amigdas.com

Cum să stoarceți sucul din rodie la domiciliu

Beneficiile sucului de rodierodie

are multe proprietăți utile, ale căror principale sunt proprietățile antioxidante. Dar datorită faptului că boabele sunt destul de grele, nu poate fi convenabil să le folosiți în mod obișnuit. Aici, sucul de rodie va veni la salvare, deși unii ar putea să nu știe cum să stoarcă sucul dintr-o rodie.

Proprietăți utile ale rodiei

Rodia este un puternic antioxidant. Are un conținut ridicat de vitamine, din care partea de leu este luată de vitamina C. În mod ideal, se recomandă utilizarea acesteia cel puțin de două ori pe săptămână sau de două ori pe zi. Consumul de rodie sau rodie în alimente va fi o excelentă prevenire a bolilor cardiovasculare. Principalele proprietăți utile ale rodiei sunt:

 • consolidarea pereților vaselor de sânge;
 • eliminarea radicalilor liberi și a otrăvurilor din organism;
 • accelerarea funcției hematopoietice a creierului;
 • prevenirea accidentului vascular cerebral, atac de cord;
 • stabilizarea tensiunii arteriale;
 • consolidarea imunității;
 • îmbunătățirea tractului gastro-intestinal.

În plus față de aceste proprietăți benefice, utilizarea regulată a rodiei este recomandată persoanelor cu un conținut scăzut de hemoglobină în sânge. Persoanele în vârstă care s-au recuperat din boală și femeile gravide vor beneficia și de acest fruct. În plus față de conținutul ridicat de vitamina C, conține, de asemenea, vitaminele B, fier, beta-caroten, tanin.

Contraindicații de băut

Proprietăți utile ale rodieiDatorită faptului că rodia are o aciditate ridicată și conține cantități mari de acid folic, aceasta poate afecta negativ un grup de persoane care suferă de ulcere gastrice sau intestinale. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că acest fruct este contraindicat. Acest produs poate fi introdus în regim alimentar, dar numai pentru a-l utiliza trebuie diluat.

Substanțele conținute în granat au caracterul de diluare a sângelui, reducând astfel tensiunea arterială. În consecință, toți oamenii care suferă de tensiune arterială scăzută ar trebui să fie atenți la administrarea băuturii.

Cum se face sucul acasă

Atunci când există un storcător și suc proaspăt ca la îndemână, în cazul granat, suc natural poate fi obținut metodă destul de simplă și accesibilă, fără utilizarea unor dispozitive suplimentare.

Există mai multe reguli pentru a obține o băutură de la o rodie. Acestea includ modul de stoarcere a sucului dintr-o rodie fără a-i da amărăciune și cum se obține un produs curat fără pulpă.

Strângeți cu mâinile goale

De la o grenadă de dimensiuni medii, puteți obține un pahar de băutură de 250 ml. Din nou, aproape nimeni nu va trebui să guste o băutură concentrată. De obicei este diluat cu o cantitate de apă potabilă. În special, este recomandat persoanelor care au probleme cu tractul gastro-intestinal.

În primul rând, rodia trebuie verificată pentru integritate, adică dacă există o deteriorare a coajei, precum și prezența daunelor asupra fructelor. Este inutil să se acorde atenție maturității fructelor. De regulă, într-un fruct matur, boabele sunt roșii sau cărămizii, iar băutura rezultată are culoarea sângelui.

Coaja trebuie clătită și, dacă este necesar, curățată. După aceea, rodia este ținută în apă caldă pentru o vreme, astfel încât șoriciul se înmoaie puțin. Apoi este rulat pe blat de mai multe ori din diferite părți - prima parte, apoi partea superioară și inferioară - prin urmare, lovind grenadele și strângând boabele din boabe.

3 moduri de a stoarce sucul din rodieCând rodia devine suficient de moale, poate fi zdrobită în mână. Aici, principala problemă nu este să o exagerați și să nu stoarceți coaja, deoarece în acest caz sucul se va scurge. Dacă, totuși, se formează microcresturi pe piele și sucul curge din ele, puneți rodia într-o pungă de plastic, pentru a nu murdări. Etapa finală va fi stoarcerea directă a sucului într-un pahar. Acest lucru trebuie făcut foarte atent - atunci când tăiați o gaură cu un cuțit, sucul stropi imediat. Prin urmare, înainte de a începe cuțitul în coajă, plasați un pahar sub grenadă.

Gaura este făcută de fiecare parte a grenadei. Aici, și un mic efort este necesar pentru a stoarce complet lichidul din rodie, mai ales la sfârșitul procesului. Produsul rezultat poate fi diluat cu apă într-un raport de 1: 1 și se adaugă zahăr la gust. Această metodă este foarte populară în locurile în care un granat crește. Locuitorii locali sunt extrem de îndrăgostiți de sete de stingere prin această metodă necomplicată.

