (sau el) simte stres constant, devine agitat. Apetitul dispare, activitatea scade sau, mai precis, trece pe alt canal. Un animal de companie poate merge la toaletă unde nu este permisă. O pisică în acel moment se poate freca de tot ce stă în calea ei. Ea devine în același timp într-o poziție caracteristică. Spasmele ei bateau. Se rotește pe podea. Fiecare proprietar a intrat deja în această situație sau, într-adevăr, într-o zi sa ciocnit.

Dacă cineva a reușit să supraviețuiască ceva asemănător, nu vă bucurați. După cum se spune, viața continuă. Iar în 2-4 săptămâni, totul va fi din nou experimentat.

Atragerea unei pisici la o pisica este minunata

De ce trebuie să sterilizeze pisicileÎn cazul animalelor domestice, și nu numai acasă, atracția față de sexul opus este atât de mare încât ei se vor strădui în orice mod să se despartă pentru a-și găsi partenerul sexual.

În timpul dorinței sexuale, Când crește nivelul hormonal, pisicuta tinde să alunece ușa. Poate chiar să sară pe fereastră. Și în timp ce această evadare, din păcate, nu se termină întotdeauna cu un sfârșit fericit. Pentru a gândi, animalul de casă a trăit mulți ani în casă și deodată sa găsit "singur" pe stradă ...

Dacă forțați utilizarea de medicamente pentru a suprima înclinația pisica unul de altul, aceasta va conduce în cele din urmă la faptul că nivelurile ridicate constant de hormoni subminează foarte mult starea de sănătate a animalului. Animale de companie scade imunitatea la boli infecțioase. În timp, bolile încep să se dezvolte, echilibrul hormonal este rupt. Animalul începe diferite procese tumorale în uter și ovare, inflamarea purulentă a uterului. În acest caz, toată lumea suferă. Și animalele de companie și proprietarii lor.

Pisica trebuie să fie sterilizată

Există proprietari care la început încearcă să găsească oa doua jumătate pentru ca animalul lor să rezolve problema. Dar, în majoritatea cazurilor, îngrijirea organizării vizitelor și îngrijirea copiilor, începe să împiedice proprietarii. Deoarece mai devreme sau mai târziu fiecare proprietar de pisici începe să se gândească la timpul să recurgă la unele măsuri cardinale.

Căutarea unei a doua jumătăți pentru animalul dvs. de companie nu rezolvă problema. Odată ce gazdele încep să înțeleagă acest lucru. Păsărică va fi gata să reproducă repetat literalmente în aproximativ 3 luni și în întreaga sa viață poate produce aproximativ 200 de pui. Și la fiecare 3 luni pentru a lua un nou descendent - nu numai nerentabil, dar, de asemenea, destul de dificil.

Pisicile pure pot fi distribuite. Dar pentru mongrel destul este dificil să găsești o nouă casă. Și apoi proprietarii încep să utilizeze diverse preparate chimice.

Există, desigur, sedative inofensive. Acestea sunt tincturi, cum ar fi "Stop stress", "Pisica Baiun". Aceste remedii slabe reduc anxietatea. Dar la un nivel constant ridicat de atracție sunt lipsiți de putere. În acest caz, utilizarea lor nu este suficientă. Și apoi ce? Apoi vine momentul când proprietarul nu mai știe ce să facă și recurge la ajutorul contraceptivelor chimice.

Astfel de mijloace includ droguri periculoase: "Bariera sexuală", "Stop intimitate", "Counter sex" și altele asemenea. În orice magazin de animale de companie vânzătorii pot recomanda o mulțime de droguri. Dar nu vor sfătui niciodată proprietarii de animale de companie cu privire la cât de dăunătoare sunt aceste sau alte substanțe chimice pentru sănătatea animalelor de companie.

Există substanțe puternice, de exemplu, un prăjit hormonal pentru a reduce pofta la pisici. Ea are un efect destul de lung și poate reduce nivelul hormonal până la 6 luni la rând. Astfel de injecții sunt puse de medicii veterinari în clinicile veterinare. Dar, orice pregătire similară doar pentru un timp, și este necesar să observați, doar pentru un timp va amâna concertele pisicii. Odata ce efectul medicamentului sa terminat, pisica sau pisica incepe din nou sa organizeze "concerte".

Astfel, toate aceste medicamente care pot ameliora doar temporar suferința prin încălcarea statutului hormonal al animalului, iar aceasta, la rândul său, prezintă un risc pentru sănătate, ca plină de patologii, cum ar fi tumori ale sânului și uterul unei pisici, un chist ovarian de pisică .

