amigdas.com

Aparat de muls: opțiuni pentru mașinile de muls pentru mulsul de vaci

Aparate de muls pentru vaciO varietate de instalații bazate pe munca mecanică, devin zilnic populare. În acest articol, vom vorbi despre o astfel de instalație mecanică - o mașină de muls. Este greu de imaginat că în urmă cu câteva decenii lumea nu știa că o vacă poate fi mulsată cu ajutorul unei mașini. Simplificați și salvați în mod substanțial

cu privire la serviciile mamelor de lapte a devenit posibilă cu ajutorul unei instalații speciale, care înlocuiește complet munca manuală.

Aparate pentru mulsul de vaci: opțiuni

Lucrări rurale grele, și mai ales mulsul de vaci mai devreme nu a permis să se dea volumele necesare de lapte. Mulți mamici nu au reușit să facă față randamentului laptelui de vaci. Dar astăzi a devenit posibilă nu numai instalarea unei instalații mecanice speciale, ci și alegerea modelului cel mai potrivit. Pentru a afla exact ce fel de aparat pentru muls este necesar pentru ferma, trebuie să înțelegeți mai întâi ce diferă de la celălalt.

Diferențe în aparatul de muls pentru vaci

Alegerea unui mecanism adecvat pentru agricultură nu este ușor. Trebuie să înțelegem principiul și particularitățile muncii sale din interior. Mulți fermieri, salvați, instalați o mașină de muls acasă. Caracteristicile sale principale sunt.

 • mod de muls vaci;
 • discontinuitatea în procesul de muls de vaci;
 • aranjarea containerelor pentru lapte.

Până în prezent, Există două modalități prin care se poate face mulsul de vaci mecanic.

 1. Modele moderne de dispozitivePrima metodă se bazează pe faptul că se creează aer sau vid videntat. Un astfel de dispozitiv poate suge cât mai mult lapte din uger, după cum este necesar. Multe modele inovatoare au moduri speciale de aspirație a laptelui. Și poate fi stabilită și forța cu care va funcționa vidul.
 2. A doua metodă efectuează stoarcerea mecanică a laptelui. Are o discontinuitate specială a procesului de muls. Puteți alege un model care efectuează un proces de muls continuu. Vă puteți concentra asupra modelului, care efectuează aspirația laptelui în mai multe cicluri, și anume în două. Și ultima opțiune a mașinii de muls este o abordare cu trei cicluri de muls.

Rezervoare pentru lapte, de regulă, sunt plasate în apropierea îmbinării. Există un model cu proximitate apropiată și la o anumită distanță. Apoi, laptele poate fi mutat pe un canal special, care îl aduce în rezervor.

Principiul funcționării echipamentelor de muls

La scara de producție, sunt instalate instalații speciale de vid care produc lapte de vacă. Ei au un principiu de lucru, astfel încât să fie cât mai aproape de procesul original. Astfel, vaca simte că este chiar dăunată de un vițel, dar în loc de animal, este instalat un pahar. Permite aerului și laptele să se scurgă, astfel încât acesta trece prin colector și curge în sticlă. Acest dispozitiv pentru vaci poate avea avantaje indiscutabile. Nu contine un teccup special, astfel incat sa nu interfereze sau sa frece ugerul vacei.

Pompa care funcționează în mașina de muls, pot fi diferite.

 • Ulei. Funcționează fără zgomot, dar necesită îngrijirea cuvenită. Este necesar să se monitorizeze constant nivelul de ulei, în caz de lipsă, va fi necesar să se completeze. În timpul iernii, există adesea dificultăți la începutul mașinii de muls cu ulei.
 • Uscat rotativ. Spre deosebire de predecesorul său, acesta nu necesită nici o grijă. Singurul dezavantaj este că nu tolerează intrarea în lichid. Lucrează destul de tare.

În plus, acele dispozitive care funcționează pe principiul stoarcerea laptelui din uger, creează o suprapresiune. Ele pot fi jucate doar pe o comandă individuală, într-o singură variantă.

O altă nuanță în mașina de muls este prezența mameloanelor care pot fi presate simultan. Există două opțiuni - un model pentru două sfârcuri și patru sfârcuri. Ei pot lucra pe patru frați - ochelari. Pentru a simula un adevărat proces de muls manual, a fost inventat mecanismul de asociere. Adică, dacă două sfârcuri sunt stoarse, apoi, la rândul lor, cu o fracțiune de secundă, depresiunea celei de-a doua perechi începe.

Funcționarea intermitentă a unității de muls

Mașină de mulsUnul dintre tipurile de muls neprelucrat este continuu. El nu oferă ocazia de a se odihni și, astfel, nu relaxează sfârcurile umerilor. Pentru vacă, aceasta nu este o procedură utilă. În prezent, mașinile de muls cu două sau trei contacte sunt populare cu beneficii pentru sănătate. La rândul său observăm că ultimul aparat este potrivit, deoarece simulează aspirația naturală a laptelui ca un vițel.

