amigdas.com

Foi de aluminiu: tipuri de aliaje de aluminiu și aplicații

Tabla din aluminiuAluminiu este un metal alb-argintiu, care are un nivel ridicat de rezistență la coroziune, densitate scăzută, ductilitate excelentă și conductivitate electrică. Protecția anticorozivă a materialului este cauzată de formarea unui film special atunci când acesta intră în contact cu aerul. Împiedică apariția ruginei pe produsele din aluminiu.

Acest metal este neutru atunci când interacționează cu substanțele nutritive. De asemenea, se caracterizează prin rezistență ridicată la majoritatea acizilor organici. În plus, este perfect prelucrat prin presiune, ceea ce face posibilă producerea de aluminiu dintr-o varietate de modele. Pentru a oferi metalului proprietăți unice, el este adesea aliat (aliat cu alt metal):

 • cupru;
 • mangan;
 • zinc;
 • magneziu;
 • siliciu.

Tipuri de aliaje

Aluminiul este neutru atunci când interacționează cu alimenteleAliajele de aluminiu sunt împărțite în turnătorie și deformabile. Compoziția chimică a unei forme deformabil (o foi laminate la cald sunt exact la acestea) este determinată GOST 4784-97 și 1131. Referindu-se la întărirea acestor aliaje sunt împărțite în ranforsare de înaltă presiune și termic. Dar adesea experții clasifică materialul în mod diferit, pe baza caracteristicilor sale. Aliajele sunt rezistente la căldură:

 • nivel ridicat de rezistență: B95 și B93;
 • rezistent la căldură: 1201, D20, AK-4 și AK-4-1;
 • mediu-puternic și foarte plastic: AD-35 (avial), AD-31 și AD-33;
 • forță standard: 1915 și 1925;
 • Durali: D-18, D-1 și D-16;
 • forjare: AK-6 și AK-8.

Aliajele de aluminiu care nu sunt rezistente la căldură includ următoarele:

 • magnolie (plastic de înaltă rezistență de înaltă rezistență): AMg-6, AMg-1, AMg-2, etc;
 • cu rezistență redusă la înaltă densitate: AMC și D-12, ADO și AD-1.

Soiuri de produse și GOST

Astăzi, producția de foi de aluminiu este reglementată de GOST 21631-76. Produsele pot avea scopuri diferite, deoarece sunt împărțite în mai multe tipuri:

 1. Tipuri de aliaje de aluminiuAcid rezistent. Deseori folosit pentru fabricarea rezervoarelor de sudură și a rezervoarelor de combustibil, care se datorează rezistenței ridicate la coroziune și manipulării excelente. Produsele sunt produse din aliaje cu grade AMg, care sunt dopate cu magneziu și mangan. Astfel de produse sunt, de asemenea, adesea utilizate în fabricarea radiatoarelor, structurilor de cadru și niturilor.
 2. tehnic: material excelent pentru izolare și finisare. Folosirea aluminiului tehnic poate economisi bani din cauza greutății reduse a foilor de la ea și a flexibilității bune.
 3. Perforat cu o suprafață netedă: utilizate pentru consolidarea colțurilor structurilor din ghips, grilelor de ieșire a aerului și elemente decorative. Produsele perforate pot avea găuri de diferite forme, care sunt create cu ajutorul unor echipamente speciale de presare.
 4. alimente: pentru astfel de foi se folosesc aliaje tratate la rece și recoacere. Aceste produse au un grad înalt de igienă, deoarece în compoziția lor nu există componente de aliere și impurități.

Produse anodizate și ondulate

Separat, este necesar să se aloce folia ondulată din aluminiu aplicată pe dispozitivul de acoperiș durabil și calitativ. Avantajele acestor produse sunt evidente:

 • o mica masa de foi permite reconstruirea vechilor structuri, deoarece nu pot suporta sarcini semnificative in toate cazurile;
 • posibilitatea de a utiliza folii profilate pentru acoperișuri de case obișnuite și clădiri înalte;
 • Un nivel ridicat de flexibilitate permite lucrul cu acoperișuri care au chiar un design foarte complex;
 • instalarea ușoară vă permite să o efectuați chiar și pentru începători.

Aluminiu cu o suprafață lucioasă sau matăAstăzi, pe piață se găsesc produse anodizate, care pot avea o suprafață oglindă sau mată. Se utilizează pentru a crea jaluzele pentru ferestre, echipamente de uz casnic, dispozitive de iluminat, piese decorative și panouri solare.

Anodizarea este un proces electrochimic, ca rezultat al formării unei pelicule speciale cu proprietăți protectoare pe suprafața metalică.

Caracteristicile de producție

Caracteristicile de producțieÎntregul ciclu de producție a foilor de aluminiu include mai multe etape: deformare termică, desenare rece sau laminare.

Anumite dimensiuni și forma plăcii sunt ușor de obținut, deoarece aliajele de aluminiu, așa cum s-a menționat mai sus, sunt foarte plastice. În produsul final nu trebuie să existe fisuri, bule, rupturi și urme de coroziune.

De asemenea, foaia de aluminiu este clasificată în următoarele tipuri:

 • Foi din aluminiuarticole neimprimate și placate (placarea poate fi normală sau îngroșată);
 • artificial sau natural în vârstă;
 • fără tratament termic;
 • polunagartovannye;
 • recoaptă;
 • întărite, întărite și învechite în mod natural.

Foaie de aluminiu - un material foarte popular, care se datorează disponibilității generale și proprietăților de performanță excelente.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Electrozi refractari: scop, tipuri și aplicațiiElectrozi refractari: scop, tipuri și aplicații
Densitatea specifică și greutatea specifică a cupruluiDensitatea specifică și greutatea specifică a cuprului
Procedeul de lipire la domiciliuProcedeul de lipire la domiciliu
Conductibilitatea termică a oțelului, aluminiu, alamă, cupruConductibilitatea termică a oțelului, aluminiu, alamă, cupru
Caracterizarea și aplicarea titanului și a aliajelor bazate pe acestaCaracterizarea și aplicarea titanului și a aliajelor bazate pe acesta
Bronz: compoziția aliajului, proprietățile și aplicareaBronz: compoziția aliajului, proprietățile și aplicarea
Clasificarea și caracteristicile niturilor de extrudare din aluminiuClasificarea și caracteristicile niturilor de extrudare din aluminiu
Producerea și utilizarea aliajului de cupru și zincProducerea și utilizarea aliajului de cupru și zinc
Turnarea aluminiului in medii casnice si industrialeTurnarea aluminiului in medii casnice si industriale
Tipuri de flux pentru lipirea aluminiului la domiciliuTipuri de flux pentru lipirea aluminiului la domiciliu
» » Foi de aluminiu: tipuri de aliaje de aluminiu și aplicații
© 2021 amigdas.com