amigdas.com

Cum se aleg electrozii pentru sudare

Conexiune prin electroziPentru ca sudarea electrică să producă rezultate bune, cusăturile s-au dovedit a fi fiabile și super-puternice, trebuie să știți cum să alegeți corect electrozii. A obține confuzie într-o gamă largă de produse oferite pe piețe este foarte ușor. Ele se disting prin tipuri, materiale de fabricație, compoziția acoperirilor și alți parametri importanți. Alegerea greșită va reduce calitatea muncii efectuate.

Cum se aleg electrozii de sudură

Cum sa alegi electroziiMai întâi de toate, trebuie să se acorde atenție faptului că produsele pot fi topite sau nu topite. În primele bare metalice cu o acoperire specială de suprafețe, care protejează zonele de sudură și mărește stabilitatea arderii arcului. Ele sunt folosite în procesul de sudare manuală cu arc. A doua categorie este destinată lucrării într-un mediu cu gaz de protecție (argon), caracteristicile sale vor fi luate în considerare separat.

Atunci când alegeți, trebuie să luați notă și de materialele din care sunt fabricate piesele. Pentru gătit diferite metale sunt selectate diferite tipuri de electrozi. De exemplu:

 • Dacă doriți să conectați oțeluri cu conținut redus de carbon și aliaturi mici, trebuie să achiziționați electrozi de carbon.
 • Pentru îmbinarea produselor din oțeluri aliate cumpărate (GOST 9467-75, GOST 9466-75).
 • Atunci când este planificat să lucrați cu suprafețe sau oțeluri de diferite tipuri, vom avea nevoie de produse, ale căror miez este fabricat din metale de înaltă calitate.
 • Când gătiți fonta, nu puteți face fără electrozi corespunzători - OZh-2.

Astăzi, un fel de clasament de branduri celebre:

 • ANO. Acestea se caracterizează prin aprindere bună, nu necesită calcinare suplimentară. Cu ei vor fi capabili să lucreze atât începători, cât și profesioniști cu experiență.
 • MP-3. Universal, poate fi utilizat pentru conexiuni de suprafețe netratate.
 • MR-3C. Acestea sunt folosite atunci când sunt solicitate cerințe mai mari la cusături.
 • SSSI 13/55. Ele sunt folosite pentru instalarea structurilor critice în care cusăturile trebuie să fie de înaltă calitate. Nu este recomandat să lucreze cu sudatorii fără experiență, deoarece sunt necesare experiențe și anumite calificări.

Avantaje ale brandurilor celebre

 1. Facilitați procesul de sudare. Dificultăți pot apărea numai atunci când materialul de bază este selectat incorect.
 2. Cusături de înaltă calitate. Acest parametru este foarte important. Permite obținerea unor conexiuni puternice atât la sudurile exterioare, cât și la cele interioare, convexe și concave.
 3. Uscarea ușoară a zgurii. Acest lucru oferă o oportunitate de a vedea cât de bună a cusăturii sa dovedit.
 4. Puteți suda elemente care au fost supuse coroziunii. Desigur, astfel de proceduri nu se desfășoară foarte des, dar se vor efectua la nivelul corespunzător.
 5. Siguranța pentru cerințele de sudor, igienă și igienă este respectată.

Diferențe în marcă și diametru

Tehnica de sudareExperții sudori pretind uneori că folosirea mașinilor de sudura invertoare, puteți cumpăra orice electrod. Astfel de opinii se bazează pe experiența lor personală atunci când aceștia efectuează anumite tipuri de muncă. În mod avantajos, în cazul sudării prin invertor, nu există cerințe serioase pentru etanșarea îmbinărilor, prin urmare pot fi utilizate produse cu diametrul de 0,5-2 mm.

Selectați diametrul și marca trebuie să se bazeze pe metale a ce grosime va trebui să fie conectat. Pentru o grosime considerabilă, este necesară o sudură lungă, ceea ce înseamnă că electrodul trebuie să aibă un diametru mare.

