amigdas.com

Wild manul de pisici: cine este el?

Pisică sălbaticăManul este o pisică de stepă, care se găsește în principal în zonele din Asia Centrală, Tibet, China de Vest, Afganistan, Mongolia. De asemenea, trebuie remarcat faptul că în acest moment această specie de animale nu a fost studiată suficient de bine, prin urmare, există multe întrebări deschise cu privire la omul respectiv.

Atingând aspectul pisicii de sex masculin, este demn de remarcat faptul că cea mai mare parte a animalului este ca o pisică domestică. Mai ales se referă la astfel de rase feline, "interne", cum ar fi pisica Angora și persană. Există o ipoteză, că cu al doilea pisică manul este genetic similar. Până la urmă, pisicile persane sunt asemănătoare cu acest animal, nu numai o blană frumoasă de blană, ci și forme rotunjite.

Paradoxul apariției acestui reprezentant al familiei de pisici este că, în ciuda aspectului său frumos, această pisică are o față destul de gravă, sumbră, dar multe dintre acestea seamănă amuzant. Tocmai din această discrepanță crește o asociere cu comportamentul sever al animalului.

În plus față de numele "manul", pentru această pisică sălbatică există încă una: "pallas pisică". Acest tip de manul este uneori numit în onoarea naturalistului german Peter Pallas, căci el a reușit în secolul al XVIII-lea să descopere acest tip de familie de pisici pe coasta Mării Caspice.

Aspectul unei pisici manuale

Natura perlelorÎn dimensiunile sale, sălbatic pisica manul nu este deosebit de diferit de rudele lor de origine. Greutatea sa în medie nu depășește 5 kg. De obicei, palasistii au labe groase, scurte. În timpul iernii, manul poate coborî cu ușurință pentru un animal destul de masiv, datorită "blănii frumoase" și frumoase. Blana acestui om frumos nu este numai lungă și luxuriantă, ci și moale.

În plus, este de remarcat faptul că elevii unei pisici sălbatice diferă de elevii rudelor sale de origine, deoarece nu sunt verticali, ci rotunzi. Ochii animalului au o nuanță galbenă, pe lângă faptul că nu sunt numai convexe, ci și mari.

De asemenea, extra "sălbăticia" pisicii trădează gheare lungi și ascuțite, care sunt de asemenea curbate. De obicei, în sălbăticie, acești reprezentanți ai felinelor trăiesc până la 10 ani, dar în grădinile zoologice sunt capabili să se întindă timp de zece ani, în plus, aceste animale continuă să se înmulțească.

Cum trăiesc mâinile și ce mănâncă?

Cat manul preferă, ca mulți alți prădători, să trăiască o viață de noapte, de obicei, ea își câștigă mâncarea în întuneric. ca regulă generală, locuiește pentru tine un fel de felină preferă să aleagă în crăpăturile de pietre, în afară de acești prădători mici, ei înșiși și suficient de decent să se săpare.

Dar este de remarcat faptul că această pisică sălbatică are și dezavantajele ei, ca și orice alt animal. Manul nu este fiara cea mai agilă, pe lângă faptul că este lentă. De aceea preferă să vâneze, să-și atace cina potențială de ambuscadă, care, de regulă, se potrivește în apropierea urzelilor viitoarei sale pradă.

Compensați pentru unele stânjenire și încetinire în timpul vânătorii această pisică de pește permite culoarea sa, care are proprietăți excelente de mascare. Este ea care permite fiarei să nu rămână foame periodic.

Adesea, aceste animale se hrănesc cu diferite rozătoare mici, preferând, ca și rudele lor de origine, șoareci și șobolani. Dar, de asemenea, nu disprețuiesc să mănânce goperii, insecte și păsări. Principalii concurenți din zona de subzistență pentru aceste animale sunt vulpile, dihorii de stepă, păsările de pradă.

De la acele animale care îl pot ataca, omul scapă de obicei, ascunzându-se în râuri sau pe burta. De asemenea, el poate să urce pe copaci sau să urce pietre. Dacă animalul este iritat, atunci pisica sălbatică este capabilă să producă un sunet similar cu cel al unei bufnițe sau să latre un câine mic.

Cum se înmulțește manul?

Descrierea pisicii sălbaticeDe obicei, reproducerile se înmulțesc o dată pe an. Împerecherea are loc în februarie sau martie. Plecând de la faptul că durata de estrus la femei este suficient de mică, posibilitatea de a fi concepută este doar două zile incomplete sau, mai degrabă, până la 42 de ore.

Pentru a se asigura ca viitoarele pisoi se nasc intr-un mediu calm si sigur, mamele lor se ascund pentru o vreme in nori de vulpe sau tarbagani, precum si in crapaturi care se afla in stanci. Sarcina la femei durează 60 de zile, astfel că puii se naște în aprilie sau mai.

