amigdas.com

Câți cobai trăiesc acasă

Cobai sunt animale de companie drăguțe și nepretențioasePorcii de cobai sunt adesea păstrați în apartamentele urbane. Aceste animale de companie se disting printr-un aspect drăguț, nemulțumire în hrană, nontaxitate. Animalele se obisnuiesc cu proprietarul și se duc de bună voie la contactul cu el, dar pot rămâne cu ușurință singuri, făcând lucruri proprii sau relaxându-se. Cât de mult trăiește acasă cobaiul depinde în mare măsură de îngrijirea lui. Nu este departe de a învăța punctele principale ale conținutului lor.

Descriere și rase

Porcul de guinee se referă la un detașament de rozătoare. În procesul de creștere, crescătorii aproximativ 50 de rase Aceste animale, având diferențe de păr, culoare, greutate și alte semne. Există chiar cobai absolut goi (fără păr).

Unele rase sunt crescute ca urmare a traverselor interne, acestea nu au fost oficial recunoscute. Există animale de reproducție. Expoziții organizate în mod regulat, cu format internațional, în care proprietarii reprezintă atât rase noi, cât și rase cunoscute de cobai. Printre acestea:

 • Specii de cobai este destul de divers, pot avea culori diferite și lungime de lânăieșire convențională;
 • abisinianul;
 • peruvian;
 • sheltie;
 • Ridgeback;
 • cruciformul;
 • rex și altele.

Ca urmare a trecerii, în multe rase ereditară predispoziția la diferite boli, care afectează foarte mult durata vieții lor. Deci, cobaii obișnuiți de rozetă sunt mai îndelungați. Printre aceștia a fost titularul înregistrării oficiale, care a trăit timp de 15 ani.

Chelnerii roz trăiesc în medie 5, dar pot trăi până la 8 ani. Cea mai puternică rasă cheală este Skinny, care a apărut ca urmare a selecției. Hairless Baldwin a apărut ca rezultat al mutației aleatoare a genelor, acestea sunt destul de dureroase.

Condiții de întreținere și îngrijire

Durata de viață a cobai în captivitate depinde direct de mai mulți factori: ereditatea, sănătatea, nutriția, îngrijirea și condițiile de detenție. La domiciliu, un animal de companie are nevoie de o cușcă sau de o cușcă mică. Dimensiunea minimă a unei case pentru un animal ar trebui să fie de 40 x 40 cm, înălțimea cuștii ar trebui să fie de 50 de centimetri.

Setați carcasele pentru oreion mai bine în colțul din afară al camerei, unde lumina directă a soarelui nu ajunge și pescajul nu penetrează. Partea de jos a celulei este umplută cu rumeguș sau cu umplutură. Câinele intern trebuie să aibă în mod constant acces la apă curată și capacitatea de a se mișca în mod activ, în acest scop sunt instalate scări și labirinturi în casă.

Cusca și toate accesoriile care sunt în ea, este necesar sa se spala in mod regulat, înlocuiți umplutura cu proaspete. Dacă nu vă petreceți curățarea regulată, va exista un mediu ideal pentru dezvoltarea bacteriilor patogene.

Lana de cobai necesită îngrijire regulatăDe asemenea, rozătoarele trebuie curățate periodic cu un detergent special, iar părul după uscare este uscat cu un uscător de păr. Alternativ, puteți folosi un șampon uscat. Acesta este frecat în lână cu mișcări de masaj, după care este pieptănată cu grijă. De asemenea, pentru îngrijire, veți avea nevoie de o gheară și un pieptene dacă animalul este cu părul lung.

Extindeți durata de viață a coșului de oreion partajare cu o rudă, pentru că sunt mult mai distractive. Puneți-vă pe două samochki, mai ales dacă au crescut împreună cu copilăria. Femeia cu bărbatul trebuie plantată periodic. Porcii de guinee sunt prolifici, sarcini frecvente și nașterea vor submina sănătatea ei, iar animalul de companie moare înainte de timp.

hrănire

Pentru a trăi un porc pentru o lungă perioadă de timp, are nevoie echilibrat. Meniul trebuie să includă:

 • hrană specială;
 • legume;
 • fructe;
 • fân;
 • sucursale;
 • biscuiti.

