amigdas.com

Cum să recunoască și să identifice o rasă de pisici acasă

Cum să identificați o rasă de pisiciRidicând un pui sau un animal de companie adulți pe stradă, este foarte dificil să se stabilească dacă este pur și simplu un puiet, un proprietar lipsit de experiență. Crescătorii profesioniști și experții disting mai multe diferențe principale între pisicile non-native și rasele pure. Fiind ghidat de aceste diferențe și folosind metode, se poate încerca aflați sexul pisicilor

. Deci, care sunt trăsăturile distinctive ale orientării și modul de recunoaștere a rasei unei pisici?

Cum de a determina rasa de o pisica: principalele diferente intre rasa de animale de companie de la mongrel

Principalele diferențe între pisicile purpurii de la mongrelDe fapt, diferențele dintre aristocrații de rasă pură de la pisicile obișnuite sunt destul de mici și, prin urmare, definirea rasei la domiciliu este considerabil dificilă. Cei mai mulți crescători neexperimentați se uită numai la asemănarea externă a animalului lor de companie, comparând aspectul cu fotografiile de pisici de rasă găsite pe net. Dar orice profesionist va spune că aspectul nu este un argument în favoarea rasei unei pisici, deoarece toate fuzzurile cu patru picioare, într-un fel sau altul, au multe asemănări externe.

Aproape fiecare proprietar care descoperă o asemănare vizuală dobândește încrederea că a adăpostit o pisică de rasă pură în casa lui. Dar, când inspectăm animalul, este de asemenea necesar să evaluăm stabilirea urechilor, constituția și natura animalului de companie. Diferențele sunt foarte ușoare, dar totuși există. Deci, de unde știi câinele de pisică unui crescător neexperimentat? Principalele caracteristici ale pisicilor de rasă pot fi găsite mai jos.

Cum să identificați o rasă de pisici: clasificare

Clasificarea raselor de pisiciSpre deosebire de câinii, a căror rasă este mult mai ușor de determinat, chiar și de diferențele externe, toate pisicile sunt foarte asemănătoare printre ei.

Felinologii și-au început activitatea activă numai la începutul secolului trecut, iar chiar astăzi, în ciuda gradării clare a semnelor pedigree, este aproape imposibil să numărăm pisicile pure.

Oricum, există o ordine în lume 60 de rase de pisici și despre 200 de soiuri de fuzzy fermecătoare. Conform clasificării, pisicile sunt împărțite în următoarele 5 mari grupuri, care diferă una de alta în lungimea blănii și unele caracteristici ale construcției:

 • tunsa cu o constituție puternică (birmană, europeană, americană, exotică);
 • longhair (regdoll, maine, nibelung, turcă, pădurea norvegiană);
 • cu parul scurt, cu construcție medie (cortex, albastru rusesc, îngropat);
 • cu parul scurt (gândiri, Siamese, orientale, singapore);
 • cu deviații și mutații (multi-deget, rex, sfinx, bobtail, fold scoțian).

Cum să înveți rasa unei pisici: caracteristicile pisicilor de rasă

Cum sa stii rasa unei pisiciÎnainte de a determina rasa de pisică la domiciliu, merită să ai răbdare, pentru că caracteristicile distinctive nu sunt pronunțate. Inițial, merită acordată atenție fenotipului, și anume aspectul pisicii (lungimea stratului, culoarea, constituția corpului). De exemplu, Rus albastru și Pisici britanice au aceeași culoare de acoperire, dar conform constituției sunt diferite. Primul corp este mai alungit și mai grațios, în timp ce cel de-al doilea este masiv și îngrădit.

În ce altceva să acordați atenție inspecției unui animal de companie pufos și cum să determinați rasa unui pisoi? Toate caracteristicile distinctive ar trebui luate în considerare în ordine.

Caracteristici și mutații

Caracteristicile pisicilor pedigreeCaracteristica cea mai evidentă și, în același timp, o mutație specială sunt urechile unei forme non-standard. Setarea urechilor la diferite rase este, de asemenea, diferită. De exemplu, în pisicile Scottish Fold, urechile sunt îndoite înainte, iar la curb sunt îndreptate înapoi. Unele pisici au urechi mari, în timp ce altele nu pot fi văzute. Forma cozii diferă în diferite rase. În bobtail-uri, este ușor rupt, Siamezul cu picioare lungi, o formă dreaptă.

