amigdas.com

Instrucțiuni pentru "noii" și cum să gătești gem

Instalație și sfaturi despre cum să faceți gemAu hotărât să-i trateze pe cei dragi cu gem de pregătire, dar nu știu cum să gătească? Care ingrediente sunt mai bine de ales, ce proporții ar trebui respectate? Ce fel de formare ar trebui să ia fructe de padure și fructe pentru blanks? Ce se întâmplă dacă delicatețea a început să se deterioreze? În acest articol, veți găsi răspunsuri la aceste întrebări.

Reguli pentru gatitul la domiciliu

 • Cea mai ușoară modalitate de a procesa fructe de padure și fructe este de a pregăti gemul de casă. Va fi posibil să o faceți chiar și pentru o amantă de novice. Orice gem își păstrează în întregime nu numai substanțele utile care conțin fructe, ci și gusturile și aromele fructelor și fructelor naturale.
 • Cum să gătești gemdepozitarea prelungită a piesei pe baza conținutului ridicat de zaharuri în soluție (mai mult de șaptezeci de procente), prin care bacterii si microorganisme care contribuie la stricarea de fructe si boabe, nu au fost capabile să se dezvolte. În acest sens, zahărul nu este doar un nutrient, ci și un conservant care păstrează fructele pentru o perioadă lungă de timp. De aceea, atunci când gătiți gemul, nu puteți economisi prin adăugarea de zahăr mai mic decât ceea ce necesită una sau altă rețetă. O delicatesă în care zahărul nu este suficient va fi instabil, va începe procesele de fermentare sau turnare.
 • Semifabricatele se pot deteriora, de asemenea, dacă ambalajul în timpul ambalării este slab spalat sau uscat, sau când este depozitat într-o încăpere nevătămată și umedă. De asemenea, trebuie amintit că, dacă vasele cu care va găti gemul, se spală nu destul de bine explicat, chiar mai mult decât cel cerut de reteta de zahăr nu va salva piesa de deteriorare în timpul depozitării.
 • Procesul de preparare a gemului trebuie întotdeauna reglat cu ajutorul temperaturii pe sobă. Timpul total de gătit nu trebuie să depășească 45 de minute, cu excepția timpului în care fructele de bere trebuie infuzate în sirop. Gătitul desert dulce în primele zece minute este necesară la foc mic, amestecând ușor, deoarece produce o mulțime de spumă în această perioadă și ar trebui să arate cea mai mică nepăsarea - masa dulce poate „scăpa“. De îndată ce siropul se îngroațește, focul trebuie adăugat la sobă, cu toate acestea, continuă să monitorizeze că procesul de fabricare a berii se desfășoară în mod egal, nimic nu ar trebui să se ardă sau să se reverse.

Pregătirea fructelor și a fructelor

Cum să gătești fructe de padure pentru gemCând pregătiți gemul, trebuie să alegeți fructe și fructe de pădure un grad de maturitate. Fructele Perezrelye sunt rareori folosite, deoarece tăblițele de la ele nu sunt, de obicei, foarte frumoase. Pentru gătit unele tipuri de gem, ar trebui folosite fructe nefertilizate (de exemplu: arahide, caise, pere, gutui). Boabe - zmeură, căpșuni, căpșuni sunt mai bine să folosească întreg.

Sortarea fructelor

Sortați fructele și fructele de pădure, înainte de gătire, în dimensiune este necesar nu numai pentru a se asigura că piesa de lucru a avut un aspect apetisant. Acest lucru se face și pentru faptul că, că toate fructele sunt gătite uniform, iar consistența produsului obținut a fost uniformă. Gradul de maturitate al fructelor este determinat de proprietăți precum densitatea și culoarea. Dacă fructele sunt imature, ele sunt colorate neuniform și nu complet, cele mature au de obicei o culoare intensă. În fructele coapte și în fructe coapte, carnea este liberă, forma inițială este deformată. Produsele nedisperate și suprapuse pot fi utilizate pentru a produce diferite piureuri, spumă, gemuri, sucuri naturale.

Spălarea fructelor și fructelor

Atunci când utilizați astfel de fructe de pădure ca căpșuni sau zmeură, înainte de gătit nu pot fi spălate, dacă nu există poluare externă. Toate celelalte fructe și boabe trebuie spălate. Acest lucru se face prin apă rece, după ce fructele sunt sortate și îndepărtate din tulpini și sepale. Peștele delicat, dacă este necesar, trebuie să fie spălat sub duș, așezându-le într-un castron cu fundul tăișului (colander), nu mai mult de trei minute. După aceasta, trebuie să așteptați aproximativ douăzeci de minute, până când apa se scurge și fructele se usucă.

