amigdas.com

Caracteristicile de sudare sub un strat de flux în conformitate cu GOST 8713-79

Sticla SlavyanovskyCând are loc procesul de sudare, suprafața pieselor sudate începe să se oxideze datorită mediului oxigenat. Pentru a obține o sudură de înaltă calitate a anumitor metale, este necesar să se utilizeze aditivi speciali. Pentru a proteja tava de sudură, se folosește firul curățat. Operațiunea se efectuează cu ajutorul unui gaz inert. Standardul GOST 8713-79 reglează sudarea cu arc submersibil și utilizarea materialului pentru a obține o sudură de înaltă calitate.

Avantajele sudurii prin flux

Aspectul procesului tehnologic de sudare cu utilizarea fluxului poate fi comparat cu revoluția din sfera industrială.

La început, o astfel de tehnologie a fost utilizată pentru a trata oțelurile cu conținut redus de carbon. Astăzi această pulbere este utilizată pentru sudarea absolut orice, chiar și metale foarte refractare care nu sunt sudate bine.

Echipamentele mecanizate și diferitele sisteme semi-automate permit utilizarea fluxului pentru diverse operații:

 • Sudura cu arc submersatFormarea cusăturii verticale. Cel mai durabil este sudarea tablului cu o grosime de 20-30 mm.
 • Conexiune la țevi. Pe mașinile automate, țevile cu diametru mic au fost inițial sudate. Astăzi, după îmbunătățirea tehnologiei, a devenit posibilă manipularea produselor cu diametru mare.
 • Obținerea unei cusături inel. Procesul de sudare este complicat prin reținerea bazinului de sudură, împiedicând în același timp răspândirea metalului. Această sudură se realizează pe mașini echipate cu control numeric (control numeric). Uneori se realizează sudarea manuală suplimentară.

Procesul de sudare

Atunci când piesele sunt sudate cu ajutorul fluxului, arcul este ars folosind praful granular original. Temperatura ridicată determină topirea electrodului și a granulelor înconjurătoare. Ca rezultat, apare un film elastic care înconjoară zona de sudură.

Tabelul nr. 1 este simplu

Pelicula închide accesul oxigenului la arcul de sudură. Cusătura se obține fără crăpături și crăpături. După răcire, fluxul este tras în zgură, care închide uniform cusătura. Când operația este finalizată, crusta tare este îndepărtată mecanic. Fluxul rămas este folosit pentru operațiuni ulterioare. O astfel de "pătură liberă" este potrivită pentru efectuarea lucrărilor cu diverse echipamente.

Tipuri de pulbere granulară

Pentru a realiza procesul de sudare, fluxul este împărțit în mai multe tipuri. Totul depinde de metalul care va fi procesat:

 • Oțel de înaltă calitate.
 • Aliaje neferoase.
 • Carbon și oțel aliat.

Procedeul de fabricație împarte și acest material granular în mai multe subspecii:

 • Ceramică.
 • Fused.

GOST 8713 79 sudare cu arc submersibilUtilizarea primului tip vă permite să obțineți o cusătură îmbunătățită. Fluxul topit diferă în structura sa de piatră ponce.

Pentru obținerea materialului ceramic, elementele speciale sunt mai întâi supuse unei măcinări fine. Apoi este amestecat cu extrudare, care ajută la obținerea unei mase omogene. Se adaugă sticlă lichidă. Un astfel de amestec este utilizat numai în cazul în care este necesar să se efectueze o altă aliere a materialului de sudură.

După sinterizarea materiilor prime, realizându-se granularea, se obține un flux topit. Granulele pentru sudarea cu gaz sunt împărțite în mai multe subgrupe. Separarea depinde de compoziția lor chimică:

 • Caracteristicile de sudare sub un strat de flux în conformitate cu GOST 8713-79Sare. Acestea includ un număr mare de cloruri, precum și o cantitate mică de fluoruri. Granulele sunt utilizate pentru sudarea metalelor active. Ele sunt folosite pentru a rememora zgura rămasă.
 • Mixt. Materialul este un amestec de pelete de sare cu oxizi. Folosit pentru lucrul cu oțeluri aliate.
 • Oxid. Amestecul este destinat pentru tratarea oțelului fluorurat sau a metalului slab aliat. Compoziția include oxizi de metal, împreună cu o cantitate minimă de compuși de fluor.

Important! Pentru a obține o sudură de calitate utilizând sudarea automată, este necesar să selectați fluxul corect.

Caracteristici pozitive

Pentru a implementa o astfel de tehnologie, curentul de sudură este alimentat pe sârmă printr-un muștiuc special. Este situat la aproximativ 70 mm de margine. În acest caz, electrodul nu se poate supraîncălzi. Un curent mare poate fi folosit pentru funcționare. Ca urmare, are loc o acoperire rapidă, o bună penetrare profundă. Metalul foarte gros poate fi sudat fără o secțiune preliminară a marginilor.

Avantajele sudurii prin flux

Când se efectuează sudarea automată cu arc, se menține o valoare constantă de sudură. Se obține în aceeași formă și are o compoziție chimică uniformă. Ca urmare, se obține o conexiune calitativă, caracterizată printr-o stabilitate ridicată. Această tehnologie nu permite apariția defectelor asociate cu apariția subcotării și fuziunii metalului.

Fluxul protejează împotriva stropirii. Suprafața înconjurătoare nu va trebui curățată de spray-urile de sudură.

Fluxul de sudare este considerat un proces de înaltă performanță, în care energia este economisită semnificativ, împreună cu materialele de sudură. Economiile se ridică la 30-40%.

Aspecte negative

Din nefericire, cu toate avantajele sale, sudarea automată are o serie de dezavantaje. În primul rând, aceasta este fluiditatea mare a fluxului. Operația de sudare poate fi efectuată numai în partea inferioară. Abaterea orizontală de la planul principal de sudură trebuie să fie mai mică de 10-15 grade. Ignorarea unei astfel de cerințe duce la apariția unor defecte diferite. În plus, sudarea în flux nu este adecvată pentru prelucrarea țevilor cu un diametru mai mic de 150 mm.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Tig welding - ce este și pentru ce este?Tig welding - ce este și pentru ce este?
Cum se prepară oțel inoxidabil cu argon: tehnologie de sudareCum se prepară oțel inoxidabil cu argon: tehnologie de sudare
Sudarea prin arc cu arc prin electrozi non-consumabileSudarea prin arc cu arc prin electrozi non-consumabile
Electrozi refractari: scop, tipuri și aplicațiiElectrozi refractari: scop, tipuri și aplicații
Tipuri de electrozi pentru sudarea fonteiTipuri de electrozi pentru sudarea fontei
Sudarea oțelului inoxidabil semi-automat în argon și dioxid de carbonSudarea oțelului inoxidabil semi-automat în argon și dioxid de carbon
Parametrii îmbinărilor sudateParametrii îmbinărilor sudate
Sudarea automată sub un strat de flux: avantajele și dezavantajeleSudarea automată sub un strat de flux: avantajele și dezavantajele
Sârmă de sudare sv-08g2s: caracteristici și soiuriSârmă de sudare sv-08g2s: caracteristici și soiuri
Caracteristici ale sudării cu electrod non-consumabil în mediul gazului de protecțieCaracteristici ale sudării cu electrod non-consumabil în mediul gazului de protecție
» » Caracteristicile de sudare sub un strat de flux în conformitate cu GOST 8713-79
© 2021 amigdas.com