Electrozii subțiri pentru sudură încă mai au nevoie să învețe cum să lucreze, deoarece ard rapid. De regulă, acestea se realizează prin intermediul unor ghișee.

De asemenea, alegerea materialelor de sudură depinde de tipul de lucru pentru care se intenționează aplicarea acestora. Astfel, atunci când sunt executate cele mai complexe lucrări de cale, sunt necesare electrozi mari, iar construcția componentelor de profil poate fi montată folosind electrozi cu un diametru de maximum 2 mm. Acestea sunt utilizate la conectarea secțiunilor porții, făcând garduri din carton ondulat și țevi.

Clasificarea produselor

Divizarea în tipuri separate se face, în primul rând, în funcție de scopul lor principal. În special, se disting următoarele:

 • Pentru sudarea carbonului și a oțelurilor slab aliate.
 • Permiterea conectării oțelurilor rezistente la căldură rezistente la temperaturi ridicate.
 • Pentru lucrul cu oțeluri de înaltă calitate ("electrozi pentru oțel inoxidabil").
 • Pentru gătit aluminiu și aliajele sale.
 • Pentru lucrul cu cupru și aliajele sale.
 • Permite conectarea elementelor din fontă.
 • Acelea prin care se efectuează suprafețele și se efectuează lucrări de reparații.
 • Conectarea pieselor de oțel ale compozițiilor nedefinite și sudarea dificilă a oțelului.

Cum să sudați corectSe aplică diferite tipuri de acoperiri la electrozi de sudură. Produsele cu acoperiri duble sunt cel mai adesea folosite.

Produsele care au o acoperire de bază, cele mai renumite dintre ele - SSSI 13/55. Ele sunt alese pentru a produce suduri de înaltă calitate, care se disting prin rezistența lor excepțională la impact, ductilitate și rezistență mecanică. În plus, aceste cusături sunt rezistente la crăpăturile de cristalizare, nu sunt predispuse la îmbătrânirea naturală.

Au unele neajunsuri. Deci, cu acoperirea umedă a componentelor care sunt conectate, prezența de urme de rugină sau ulei, cântare în cusături vor fi pori. De asemenea, lucrul este posibil numai pe polaritatea curentului și invers.

Un alt tip este electrozii cu acoperire rutilă. Astfel de produse, dintre care cele mai renumite mărci sunt MP-3, se utilizează la conectarea elementelor structurale cu oțel cu conținut redus de carbon. Acestea au următoarele avantaje tehnologice:

 • Stabilitatea arderii arcului este atât curent cât și curent alternativ.
 • Stropirea minore a materialelor în timpul lucrului.
 • Obținerea de suduri de calitate, indiferent de locația în spațiu.
 • Zgura este ușor separată.
 • Caracteristici bune decorative ale cusăturilor.
 • Puteți suda suprafețe ruginite și murdare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Tig welding - ce este și pentru ce este?Tig welding - ce este și pentru ce este?
Cum se prepară oțel inoxidabil cu argon: tehnologie de sudareCum se prepară oțel inoxidabil cu argon: tehnologie de sudare
Sudarea prin arc cu arc prin electrozi non-consumabileSudarea prin arc cu arc prin electrozi non-consumabile
Electrozi refractari: scop, tipuri și aplicațiiElectrozi refractari: scop, tipuri și aplicații
Electrozii Uoni 13/55: caracteristici tehnice și decodificareElectrozii Uoni 13/55: caracteristici tehnice și decodificare
Tipuri de electrozi pentru sudarea fonteiTipuri de electrozi pentru sudarea fontei
Tungsten electrod sudare și clasificarea materialelorTungsten electrod sudare și clasificarea materialelor
Electrozi pentru sudare de contactElectrozi pentru sudare de contact
Caracteristici ale sudării cu electrod non-consumabil în mediul gazului de protecțieCaracteristici ale sudării cu electrod non-consumabil în mediul gazului de protecție
Caracteristicile tehnice ale electrozilor ok-46Caracteristicile tehnice ale electrozilor ok-46
» » Cum se aleg electrozii pentru sudare
© 2021 amigdas.com