amigdas.com

Cum sa taie corect pisica acasa

Cum sa taie o pisicaMai devreme sau mai târziu, proprietarii de pisici și pisici se confruntă cu aceeași problemă: cum să taie pisica ta preferată? Nu este un secret faptul că pisicile au uneori un caracter strâmb și contrar, așa că este foarte dificil să-ți tăieți animalul cu un tundru.

Îngrijirea pisicilor și a pisicilor este mai igienică. Prin urmare, astfel de rase de pisici precum rasele persane, britanice, scoțiene de pisici au nevoie în mod special de o tunsoare. Dacă o pisică are o haină lungă, groasă, este necesară o tunsoare. Unele rase de pisici au lână scurtă sau medie, dar proprietarii consideră că animalul de companie tăiat arată mai curat și mai frumos și chiar se bărbierit mai puțin pisici ras.

Instrumente pentru tunsori

Înainte de proprietarii de pisici este adesea o alegere, decât foarfece de forfecare sau o mașină de scris? Mulți tinde încă la mașină, deoarece este mai convenabil decât foarfecele. Este aproape imposibil să răniți animalul, puteți selecta lungimea "bărbieritului" pe mașina de scris, astfel încât mașina de tăiere este uniformă. Singurul dezavantaj al mașinii de tuns este zgomotul care poate speria animalul. Se recomandă selectarea celor mai silențioase modele.

Pentru forfecarea cu foarfece se recomandă să rămâneți pe o sculă de dimensiuni medii, foarfecele trebuie să fie bine ascuțite, cu vârfuri rotunde și ascuțite.

În cazul în care pisica este neliniștită, se recomandă să nu începeți tunsul cu foarfece sau să întrebați pe cineva pentru ajutor. Animalul trebuie să fie fixat, imobilizat și abia apoi să înceapă procedura de tăiere

Unelte auxiliare pentru forfecarea pisicilor:

 • Ce instrumente sunt necesare pentru a taia o pisicăpieptene cu dinți moi;
 • peroxidul de hidrogen, în caz de rănire accidentală a animalului de companie;
 • suprafață confortabilă (masă);
 • țesătură inutilă pentru colectarea lânii (se răspândește și se pune un animal de companie pe ea, iar după tăiere poate fi imediat aruncat împreună cu lana);
 • jucărie pentru animale de companie (pentru a distrage pisica de o procedură neplăcută).

Cum să alegeți mașina potrivită

Până în prezent, piața industriei veterinare are o mulțime de produse noi care ajută proprietarii să-și radă rapid și frumos animalele de companie. Câteva sfaturi despre cum să alegeți modelul potrivit pentru animalul dvs. de companie acasă.

În funcție de situație, proprietarii înșiși sfătuiesc mai întâi să acorde atenție lungimii lamei. Dacă doriți să taie părul scurt, lungimea lamei nu trebuie să depășească 2 cm. În general, acest dispozitiv este utilizat pentru a elimina excesul de păr de pe botul pisicii si urechile sunt de asemenea folosite pentru a îndepărta excesul de vegetație sub coada pisicii.

Ce mașină să alegeți pentru o tunsoare de pisicăCum sa taie o pisica persana? Pentru tăierea persanilor, mașinile cu lame largi. Un specimen de rocă persană este adesea observat pe lîna unei bucăți și o astfel de mașină este capabilă să le forfreze fără prea mult efort. Trebuie să ne amintim asta ascuțiți lamele acestor mașini necesită regulat, în caz contrar, mașina se va descompune. Mașina pentru tăierea persanilor trebuie să aibă o putere de cel puțin 45 W.

O mașină cu o putere mai mică se poate rupe la prima utilizare, deoarece nu poate face față densității lânii și va începe să supraîncălzească. Pentru persoanele cu par scurt, mașinile cu putere redusă, 20 W vor fi suficiente.

Pisicile din rasa britanica nu au nevoie sa taie. Prin natura lor, au o lână scurtă și grosime, iar colierele sunt extrem de rare. Părul excesiv poate fi îndepărtat cu o perie de cauciuc sau fire de păr.

Este mai bine să luați o mașină care funcționează de la rețea, nu de la baterie. Bateriile sunt descărcate rapid, deci trebuie să faceți pauze. Trebuie reținut faptul că mașina trebuie să fie cât se poate de silențioasă.

