amigdas.com

Tipuri de tăietoare de carbură pentru prelucrarea metalelor

Carbide de frezatO modalitate obișnuită de prelucrare a pieselor cu frezare în performanță este superioară metodei de așchiere pe o suprafață mare, dar este inferioară tragerii exterioare. Pentru frezare, rotirea rapidă a sculei și alimentarea lentă a piesei de prelucrat printr-o metodă progresivă, prin șurub sau prin rotație sunt tipice. Aplicarea directă a liniei permite aplicarea canelurilor și canelurilor pe suprafața cilindrică, pentru a realiza modelarea. În cazul alimentării prin rotație, suprafețele rotative sunt prelucrate prin frezare, iar alimentarea cu șuruburi permite aplicarea angrenajelor elicoidale sau a canalelor de flaut.

Material pentru freze pentru metal

Aliajele metalice solide VK 8, VK 6-M, VK 10-HOM sunt potrivite pentru fabricare. Carbide-tipped, indiferent de formă, au o rezistență și o rezistență ridicată, fie că este vorba de o versiune în formă sau de un instrument pentru prelucrarea metalelor.

Un material popular pentru producerea de freze pentru metale sunt aliajele de tungsten, care se disting prin înaltă rezistență. Unele tăietoare sunt produse pentru prelucrarea oțelurilor cu calități ridicate la căldură. Pentru ele nu se utilizează numai aliaje standard cu adaos de titan, dar componenta obișnuită este înlocuită cu molibden. Caracteristicile de rezistență nu sunt inferioare fabricilor de titan, însă costul pentru producție este mult mai mic.

În producție există parametri de rugozitate a suprafeței, care pentru instrumentul de așchiere nu trebuie să depășească:

 • pentru margini de tăiere din spate și față ale direcției principale - 1,6 μm;
 • pe suprafața tijei - 0,63 microni;
 • margini auxiliare și zăbrele - 3,2 microni;
 • celelalte suprafețe de lucru și laterale sunt de 20 μm.

Tipuri de unelte, dimensiuni și forme

Material pentru fabricarea de frezeCutterul este corpul rotativ inițial cu dinți tăiați pe suprafață, când lucrați, atinge suprafața piesei de prelucrat. Forma elementului sculei este selectată în funcție de metoda de procesare a pieselor necesare.

Prin modificarea poziției sculei și a axei în raport cu suprafața de lucru a piesei de prelucrat, pot fi utilizate diferite tipuri de tăietoare de carbură pentru a rezolva sarcina cerută.

Elemente cilindrice

Folosit pentru mașini de frezat de tip orizontal pentru prelucrarea planelor. Clestele de frezat cilindrice pot fi:

 • cu dinți elicoidali;
 • cu dinți drepți.

Unelte de lucru drepte pentru suprafețele înguste, în care versiunea elicoidală nu este utilizată în mod eficient. La punctul de joncțiune, unele margini de tăiere se suprapun cu altele. Materialul de fabricație este din oțel de mare viteză cu șurub cu cap de carbură și plăci plate.

Mori de sfârșitMori de sfârșit Folosit pentru prelucrarea orizontală pe mașinile de frezat verticale, în timp ce axa lor este perpendiculară pe planul ales. În această versiune a sculei de tăiere, metalul este selectat folosind vârfurile marginilor dintelui, în timp ce în punctul cilindric toate punctele marginilor de prelucrare ies în afară.

Marginile de tăiere ale acoperișului acționează ca și cele auxiliare, iar lucrarea principală trebuie să fie executată de marginea exterioară laterală. Datorită includerii numai a vârfurilor dintelui în lucrare, forma suprafețelor de tăiere ale morii de capăt pentru piesele plate este realizată într-o varietate de modele. Buna funcționare a sculei de tăiere mecanică este asigurată în cazul unei alocații de prelucrare mici, ca unghiul de contact cu piesa de prelucrat nu este determinată și valoarea cotelor selectate în funcție de lărgimea canalului și diametrul de foraj.

Mașini de tăiat vierme

Tăierea dinților cu acest instrument rămâne o metodă promițătoare și universală de procesare cu o productivitate și o precizie ridicată, fiind folosită pe scară largă în fabricarea roților de tip angrenaj. Măcinarea diagonală de tipul celor două elemente de alimentare mărește durabilitatea de câteva ori în comparație cu metoda standard, în timp ce rugozitatea suprafeței scade.

Mașini de tăiat viermeCu această metodă crește cu 25% viteza de tăiere în comparație cu frezarea pentru a fi îndeplinită și există o măcinare economică a suprafețelor dintelui din spate. Utilizarea unei scule vierme necesită mașini specializate de înclinare a angrenajului fără goluri în construcția ascensorului de susținere. Productivitatea este mărită atunci când se utilizează unelte de frezat multiple în comparație cu o singură trecere în una și jumătate până la două ori, în timp ce eficiența depinde de modulul roții. Precizia prelucrării este mai mare pentru o unealtă de tăiere cu tăiere unică.