Veterinari auzim adesea plângerile proprietarilor de pisici că medicamentul care a ajutat, acum nu ajută. Atunci când desfășoară operațiuni cu astfel de animale foarte des există modificări ale uterului și ovarelor. Pentru a evita toate acestea și pentru a nu expune pisica la astfel de pericole care nu sunt întotdeauna justificate, se recomandă să o sterilizeze.

De ce este necesar să sterilizeze pisicile? Argumente în favoarea sterilizării:

  • Pisicile trebuie să fie sterilizate astfel încât să nu organizeze concerte feline;
  • acest lucru trebuie facut astfel incat sa nu se confrunte cu stres constant;
  • astfel încât să nu submineze complet sănătatea lor.

De ce trebuie să sterilizezi o pisică

Cum sunt sterilizate pisicileDeci, puteți vedea cât de multă groază puteți întâlni dacă pisica este nevoită să se hrănească cu medicamente care suprimă dorința sexuală. Și ce a mai rămas? Dacă nu vreți să vă faceți rău animal de companie și pune sănătatea sa în pericol, atunci cea mai bună soluție în acest caz va fi castrarea, sterilizarea.

Sterilizarea este eliminarea glandelor sexuale, castrarea este îndepărtarea ovarelor. Atunci când o clinică veterinară oferă această opțiune proprietarilor unei pisici sau unei pisici, primul lucru pe care proprietarul le spune este păcat. Dar ce-i pare rău? Este un păcat pentru un animal de companie să sufere o intervenție chirurgicală? Dar nu simte nici o durere, deoarece operația este efectuată sub anestezie generală. Îmi pare rău pentru testiculele mici din pisică sau ovarele din pisică? Nu regreta.

Dacă nu intenționați să utilizați funcții organismului animalului, care sunt destinate producției unui nou descendent, acestea nu sunt atât de necesare. Orice pisicuș este bine fără ele. Puteți spune chiar mai mult, fără glandele sexuale, ea va fi fericită. Acest lucru se datorează faptului că încetarea eliberării hormonilor în organism are un efect pozitiv asupra animalului atât fizic, cât și psihic.

De aici rezultă că nu este nevoie să torturați un animal cu preparate chimice, este mai bine să castrați imediat o pisică sau să sterilizeze o pisică.

La ce vârstă ar trebui să sterilizezi pisica?

Sterilizarea pisicilorDeci, ne-am dat seama că pisica trebuie să fie sterilizată. Și la ce vârstă e mai bine să faci asta? Vârsta joacă un rol cheie în această chestiune? Da, da.

Din punct de vedere tehnic, puteți efectua operații pentru sterilizarea unei pisici sau castrarea unei pisici la orice vârstă. Dar se recomandă să se facă atunci când pubertatea nu a venit încă, dar corpul animalului trebuie să fie complet format.

Există o sabie cu două tăișuri. Dacă trebuie să funcționeze mai devreme, atunci în viitor un mic animal va forma anormal sistemul imunitar, mușchii, oasele. Dacă este târziu, atunci când ovarele sunt deja complet formate și corpul a primit cel puțin o porție de hormoni, atunci poate declanșa cancer.

Veterinarii recomandă sterilizarea și castrarea la vârsta de 7 până la 8 luni. În această perioadă, animalele au mai puține complicații, comparativ cu operațiile cu întârziere. Dar dacă, din diferite motive, apare întrebarea, este mai bine să faceți acest lucru sau mai târziu, este mai bine mai devreme. Mai devreme pentru a face operațiunea, cu atât mai puțin probabil să apară complicații în viitor. Prin urmare, dacă există îndoieli, este mai bine să vă operați animalul mai devreme.

Ceea ce așteaptă proprietarul pisicii după operație:

  • pisica va deveni fericita si, prin urmare, si maestrul;
  • Concertele de pisică se vor opri o dată pentru totdeauna;
  • pisica va fi întotdeauna jucăușă și energică.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cât durează pisica pentru pisică și cum este determinată?Cât durează pisica pentru pisică și cum este determinată?
Cum să recunoască și să identifice o rasă de pisici acasăCum să recunoască și să identifice o rasă de pisici acasă
De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?
Pisica Barkhan: descrierea pisicilor de nisipPisica Barkhan: descrierea pisicilor de nisip
Câte ore pe zi pisicile dorm?Câte ore pe zi pisicile dorm?
Până la ce vârstă cresc pisicile și pisicile?Până la ce vârstă cresc pisicile și pisicile?
Care este unicitatea pisicii și pisicilor cu trei culori. Semne despre eiCare este unicitatea pisicii și pisicilor cu trei culori. Semne despre ei
Caracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștriCaracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștri
Culorile principale ale pisicilor din Scottish FoldCulorile principale ale pisicilor din Scottish Fold
Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?
» » Când și la ce vârstă puteți steriliza o pisică
© 2021 amigdas.com