amigdas.com

Cine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrați

Angro-iepure de iepureIepurașul Angora în rândul fraților săi iese în evidență blană extraordinară

. Nu este numai cel mai dulce animal, cu o față amuzantă, dar și o sursă de păr și puf foarte valoroase. Probabil că toată lumea avea cel puțin un lucru, neobișnuit de moale și plăcut la atingere, făcut din materialul eponim - angorka. Nu vă faceți griji - pentru producerea de țesut pufos, nici o creatură nu a suferit. Lana este extrasă prin pieptănare și cosit în jos de iepuri.

Angora rasă Este numele generalizat al diverselor subspecii de animale pufoase, care diferă în funcție de dimensiune, culoare și alți parametri.

Aspectul iepurilor Angora

Angora Furry RabbitÎn exterior, aceste creaturi minunate, în special cele mici, arată ca niște bile downy. Uneori, lâna ajunge la o asemenea dimensiune încât ascunde complet ochii și labele. Capul și trunchiul sunt alungite, ovale. Urechile sunt în picioare, periile se atarna pe vârfuri. Lungimea corpului unui animal adult atinge 50-60 cm, greutatea nu este mai mare de 5 kilograme.

Speranța de viață - aproximativ 5 ani, dar cu îngrijire și întreținere corespunzătoare într-o cameră specializată, iepurii în jos trăiesc 6-7 ani. Animalele din rasa Angora sunt foarte pașnice și se înțeleg bine cu alte ființe vii. Cu toate acestea, dacă o pisică, un papagal sau un hamster, animalul de companie devine fără probleme, atunci câinele este un pic mai complicat. Câinii, chiar și cei mici, în timpul jocurilor pot să dăuneze accidental animalului.

Tipuri de iepuri pufos

Principalele tipuri de iepuri pufosDin cauza mărimii mici, iepurii Angora sunt adesea menționați ca rase ornamentale pitic, ornamentale. De obicei, aceste animale sunt plantate pentru a produce puf; Mai mult de 90% din blana lor este cel mai valoros păr dulce. Acum, rasa Angora câștigă din ce în ce mai mult popularitate ca animal de companie. Acest lucru se datorează atractivității lor extraordinare, în special pentru sexul echitabil. Într-un efort de a îmbunătăți calitatea acestor creaturi minunate, oamenii au adus mai multe rase:

  1. Engleză angorki. Cele mai mici pietre existente. Greutatea maximă nu depășește 3 kg. În același timp, această rasă este neobișnuită pentru fluența ei. Lungimea părului downy al unei astfel de ființe atinge aproape 15 cm.
  2. Angora germană. Greutatea de până la 5 kilograme din această rasă este cea mai des utilizată în producția industrială. Într-un an de la acestea este posibil să se colecteze aproximativ 1,5 kg de lână.
  3. Angora franceză. Animale de companie cresc la 40 cm, greutate aproximativ 3 kg. Extern similar cu iepurii obișnuiți, tk. blana lor nu acoperă complet corpul.
  4. Angora pătrunzătoare. Soiul intern de animale este bine tolerat de climatul rusesc. Greutatea animalului este de aproximativ 3 până la 4 kilograme.
  5. Giorca Angora. Numele vorbește de la sine - greutatea animalului este de aproximativ 5 kilograme. În plus față de greutate, printre alte rase de iepuri gigant, ochii roșii sau albastri ies în evidență.

Cum sa alegi animalul potrivit

Cum sa alegi un iepure pufosPentru a alege în mod corespunzător un prieten blond, ar trebui să urmați câteva recomandări. Pentru a înțelege dacă rasa aleasă trebuie să studiați cu atenție caracteristicile și regulile de îngrijire pentru animalul de companie downy.

Achizitionata rasa Angora este mai buna pentru profesionisti, crescatori sau fermieri. Numai ei vor putea să explice în detaliu natura îngrijirii pentru creatură.

Este necesar să se ia în considerare cu atenție aspectul unui animal pufos: ochii sunt strălucitori, spatele este rotunjit, lâna crește uniform în tot corpul. Pentru a nu face probleme în viitor - trebuie să luați în considerare mușcătura animalului. Dinții de sus ai "sacoului jos" trebuie să iasă pe cele inferioare.

Cum să ai grijă de iepure dulce

Cum să aveți grijă de un iepure pufosMai ales serios ar trebui să fie abordată și să aibă grijă de creaturile din Angora. Ei ar trebui să trăiască într-o cameră bine ventilată, iar în cuști este de dorit să fie liber.

Fuzzii cu ușurință captură pneumonia și răcelile, deci trebuie să mențină uscarea în cușcă. Pentru ca animalul să nu se plictisească în timpul absenței proprietarului, în cușcă puteți pune bile, tuneluri și alte distracții de iepure.