Pătrunderile cu mai multe treceri măresc presiunea pe mașină, deoarece secțiunea transversală a așchiilor de deșeuri crește. Pentru a scăpa de acest efect secundar, se folosesc tăietoare cu diametru mărit. Creșterea eficienței muncii contribuie la lucrul la furajele mari, dar o creștere excesivă a acestei cifre duce la o creștere a rugozității suprafeței. Productivitate crescută în jumătate până la două ori creșterea depinde de viteza de tăiere, care se obține din utilizarea în fabricarea de instrumente de tăiere a noilor materiale industriale R14F4 oteluri Ryun 5F5, 5 R9K FEMP, Rucphen 5 9K10 P, P 6M5.

Masini de frezat discuri

Acest instrument cu caneluri de tip bilateral și cu trei fețe Utilizat pentru frezarea canelurilor și canelurilor. În morile de fantă, dinții sunt localizați numai pe partea cilindrică și servesc la crearea unor caneluri prea adânci. Pentru o moară cu discuri, grosimea sa este importantă, a cărei dimensiune este adoptată cu o toleranță de 0,04-0,05 mm, în procesul de lucru este șlefuit. Tăietoarele pe două fețe și pe cele trei fețe funcționează nu numai cu dinții de pe partea cilindrică, dar și la capete există muchii tăietoare.

Mori de sfârșit

Folosit pentru a extrage caneluri profunde în carcase structurale, caneluri în formă, un profil treptat pe suprafețe reciproc perpendiculare. În fusul mașinii, mori de capăt sunt atașate folosind o cilindrică sau o cotă conică.

Mori de sfârșitSarcina principală de tăiere se încadrează pe marginile situate pe partea cilindrică, iar curățarea suplimentară se realizează prin nervuri de capăt auxiliare, care sunt realizate cu dinți înclinați sau elicoidali.

Ca o varianta a morilor de capat, este luata in considerare lucrarea unei scule de lucru cu chei realizata intr-un design cu doua dinti.

Astfel de tăietori sub formă de burghiu penetrează în materialul din alimentarea axială, execută secvențial găurile, deplasându-se de-a lungul canelurii.

Cu mișcarea axială, sarcina principală de lucru se află pe fețele de capăt, dintre care una atinge axa sculei pentru a asigura forarea.

Cuțite în formă

Acest nume a fost dat instrucțiunii de lucru din cauza formei marginii de tăiere. Aceste mori au găsit aplicații în lucrări care necesită precizie și puritate atunci cand procesati suprafete complexe. Uneori, pentru a crea o anumită gaură sau pentru a produce o canelură în formă, versiunea în formă este singura unealtă de lucru. Lucrările complexe au loc atunci când se creează caneluri în suprafețe cilindrice și elicoidale, caneluri drepte, șuruburi de tăiere și fluiere de diferite tipuri de scule.

Pentru a manipula suprafețele de rotație, se folosesc și tăietoare în formă, acestea fiind lucrări rare. Alegerea locației liniei centrale a frezei determină:

 • lungimea zonei de lucru active;
 • proiectarea și forma instrumentului;
 • condițiile de funcționare.

În unele cazuri, axa de simetrie a piesei de prelucrat care urmează a fi prelucrată și axa sculei pot coincide, în acest caz se vorbește de tăietori de degete. Pentru frezarea profilului selectat într-un stil în formă, se aplică mișcarea rotativă la alimentarea înainte. Din prelucrarea mai multor incisivi sau a uneia dintre unelte, găurirea unei găuri cu un cuțit de deget este caracterizată prin acțiunea și prelucrarea simultană a profilului. Acest lucru vă permite să utilizați lungimea mărită a fețelor de tăiere și să creșteți viteza de procesare.

Lucrați cu tăietori în formăFormarea prin frezare a suprafețelor șuruburilor se efectuează cu o alimentare cu șurub, iar axa de frezare poate fi amplasată în direcții diferite.

În funcție de această poziție axială particulară în timpul tratării suprafețelor cu șuruburi utilizați sfârșitul, discul sau degetul în versiuni în formă.

La frezarea suprafețelor șuruburilor cu formarea de fluiere de șurub de tip chip, filetare, eșantionare a șuruburilor și canelurilor de tăiere, se utilizează pe scară largă tăietoare în formă. Ele sunt realizate cu dinți ascuțiți sau cu dinți conice.

Backslash este procesul de formare a suprafeței spate a sculei de lucru de-a lungul unei curbe definite pentru a forma colțurile din spate. În al doilea tip de soiuri ascuțite, colțurile din spate sunt obținute la ascuțire. Se acordă atenție ascuțitului suprafeței din spate a dinților, deoarece se uzează mai ales pe partea din spate. Suportul se efectuează în cazul unei forme complexe a marginii de tăiere a dintelui din spate, care nu poate fi măcinată ca urmare a șlefuirii standard.

