amigdas.com

Cum să aibă grijă de iepuri: descriere și caracteristici ale îngrijirii

Secretele iepurilor de reproducereIepurii de reproducere acasă este o modalitate excelentă de a oferi familiei carne dietetică, nutritivă și gustoasă, în timp ce puteți câștiga vânzarea de piei pentru producția de blănuri. Iepurii pot fi crescuți pentru vânzare, dar această afacere este destul de riscantă și necesită ca amelioratorul să aibă experiență, cunoștințe, costuri financiare și de timp.

Dacă tocmai mergeți sau începeți reproducerea acestor animale la domiciliu, această alocație pentru îngrijirea iepure vă va ajuta să crească animale de companie sănătoase și mari, evitați frustrarea și greșelile comune.

Cum să distingem un iepure de un iepure?

Trebuie să începem cu întrebarea cum să distingem un iepure de un iepure. Iepurele domestice este un subspecii colegului european sălbatic, care este adaptat doar pentru a trăi în apropierea oamenilor. Separat, este necesar să se facă distincția între o piatră pictată, greutatea sa nu depășește 1 kg. Conținutul de specii pitic este produs numai în scopuri decorative.

Cea mai apropiată rudă a unui iepure este un iepure.

Crescătorul de iepure trebuie să știe că iepurele nu poate fi dominat pe plan intern, prin urmare nu este necesar să împrumut pentru reproducere, care, spre deosebire de iepuri, se naște cu lână și cu vederea, nu este necesar.

Astfel, diferența dintre iepure și iepure poate fi determinată de astfel de semne vizuale:

 • mărime urecheth - urechile sunt mai largi și mai scurte la iepure (până la 8 cm), spre deosebire de iepure (8-17 cm);
 • dimensiune - masa de iepuri adulți poate ajunge până la 12 kg (iepurele-iepure, comun în țara noastră, poate cântări rar peste 6 kg);
 • iepurele este mai mare și mai largă, decât un iepure de dimensiuni comparabile;
 • culoare - La iepuri, spectrul culorilor diferă în varietatea sa (în principal nuanțe de culoare galben închis, gri, maro) și, în general, culoarea tinde spre uniformitate chiar și în prezența petelor. Culoarea iepurelui este deseori neclară și nu este atrăgătoare, sarcina principală fiind de a se deghiza ca pe culoarea teritoriului local.

Iepurele au tendința de a trăi în grupuri, preferă să se sapă nisipuri ramificate, profunde și lungi, care uneori pot deteriora gospodăria. Prin urmare, iepurii sunt cel mai bine ținute în cuști, și nu pe stradă.

Cum să ai grijă de acasă pentru iepuri?

Rabitul de la alte animale de companie are o nevoie specială de îngrijire atentă și adecvată, adesea prevenind întreținerea în masă a acestuia la domiciliu.

Îngrijirea pentru iepuri include:

 • conținutul separat de femele și masculi, animale tinere de până la 3 luni și animale adulte. Animalele care au cel mai mic semne de boală ar trebui izolate imediat de animale sănătoase;
 • plasarea rațională: fiecare animal este necesar de la 0,5-1 m pătrat. zonă liberă;
 • furnizarea de apă, alimente variate și nutritive;
 • Cum să aibă grijă de iepurirespectarea curățeniei, aceasta înseamnă înlocuirea așternutului, luând în considerare poluarea, curățarea zilnică în cuști, dezinfectarea echipamentelor și celulelor de cel puțin 3-4 ori pe lună și în timpul mișcării iepurilor. Pentru dezinfecție se utilizează 1% soluție de formalină sau apă fierbinte;
 • inspecția zilnică a animalelor, vaccinarea și prevenirea bolilor;
 • Plimbarea animalelor în sezonul cald și ventilarea celulelor. În timpul prezenței iepurii, cel mai bine este să mergeți la plimbări pe tot parcursul anului.

Cum să dotezi și să alegi o cușcă pentru îngrijire și întreținere pentru iepurii din apartament?

Crescătorii experimentați fac majoritatea timpului cu propriile mâini, ceea ce va necesita:

 • lamele și plăcile din lemn;
 • placi de placaj;
 • plasă de metal.