Toate aceste articole sunt ușor de găsit în orice magazin de animale de companie. Alte recomandări privind conținutul animalelor:

  1. Ei sunt obișnuiți să trăiască în năluci și să iubească intimitatea, astfel încât să puteți construi un mic adăpost pentru ei. Poate fi o cutie obișnuită de carton, în care se află fânul. O astfel de nurcă va deveni un loc favorit pentru odihna și somnul unui animal downy.
  2. Din cauza cantității mari de puf, animalele de companie Angora pot să-și bată stomacul cu lână, pe care nu pot să-l scape singur. Dacă animalul pufos a început să mănânce puțin, sa oprit activ, este necesară o examinare urgentă cu un medic veterinar.
  3. Animalul de companie Angora poate fi obișnuit cu toaleta, care poate fi folosită ca tavă de pisică obișnuită. Un pic de efort, și animalul de companie va începe să meargă la toaleta singur, este necesar doar să-l eliberați de multe ori din cușcă. Un alt plus de a învăța la tava va fi că în cușca iepurelui va fi mult mai curat.
  4. Este necesară o îngrijire amplă pentru blana animalului de companie. Laptele de iepure trebuie să fie pieptănat cel puțin o dată pe săptămână. De asemenea, este necesar să se spală regulat iepurele. Pentru a scăpa este necesar în apă caldă, urmărind apoi că apa nu se toarnă în ochii și urechile animalului. După îmbăierea iepurelui, trebuie să vă udați cu atenție un prosop și să vă asigurați că nu suflă.

Iepurii de hrănire și baza dieta lor

În hrănirea iepure Angora nu sunt deosebit de capricios. Baza dieta lor este fânul. Indiferent de compoziție, are multe proprietăți utile, vitamine și oligoelemente, necesare atât pentru dezvoltarea normală a unui iepure pufos. La fel ca și colegii lor de rozătoare, ei sunt hrăniți cu varză, mere, sfecla, morcovi. Și angorii vor mânca cu bucurie castraveți, roșii, napi. Preferința preferată pentru iepuri este friptură de pâine. Apa din bolul trebuie să fie întotdeauna proaspătă.

În vara, animalul downy ar trebui să fie hrănit cu verdeață. Poate fi atât urzici, cât și brusture și bavuri. Înainte de a da iarbă de iepure să o mănânce sau să o zdrobești. În special bun pentru munca intestinelor afecta frunzele de păpădie, acestea sunt recomandate să dea în fiecare zi.

Cum să reproducem și să antrenăm iepuri Angora

Maturitatea sexuală a iepurilor pufoase are loc aproximativ un an. În medie, la un moment dat, un iepure adult aduce 7-8 iepuri. Reproducerea în iepuri angora este strâns legată de activitatea intestinului, deci trebuie să monitorizați cu atenție starea sa. Pentru a face ca reproducerea iepurilor în jos să fie o sursă de profit, trebuie să monitorizați atent sănătatea lor. Aspectul angorzului este o carte de vizită pe care depinde valoarea sa.

Câțiva dintre cei mai inteligenți reprezentanți ai iepurilor de rasă Angora pot fi instruiți. Pentru animalul obișnuit obișnuit cu proprietarul, aveți nevoie de o comunicare tactilă constantă cu el. Un excelent asistent în antrenamentul de angorkas este de la delicatesele preferate - pâine. În plus, iepurii au un simț excelent de miros, astfel încât devin repede obișnuiți cu mirosul gazdei. În ciuda timidității, iepurele Angora pot fi instruite în mai multe comenzi simple. Cu toate acestea, pentru aceasta, răbdarea necesită atenție și îngrijorare. Răspunsul la întrebarea cât de mult costă un iepure Angora este următorul: prețul unui prieten pufos depinde de vârstă și de subspecii. În medie, acesta variază de la 500 la 6000 de ruble.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să recunoască și să identifice o rasă de pisici acasăCum să recunoască și să identifice o rasă de pisici acasă
Angor hamster: descrierea rasei, sfaturi privind îngrijireaAngor hamster: descrierea rasei, sfaturi privind îngrijirea
Rase ale celor mai mari iepuri din lumeRase ale celor mai mari iepuri din lume
Noua Zeelandă subtipuri de iepure, roșii și albeNoua Zeelandă subtipuri de iepure, roșii și albe
Rabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lumeRabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lume
Rana belgiană: reguli de îngrijire și reproducere a iepurilorRana belgiană: reguli de îngrijire și reproducere a iepurilor
Home iepuri decorative: întreținere și îngrijireHome iepuri decorative: întreținere și îngrijire
Rase de iepuri, cu fotografii și numeRase de iepuri, cu fotografii și nume
Speranța de viață a iepurelui decorativSperanța de viață a iepurelui decorativ
Descrierea speciilor și a raselor de iepuri cu fotografiiDescrierea speciilor și a raselor de iepuri cu fotografii
» » Cine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrați
© 2021 amigdas.com