amigdas.com

Taierea pisicilor - cum sa taie pisicile acasa? Tipuri de tunsori pentru pisici

Tipuri de tunsori pisiciÎn zilele noastre, oamenii sunt îngrijorați nu numai de aspectul lor, ci și de speciile exterioare ale animalelor de companie. Într-adevăr, parafrazând o poveste faimoasă, apariția unei pisici este fața proprietarului. O pisică frumoasă, bine îngrijită nu este numai plăcută din punct de vedere estetic, ci și plăcută. O astfel de dragă nu este rușine și să se arate prietenilor de la expoziție și să aducă un bărbat frumos.

Asta e doar pentru a afla cum sa taie o pisica ... Ai nevoie sa te tai? Sau există oameni care fac tunsori pentru pisici? În cazul în care să facă - case, sau este necesar să se ia undeva într - o cabină? Și cât de bine să o tăiem, astfel încât să fie mai frumoasă și mai frumoasă? Să vorbim astăzi și să discutăm despre toate aceste aspecte - să vorbim despre felul în care există tunsori pentru pisici, unde să tăiem și cine o face. Începem călătoria noastră în lumea artei de coafură pentru pisici ...

Ce trebuie să știți despre tunsoarea pisicilor?

 • În nici un caz nu puteți tăia mustața pisicii, sprâncenele, părul pe cap și în urechi.
 • Dacă tunsoarea trece la domiciliu și animalul tău se comportă prea mult este necorespunzător, în nici un caz nu trebuie să faci "anestezie locală" sub formă de vodcă, pastile liniștitoare și alte prostii! Acest lucru dăunează numai animalului. Este mai bine să solicitați imediat asistență de la o clinică veterinară.
 • La pisicile unor rase, părul după coafură poate crește foarte mult și nu poate crește deloc.
 • Se poate schimba și umbra lânii - pentru a deveni mai ușoară sau mai întunecată - este absolut normal, nu merită să vă faceți griji.
 • O pisica poate experimenta un stres foarte puternic dintr-un proces nefamiliar, astfel incat comportamentul animalului de companie sa se schimbe initial oarecum. În acest caz, merită să acordați mai multă atenție pisicii, ținând-o pe mâini, mângâind, vorbind afectiv cu animalul de companie. După un timp va trece.

Cât de des este necesar să tăiem pisica?

De obicei, lână de la pisici crește de la trei la șase luni, dar acest lucru nu înseamnă că animalul trebuie tăiat atât de des. Este suficient să ai tunsori la fiecare câțiva ani.

Ce tipuri de tunsori pentru pisici există?

Tunsorile igienice ale pisicilor

Aceasta este tunsul pisicilor de la mașină de scris. De obicei, acest tip de tunsoare este folosit de către proprietarii de pisici cu păr lung, deoarece această metodă vă permite să scăpați de lână (în oameni - gulere) și să dați acces la oxigen la corpul animalului. Lungimea lânii rămase este de aproximativ 3-5 milimetri. Dacă doriți, lână pe coada și labele animalului de companie poate fi lăsată, atunci va exista un fel de imagine a unui "pudel", care pare foarte interesant și neobișnuit. Iată principalele motive pentru care trebuie făcută o tunsoare igienică:

 • Tunsori la modă pentru pisiciProtecție împotriva supraîncălzirii. Se face în sezonul de vară, cald, pentru a proteja pisica de supraîncălzire. Se referă în special la proprietarii unei lână lungă și densă.
 • În cazul bolilor de piele.
 • Dacă aveți un animal de companie cu gât lung, în timpul linsului puteți mânca prea multă lână, blocând astfel stomacul și provocând obstrucție intestinală.
 • În caz de boală sau vârstă înaintată a pisicii. Daca pisica este atat de slaba, incat nu este capabila sa aiba grija de propriul par - o tundere igienica il va ajuta sa o pastreze curata.
 • Dacă în casă a apărut un nou-născut. Este cunoscut faptul că sugarii sunt foarte predispuși la alergii de diferite tipuri și unul la părul animal. Și dacă se întâmplă acest lucru, tunsul igienei pisicilor va fi mântuirea voastră.

Unde pot face o tunsoare igienică la o pisică?

Această procedură poate fi efectuată atât într-un salon specializat, cât și prin apelarea unui "barber pisic" acasă. Și, de asemenea, astăzi multe clinici veterinare oferă un astfel de serviciu.

Nu încercați să vă tăiați articulațiile cu foarfece - puteți răni animalul, și chiar mai mult trageți niște bucăți nedorite de lână!

Modelarea tunsoarei unei pisici.

Această coafură de pisici este creată exclusiv pentru a îmbunătăți aspectul animalului de companie. Imaginați-vă cât de drăguț și șocant arată animalul dvs. de companie, împodobit ca un leu. Sau, de exemplu, ca o puma. Vasta este nesfârșită - zborul vostru de fantezie, iar animalul de companie de la pisica obisnuita se va transforma intr-un mic, carnivor, aratand priviri rapide de prieteni si de cunoscuti.

Au tăiat mașină de scris profesionist cu un cuțit numărul 3, după frezare cu foarfece. Nu sunt strict recomandate atașamentele pentru mașină - atunci când sunt împodobite, pisica poate avea senzații foarte dureroase, iar maestrul este un neplăcut. În plus, lâna de pisică poate deveni blocată și încrețită, iar coafura va fi, ca să o spui ușor, nu foarte uniformă.

Unde pot face o tunsoare de model pentru o pisica?

Tunsul model al pisicilor poate fi realizat de un maestru la domiciliu sau într-un salon specializat.