În ceea ce privește dimensiunea celulei a unor standarde au, dar celula optimă este un paralelipiped cu dimensiunile aproximative de 50 x 80 x 70 cm. Aceasta este o suprafață suficientă pentru mai multe animale, permite ușor de dezinfectat și curăța o celulă.

Podeaua și pereții coliviei sunt realizate din rafturi din lemn sau din plasă metalică. În timpul aplicării între șine trebuie să existe distanțe în zona de 1,2-1,6 cm pentru ventilație și ușurința de curățare. Ușa rabbitului este făcută dintr-o rețea și trebuie să fie pe partea însorită.

Cusca necesită un gunoi. Pentru organizarea sa, se folosesc orice materiale improvizate:

 • ramuri de conifere;
 • fân sau paie;
 • rumegus, etc.

Când se impune proiectarea mai multor celule, este de dorit să se construiască un iepure, care este o cameră închisă, unde celulele sunt plasate în mai multe niveluri. Pentru localitățile în care temperatura scade sub -15 grade în timpul iernii este necesar un iepure bine izolat.

În cazul în care pentru a ține iepuriPereții exteriori și acoperișul celulelor marginale ale iepurii trebuie să fie surzi, ceea ce va împiedica pătrunderea umidității și a aerului. Dacă este necesar, pereții pot fi izolați suplimentar cu paie sau alte mijloace improvizate. Acoperișul rabinelor trebuie izolat și acoperit cu hârtie de ardezie sau acoperiș. Acest lucru face posibilă protejarea animalelor de curenți, umezeală și iarna - de înghețuri puternice.

Este necesar să se gândească și locația rațională a iepurelui site-ului. Este recomandabil să vă întoarceți fața spre sud-est. Acest lucru va oferi o oportunitate de a crea un mediu confortabil și cald pentru animalele de companie, precum și de a proteja de razele soarelui directe. Spațiul din apropierea fațadei iepurelui trebuie să fie împrejmuit și organizat pentru a se plimba liber de spațiu pentru animale.

Motherwort, castron de băut, alimentator

Pentru a îngriji în mod corespunzător pentru iepuri de acasă, în cușcă trebuie să fie un bol de băut și un jgheab. Pentru producția de articole de uz casnic. Cel mai important lucru este că ei Stabil și nu le-a permis să urce cu picioarele lor. Vasul de băut și alimentatorul pot fi semi-automate și simple. Cutia semi-automată de băut este aranjată astfel:

 • sunt necesare două cutii de conserve din cutii de diferite dimensiuni, precum și o vinete de plastic cu un volum de 1,2-1,5 litri;
 • o cutie mai mică este fixată în mijlocul celor mai mari, împiedicând animalele să urce pe palete cu labele sau apa stropitoare;
 • Gâtul vinetei este plasat într-o cutie de tablă de dimensiuni mai mari, iar vinetele în sine sunt înclinate astfel încât, ținând seama de dispariția apei din cutie, se umple.

Pentru o alimentare uscată, un alimentator semi-automat poate fi realizat în același mod.

Aparatele folosite pentru hrănire și băut trebuie să fie fără marginile ascuțite, care pot fi tăiate sau înțepate. În timpul construcției celulei, este necesar să se excludă orice elemente proeminente care pot dăuna animalului de companie. Iepurele sunt foarte îndrăgostiți de gonarea obiectelor pe care le au la dispoziție, prin urmare, proiectarea celulelor este obligată să ia în considerare această caracteristică.

Ce ar trebui să fie vaccinul pentru iepuriPentru un agricultor care planifică menținerea acestor animale, este necesar să se organizeze o cameră specială în cușcă, similară cu o gaură de burrow. Întrucât, în condiții naturale, iepurii trăiesc și se reproduc în năluci, au nevoie și de același design la domiciliu, pot fi făcuți cu mâinile lor.