Folosind un pachet zip

Această metodă, descrisă mai devreme, nu se potrivește tuturor. Mulți oameni pot să nu aibă suficientă forță fizică pentru această metodă. Cu toate acestea, există o versiune mai simplificată, pe care toată lumea o va face față.

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să pregătiți un container. Rodia este spălată și cu apă rece, după care trebuie tăiat cuticula peste fructe. El va rupe fructul în două părți. Acest lucru este necesar pentru a extrage boabele din cavitatea fructului. Acest lucru se face prin atingerea cu o lingură de lingură sau cu un mâner cuțit pe pielea fructului, în timp ce-l întoarce constant în mână. În timpul acestui proces, rodia se poate stropi, așa că trebuie să fie prudentă și în prealabil pusă pe un șorț, petele de la cereale sunt foarte greu de spălat.

Masa rezultată a boabelor este separată de membranele albe, care se pot obține împreună cu boabele. Lăsați-le nedorite, deoarece vor adăuga amărăciune la băutură. Apoi, trebuie să turnați totul în pachetul zip. Dacă nu, atunci puteți folosi o pungă de plastic obișnuită. Stingeți tot aerul în exces și închideți-l bine (dacă este o pungă de plastic, apoi faceți un nod bun). Folosind un bolț, un borcan mic sau un pahar, întindeți boabele într-o pungă. Acum rămâne doar să toarnă lichidul rezultat și, dacă este necesar, se diluează cu apă.

Există o modalitate chiar mai simplă de a obține o băutură care durează minim, dar poate fi numită destul de murdară. Trebuie să tăiați coroana fructului (apex) și să tăiați rodia în două jumătăți. Apoi, înlocuind un recipient, o strânge ca o lămâie. Faceți acest lucru fără să vă grăbiți, astfel încât sucul să nu se împrăștie.

Aplicarea sucurilor pentru citrice

Cum de a stoarce sucul din rodieFolosind metoda manuală pentru prepararea unei băuturi are propriile avantaje și dezavantaje, precum și utilizarea de centrifuge de configurații diferite. Ca regulă generală, dacă doriți să gătesc unul sau două pahare să-l bea imediat, modul ideal într-o pungă de plastic sau de „rulare“ rodie pe blat. Astfel veți obține cantitatea minimă de pulpă în băutură și veți stoarce sucul din aproape toate boabele.

Dacă doriți să procesați un număr mare de fructe pentru a obține un litru sau mai mult, atunci este mai bine să folosiți sucuri. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că în băutură, cel mai probabil, va exista o mulțime de pulpă și va trebui să fie apărate. Utilizarea presării prin presare are un avantaj important. Oasele de rodii din ea sunt măcinate, iar substanțele care se găsesc în ele ajung în suc. Și, după cum știți, în oase sunt și multe substanțe utile.

Rețete suplimentare de gătit

Sucul de rodie poate fi amestecat cu alte băuturi din fructe. De exemplu, este perfect combinat cu suc de mere și coacăz. Ingredientele pentru prepararea sa vor fi după cum urmează:

 • zahăr granulat (pentru gust);
 • coacăz negru (1-2 kg);
 • mai multe lămâi;
 • băutură rodioasă (1,5 litri);
 • suc de mere (1,5 litri).

Rețeta este destul de simplă. Mai întâi clătiți întregul coacăz cu apă rece și puneți-l pe o sită pentru a scurge apa. După aceasta, se toarnă într-un blender și se taie până la o consistență de piure. Apoi puneți această masă în tifon și tulpină. Sucul care rezultă este amestecat cu rodie proaspăt stors (manual) și suc de mere. Sucul de mere poate fi stors mai mult din mere sau cumpărat în magazin.

În cele din urmă rămâne doar să stoarceți niște lămâi și să adăugați zahăr la gust. Cel mai probabil, zahărul se va dizolva prost, deci sucul va fi ușor încălzit, dar în nici un caz nu se fierbe.

Suc de migdale și mirodenii

Pentru a pregăti această băutură, veți avea nevoie de:

 • aproximativ o sută de grame de migdale;
 • cuișoare (5-7 muguri);
 • pinch de scorțișoară;
 • Suc de suc concentrat proaspăt cu un volum de 1 litru;
 • nucșoară (5 g);
 • zahăr sau praf (la gust);
 • coaja cu o lămâie (aproximativ 100 g).