Alimentația animalelor ar trebui să fie echilibrată și să includă diferite tipuri de alimenteFeed-ul achiziționat ar trebui să fie în special pentru cobai domestici, alte amestecuri de cereale ar putea să nu fie atât de utile, deoarece formula de hrană ia în considerare particularitățile unui anumit rozător. Procentul trebuie să ocupe cea mai mare parte a furajului uscat (fân) - 60%, restul solidelor divizate egal (cereale, mazăre, porumb) și alimentele suculente (legume, fructe, ierburi).

Mulți crescători sunt sceptici în ceea ce privește cumpărarea de furaje publicitate, atribuindu-le un efect negativ asupra tractului digestiv al cobai domestic. Aceste animale iubesc să mănânce și sunt predispuse la obezitate, așa că nu le suprapuneți.

Impactul bolii asupra speranței de viață

Înainte de listarea bolilor, este de remarcat faptul că unele boli la om și la rozătoare sunt comune. Porcul poate infecta cu ușurință gazda boli parazitare sau infecțioase, cauzate de viruși. De aceea, dacă animalul nu se simte bine, trebuie să i se arate medicului veterinar.

Simptomele bolilor pot fi scăderea activității, apetitul slab, părul căzut, mâncărime și răni pe piele, tremor, diaree, sete crescută. Astfel, se pot manifesta raceli si boli gastrointestinale, pasteureloza, rahitismul, invazia helmintica, conjunctivita si alte boli. Dacă nu începeți imediat tratamentul, cobaiul poate muri cu ușurință sau poate cauza o boală gazdă.

Aveți grijă de tăietorii de cobai - cresc pe tot parcursul viețiiInfluența asupra numărului de ani în care pot trăi cobai probleme cu dintii rozătoare. Incisivii lor cresc pe tot parcursul vieții, dacă nu tăiați excesiv în timp, animalul va muri de foame, deoarece nu poate mânca în mod normal. Această procedură va fi efectuată cu succes în orice clinică veterinară.

Dacă poți să faci o plimbare preferată în jurul apartamentului. A trăi în imobilitate poate accelera moartea unui animal de companie, iar mersul pe jos face mai dificil și mai benefic pentru munca inimii.

În general, generalizând răspunsul la întrebarea câți ani de viață trăiesc cobai, se poate afirma că:

 • În prezența bolilor, îngrijirii necorespunzătoare și alimentației necorespunzătoare, oreionul poate supraviețui maxim trei ani.
 • Speranța medie de viață a acestor animale este de 5-6 ani.
 • În condiții bune de întreținere și tratament în timp util, rozătoarele pot trăi până la 8-9 ani.
 • Specimenele foarte rare supraviețuiesc acestei perioade și devin ficate reale.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Rasă de câine păsărică regală: aspect, naturăRasă de câine păsărică regală: aspect, natură
Câți șobolani trăiesc pe piața internă și în ce condiții?Câți șobolani trăiesc pe piața internă și în ce condiții?
Rase ale celor mai mari iepuri din lumeRase ale celor mai mari iepuri din lume
Conținutul pielii cheii goieneConținutul pielii cheii goiene
Cainii cei mai populari din rasele piticCainii cei mai populari din rasele pitic
Câți ani locuiesc rușii în terrierul ăstaCâți ani locuiesc rușii în terrierul ăsta
Mini Pigi - descrierea și caracteristicile crabilor decorativiMini Pigi - descrierea și caracteristicile crabilor decorativi
Porcine: descriere și fotografiiPorcine: descriere și fotografii
Speranța de viață a iepurelui decorativSperanța de viață a iepurelui decorativ
Leu ucrainean: descrierea raseiLeu ucrainean: descrierea rasei
» » Câți cobai trăiesc acasă
© 2021 amigdas.com