amigdas.com

Roz sau somon de somon roz: ce este mai bine și cum să alegeți un produs de calitate

Ceea ce distinge somonul de icre de somon de chumRozul somon și chum au cea mai mare valoare pentru producția comercială. În exterior, aceste două specii de pești roșii au unele asemănări, dar ele diferă în ceea ce privește proprietățile nutriționale, deci este interesant să știm dacă icre de somon roz sau somon de chum este mai bună. Aceste cunoștințe vor fi utile pentru tine pe piață, nu vei putea să induci în eroare chiar și vânzătorul cel mai viclean.

Reprezentanți ai unei specii de somon

Roz somon. Pesti rosiiCel mai frecvent în somon roz din Rusia. Carcasa peștilor este ușoară și are un val albastru. În timpul sezonului de reproducere, culoarea devine mai luminată. Partea din spate a peștilor este pete gri și întunecate, iar abdomenul poate fi galben sau verzui.

Roz somon este foarte voracious, din cauza a ceea ce câștiga rapid greutate. Este de remarcat faptul că are o densitate mare de țesut muscular.

Keta. Pesti rosiiChumul este mai mare decât somonul roz. Corpul este argintiu în stare normală și, la fel ca și alți reprezentanți ai acestei specii, dobândește o culoare mult mai strălucitoare în timpul icromului. Argintele se întunecă și se adaugă fâșii de culoare purpuriu de-a lungul laturilor. Carnea de chum este considerată alimentară, este delicată și moale, cu conținut scăzut de grăsime.

Principalele diferențe:

 1. În funcție de mărimea corpului și de cântare, peștii sunt diferiți, somonul de chum este mai mare;
 2. Numărul de chumeni este de aproximativ jumătate, adică acest pește gustos este rar;
 3. Este ușor să distingi peștii de culoarea lor: keta de argint și somonul roz este mult mai ușor și cu o nuanță albăstrui;
 4. Aceste pești au habitate diferite în timpul perioadei de reproducere. Keta se va procreat unde sa născut. Rozul somon se poate reproduce in orice loc convenabil, preferand apa cu un curent rapid;
 5. Somonul roz are o cocoșă pe spate, de unde și numele. Alte salmonide nu fac;
 6. Și, în cele din urmă, aceste pești se pot distinge prin gustul cărnii, somonul roz este gros și dens, iar keta este un regim alimentar slab, cu conținut scăzut de grăsimi.

Caviarul de somon este o delicatesă utilă

Despre consumul de somon de caviar a fost cunoscut de la secolul al XVII-lea. Produsul a fost prezent atât pe masa regală cât și în dieta pescarilor și vânătorilor. A fost apreciat datorită hrănitoarei și convenienței sale de depozitare în formă uscată. De asemenea, în Rusia a fost prajit, și chiar acru.

Caviarul roșu conservat în soluție de sare a învățat numai în secolul XX. În această formă este ușor de transportat și depozitat. În toate părțile din Rusia și din lume, ei puteau gusta delicatesele din Orientul Îndepărtat și au apreciat-o. Clatite cu caviar rosu au devenit branza noastra nationala.

În zilele noastre, o delicatesă este disponibilă pentru toată lumea, întrebarea are doar valoare. Din cauza prețului ridicat, acesta a fost adesea falsificat. Există cazuri când oamenii au cumpărat bile gelatinoase în loc de delicatețe de calitate. Pentru a evita îndeplinirea unui astfel de produs contrafăcut, este util să cunoaștem criteriile pentru calitatea caviarului roșu:

 • .o culoare omogenă;
 • miros plăcut;
 • Ouăle nu ar trebui să fie sparte, lipite împreună, uscate și fără coajă;
 • produsul nu trebuie să fie prea sărat.

Diferențe în soiuri și compoziție chimică

Dacă cumpărați cutii de caviar de somon de chum și somon roz, care este diferența va deveni evidentă. Mai întâi de toate, produsul este diferit de gust.