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să faceți sucul de rodie în orice fel. Ar trebui să ia un litru de suc. Două fructe de rodie medie vor fi egale cu 250-300 ml. În consecință, aveți nevoie de aproximativ 10 fructe coapte. Sucul până când se lasă deoparte. După aceasta, puteți începe să pregătiți migdale. Este prăjită într-o tigaie uscată și apoi măcinată. Acest lucru se poate face într-un măcinător de cafea, dar dacă nu îl aveți, utilizați un bolț de rulare sau un mortar.

Tăiați cuișoarele și adăugați la migdale. Se amestecă, de asemenea, nucșoară, zahăr pudră (nisip) și scorțișoară. Curățați coaja de lămâie și amestecați cu toate ingredientele. După aceea, se toarnă întreaga masă în sucul de rodie și se pune focul timp de aproximativ 10 minute. Puterea arzătorului ar trebui să fie minimă și să nu permită fierberea lichidului.

Băutură de rodii cu miere

Pentru a pregăti o astfel de băutură, veți avea nevoie de ingrediente cum ar fi:

 • Băutură de rodii cu mieremiere (300 - 400 g);
 • apă potabilă (un pahar);
 • rod de suc (800 - 900 ml).

Clătiți rodia și tăiați vârful. După ce faceți câteva tăieturi pe coajă și spargeți-o în mai multe bucăți. Pregătiți un recipient de dimensiuni adecvate și utilizați o lingură pentru a elimina boabele. Acest lucru se face prin atingerea pe pielea de rodie. Împreună cu semințele de rodie, plăcile albe vor cădea în mod inevitabil în farfurie. Nu avem nevoie de ele, deci trebuie să fie eliminate.

Pentru a nu suferi și pentru a nu le prinde de pe o farfurie, turnați toată masa în apă rece. Semințele de rodie plutesc la suprafață, astfel încât să le puteți asambla cu ușurință.

Puteți stoarce sucul din boabe în mai multe moduri. Cea mai ușoară cale este să le puneți într-o pungă, să lăsați aerul și să-l strângeți strâns. Apoi, folosind un bolț de rulare, stoarceți sucul din boabe. Masa rezultată este întinsă în tifon și este filtrată. Apoi, sucul trebuie turnat într-o cratiță, diluat cu apă și adăugat miere. Pentru ao dizolva complet, trebuie să fie încălzită la căldură scăzută.

Poate fi amestecat și cu sucuri de legume. Poate fi un dovleac, țelină, morcovi, sfecla și varză. În timp ce preparați sucul, nu vă grăbiți să eliminați pielea de rodie, conține un număr mare de substanțe utile. Poate fi tăiat în bucăți mici și așezat pe un pervaz pentru a se usca. După uscare, coaja poate fi utilizată în prepararea de ceai, adăugând doar câteva bucăți la frunzele de ceai.

O întrebare rezonabilă poate apărea, de ce nu cumpărați un produs finit, mai ales că un litru nu costă atât de mult - aproximativ 80-100 ruble. Faptul este că majoritatea rodiilor nu sunt prima prospețime, în afară de aceasta, există adesea sucuri care sunt ușor amare. Acest lucru se datorează faptului că nu numai bobul rodiului însuși este presat în procesul de presare, ci și membranele albe, care dau caracter amară caracteristic. În plus, vitaminele din produsul pasteurizat vor fi semnificativ mai mici decât în ​​cele proaspete stoarse. În timpul tratamentului termic și în timpul depozitării, unele dintre vitamine sunt distruse.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum granatele cresc în natură și acasăCum granatele cresc în natură și acasă
Secretele rețetei de varză mărunțită cu sfecla în georgianăSecretele rețetei de varză mărunțită cu sfecla în georgiană
Cranberry în timpul sarcinii: beneficiu și dacă este posibil pentru cai însărcinațiCranberry în timpul sarcinii: beneficiu și dacă este posibil pentru cai însărcinați
Beneficiile și răul ceaiului verde pentru bărbațiBeneficiile și răul ceaiului verde pentru bărbați
Varietate de rodie - almandină din piatră - semnificația și proprietățile saleVarietate de rodie - almandină din piatră - semnificația și proprietățile sale
Piatra Carbuncle, proprietățile și fotografiilePiatra Carbuncle, proprietățile și fotografiile
Cum sa curatati vasele creierului cu ajutorul remediilor populareCum sa curatati vasele creierului cu ajutorul remediilor populare
Curățarea vaselor de sânge de la colesterol prin remedii folcloriceCurățarea vaselor de sânge de la colesterol prin remedii folclorice
Usturoi util pentru bărbați - proprietăți utile și rețeteUsturoi util pentru bărbați - proprietăți utile și rețete
Rețete de feluri de mâncare de la dovlecei acasăRețete de feluri de mâncare de la dovlecei acasă
» » Cum să stoarceți sucul din rodie la domiciliu
© 2021 amigdas.com