amigdas.com

Ce este catnip și ce este pentru el?

Ce este catnipulCu certitudine se poate afirma că Catnip este o plantă acoperită cu legende

. Unii proprietari de animale de companie își felicită folosirea, în timp ce alții, dimpotrivă, se opun. Deci, prindeți de ce aveți nevoie de ea? Există vreun beneficiu pentru sănătatea umană? De ce pisicile dau această planta? Care sunt caracteristicile aplicației sale? Este cu adevărat utile pentru animalele de companie sau este un drog real? Puteți găsi răspunsuri la aceste întrebări în acest articol.

Descrierea mintului pisicilor

Catnip este o planta perena, aparține familiei de flori labiale. Diferă în nemulțumirea și rezistența sa. Rezistent la schimbări de temperatură scăzută. Înălțimea poate ajunge la 40-100 centimetri. Nume alternative - pisici de lămâie, băutură de pisică, balsam de câmp, pisică de pisică, precum și chandra parfumată. O trăsătură distinctivă a acestei plante este influența asupra comportamentului pisicilor. În sălbăticie, puteți întâlni această iarbă de-a lungul drumurilor, în pădure, în pajiști și câmpuri, pe versanții dealurilor și pe parcelele de gospodărie. Semnele externe:

 • lung tulpina;
 • frunze alungite de culoare gri-verzuie sub formă de inimă;
 • flori mici colectate într-o perie (de la alb la liliac umbra);
 • aromă cu note de lamaie.

Principala diferență între catnip și obișnuit este în uleiurile esențiale care fac parte din planta.

În uleiul esențial al pisicii vine nepetalacton, în timp ce în mentă este mentol. De aceea plantele au un miros diferit. În plus, această plante conține vitaminele A, C, un grup de vitamine B, precum și microelementele, taninurile și terpenele.

De ce această planta atrage pisici

De ce ai nevoie de catnipDupă cum se știe, natura acordă pisicilor un miros ascuțit, cu o susceptibilitate specială față de uleiurile esențiale. Și astfel nu mai este un secret de ce sunt atrase de această plantă. Anume - nepetalactonul conținut în el, care afectează neuronii creierului animalului. A anticipa reacția unei pisici este dificilă. Un animal activ se poate comporta calm, iar pasivul începe să se comporte violent. Ulterior, tipul de comportament al animalului de companie se poate schimba pentru o perioadă scurtă de timp, pot apărea halucinații.

De obicei, semnele de expunere durează de la cinci la zece minute. Un fapt interesant este ca, daca o pisica inghitita iarba, efectul va fi incitant. Dar când mâncați, acțiunea va avea un efect calmant.

Susceptibilitatea la mirosul de catnip apare abia în a douăsprezecea săptămână de viață a pisoiului. Trebuie reținut faptul că unii indivizi pot trata pisica cat de indiferent. Potrivit statisticilor, în 20-30% din pisici această planta nu provoacă nicio reacție. Acest lucru se datorează lipsei de receptori care sunt transmiși la nivel genetic.

Obiectivele și caracteristicile aplicației

Cea mai obișnuită aplicare a catnip-ului este de a ajusta comportamentul animaluluiCea mai comună aplicare a catnip - pentru corectarea comportamentului animalelor. Un animal de companie agresiv poate deveni reticent și flegmatic, lent - jucăuș și activ. Kotovnik este un produs excelent anti-stres. Este recomandat să-l dați animalului atunci când schimbați situația, mergeți la medic etc. Astfel, comportamentul său va fi calm. Iar câteva frunze pot fi adăugate la mâncare. Aceasta va deveni o bună profilaxie împotriva paraziților și va ajuta la normalizarea digestiei și a apetitului.

Utilizarea medicamentului este de dorit nu mai mult de o dată pe săptămână timp de 20 de minute. Poate fi sub formă de iarbă uscată, spray, foi proaspete sau picături. Dacă doriți, puteți crește o pisică singur la domiciliu. Semințe de catnip sunt vândute în orice magazin horticol.

Dacă trebuie să-ți obișnuiești animalul pentru a zgâria, atunci menta de pisici va veni în ajutorul tău. Acest dispozitiv va împiedica deteriorarea mobilierului și a imaginii de fundal. Ar trebui să fie în apropierea patului, deoarece după trezirea pisicii se întinde prima și începe să ascuțească ghearele. Pentru a atrage atenția animalelor de companie și nu a fost distras de procesul punctului de gheare pe obiecte străine, este necesar să se prăjească pisica de molie a pisicii sau să se pună o pungă cu iarbă sub tapițerie.

