amigdas.com

Pisici dulci cu labe scurte - munchkin

Dragă fotografie MunchkinUn animal de companie este o pisică care captează atât la fel de bine în apartament și pe propria fermă. Pradă piratată pufoasă au câștigat iubirea celor mai mulți oameni, care, la rândul lor, încearcă în mod constant să creeze o rasă mai dulce. O pisică relativ tânără, dar deja foarte populară pe Internet, este un reprezentant cu parul scurt al rasei Munchkin.

Un pic de istorie

Pisica roșu-albă a rasei Munchkinoficial rasă de pisică cu labe scurte a fost recunoscută la expoziția TICA din New York în primăvara anului 1991, deși primii săi reprezentanți au apărut mult mai devreme. Progenitorul speciei este pisica cu pisici scurte, Păstorul, care, din păcat, era protejat de un rezident al Statelor Unite. Femeia a găsit accidental un animal semi-sălbatic sub vagonul abandonat și a decis că picioarele scurte sunt consecințe ale lipsei de alimentație a pisicii.

De fapt, unde scurta a fost mutația naturală originală a animalului, care a devenit clar atunci când Blackberry a dat naștere unei pisici complet normale. Toți pisoii de pe așternut erau pisici-căpșuni. Unul dintre copiii primei pisici cu labe scurte a fost pisicul din Toulouse, care mai tarziu a fost clasat printre progenitorii rasei.

Este interesant faptul că numele munchkin pisicile au primit mulțumiri pentru toată povestea cunoscută "Vrăjitorul din Oz". A fost în povestea ei despre un mic popor neobișnuit, care în traducerea rusă a operei este cunoscută sub numele de munching.

Descrierea aspectului

Albă-cenușie pisică-dachshundPână în prezent nu s-au format standarde exacte de rock, ci principalele semne ale pisicilor munchkin sunt adăugate la descrierea oficială.

Capul animalului ar trebui să aibă o medie, proporțională cu trunchiul, mărimea și forma acestuia - în formă de pană, cu contururi netede. Botul unei pisici cu gât scurt, cu pomeți ușor crescuți. Nasul este mediu și uniform, dar deformările mici nu sunt considerate căsătorii. Bărbia este largă fără protuberanțe, iar fruntea este plată, transformându-se ușor în linia nasului.

Mochi pufos, ochi mari Pisicile au ochi mari, largi și înalți. Forma lor poate fi în formă de migdal sau rotund, iar culoarea este orice, principalul lucru este că umbra este suculentă și netedă. Gâtul animalului este gros, bine dezvoltat, urechile cu pubescență mare și capete rotunjite.

Corpul rasei de pisici este de tip semi-strain, mediu, usor alungit. Musculatura este bine dezvoltată, scheletul este mediu. Greutatea unui bărbat adult poate ajunge până la 4 kg, iar pisicile nu depășesc 3,5 kg. Coada mersului fuzzy este întotdeauna în poziție verticală și este proporțională cu corpul.

Principala caracteristică distinctivă a rasei sunt picioarele:

  • înălțimea lor este de 2-3 ori mai mică decât cea a pisicilor obișnuite;
  • picioare rotunde, mici;
  • Picioarele din față sunt mai scurte decât cele din spate;
  • sunt admise mici coturi spre interior.

Munchkin pisică-dachshundLana în munchkin poate fi o varietate de culori și lungimi. Reprezentanții cu păr lung trebuie să aibă o blană groasă și densă de blană, cu o alungire considerabil mai mare în partea de jos. Aceste pisici au un guler boier și o coadă foarte înaltă, care seamănă cu o pene. Reprezentantii rasei de rasa sunt intotdeauna plush la atingere si au un substrat mediu.

Este interesant faptul că există și reprezentanți ai Munchkins, dar oficial ei nu au nimic de a face cu rasa. Pisicile au fost crescute de un grup de entuziasti si pana in prezent au primit statutul de rasa experimentala de oameni.

Caracterul lui Munchkin

Pisoiul doarme pe spateAfecțiunea sigiliilor se manifestă nu numai prin aspectul lor, ci și prin mod de comportament. Picioarele lor scurte nu permit animalelor să urce pe deal și sari în principiu, ceea ce elimină posibilitatea ticăloșie sub formă de furt de alimente și vaza rupt. Munchkin foarte activ și jucăuș doar pe nivelurile inferioare ale casei. Animalele de auto-vânătoare nu pot din cauza acelorași labe scurte, deci sunt forțate să depindă complet de persoana respectivă.

Cel mai adesea, reprezentanții rasei trăiesc în apartamente, iar proprietarii lor se distrau pe poziția iubită a celor cu picioare scurte - să stea pe picioarele din spate cu un suport pe coadă și coborâți de-a lungul corpului cu labele din față.

În această "kangaroo" poza, absolut toți reprezentanții rasei sunt observate, în special în timpul solicitării delicateții.

lepră un astfel de fuzzy cu păr scurt este răpirea unor lucruri mici, care sunt apoi ascunse în locuri izolate. Din acest motiv, proprietarii rasei ar trebui să ascundă mai bine lucruri valoroase.