De ce să folosiți o cutie de lemn cu dimensiuni aproximative 40 × 50 × 50 cm, din placaj sau placi. Unul dintre pereții casetei va avea nevoie de o gaură formă rotundă cu dimensiunea de 12-20 cm. Și acoperirea reginei este obligată cu ușurință deschis. În partea inferioară a cutiei este așezată o așternută de rumeguș sau rumeguș.

Femela, care se pregătește pentru maternitate, este transplantată într-o cușcă cu băutură mama, în care iepurii mici ar trebui să-și petreacă prima lună din viață. Nu este nevoie să dotați un vas și un bol de băut în lichidul mamă, dar este necesar să curățați în mod regulat și să mențineți puritatea.

hrănire

Hrănirea animalelor într-un apartament cu un iepure de început nu va provoca probleme, cel mai important, să nu uităm că iepurii sunt aproape omnivori și mănâncă foarte mult. Calculul exact al nevoii de hrană poate fi determinat prin experiment și va depinde de greutatea animalului. Atunci când este necesar să se stocheze rezerve pentru anul unui adult, sunt necesare 350-600 kg de produse, dintre care al treilea este fânul sau iarba.

Dieta de vară a animalelor diferă de dieta de iarnă datorită prezenței vitaminelor, compoziției hranei pentru animale, conținutului caloric.

Vara pentru iepuri este cea mai bună pentru:

 • frunze de căpșuni, struguri, salată, coacăze, zmeură și alți arbori și arbuști care cresc în grădină;
 • iarba motley, în special trifoi, păpădie, lucernă, urț, urzică, planteană și viol. Plantele medicinale trebuie să fie uscate și, chiar mai bine, puțin uscate pentru a îmbunătăți sistemul digestiv;
 • furaje uscate: furaje mixte, impulsuri și cereale;
 • câteva legume și fructe (pere, mere, dovlecei, varză etc.);
 • rădăcinoase (sfeclă, cartofi, anghinare, morcovi, telina, etc.). Tuberculii trebuie să fie fără pământ, curate, atât fierți, cât și brute;
 • Ce să hrănești iepuriiiarna, iarba ar trebui înlocuită cu siloz, paie, fân. Dieta de iarnă trebuie să conțină mai multă hrană nutritivă și uscată decât în ​​timpul verii. Pentru iepuri, resturile alimentare de pe masă (pe lângă oase și feluri de mâncare) vor servi ca varietate;
 • În timpul iernii, acei trebuie să furnizeze vitamine pentru animale. Boabele de molid și de molid reprezintă cea mai bună metodă de a adăuga vitamina C în dietă;
 • în meniul zilnic pe tot parcursul anului este necesar să se amestece creta, luând în considerare 1-2 grame, sare 0,7-1 grame pe zi;
 • nutriția iepurilor nou-născuți va necesita o atenție suplimentară, având în vedere digestia încă slabă. Pentru că pentru iepure se potrivesc doar culturi de rădăcini și plante aromatice. Mai ales pentru iepuri dovlecei și dovleac, cartofi fierți, anghinarea din Ierusalim sunt folositoare. Dar aici este necesar să se abțină de la a da produse solide (cereale, paie, fân);
 • meniu de zi de îngrijire și iepuri gravide are nevoie de o varietate și de creștere datorită produselor nutritive: leguminoase, cereale, recolte radiculare, furaje mixte, tărâțe;
 • iepurii sunt absolut interzise pentru a da acru, putred, mucegai și alte produse rasfatate.

Din meniul zilnic al ierburilor ar trebui să fie șterse:

 • rozmarin;
 • mai mare;
 • intoxicație;
 • fructe de pădure;
 • digitalice;
 • rostopască;
 • cucuta;
 • măselariță.

Boli și prevenirea acestora

Bolile de iepuri, la fel ca la om, este obișnuit să se împartă în non-virale și virale. Iepurii, de regulă, sunt expuși la boli ale sistemului respirator și tulburări digestive.

Procesele inflamatorii din mucoasa tractului respirator, racelile sunt rezultatul expunerii la umezeală, frig, aglomerare, curenți. Determina aceste boli pot fi în timpul prezenței de descărcare de gestiune din nas, strănut, slăbiciune generală, roșeață a membranelor mucoase.