Cumpărătorii trebuie să cunoască diferența dintre icre de somon și somon chum, deoarece înlocuitorii de produse mai ieftine sunt mai scumpi:

 • Rozul de somon roz are un diametru de 3-5 mm. Gustul este delicat, saturat. Culoarea boabelor este de la portocaliu deschis până la portocaliu strălucitor. Produsul de tonuri ușoare este mai frecvent.
 • Caviarul de somon de chum este mai scump decât somonul roz. Ouăle Sami sunt mult mai mari. Cerealele sunt destul de greu, în comparație cu alte soiuri, carapace, care vă permite să păstrați mai bine gustul produsului în timpul transportului și depozitării. Culoarea boabelor este portocalie cu nuanță de chihlimbar nobil.

Cu toate acestea, soiul și soiul respectiv au practic aceeași valoare calorică - 245 kcal. în o sută de grame. Se folosește ca ingredient în alimentația alimentară atunci când scade greutatea. O cantitate mică de produs este capabilă să asigure o cantitate suficientă de energie pentru organism.

Este de remarcat că compoziția chimică a caviarului este aproape identică. Prin urmare, nu există nici o alegere, icre sau icre de somon, care este mai bine, ca atare, nu. Aceasta este o chestiune de preferințe personale și de buget. Și în această privință și în care sunt cuprinse:

 1. 32% din proteina digerabilă;
 2. grăsime, care este un antioxidant, adică nu permite celulelor noastre să înceteze prematur, este de până la 13% în caviar;
 3. Acizi utile, care nu sunt sau sunt puține în alte produse;
 4. iod;
 5. microelement: zinc, mangan, magneziu, fier, potasiu, fosfor și acid folic. ;
 6. Vitamine PP, A, C, D, B.

Proprietăți utile

Caviar. Proprietăți utileÎn ciuda faptului că este un produs bogat în vitamine și oligoelemente, nu merită folosită. Este necesar să ne amintim faptul că caviarul aparține produselor perisabile, este necesar să o alegeți cu prudență. Este necesar să se monitorizeze data expirării, care este indicată pe ambalaj. De asemenea, merită acordată atenție aspectului.

Produsul este util pentru persoanele sănătoase și care suferă de diverse boli. Utilizarea regulată va contribui la întărirea imunității, la creșterea nivelului de hemoglobină în sânge, la ameliorarea stării de bine a bolilor inimii și a vaselor de sânge, la întărirea vederii.

Trebuie remarcat faptul că produsul conține sare și persoanele cu boli în care sarea este nedorită ar trebui să fie limitată la utilizarea sa. De asemenea, caviarul poate provoca alergii.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să sare somonul acasă sub "somon"Cum să sare somonul acasă sub "somon"
Cum la domiciliu salata delicioasa ketuCum la domiciliu salata delicioasa ketu
Somonul roz este o mare sau un râu, în care trăieșteSomonul roz este o mare sau un râu, în care trăiește
Familia Salmonidae: o listă de specii de peștiFamilia Salmonidae: o listă de specii de pești
Peștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși existăPeștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși există
Coho de pește roșu: habitat, beneficiu și răuCoho de pește roșu: habitat, beneficiu și rău
Ce fel de pește este sockeye, în care trăiește, ce se hrănește și care este folosireaCe fel de pește este sockeye, în care trăiește, ce se hrănește și care este folosirea
Nerka: ce este acest pește și care este utilizarea luiNerka: ce este acest pește și care este utilizarea lui
Somon de pește în Rusia: râu sau mare?Somon de pește în Rusia: râu sau mare?
Retete pentru somon în somonul sărat cu ceapăRetete pentru somon în somonul sărat cu ceapă
» » Roz sau somon de somon roz: ce este mai bine și cum să alegeți un produs de calitate
© 2021 amigdas.com