O descriere mai detaliată a rasei pisicilor sub formă de urechi și coadă poate fi privită într-un atlas special al pisicilor de rasă.

Forma, culoarea și setarea ochilor

După examinarea vizuală a animalului de companie, merită atenția acordată ochilor. De exemplu, principala caracteristică distinctivă a tuturor britanicilor cu rasă pură este culoarea lor de culoare brun deschis. Pisicile siamezi au primit un mic mugur, care poate fi vazut privindu-l pe animalul de companie. Majoritatea angorii turcești au ochi de altă culoare.

Structura și culoarea craniului

Vederea generală a capului va spune, de asemenea, rasa animalelor de companie. Acordați atenție dimensiunii capului, lățimii și formei acestuia și comparați-o cu indicii unui pisoi fără păsări. De asemenea, este necesar să se evalueze fruntea, obrajii, profilul, bărbia (gradul de severitate), mușcătura și spatele nasului animalului de companie.

Apoi, trebuie să vă uitați la culoarea pisicii. Culoarea stratului, gradul de colorare și posibila caracteristică sunt printre factorii determinanți care indică rasă pură a rasei. Culorile caracteristice sunt inerente la următoarele pisici de rasă:

 1. Punctul de culoare - pentru Siamezi. Combinația dintre botul întunecat, coada și "ciorapi" (vârfuri de labe) cu o culoare deschisă de blană pe celelalte părți ale corpului.
 2. de fum, albastru sau argintiu de lână - pentru britanicii, scoțian, Nibelungen, albastru rus și alte rase.
 3. saturate "sălbatic" cu un model caracteristic - pentru rasa savană și bengaleză.

Dar se bazează pe deplin pe culoarea de animale de companie în determinarea rasa nu este meritat, pentru că unii indivizi au o culoare foarte asemănătoare de lână.

Corp și păr de companie

Constituția indică, de asemenea, rasa animalelor de companie. Specialiștii disting 3 tipuri de exteriori de la pisici:

 1. îndesat. Cap rotund, fizic dens, membre scurte (bobtail, american, britanic).
 2. musculos. Constituția este medie, membrele au lungimea standard, capul ușor rotunjit (turc, Maine Coon, American Curl).
 3. flexibil. Constituție subțire, membre lungi și subțiri, cap îngust sau în formă de pene (Angora, Siameză, Thai).

Calitatea lânei este un alt semn care ajută la stabilirea rasei unei pisici. Animalele de companie sunt împărțite în:

 • cu păr lung (persană);
 • semi-longhaired (Bohemian Rex, Nibelung);
 • cu parul scurt (Cornish Rex German Rex);
 • impotent (sfinxuri, flori de gilly ucrainene).

Profesioniștii apreciază de asemenea densitatea lânii, elasticitatea acesteia și dezvoltarea substratului.

Natura unui animal de companie

pisica temperament joacă, de asemenea, un rol important în determinarea rasei sale. Desigur, fiecare individ are trasaturi unice, dar, în ciuda acestui fapt, asemănările sunt încă prezente în unele pitomitsy rocă. De exemplu, pisica neobișnuit rasa ragdoll mare parte din viața lor situată pe o canapea confortabilă, în timp ce pisicile siameze încăpățânați sunt întotdeauna gata să intre într-o confruntare deschisă cu alte persoane.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Până la ce vârstă cresc pisicile și pisicile?Până la ce vârstă cresc pisicile și pisicile?
Rasă de pisici nibelung și caracteristicile saleRasă de pisici nibelung și caracteristicile sale
Cele mai mari pisici din lume și istoria lorCele mai mari pisici din lume și istoria lor
Caracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștriCaracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștri
Leu ucrainean: descrierea raseiLeu ucrainean: descrierea rasei
Pisica leoparda din Asia, asemanatoare cu cea a leopardului: continutPisica leoparda din Asia, asemanatoare cu cea a leopardului: continut
Pisici abisiniane: caracteristici ale acestei rasePisici abisiniane: caracteristici ale acestei rase
Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?
Rasă `Maine Coon`: greutatea unei pisici adulte de luniRasă `Maine Coon`: greutatea unei pisici adulte de luni
Câte pisici trăiesc în medie?Câte pisici trăiesc în medie?
» » Cum să recunoască și să identifice o rasă de pisici acasă
© 2021 amigdas.com