Seturi de freze

Aceste seturi reprezintă un grup de unelte de tăiere asamblate și consolidate pe un singur dorn selectat în conformitate cu:

 • cu un profil;
 • în funcție de dimensiunea părții măcinate.

Pentru a crește productivitatea, trebuie să scăpați de un număr mare de instalații, tranziții și operațiuni individuale. Roțile de frezat asamblate în set asigură procesare de calitate, precizie în comparație cu frezarea cu un instrument de tăiere separat. Pentru a determina diametrul discurilor, acestea se opresc mai întâi la cel mai mic și diametrele celorlalți determina, în funcție de interacțiunea și locația planelor care urmează a fi măcinate.

Nu este recomandat să folosiți unelte cu diametre care sunt prea diferite în dimensiune, ceea ce face dificilă alegerea:

 • pentru toate elementele de tăiere ale unui mod de operare și de alimentare adecvat;
 • Parametrii scaunelor diametrice pentru toate piesele de frezat din set.

Pentru a obține o lucrare netedă, dinții discurilor de frezat sunt instalați în conformitate cu o schemă specială una față de cealaltă. În acest scop, canelurile de tăiere ale tăietorilor sunt realizate cu o deplasare la dinte la diferite distanțe și unghiuri. Datorită acestui aranjament, fiecare tăietor de frezat își începe lucrările exact într-o perioadă predeterminată de timp, iar proiectarea mai multor elemente de frezare este un singur tăietor de frezat cu un dinte șurub.

Descrierea seturilor de tăietoriDacă se execută frezarea frezelor de frezat, al doilea canelură este măcinată, care este stabilită uniform pentru toate elementele de tăiere în raport cu dinții. Seturile sunt alcătuite din elemente cu dinți conice sau ascuțite. În procesul de ascuțire a mașinilor de frezat de diferite tipuri, dimensiunile lor diametrice se modifică în conformitate cu diferite legi, ceea ce duce ulterior la distorsionarea profilului piesei.

Seturi de același tip de unelte de tăiere sunt utilizate pentru frezarea profilurilor continue și întrerupte ale piesei de prelucrat. Suprafețele solide sunt prelucrate astfel încât dinții adiacenți dintr-o serie de tăietori de carbură situați peste metal se suprapun unul pe celălalt. Acest lucru este necesar pentru:

 • în cursul prelucrării, nu s-au format riscuri și spărturi;
 • Indicele de rugozitate a fost mai mic;
 • Se păstrează parametrii axiali ai profilului profilului, care se modifică ca urmare a re-ascuțire.

Kiturile de la discuri de frezat sunt folosite atunci când se lucrează la mașini de tip orizontal. Selectând un set de elemente de tăiere cu carbura pentru frezare, determinând domeniul de aplicare a acesteia, trebuie să se țină cont de faptul că forțele care apar în timpul prelucrării nu trebuie să fie mai mari decât valorile sarcinii admise, pe baza indicilor:

 • puterea unității;
 • rigiditatea, rezistența și dornul piesei de prelucrat;
 • rezistența piesei de prelucrat din mașină.

Având în vedere valorile rezistenței, trebuie avut în vedere faptul că seturile de elemente de tăiere cu diametre mari se comportă prost atunci când se prelucrează semifabricate din materiale deformabile și părți structurale ne-rigide. Pentru a asigura piesele măcinate cu dimensiuni precise cu o adâncime mare de penetrare a sculei, este necesar să efectuați prelucrarea în mai multe moduri: mai întâi cu un set dur de tăiere, apoi continuați cu frezarea cu elemente de finisare.

Producția de scule folosește tăietoare într-un set atunci când se formează caneluri, cârlige, robinete și alte unelte cu marginile tăietoare pentru prelucrarea semifabricatelor metalice.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sunt strunguri pentru metalCum sunt strunguri pentru metal
Borcan de frezat: soiuri și scopul principalBorcan de frezat: soiuri și scopul principal
Echipamente moderne pentru gravarea pe metalEchipamente moderne pentru gravarea pe metal
Sfaturi pentru prelucrarea metalelor cu tăietoare din carburăSfaturi pentru prelucrarea metalelor cu tăietoare din carbură
Tehnologia prelucrării metalelor electroeroziveTehnologia prelucrării metalelor electroerozive
Șurub de strângere: elemente, aplicații, avantajeȘurub de strângere: elemente, aplicații, avantaje
Mese rotative pentru mașini de frezatMese rotative pentru mașini de frezat
Planificator: tipurile și caracteristicile dispozitivelorPlanificator: tipurile și caracteristicile dispozitivelor
Caracteristicile și parametrii coroanelor pentru metalCaracteristicile și parametrii coroanelor pentru metal
Întoarcere: capacități tehnice, tipuri, produse metaliceÎntoarcere: capacități tehnice, tipuri, produse metalice
» » Tipuri de tăietoare de carbură pentru prelucrarea metalelor
© 2021 amigdas.com