amigdas.com

Cum se păstrează jumătățile de roșii pentru iarnă: rețete pentru decapare

Modalități de marinare a jumătăților de roșii pentru iarnăMarinat tomate va fi o gustare delicioasa si un plus frumos pentru orice fel de mâncare atât de masă de zi cu zi și de masă festivă. Din generație în generație, rețetele pentru recoltare sunt trimise pentru iarnă, multe familii țin rețete pentru bunicile și străbunicii, sfaturi și gătit viclean.

Până în prezent, o mulțime de experiență a fost acumulată în tomatele de marinare, iar maeștrii moderni pot alege doar opțiunile pe care le vor dori cel mai mult.

Proprietăți utile de tomate

Descrierea proprietăților utile ale tomatelorTomato este real cămară de vitamine și substanțe nutritive. Cei care sunt obișnuiți să considere tomatei ca o legume, va fi util să aflăm că, în conformitate cu clasificarea botanistilor - acest fruct este o boabe.

Prin conținutul de vitamina C, roșiile sunt echivalente cu citrice, ele includ vitaminele A, K, B și acidul folic, necesare pentru mineralele umane. Și prezența licopenului dă proprietăți de tomate, ajutând la lupta împotriva cancerului.

Ceea ce este deosebit de valoros - licopenul nu se prăbușește în procesul de dezvoltare termică, prin urmare, conserve, roșii decapate și toate felurile de mâncare din roșii - păstrează proprietăți anticanceroase.

Multe gospodine sunt folosite pentru a conserva roșiile întregi, însă există deja multe rețete care ajută la pregătirea jumătăților de roșii pentru iarnă. Cei care au reușit să încerce acest fel de recoltare a roșiilor, susțin că în această formă sunt chiar mai gustoase.

Reteta pentru rosii decapata "Apetitoare pentru pene"

Reteta pentru rosii decapata Pentru a pregăti jumătățile de roșii, trebuie să selectați fructe dense care nu își pierd forma. Fructele sunt spalate, sortate, sortate, deteriorate. Tăiați fiecare roșie în jumătate.

Pregătiți-le în prealabil băncilor cu suma corectă pur și simplu spălându-le. Sterilizați înainte de timp băncile în sine nu au nevoie, deoarece golurile dvs. și așa vor fi sterilizate.

Pentru prima rețetă preparați următoarele ingrediente:

 • 4 kg de roșii;
 • 2 capete de ceapa;
 • 3 litri de apă;
 • 1 ceasca de zahar cu un tobogan;
 • 3 linguri. l. sare;
 • 1 ceasca de otet de masa;
 • 2 capete de usturoi;
 • piper negru piper.

În partea inferioară a fiecărui canistru se pun 1-2 gălbenușuri de usturoi, câteva porumb, ceapă tăiată, apoi se umple la vârf roșii tăiate. Deasupra, puteți pune și un strat de ceapă.

După asta se toarnă roșiile cu saramură, preparat din sare, zahăr, oțet și apă. Apoi trebuie să începeți sterilizarea borcanelor cu spațiile dvs. Sterilizați-le într-un castron mare peste un foc mic pentru a asigura o fierbere ușoară a apei în care se află borcanele.

În partea inferioară, este mai bine să puneți o bucată de pânză moale, astfel încât borcanele de sticlă să nu crape. Timp de sterilizare depinde de volumul recipientului. Pentru cutii de jumătate de litru sunt suficiente zece minute, pentru cutii mari, timpul este mărit.

Când expira timpul de sterilizare - cutiile sunt acoperite cu capace, întoarceți-vă cu capul în jos, înfășurați-vă și lăsați-l până se răcește Rețetele pregătite în conservă sunt păstrate la temperatura camerei timp de până la un an sau mai mult.

Marinate tomate jumatate "degetele ling"

Reteta marinate tomate jumatate Puteți diversifica jumătatea de rețetă de roșii pentru iarnă, adăugând ingrediente suplimentare: unt, verdețuri, muștar de cereale.

Rețetele ulterioare sunt similare cu modalitățile de pregătire pentru cea precedentă, cu diferența că, înainte de umplerea cutiilor cu felii de tomate, diferite condimente i condimente.