Instrucțiuni pas-cu-pas pentru tăierea pisicilor

Cum sa taie o pisica acasa? Pentru a facilita această procedură neplăcută, trebuie să respectați reguli simple:

 1. Mai întâi trebuie taie ghearele pisicii. Înainte de tăiere, gheara trebuie dezinfectată. Apoi apăsați ușor pe tampoane, pisica va elibera gheare, în acest moment, fără a atinge pielea și tăierea ghearelor cât mai curând posibil. Aceasta va salva gazda de apariția agresiunii și posibile zgârieturi.
 2. Dacă animalul de companie este prima tunsoare, trebuie să cereți ajutor. La pisici, procedurile noi pot provoca un atac de agresiune la prima tunsoare este necesar să țineți pisica din lateral, astfel încât să nu izbucnească. De asemenea, este necesară fixarea membrelor.
 3. Așezați animalul pe o parte, țineți labe. Luați mașina în mână și începeți o tunsoare pe lateral, calm și măsurat. Dacă proprietarul este tensionat, atunci pisica îl va simți și se va comporta neliniștit.
 4. Sfaturi pentru cositul unei pisici la domiciliuDupă laturi, este necesar să începeți o tunsoare din spate și abdomen. În zonele abdomenului trebuie acordată o atenție deosebită, deoarece există glande mamare. Pentru a nu vă răni stomacul, trebuie să încercați să relaxați pisica cât mai mult posibil.
 5. Un număr mic de fire de păr netezite trebuie îndepărtate cu foarfece mici. Pielea ușor trasă și tăiat ușor, acest lucru va salva animalul de leziuni minore.
 6. La cererea proprietarului Coada si labele pot fi lasate neatinse. Unii proprietari preferă să lase o perie mică pe coadă.
 7. După procedură, animalul de companie trebuie să facă acest lucru baie în apă caldă folosind o cantitate mică de șampon, Pentru a scăpa de firele de păr lipite de corpul părului.

Nu uitați că atunci când utilizați mașina, părul de companie ar trebui să fie complet uscat. Parul umed poate cauza un șoc electric. În cazul în care foarfecele sunt mai familiare, trebuie să umezi ușor blănurile animalului.

Pentru a obține un rezultat cu adevărat uimitor la domiciliu, medicii veterinari recomandă să se folosească atât o mașină de scris și foarfece.

Cât de des ar trebui să taie o pisică?

Veterinarii recomandă efectuați o tunsoare de cel mult 2 ori pe an. Nu trebuie uitat că lâna este o acoperire naturală protectoare a unui animal, în sezonul rece, poate îngheța. Dupa forfecare, lana creste pe deplin in sase luni, deci este mai bine sa taie pisica inainte de vara, cand stratul suplimentar dă disconfortul animalului.

Nu trebuie uitat acest lucru după ce forfecarea culorii unei pisici sau a unei pisici se poate schimba ușor. În special schimbările sunt susceptibile la rase de pisici cu păr lung. Umbra poate schimba mai multe tonuri, poate deveni mai ușoară sau mai închisă. În unele cazuri, tunsul poate afecta creșterea părului, poate încetini sau invers, poate accelera.

Recomandări pentru tăierea pisicilorDacă urmați în mod clar pașii simpli descriși în instrucțiunile de tăiere acasă, se pot evita tăieturile și rănile. Un animal care a suferit o tunsoare calm, își va aminti că această procedură nu este periculoasă pentru sănătate, iar data viitoare se va comporta în liniște.

În cazul în care proprietarul însuși și-a rănit accidental pisica, trebuie să lubrifiați pielea din jurul plăgii cu un antiseptic. Dacă sângerarea nu se oprește, trebuie să apăsați scurt un tampon uscat la rană. Animalul nu poate răni vocile puternice și strigând, proprietarul însuși trebuie să depună o voce moale pentru a calma animalul, pogladit.Pri cosit, în orice caz, nu se poate folosi forța fizică, ciupirea și plesnea animalului. Nu este recomandat să ridicați vocea unui asistent, să efectuați mișcări bruște.

Tunsori la domiciliu acasă - este deranjant. Dacă proprietarul animalului pregătește pisica pentru expoziție sau pentru spectacol, este mai bine, bineînțeles, să faceți o întâlnire cu maestrul. Puteți participa în timpul procedurii, comandantul va explica în mod inteligibil și va arăta vizual ce și în ce ordine este necesar să faceți. În ateliere, este folosit un anestezic ușor, astfel încât pisica să nu reziste. Astfel de medicamente afectează negativ starea de sănătate a animalului.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să recunoască și să identifice o rasă de pisici acasăCum să recunoască și să identifice o rasă de pisici acasă
Cum să taie ghearele unei pisici acasăCum să taie ghearele unei pisici acasă
Cum să determinăm corect vârsta unei pisici sau a unei pisiciCum să determinăm corect vârsta unei pisici sau a unei pisici
De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?
Diferența dintre pisicile britanice și scoțiene: cum diferă acestea?Diferența dintre pisicile britanice și scoțiene: cum diferă acestea?
Cea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii GuinnessCea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii Guinness
Cele mai mari pisici din lume și istoria lorCele mai mari pisici din lume și istoria lor
Pisica britanica cu pisici cu pisici lungi si pisoi - standarde si continutPisica britanica cu pisici cu pisici lungi si pisoi - standarde si continut
Jucarii pentru pisici propriiJucarii pentru pisici proprii
Îmbrăcăminte pentru pisici: materiale și stiluri pentru a-și face propriile mâiniÎmbrăcăminte pentru pisici: materiale și stiluri pentru a-și face propriile mâini
» » Cum sa taie corect pisica acasa
© 2021 amigdas.com