Pro și contra

Catnip pentru corectarea comportamentului animalelorCaracteristicile pozitive ale utilizării menta de pisică la animale includ:

 • efect antistres;
 • inofensivitate pentru stomac;
 • efect benefic asupra organismului;
 • comportament mai compliant.

Dezavantajele includ interzicerea utilizării frecvente, deoarece această plantă este un medicament ușor și pisica poate deveni dependentă de ea. Și, ca rezultat, se dezvoltă o reacție defensivă, adică animalele de companie nu mai acordă atenție. Nu este recomandat să dați ierbii pisicilor gravide, deoarece acest lucru poate afecta grav rulmentul pisicilor datorită iritației sistemului nervos.

Utilizarea catnipului pentru sănătatea umană

Beneficii de catnip pentru sănătateCatnip este un remediu natural excelent pentru normalizarea somnuluidar, datorită proprietăților sale calmante. Pentru a elimina anxietatea și durerea de cap provocată de o condiție stresantă, va ajuta o perfuzie puternică a acestei plante medicinale. Datorită disponibilității taninuri poate trata bolile sistemului digestiv (otrăvire, durere de stomac, stres și colică). Cu o răceală, gripă, durere în gât, nas curbat, un efect antiseptic excelent va avea o infuzie fierbinte de catnip.

Și, de asemenea, bulionul poate fi aplicat la masaj dintr-o durere în articulații, o artrită.

Această plantă are și proprietăți dezinfectante. Prin urmare, este bine pentru mușcături de insecte, vindecarea țesuturilor și tratarea infecțiilor cutanate.

Cum să crești catnip acasă

Cum să crești catnip acasăDeci, pentru a creste monetaria unei pisici acasa, vei avea nevoie de:

 1. răsaduri sau semințe;
 2. un loc cu o bună iluminare, inaccesibil animalului;
 3. sol;
 4. capacitatea de plantare medie.

Se recomandă folosirea solului bine drenat pentru plantare. Semințele de catnip au germinație bună, iar materialul săditor tolerează perfect plantarea. Semințele sunt foarte mici, deci mai întâi pot fi semănate într-un singur recipient. După ce răsadurile au urcat și acest lucru se va întâmpla în aproximativ două săptămâni, fiecare va avea câte o coală. Aceasta înseamnă că ei pot fi deja așezați. Plantele sunt foarte compacte, deci au nevoie de un pic de sol și oale - o cantitate mică.

Se recomandă plantarea plantei la începutul lunii iunie - sfârșitul lunii mai. La însămânțarea semințelor direct în sol, planta va înflori aproximativ în aproximativ un an. Dacă plantați răsaduri în sol, care va avea cel puțin trei sau patru frunze, atunci înflorirea poate fi realizată deja în acest an. A doua metodă este mai laborioasă, deoarece semințele pentru răsaduri trebuie să fie semănate la mijlocul lunii martie.

Catnip nu necesită îngrijiri deosebit de complexe. Planta este rezistentă la secetă și rezistentă la temperaturi scăzute. Pentru o creștere normală este necesară udarea și slăbirea regulată a solului. Bătrânul catnip în luna iulie. Pentru o înflorire mai intensă, inflorescența înțepenită trebuie tăiată. După tăiere, astfel încât tufișurile să devină mai compacte, mai verzi și mai luxoase, au nevoie de hrănire în timp util. Sunt admise pentru utilizare ca îngrășăminte minerale și organice (gunoi de grajd, humus), care sunt recomandate să se alterneze între ele.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce pisicile se tem de apă: motivele principale și cum să se ocupe de eaDe ce pisicile se tem de apă: motivele principale și cum să se ocupe de ea
Poreclele de companie: cum se numește o pisicăPoreclele de companie: cum se numește o pisică
De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?
Cum să înveți un pisoi să se zgârieCum să înveți un pisoi să se zgârie
Câte ore pe zi pisicile dorm?Câte ore pe zi pisicile dorm?
Ce fel de ierburi feline sunt utile pentru pisici și pisici?Ce fel de ierburi feline sunt utile pentru pisici și pisici?
Cele mai mari pisici din lume și istoria lorCele mai mari pisici din lume și istoria lor
Vrajitorul dăunător pentru pisici dacă îl oferiți tot timpulVrajitorul dăunător pentru pisici dacă îl oferiți tot timpul
De ce pisica murch și cum o facDe ce pisica murch și cum o fac
Jucarii pentru pisici propriiJucarii pentru pisici proprii
» » Ce este catnip și ce este pentru el?
© 2021 amigdas.com