Înlocuiți ceapa cu patrunjel, adăugați semințe de muștar în partea inferioară a fiecărui vas. Apoi, vom umple cutiile la vârf cu jumătăți de roșii și se toarnă marinada fiartă. Atunci când stivuiți, atingeți cu palma mâna părțile laterale ale cutiei, astfel încât roșiile să fie mai groase.

Nu puteți găti o marinadă, reducând astfel timpul de gătire. Puneți zahăr, sare și oțet direct în borcane și apoi turnați apă fiartă. În timpul sterilizării se dizolvă și se amestecă cu succes, formând astfel marinada dorită.

Apoi urmăm același model ca și în prima rețetă. Băuturile cu roșii sunt sterilizate la momentul potrivit, se rostogolesc, se înfășoară înainte de răcire și se pune la depozitare.

Reteta pentru marinarea rosilor in borcane de litri

În această rețetă, consumul de alimente este dat la un borcan cu o capacitate de un litru:

 1. Descrierea modului de marinare a tomatelor în jumătăți pentru iarnă în borcane de litru750 de grame de roșii.
 2. Câteva ramuri de patrunjel.
 3. Frunza de brad.
 4. Câteva catei de usturoi.
 5. Piper negru.
 6. Uleiul vegetal într-o cantitate mică.
 7. O mică bucată de piper fierbinte.

Toate ingredientele auxiliare sunt așezate pe bornele de fund, apoi spălate curate umpleți cutia cu roșii și se toarnă saramură. Pentru pregătirea fiecăruia, fiecare hostess își poate lua cantitatea arbitrară de zahăr și de sare. Cuiva îi place roșiile sărate, cineva mai dulce. Apoi, de asemenea, sterilizează, rostogolește și înfășoară roșiile toclate.

Sfaturi de gospodine cu experiență pentru marinarea roșiilor

Sfaturi de gospodine cu experiență pentru marinarea unei roșii pe timp de iarnăDacă vă plac salate din legume tăiate ca tipuri asortate - puteți adăuga mai multe ingrediente la cutii cu roșii tăiate. Pentru aceasta, ardeii dulci sunt potriviți, ar trebui tăiați în inele.

Poți marinați cu ceapă, mai bine decât soiurile violet - gustul său este mai dulce și mai delicat, iar culoarea vă va oferi pieselor dvs. un aspect foarte atractiv. Potrivit pentru o salată și morcovi. Împărțiți-o în felii încrețite și va face salata să arate mai apetisantă.

În piesele de prelucrat de roșii tăiate, puteți adăuga diferite parfumuri frunze și ierburi: hrean, frunze de coacăz, inflorescențe uscate de mărar, flori de busuioc. Toate aceste ingrediente în decapare vor da propriile nuanțe de aromă și vor spori aroma roșiilor.

Complet mature astfel de blanks în aproximativ o lună. După aceasta, le puteți servi în siguranță în fața oaspeților și a mesei de casă. Tomate, conservate în jumătate un plus perfect pentru feluri de mâncare din cartofi, carne, pește și să vă diversificați perfect masa în timpul iernii.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Variante originale de icre roșii - rețete cu fotografiiVariante originale de icre roșii - rețete cu fotografii
Tomate, acru în cutii pentru iarnăTomate, acru în cutii pentru iarnă
Rețetă pentru roșii sărate marinate pentru iarnă cu usturoi în interiorRețetă pentru roșii sărate marinate pentru iarnă cu usturoi în interior
Lecho de tomate și piper pentru iarnaLecho de tomate și piper pentru iarna
Fasole în tomate pentru iarnă: rețete de cereale cu sosFasole în tomate pentru iarnă: rețete de cereale cu sos
Roșii cu ceapă, usturoi și patrunjel: gătit pentru iarnăRoșii cu ceapă, usturoi și patrunjel: gătit pentru iarnă
Tomate în pene pentru iarna - rețeteTomate în pene pentru iarna - rețete
Conservarea la domiciliu a roșiilor pentru iarnă: rețete de cartofiConservarea la domiciliu a roșiilor pentru iarnă: rețete de cartofi
Tomate în suc de mere pentru iarna: rețete de gătitTomate în suc de mere pentru iarna: rețete de gătit
Roșiile în limba coreeană - cele mai delicioase rețete și pregătirile pentru iarnăRoșiile în limba coreeană - cele mai delicioase rețete și pregătirile pentru iarnă
» » Cum se păstrează jumătățile de roșii pentru iarnă: rețete pentru decapare
© 2021 amigdas.com