amigdas.com

Cum de a determina sexul broaștei de țestoasă cu broască roșie și de țărm?

Modalități de determinare a sexului broaștelor țestoaseCum de a determina sexul unei broaște țestoase? Întrebarea adresată nu numai de către un ameliorator începător, ci și de o persoană simplă care dorește să dea un nume adecvat noului său animal de companie. Aici imediat este necesar să rețineți faptul dezamăgitor că, la vârsta cea mai veche, pentru a afla cine este în fața ta un băiat sau o fată este dificil. Și adesea este imposibil și inutil.

În ciuda faptului că podeaua țestoaselor se formează în ou, diferențele externe dintre ele devin vizibile numai în perioada pubertății. Da, și femelele din copilărie imită adesea comportamentul marital al potențialilor lor parteneri, negând toate observațiile.

Dar aceasta nu înseamnă că pentru o "diagnoză" neechivocă este necesar să așteptăm vârsta maturității sexuale a țestoasei. Cinci până la opt ani este prea lung. Determinarea apartenenței la un anumit sex poate fi deja în primul an de viață al amfibiului. Sau chiar mai devreme: diferențele dintre femele și bărbați devin vizibile într-un moment în care lungimea cochiliei lor ajunge la 8-11 centimetri. În acest caz, merită acordată atenție:

  • coajă;
  • labe;
  • coada.

Principalele diferențe sunt descrise mai jos.

Cum de a determina sexul broasca testoasa?

Lungimea și aspectul ghearelor, coajă

Cum sa stii sexul unei broaste testoaseCel mai evident lucru care îți atrage ochii aproape imediat dacă în acvariu există câteva țestoase cu ochi roșii: ghearele lor. Ghearele femelelor sunt destul de scurte și grele. În timp ce la bărbați, spre deosebire de ei, sunt lungi. Această caracteristică are două aplicații practice. În primul rând, astfel de gheare sunt mult mai ușor de agățat și deținut pe carcasa unei femei în timpul împerecherii. Și în al doilea rând, țestoasele cu ochi roșii, cu ajutorul lor, flirtează cu a doua jumătate a lor, realizând dansuri originale și atrăgând atenția asupra lor. Dar există o nuanță: în captivitate se pot purta ghearele broaștei de broască țestoasă o insulă de material dur de sushi în acvariu.

Dimensiunea și forma cochiliei broască țestoasă cu broască roșie au de asemenea importanță. Mai întâi de toate, aceasta este jumătatea inferioară - în plastronii masculi sunt concave spre interior. Și, în general, cochilia lor este oarecum diferită de cele care "poartă" fetele. ea mai mici, mai alungite și ovale. Ca și în cazul ghearelor, aceste caracteristici simplifică procesul de fertilizare pentru broaște țestoase.

Femelele, la rândul lor, sunt mai mari și mult mai rotunjite, pentru că au nevoie să îngrijească și să depună ouă. Cu ceea ce este conectat un alt caracter distinctiv mai puțin evident al plastronului: La bărbații din jurul coada, se formează un contur în formă de V, în timp ce la femele această margine este scurtă și "decorată" într-un semicerc.

Coada și cisternă

Pentru a cunoaște sexul în acest caz, trebuie să acordați atenție formei și mărimii. Băieții au o coadă mai largă și mai lungă, pentru că exact în ea este organul sexual. În consecință, femeile cu astfel de trăsături sunt lipsite - coada lor este mai scurtă și nu este îngroșată la bază.

Ar fi inutil să ne uităm la locația cloaca, care identifică în mod unic sexul animalului de companie. La femele, este situat mai aproape de baza cozii și în aspectul său reamintește asteriscul. Dar, cloaca băieților, dimpotrivă, poate fi aproape la marginea cozii și are aspectul unei pliuri asemănătoare unei linii transversale.

Cum de a determina sexul unei broaște țestoase?

Pași și armură

Multe semne sexuale externe ale bug-ului de teren sunt similare sau identice cu particularitățile urechii roșii. De exemplu, în cazul lor Ghearele masculilor sunt, de asemenea, mai lungi, mai groase și mai puternice, mai degrabă decât la femele. Și ele servesc un scop similar: necesitatea de a rămâne pe carapacea femelei în momentul fertilizării. Dar, în același timp, ghearele de broaște țestoase sunt mult mai des supuse cusăturii datorită stării permanente pe "pământul" terariului. Prin urmare, să se bazeze numai pe această caracteristică, în ciuda tuturor dovezilor sale, nu merită.

Cum sa stii sexul unei broaste testoaseUn alt mod de a împărți sexul unei reptile adulte este utilizarea unei inspecții ordinare a cochiliei.

Pe lângă prezența evidentă a unei concavități a plastronului, Picioarele posterioare sunt aproape întotdeauna "echipate" cu pinteni puternici. Care, ca și ghearele lungi din față, îl ajută să rămână pe partenerul său.

Femelele au o formă plată sau chiar convexă a plastronului. Coaja este mai mare, cu tuberculi distinși, neteziți cu vârsta la bărbați. Dar există o altă caracteristică caracteristică - se îndoaie puternic în jurul coastei.

Coada și forma cloaca

Aici este similar cu broaște țestoase de apă:

  • Male - coada lungă, largă la bază și înclinată rapid către capăt. Cu toate acestea, aproape întotdeauna dispare complet sub cochilie.
  • Femeie - o coadă subțire și scurtă, situată în afara cochiliei.

Un plus față de această caracteristică poate fi forma și locația cloaca pe coadă. În țestoasa feminină, ca și roșcată, are forma unei stele și se află la baza cozii. La bărbați - mai aproape de mijloc sau chiar de vârful, în forma sa apropiindu-se de banda longitudinală.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a determina sexul iepurilor: cum să recunoască și să distingăCum de a determina sexul iepurilor: cum să recunoască și să distingă
Cum de a determina sexul unui iepure? Diferențe între iepure și iepureCum de a determina sexul unui iepure? Diferențe între iepure și iepure
Cum se determină sexul unui pui nou-născutCum se determină sexul unui pui nou-născut
Cum sa dati un acvariu pentru o broasca testoasaCum sa dati un acvariu pentru o broasca testoasa
Cum să ai grijă de o broască țestoasă acasăCum să ai grijă de o broască țestoasă acasă
Turturele de acasă, cum să păstreze o broască țestoasă la domiciliuTurturele de acasă, cum să păstreze o broască țestoasă la domiciliu
Cum sa alegi o lampa ultravioleta pentru broaste testoaseCum sa alegi o lampa ultravioleta pentru broaste testoase
Cum de a determina sexul unui papagal ondulatCum de a determina sexul unui papagal ondulat
Conținutul țestoasei mlaștină din Europa la domiciliuConținutul țestoasei mlaștină din Europa la domiciliu
Un băiat sau o fată este o modalitate de a determina ce gen este un catelUn băiat sau o fată este o modalitate de a determina ce gen este un catel
» » Cum de a determina sexul broaștei de țestoasă cu broască roșie și de țărm?
© 2021 amigdas.com