În general, tactica taxiurilor este prietenoasă și afectuoasă. Pisicile sunt foarte curioase și moderat mobile, răspund bine străinilor și nu suferă de boli neurotice. Animalele sunt foarte inteligente și pașnice, astfel încât acestea se vor potrivi perfect în familie cu copii. Cultivatorii singe munchkin vor da distracție și vor lăsa laolaltă orice plictiseală.

Rasa sănătății

Munchkin - pisică și pisoiDatorită caracteristicilor principale ale pisicilor - labe scurte - toți reprezentanții săi foarte des suferă de lordoză. Această boală este exprimată în slăbiciunea musculaturii spate care susține coloana vertebrală. Consecințele bolii nu sunt doar manifestarea externă a deformării spatelui animalului, ci și presiunea considerabilă a coloanei vertebrale asupra organelor interne.

Mulți oameni consideră lordoza frecventă o boală genetică a Munchkinului, dar în realitate suferă un număr mare de reprezentanți ai altor rase.

Pisicile de pui trăiesc în medie, nu mai mult de 15 ani, ca și alte feline. Bineînțeles, printre rase există și ficat de lungă durată, care au reușit să supraviețuiască celei de-a doua decenii.

Condiții de detenție

Grijă de MunchkinO caracteristică foarte importantă a personajului Munchkin este curățenie. Se manifestă nu numai în linsirea obișnuită a hainei de blană, ci și în "mișcarea excesivă" după toaletă. De aceea, pentru taxe Acceptabile vor fi tăvile închise sau tăvile cu laturi înalte.

zgârierea posturi pentru împingători sunt obligatorii, deși nu sunt considerați vânători. O nevoie naturală de a vă ascuți arma principală unui animal de companie ar trebui să fie făcută fără a afecta proprietarul. Pentru a atrage animalul pe dispozitiv, îl puteți freca cu "menta de pisică".

Din moment ce ascunderea obiectelor găsite este caracteristică tuturor reprezentanților rasei, proprietarii sunt mai bine să-și facă griji pentru siguranța lor în avans și să nu lase obiecte de valoare la îndemâna pisicii.

Pisica munchkin mănâncăPisici-korotkolapki nu suferiți de supraalimentare și fără hrană în alimentație. Proprietarul are dreptul de a alege în funcție de regimul alimentar al animalului tau de companie, deoarece pentru a fura alimente din tabel sigiliile umane sunt pur și simplu nu fizic, dar nu uitați că acestea sunt animale de pradă prin natura lor. Baza de hrană pentru animalele de companie ar trebui să fie carne slabă. În plus, este necesar să se asigure nevoile pentru:

  • legume;
  • produse lactate fermentate;
  • ouă;
  • pește;
  • cereale.

Pentru o dietă echilibrată a pisicilor, cel mai bine este să alegi furajele pregătite de producători.

Grijă pentru blana unui animal de companie include pieptănarea regulată. Frecvența acestuia depinde de lungimea lânii și de viteza de împrăștiere a acesteia. Shortchir munchkin poate fi pus în ordine o dată pe săptămână, și cu părul lung - de 3-4 ori. Înotarea pentru sigilii nu este permisă mai des decât 1 dată în 5 luni și numai dacă este necesar. Munchkins nu le place apa, ca restul felinei, dar în timpul procedurii se comportă cu reținere. În caz contrar, îngrijirea pisicilor scurte nu are caracteristici speciale.

Achiziționarea lui Munchkin

Micuța pisicutaPana in prezent, rasa este populara si comuna numai in tara noastra - SUA si Japonia. În țările CSI, este destul de dificil să găsești o pisică de rasă pură, iar costul acesteia poate varia considerabil în funcție de asigurarea calității producătorilor de la 5 la 35 de mii de ruble.

Ofertele private la preț redus sunt foarte des o încercare de a vinde ca un munchkin un pisoi convențional respins, iar în țara noastră există foarte puține canise. Pentru a vă asigura că primiți un animal sănătos, ar trebui să acordați atenție disponibilității documentelor de la crescători, aspectul părinților, respectarea standardelor. Datele externe ale pisicilor sunt, de asemenea, importante. Fuzzy mici trebuie să fie jucaus și activ.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Wild manul de pisici: cine este el?Wild manul de pisici: cine este el?
Rame hipoalergenice (antialergice) de pisiciRame hipoalergenice (antialergice) de pisici
Până la ce vârstă cresc pisicile și pisicile?Până la ce vârstă cresc pisicile și pisicile?
Cea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii GuinnessCea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii Guinness
Cele mai mari pisici din lume și istoria lorCele mai mari pisici din lume și istoria lor
Cea mai rară rasă de pisici cu fotografiiCea mai rară rasă de pisici cu fotografii
Numele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestoraNumele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestora
Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?
Zece rase inteligente de pisiciZece rase inteligente de pisici
Cat Pixibob: descrierea rasei, caracteristici ale îngrijiriiCat Pixibob: descrierea rasei, caracteristici ale îngrijirii
» » Pisici dulci cu labe scurte - munchkin
© 2021 amigdas.com