La sfârșitul procesului de spălare, puteți continua să lucrați cu fructul: eliminați oasele din cireșe sau miezurile de pere și mere.

Procesul de gatit

precooking

Cum să gătești gem deliciosEste pregătită pregătirea scalding sau scalding boabe și fructe. Există fructe care ar trebui plasate în apă clocotită pentru o perioadă scurtă de timp înainte de gătire. Aceasta se referă la capră, gutui, pere, mere și este făcută pentru a face siropul de zahăr mai bine îmbibat cu fructe și ei și-au păstrat forma originală.

În unele cazuri, în loc de pre-gătit, fructele trebuie tăiate sau tăiate. Acesta este unul dintre secretele când gătiți gemul din fructe mari.

Prepararea gemului

Se fierbe acest tratament dulce de la orice fructe și fructe de pădure. Pentru aceasta, este necesar să se utilizeze fructe proaspete, necongelate. Zahărul trebuie luat în proporție de unu la unu: adică se ia un kilogram de zahăr pentru fiecare kilogram de fructe și fructe de pădure. Apoi, blocajul va fi stocat mai mult. În plus, în cazul în care aceste proporții sunt îndeplinite, se obține cantitatea necesară de sirop, în care forma fructului este bine conservată, dând semifabricatelor un aspect apetisant.

Când gatiti gatiti, puteti folosi de asemenea miere în loc de zahăr. Raportul dintre fructe și miere va rămâne același: unul la unu. Dacă desertul nu este destinat depozitării pe termen lung, atunci puteți lua puțin mai puțin zahăr sau miere. Pentru a împiedica zahărul, puteți lua mierea și zahărul în cantități egale.

Prepararea gemului începe, de obicei, cu un sirop. Cantitatea necesară de zahăr trebuie pusă într-un recipient de gătit, se toarnă în apă și se fierbe până când zahărul se dizolvă complet. În siropul finit, puneți fructe și fructe de padure (acestea trebuie să fie complet acoperite cu sirop), trimiteți masa dulce înapoi pe sobă și lăsați-o să fiarbă. În procesul de preparare, este necesar să se respecte regimul de temperatură.

În primele șapte minute după fierbere va forma o spumă, Trebuie să fie îndepărtată definitiv, până când spumarea sa oprit. Pentru a ușura îndepărtarea spumei, tigaia sau pelvisul trebuie să fie agitat cu ajutorul unei mișcări circulare, apoi toată spuma se va aduna în centru. Cu cât îndepărtați mai des spuma din gem, cu atât va fi mai calitativ și persistentă. Penul trebuie să fie îndepărtat cât mai atent posibil, pentru a nu dauna și pentru a nu rupe fructele, prindeți cât mai puțin sirop posibil.

După încetarea spumei intense, când masa începe să fiarbă mai lent la aceeași temperatură - totul este aproape gata. Este important să nu pierdeți acest moment, altfel gemul va fi digerat. Pentru a preveni arderea, în timpul gătirii, piesa de prelucrat ar trebui să fie ușor agitată cu o lingură de lemn sau un zgomot special.

Calitatea gemului și timpul necesar pentru a-l depozita direct depinde de determinarea exactă a timpului de pregătire.

Semnele prin care puteți stabili că gemul este gata:

 • Determinarea pregătirii de gemo picătură de sirop, turnată pe o suprafață netedă, nu se întinde și nu își păstrează forma inițială;
 • dacă luați o picătură de sirop între degetele mari și degetul și apoi le eliberați repede - picătura se va trage și va forma un fir;
 • Fructele și boabele din sirop sunt distribuite uniform și nu plutesc în sus;
 • siropul și fructele de pădure sunt în mare parte făcute transparente.

În toate aceste cazuri, puteți fi siguri că gemul este gătit.

Tinctura gemului pregătit

Pentru ca fructele și boabele să fie înmuiate cu sirop de zahăr, este necesar după gătit să vină berea. Mâncărurile, în care este insistent, nu sunt acoperite, dar uneori pot fi acoperite cu tifon.

Bomboanele din fructe, impregnate rapid cu zahăr, pot fi ambalate la cald, nu este necesar să le apărați. Poate fi deserturi din afine, zmeură sau căpșuni.