Oamenii de știință au o ipoteză în legătură cu faptul că acești reprezentanți ai patrimoniului pisicilor au o anumită perioadă de reproducere. De obicei pisici sălbatice da naștere la două până la șase pisoi, rareori în așternutul lor sunt mai mulți pui.

De regulă, un pui nou-născut cântărește nu mai mult de trei sute de grame. Pisicile din manul par orb. Ochii lor se deschid in ziua a 10-a 12a dupa nastere. Dar trebuie de asemenea remarcat faptul că deja în 3 - 4 luni, pisicile adulte încep să trăiască o viață adultă, procuring în mod independent hrană.

Zona și statutul speciei

Aceste animale preferă să trăiască în munți desert, precum și cele care au vârfuri plate. Ele pot urca în condiții de siguranță la o înălțime de 3000 până la 4800 de metri. În zonele joase, precum și în păduri, acest tip de fiară apare rar.

De obicei, oamenii de știință disting trei soiuri de manul. Fiecare dintre ele este notabil pentru culoarea sa specifică, deși trebuie remarcat faptul că diferențele de culoare a lânii nu sunt atât de mari. Prin dimensiunea corpului, fiecare specie nu este, de asemenea, foarte diferită.

Sub-speciile Manul sunt după cum urmează:

  • Ordinar sau Siberian.
  • Asia Centrală.
  • Tibetan.

Vizualizați starea

Această specie de pisici sălbatice este destul de rară. Numărul de specii continuă să scadă tot timpul, astfel încât manul este pe punctul de a dispărea. luând în considerare că o pisică sălbatică varietatea de mai sus este în mod inerent secretă și, de asemenea, este destul de mozaic, nu este posibil să se determine numărul exact al acestor animale.

Comportament în captivitate

Animal manulPlecând de la faptul că manul este un animal sălbatic, este extrem de dificil să-l domestici. Din moment ce această fiară poate fi cu ușurință numită "o pisică care merge singură", sau mai degrabă "o pisică care urcă pe stânci", este extrem de dificil să te obișnuiești cu capturarea acestui animal. Din cauza iubirii unui mod secret de viață, acest reprezentant al unei feline poate fi destul de dificil în compania altor rezidenți din grădinile zoologice sau în compania unor oameni care ar dori să se uite la ea.

În grădina zoologică, această specie de animale poate supraviețui cu cea mai mică pierdere, dar chiar și acest habitat, oricât de mare va fi, va fi pentru om cu forța. Prin urmare, probabil că își va apăra noua casă, crezând că toată lumea este nebună.

Aceste animale, prin natura lor, nu sunt agresive, dar în cazul în care ceva pare a fi suspicios pentru ei, sunt gata să atace o persoană. De aceea, nu ar trebui să fii sedus de aspectul drăguț al acestui animal, deoarece are mai multe gheare și colți decât omologii lui interni.

Dar daca te uiti la manul pe de alta parte, atunci in mediul sau nu e prea periculos un animal. În sine, omul are un caracter destul de plăcut, pe lângă faptul că petrece mult timp singur, ascunzându-se în roci.

În concluzie, articolul Aș dori să recapitulez ceea ce sa spus mai devreme sub forma următoarelor teze:

  1. Cat ManulManul sunt animale sălbatice care trăiesc în zone de stepă.
  2. Aceste animale le place să se ascundă în roci și, de asemenea, să conducă un stil de viață ascuns.
  3. Aceste animale sunt prost înțelese.
  4. În captivitate, mâinile trăiesc mai mult, dar sunt, de regulă, mai agresive.
  5. Adesea, în grădinile zoologice, aceste animale mor din cauza toxoplasmozei.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să numiți o pisică neagră o pisică în familieCum să numiți o pisică neagră o pisică în familie
Rame hipoalergenice (antialergice) de pisiciRame hipoalergenice (antialergice) de pisici
Cea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii GuinnessCea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii Guinness
Care este unicitatea pisicii și pisicilor cu trei culori. Semne despre eiCare este unicitatea pisicii și pisicilor cu trei culori. Semne despre ei
Există pisici cu trei culori sau doar pisici?Există pisici cu trei culori sau doar pisici?
Cele mai mari pisici din lume și istoria lorCele mai mari pisici din lume și istoria lor
Rase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografiiRase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografii
Numele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestoraNumele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestora
Caracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștriCaracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștri
Pasul pisicii - aspect, comportament, caracteristici distinctivePasul pisicii - aspect, comportament, caracteristici distinctive
» » Wild manul de pisici: cine este el?
© 2021 amigdas.com