Tulburările sistemului digestiv sunt cauzate de hrănirea necorespunzătoare a animalelor de companie. Simptomele acestor boli: diaree, acoperită cu mucus, care conține sânge, secreții etc.

Cea mai bună modalitate de a evita apariția bolilor de mai sus este de a vă proteja animalele de animale împotriva efectelor nocive ale vremii, îngrijirii adecvate și alimentației.

De asemenea, mai mult de 50 de boli virale cunoscute de iepuri sunt cunoscute de medicii veterinari. Dintre acestea cele mai periculoase sunt următoarele:

 • colibacteriosis Este o infecție intestinală care afectează animalele în timpul încălcării regulilor de păstrare și comunicare cu iepurii infectați. Simptomul principal al bolii este diareea;
 • spirochetosis, care afectează organele genitale ale animalului. Semnele principale: roșeață, umflături, ulcere, sângerări la nivelul organelor genitale;
 • salmoneloza, care este exprimată în leziuni virale ale intestinului. Semnele principale: vărsături, febră mare, diaree, slăbiciune. Este interzis să mănânci carne de animale bolnave, iar carcasele de iepuri trebuie să fie arse;
 • Cele mai periculoase boli ale iepurilor hepatită necrotică și mixomatoză.

Mixomatoza se răspândește cât mai mult posibil și extrem de rapid, timpul de incubație al bolii nu depășește 14 zile. Aproape toate animalele bolnave mor. Simptomele de mixomatoză - prezența tumorilor la nivelul organelor genitale și capului.

Semnele de hepatită necrotică sunt aproape imposibil de observat din cauza răspândirii rapide a bolii. Boala durează 2-3 zile. Principalele cauze ale daunelor sunt interacțiunile cu animalele infectate. Hepatita necrotică poate provoca daune mari familiei, deoarece toți iepurii bolnavi mureau.

Ca măsură preventivă a bolilor virale, este utilizată o întreținere separată a iepurilor, iar animalele noi dobândite sunt plasate în carantină într-o încăpere separată, cu o durată de până la șase luni.

vaccinare

Lupta împotriva hepatitei necrotice și a myxomatozelor se poate face cu ajutorul unei proceduri eficiente și necostisitoare - vaccinarea. Este necesară numai vaccinarea animale sănătoase după vârsta de o lună. În practică, sunt cunoscute atât o versiune combinată a vaccinului, cât și metode separate pentru mixtomatoză și VGBC.

Cum să protejeze iepurii de boli periculoaseUn fermier novice după vaccinare trebuie să contacteze un medic veterinar care trebuie să examineze animalul înainte de vaccinare și să dezvolte un program specific de vaccinare. Iepuri în medie nevoie de vaccinare la fiecare șase luni.

Îngrijirea și întreținerea animalelor eared implică o mulțime de nuanțe care sunt dificil de afișat în contextul unui articol. Dacă ați decis în mod serios să construiți o afacere pentru vânzarea de piei, carne sau tineri, trebuie să acordați atenție literaturii de profil, unde autorii vor răspunde la întrebările care au apărut exhaustive.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a determina sexul unui iepure? Diferențe între iepure și iepureCum de a determina sexul unui iepure? Diferențe între iepure și iepure
Iepuri ca animale de companie: trăsăturile de îngrijire pentru eiIepuri ca animale de companie: trăsăturile de îngrijire pentru ei
Când să semene iepuri de la un iepureCând să semene iepuri de la un iepure
De ce un iepure își mănâncă iepurii?De ce un iepure își mănâncă iepurii?
Cine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrațiCine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrați
Rase ale celor mai mari iepuri din lumeRase ale celor mai mari iepuri din lume
Noua Zeelandă subtipuri de iepure, roșii și albeNoua Zeelandă subtipuri de iepure, roșii și albe
Rabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lumeRabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lume
Câți iepuri decorativi trăiesc acasă?Câți iepuri decorativi trăiesc acasă?
Speranța de viață a iepurelui decorativSperanța de viață a iepurelui decorativ
» » Cum să aibă grijă de iepuri: descriere și caracteristici ale îngrijirii
© 2021 amigdas.com