Cum să împachetați corect și să păstrați gemul

Ambalaje de molie dulce

Pentru ambalarea gemului cel mai potrivit sticlă sau recipient ceramic capacitate mică. Atunci când alegeți containerele necesare pentru depozitarea semifabricatelor, trebuie să vă reamintim că un kilogram de fructe dă aproximativ două kilograme de gem. Fiecare oală de jumătate de litru conține șapte sute de grame de gem de casă.

Dacă blocajul este ambalat la cald, nu opriți imediat borcanele. Pe capac, picăturile de apă se vor forma ca urmare a eliberării de gem de vapori de apă caldă. Aceste picături vor curge apoi până în stratul superior al blocajului, din cauza faptului că se pot deteriora. Prin urmare, înainte de a se limpezi, este necesar să se lase amestecul să se răcească.

Cum se păstrează gemul

Jam, ambalat în borcane de sticlă, este cel mai bun depozitați într-un loc răcoros și uscat la o temperatură care nu depășește treizeci de grade. În cazul în care blocajul este rulat cu capace de staniu, atunci poate fi stocat într-un loc umed, de asemenea, temperatura poate fi mai mare. Cu toate acestea, în orice caz, este mai bine să depozitați semifabricatele într-un loc întunecos unde lumina soarelui nu penetrează și temperatura nu trebuie să fie sub zero.

Ce trebuie să faceți dacă gemul începe să se deterioreze

Homemade dulciuri în timpul depozitării pot deseori zahăr, mucegai sau acru.

 1. Conserve de fructe și boabeCând gemul este confecționat, se formează în el cristale de zahăr. Acest lucru se întâmplă atunci când zahărul este luat prea mult, aciditatea fructului este prea mică sau gemul a fost digerat. CONCLUZIE: Pentru a preveni zahărul, trebuie să respectați cu strictețe prescripția, urmând doza specificată de zahăr granulat. Nu în niciun caz digerați gemul. Și dacă aciditatea fructului nu este suficientă (la fel ca în gutui sau pere), nu este inutil să se adauge un sfert de linguriță de acid citric pe kilogram de zahăr granulat.
 2. Jam-ul incepe sa se formeze atunci cand nu este gatit, sau este mai putin zahar in el decat este prescris de reteta. Dacă ambalajul în care a fost ambalat blocajele a fost umed, atunci proprietățile de conservare a zahărului se vor slăbi. Ca rezultat, mucegaiul apare pe suprafața țaglei. Un borcan de gem, în care se găsește mucegaiul, trebuie deschis imediat, îndepărtați cu grijă ciuperca neplăcută. Un astfel de preparat trebuie utilizat cât mai curând posibil.
 3. Preparatele dulci acasă încep să acru sau să se rătăcească datorită influenței diverselor microorganisme. Când se toarna, ar trebui să fie fierte din nou, adăugând un sfert de kilogram de zahăr pentru fiecare kilogram de gem. În acest caz, este necesară îndepărtarea cu grijă a spumei și apoi plierea gemului în stare fierbinte. După o astfel de procedură, preparatul își pierde aroma și aspectul original. Este cel mai bine folosit ca o umplutură pentru coacere sau pentru fabricarea compoturilor sau sărurilor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să gătești sirop de zahăr: rețete și proporții pentru gemCum să gătești sirop de zahăr: rețete și proporții pentru gem
Gem din coacăze. Rețete și sfaturi de gătitGem din coacăze. Rețete și sfaturi de gătit
Cum pot pregăti Irgu pentru iarnă, rețete și sfaturi de gătitCum pot pregăti Irgu pentru iarnă, rețete și sfaturi de gătit
Pregătirea și utilizarea compotului din coacăze negrePregătirea și utilizarea compotului din coacăze negre
Rețete simple de gem de afine pentru iarnăRețete simple de gem de afine pentru iarnă
Lingonberry ceară pentru iarnă: rețete pentru fructe de padure cu zahăr și fără gătitLingonberry ceară pentru iarnă: rețete pentru fructe de padure cu zahăr și fără gătit
Cum se prepară gemul de la caprăCum se prepară gemul de la capră
Rețeta pentru gem de zmeură "pyatiminutka" și gem de zmeurăRețeta pentru gem de zmeură "pyatiminutka" și gem de zmeură
Cum se prepară un delicios compot de cireș din fructe proaspete și congelateCum se prepară un delicios compot de cireș din fructe proaspete și congelate
Cum se prepară compotul de fructeCum se prepară compotul de fructe
» » Instrucțiuni pentru "noii" și cum să gătești gem
© 2021 amigdas.com