amigdas.com

Noua Zeelandă subtipuri de iepure, roșii și albe

Noua Zeelandă Red RabbitÎn rândul iepurilor, rasa Noua Zeelandă este foarte populară. Noua Zeelandă poate fi achiziționată în aproape orice țară. Iubitorii de rasă preferă să reproducă această rasă datorită dezvoltării rapide a indivizilor și a modului în care este îngrijită.

Istoricul originii iepurilor din Noua Zeelandă

Mulți cred în mod greșit că locul de naștere al acestor animale este Noua Zeelandă, dar nu este. Rasa a fost formată în SUA în 1910. Deși există o sugestie că pentru reproducerea soiului au fost folosite iepuri belgieni și iepuri argintii de șampanie. După trecerea animalelor, s-au dovedit o specie roșie din Noua Zeelandă cu toate caracteristicile necesare pe care oamenii de știință au numărat.

Puțin mai târziu în crăpături au început să apară iepuri, albinoși. Astfel de persoane au fost plantate imediat de rudele lor pentru a retrage al doilea subspecii rasei Noua Zeelandă, dar cu o culoare albă.

În Europa, reprezentanții noii specii s-au răspândit după 10 ani și au devenit repede popularizați. În 1936, noii Zeelandiști au fost înregistrați ca standard de rasă. În Rusia, iepurii din Noua Zeelandă au fost importați mai aproape de sfârșitul secolului XX și aproape imediat au început să fie crescuți de fermieri în gospodăriile industriale.

Împreună cu speciile roșii și albe, există astăzi Noua Zeelandă cu culoarea neagră. Poate că rasa Angora a fost folosită pentru a produce noi iepuri.

Descrierea generală a rasei

Puii din Noua Zeelandă se caracterizează prin dimensiuni mari. Lungimea corpului poate ajunge la 0,5 m, greutatea variază între 4-5 kg. Animalele au picioare puternice și mari din spate. Carnea spatelui permite folosirea animalelor în activitatea de creștere a iepurilor pentru a produce carne și blănuri. Au o blană groasă de blană și un gât scurt. Urechile cu un strat rar ating o lungime de 10-12 cm.

Mai popular în creșterea iepurelui sunt iepurii de culoare albă din Noua Zeelandă (sau NZB), ale căror caracteristici de calitate sunt ușor mai bune decât la persoanele cu o culoare roșie.

Albii iepuri

Noua Zeelandă alb iepureAlbii din Noua Zeelandă au o coloană vertebrală puternică și au dezvoltat musculatura. Corpul are un sacru larg, mare și o crupă rotunjită. Capul este mic, urechile sunt scurte, simetrice. Animalele au o botă scurtă și ușor de heteronoză, cu un profil larg. Samochki arăta mai ușor și cu blândețe. Animalele au picioare puternice și groase. În ceea ce privește mărimea și greutatea, iepurii albi din Noua Zeelandă depășesc nivelul Reds.

Sherstke se caracterizează printr-o culoare albă de zăpadă. Iepurașul NZB este caracterizat prin ochi roșii mici, care confirmă semnele de albinism la această specie. Ghearele de pe labe au o nuanță albă sau de carne.

Persoanele fizice ale NZB se disting prin înaltă rezistență și sănătate puternică, așa că rar se îmbolnăvesc. Animalele au un temperament echilibrat și nu se tem de diverși factori de sunet.

Nasterea din Noua Zeelandă se caracterizează prin precocitate: Pereche Samochek deja la vârsta de 4 luni. Persoanele fertile poartă 8-10 iepuri. Bunnii produc multă cantitate de lapte, ceea ce este suficient pentru toate așternuturile viitoare. Puii nou-născuți cântăresc 50 g. Dacă puii primesc cantitatea necesară de hrană, atunci într-o lună ajunge la 2 kg. Timp de un an, iepurele poate aduce mai mult de 30 de pui.

Producția de piele și blănuri apreciază în special blănurile acestei rase. Blănurile de blană sunt ușor colorate cu diferite coloranți în nuanțe diferite. Pieile de blană și blănurile sunt fabricate din piele. Materialul de calitate inferioară este utilizat pentru fabricarea mănușilor și pălăriilor.

Dezavantajele persoanelor sunt:

 • Urechile prea lungi (mai mult de 12 cm);
 • Căderea urechilor;
 • Lână rară;
 • O barbă dublă întinsă;
 • Greutate în exces (mai mare de 5 kg).

Iepuri roșii

Nou iepure din Noua ZeelandăIepurele roșii din Noua Zeelandă sunt acoperite cu o blană frumoasă de culoare roșie-brună. Lana aproape de ochi, gură și stomac este ușor mai ușoară decât tonul principal. Animalele sunt caracterizate prin ochi maro inchis.

Iepurii roșii din Noua Zeelandă au un mic cap și un gât scurt. Corpul dens are o formă cilindrică. Urechile umplute cu formă de lopată cresc la 11 cm. Animalele sunt musculatura bine dezvoltată și pieptul larg.

Greutatea medie a indivizilor roșii din Noua Zeelandă variază între 4-4,5 kg. În lungime, animalele cresc până la 45 cm - cu o dietă bine organizată poate ajunge la 50 cm.