Să analizăm mai detaliat cele mai răspândite tipuri de tunsori de model:

 • Caracteristici ale tunsorilor pentru pisiciFrizerie "LION". În această formă, spatele pisicii, labele de pe partea superioară și fundul cozii sunt tăiate complet. Lana pe gât și capul nu atinge deloc - creează impresia de mane, ca un leu. Cu vârful coada, puteți experimenta - pentru a da forma unei perii de leu, pomponchik, rechin.
 • Frizerie "PUMA". Se face în același mod ca și versiunea "leu", păstrează doar pieptul blând al unui animal.
 • Cut "Pisica în cizme". Pisica este tăiată pe spate, iar partea superioară a picioarelor este tăiată astfel încât să se obțină "cizme".
 • Tunsor "DRAGON". Bărbații și părțile laterale ale pisicii sunt tăiate complet, iar de-a lungul coamei și coamei blana nu este strivită deloc, ci doar îi dă forma unui pieptene de dragon cu prongs.

Cum să taie o pisică acasă

Dacă vă decideți singuri pentru a examina aspectul animalului dvs. de companie, trebuie să vă pregătiți următoarele instrumente:

 1. O masă sau o suprafață confortabilă unde tu și pisica vei fi confortabilă.
 2. Foarfece.
 3. Mașina pentru coafura.
 4. Dezinfectant (în cazul tăieturilor).
 5. Tampoane din bumbac.

Tunsori la modă pentru pisiciEste recomandabil ca alături de dvs. să existe altă persoană care să vină la salvarea dvs., deoarece este foarte incomod să efectuați o astfel de procedură.

În primul rând, este necesar să se privească Un animal se poate mișca, de exemplu, punându-l pe o parte, luând în ambele mâini picioarele din față și din spate. Fii pregătit pentru ca pisica să reziste și să încerce să scape. Încercați să fixați în siguranță animalele de companie, pentru a nu le răni. Pregătiți-vă pentru faptul că animalul poate țipa, sizzle și exprimă nemulțumirea cu astfel de, în opinia sa, execuții.

Pe spate, pe lateral și pe axilă, pielea animalului este foarte sensibilă și poate fi ușor rănită! Atunci când tăiați picioarele, întotdeauna lăsați cel puțin o "șosete" mici, pe coadă - o perie, bine, în jurul capului, am menționat deja - este strict interzisă tăierea!

Și, desigur, este recomandabil să discutați cu un medic veterinar înainte de a efectua această procedură - vă poate oferi multe sfaturi utile.

Există câteva sfaturi practice de la coafori experimentați:

 • Tunsori pentru pisiciLâna lungă, groasă este mai convenabilă de a forfeca în direcția opusă lânii.
 • Duzele utilizate pentru mașini trebuie să fie mai mari de 2 milimetri - în caz contrar riscați rănirea animalului.
 • Atunci când tăiați, strângeți pielea pentru a reduce riscul de deteriorare.
 • Îndepărtați foarte atent părul în mamifere, organe genitale și anus!
 • Dacă stratul este adunat de bobine - înainte de a utiliza mașina, tăiați-le cu foarfece mici.
 • În timpul tunsorilor, nu ridicați vocea și nu faceți mișcări ascuțite.
 • După forfecare, animalul trebuie să fie scăldat în apă caldă.

Dacă încă îi rănești pisica în timpul tunsorilor?

După cum am menționat mai devreme, trebuie să aveți la dispoziție un tampon de dezinfectare și de bumbac. Este necesar să se aplice o sumă mică antiseptic pe un tampon de bumbac și lubrifiați ușor pielea din jurul tăieturii. Dacă doriți să opriți sângerarea - pentru câteva minute, apăsați un tampon de bumbac uscat la rană.

După cum puteți vedea, la domiciliu este foarte posibil să tăiați pisica. Este nevoie doar de puțină răbdare, de instrumentele necesare și de dorința ta. Dacă credeți că nu vă puteți descurca singuri, atunci la dispoziția dvs. există mulți maeștri de "haircut-haircut" sau așa cum sunt numiți - grumer. Mai jos este costul aproximativ al procedurilor feline pentru Moscova:

 1. Piepteni de tricotat - 400 de ruble.
 2. Distrugerea monedelor - 300 de ruble.
 3. Gheare scurte - 200 de ruble.
 4. Prețul pentru o reglare completă începe de la 1 mie de ruble, iar frontierele, probabil, nu au.

Asta e tot ce trebuie să știți despre tunsoriile pentru pisici. Tăiați-vă sau mergeți cu animalul în salon - decizia este a ta. Amintiți-vă că în unele cazuri, tunsoare - nu un capriciu gol, ci o necesitate vitală pentru un animal de companie. Vă dorim mereu să vă mențineți sănătoși și să strălucească cu frumusețea lor nefondată!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să recunoască și să identifice o rasă de pisici acasăCum să recunoască și să identifice o rasă de pisici acasă
Cum sa alegi un complex de joc pentru o pisicaCum sa alegi un complex de joc pentru o pisica
Cum să taie ghearele unei pisici acasăCum să taie ghearele unei pisici acasă
De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?
Care este unicitatea pisicii și pisicilor cu trei culori. Semne despre eiCare este unicitatea pisicii și pisicilor cu trei culori. Semne despre ei
Există pisici cu trei culori sau doar pisici?Există pisici cu trei culori sau doar pisici?
Cele mai mari pisici din lume și istoria lorCele mai mari pisici din lume și istoria lor
Jucarii pentru pisici propriiJucarii pentru pisici proprii
Îmbrăcăminte pentru pisici: materiale și stiluri pentru a-și face propriile mâiniÎmbrăcăminte pentru pisici: materiale și stiluri pentru a-și face propriile mâini
Caracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștriCaracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștri
» » Taierea pisicilor - cum sa taie pisicile acasa? Tipuri de tunsori pentru pisici
© 2021 amigdas.com