Animalele sunt crescute la vârsta de 4,5-5 luni. Iepurii fecunde aduc 6-8 copii mici. La fel ca și femelele din Noua Zeelandă albă, persoanele roșii sunt de asemenea lapte și pot hrăni toată așternutul. Dacă mâncarea pentru iepuri a fost organizată corect, atunci ei ating o greutate de 2 kg la vârsta de două luni.

Alegerea unui iepure

Atunci când alegeți o rasă din Noua Zeelandă, trebuie să luați în considerare unele nuanțe. Dacă animalele sunt cumpărate pentru reproducere în cantități mari, atunci cele mai bune opțiuni vor fi iepurii puternici și puternici la vârsta de cel puțin 3 luni. Bebelușii cu vârsta mai mică de 2 luni au imunitate slabă și mor adesea la o vârstă fragedă în condiții de reproducere. Pentru fabricarea produselor de blană trebuie să examinați cu atenție piei de animale. Puii de rasă albă sunt considerați a fi în cerere, deși unii oameni preferă culoarea roșie sau neagră.

Dacă animalul este cumpărat ca animal de companie, atunci trebuie să alegi un animal activ, dar echilibrat. De asemenea, este necesar să verificați persoana pentru defecțiuni externe. Croșeta în urechi, ochii furiosi, pleoapele umflate, fața umedă, erupția pe organele genitale indică boala. Un animal înțepător, atârnând în mâini și inactiv, poate avea, de asemenea, o anumită boală. Iepurii sănătoși întotdeauna străpung și explorează în jur.

Conținutul de iepure pentru producția comercială

Înainte de a cumpăra animale pentru creșterea în masă, este necesar să se pregătească o cameră pentru ei, care să fie dotată cu cuști. Reprezentanții acestei rase se mișcă perfect de-a lungul podelelor cu ochiuri de plasă, dar locuințele pentru ele ar trebui să fie spațioase. Celulele sunt etajate și fiecare este dotată cu un alimentator de păsări și un bol de apă. Iepurele ar trebui plantate în funcție de vârstă. Temperatura optimă pentru animale va fi + 17-20 grade. Trebuie să fie asigurată o bună aerisire în încăpere, dar fără curenți.

În scopuri preventive, inspecțiile regulate și vaccinările efectuate de un medic veterinar.

Caracteristici în îngrijirea și întreținerea iepurilor din Noua Zeelandă

Noua Zeelandă iepure roșuFoarte des animalele de companie sunt alese printre iepuri ca reprezentanți ai rasei Noua Zeelandă, deoarece nu necesită îngrijire complexă. Înainte de a cumpăra, trebuie să întrebați vânzătorul despre vaccinarea și nutriția animalului.

Puii de iepure din Noua Zeelandă sunt animale foarte prietenoase. Ei au capacitatea de a deveni rapid atașați de o persoană care îi pasă de ele. Animalele preferă să se joace cu copiii și să arate întotdeauna o atitudine bună față de ei. Ele pot fi ridicate, puse pe genunchi și cu grijă să rămână pe umăr.

Dieta pentru animalele de companie ar trebui să fie plină și variată. Specii din această rasă sunt hrănite:

 • Ierburi sezoniere;
 • Legume furajere;
 • Legume;
 • Rădăcinoase;
 • fân;
 • Furaje combinate uscate.

Animalele de companie trebuie hrănite nu mai mult de 2 ori pe zi. Ar trebui să se asigure că plantele otrăvitoare nu intră în hrana animalelor de companie. Experții nu recomandă adăugarea de frunze de salate la regimul alimentar: datorită acestui produs, neozeelandezii au adesea diaree, care este dificil de vindecat. De asemenea, nu se recomandă hrănirea animalelor cu frunze de varză, frunze de păstăi și frunze de roșii.

Apa este dată animalului în stare proaspătă și curată, dar nu fiartă, deoarece nu conține practic minerale și oxigen. O cușcă de iepure poate fi echipată cu un aspirator, la care animalul se adaptează rapid.

Cu o varietate de alimente, animalul de companie câștigă rapid greutate și rareori se îmbolnăvește. Cu o îngrijire bine organizată, iepurele se va dezvolta bine și va trăi o viață lungă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Tot ce trebuie să știți despre rasa de iepure este "fluture"Tot ce trebuie să știți despre rasa de iepure este "fluture"
Cine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrațiCine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrați
Rase ale celor mai mari iepuri din lumeRase ale celor mai mari iepuri din lume
Rabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lumeRabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lume
Rana belgiană: reguli de îngrijire și reproducere a iepurilorRana belgiană: reguli de îngrijire și reproducere a iepurilor
Câți iepuri decorativi trăiesc acasă?Câți iepuri decorativi trăiesc acasă?
Rase de iepuri, cu fotografii și numeRase de iepuri, cu fotografii și nume
Descrierea speciilor și a raselor de iepuri cu fotografiiDescrierea speciilor și a raselor de iepuri cu fotografii
Papagalul kakapo și descrierea păsărilor fără zborPapagalul kakapo și descrierea păsărilor fără zbor
Caracteristicile raselor de carne pentru iepuri de reproducereCaracteristicile raselor de carne pentru iepuri de reproducere
» » Noua Zeelandă subtipuri de iepure, roșii și albe
© 2021 amigdas.com