În timpul alternării odihnei și muncii, în aparat, laptele este mai întâi distribuit și apoi sfârcul este comprimat. Ultima acțiune efectuată de dispozitiv este restul. În acest moment, mamelonul se poate relaxa și poate ajunge într-o stare naturală.

În dispozitivele în care există o funcție a două măsuri, din păcate, momentul de relaxare este complet absent. Această unitate poate fi caracterizată ca fiind lentă pentru procesul de muls o vaci. În plus, el nu dezvoltă un reflex suficient susținut pentru a da lapte. Această metodă poate crește riscul de apariție a mastitei la un animal.

Reguli ale aparatelor de muls

Deoarece animalul nu este familiarizat cu modul mecanic de muls, este necesar să se obișnuiască vaca treptat la mașina de muls. În cazul în care vaca a ajuns primul la un om, acesta este introdus pentru prima dată la sunetul aparatului. Animalul trebuie să se obișnuiască cu acest sunet. Pentru aceasta, aparatul este irosit în timpul mulsului pe mâini. În timp, mâinile sunt înlocuite cu cupe. Dar dacă vaca, în prima oară când sa culcat, nu avea cunoștință cu mulgerea manuală, atunci este mai bine să o traduci imediat la un dispozitiv mecanic. Funcționarea mașinii de muls constă din următoarele etape.

 1. Utilizarea mașinii de mulsUmpleți animalul spălat sub apă caldă și uscați cu o cârpă specială moale.
 2. Masajul se face pentru vaca pentru a creste sosirea laptelui.
 3. Din fiecare mamelon sudyvaetsya pe un flux mic. În același mod, devine posibilă verificarea calității laptelui. De asemenea, verificați dacă dispozitivul este funcțional și curat.
 4. Ochelarii se pun pe mamelon și se verifică dacă se potrivesc strâns cu mașina. Un semn clar al acestui fapt este absența sunetelor de aer în timpul aspirației laptelui.
 5. În cazul în care paharele cad, procesul se oprește complet, după care acestea se pun pe loc. Până când vor deveni strâns atașați la aparat.
 6. Unele vaci au nevoie de un proces de dopaj. Aceasta este, în ultima etapă, trebuie să luați colectorul cu mâna și să îl întindeți, apoi să ridicați din nou.
 7. Cealaltă ar trebui să mascheze în mod constant ugerul. Doar după oprirea alimentării cu lapte, trebuie să lăsați mulsul și să scoateți ochelarii. Umedul este șters cu un prosop în acest moment și este lubrifiat cu o cremă specială pe bază de vaselină.
 8. Dispozitivul trebuie păstrat curat. Pentru a face acest lucru, se spală mai întâi cu apă caldă și apoi se dezinfectează cu o soluție specială.

Reparatii si piese de schimb pentru masina de muls

Utilizarea unei mașini de muls pentru mulgerea unei vaciOrice instalație mecanică, masina de muls nu este o excepție, mai devreme sau mai târziu poți intra în stare de disperare sau pauză. În acest caz, mașina de muls pentru vaci este trimisă pentru reparații. Dacă ați achiziționat dispozitivul în magazin, acesta va fi furnizat cu service în garanție. Perioada medie de garanție va depinde de costul dispozitivului în sine. De regulă, este de aproximativ un an. Dar dacă serviciul de garanție este încheiat, atunci este necesar să achiziționați piese de schimb pentru dispozitiv.

Piese de schimb pentru mașina de muls pot fi achiziționate în magazine agricole specializate. Ele pot cumpăra totul, de la cauciuc de teal, furtunuri, cupe și pulsari. O atenție deosebită trebuie acordată cauciucului mamelonului. Are contact direct cu corpul animalului. Cauciucul din cauciuc de calitate poate fi fabricat din cauciuc.

În cazul în care mamelonul a pierdut rapid elasticitatea, acesta a fost fabricat din materiale reciclate prin adăugarea de diverse impurități. Caracteristica principală a acesteia vor fi microfracturile, care pot promova răspândirea microflorei patogene și pot dăuna sănătății vacilor. Aceste gume vin în mod constant în dezorientare și distruse rapid. Este necesară înlocuirea permanentă.

Modele de dispozitive pentru mulsul de vaci

Modele de mașini de muls pentru vaci - acesta este principalul lucru pe care merită să acordați atenție agricultorului. Alegerea uneia sau a altei opțiuni ar trebui să vă familiarizați cu o listă detaliată a modelelor existente, a caracteristicilor și avantajelor acestora.

 1. Aparat de mulsDispozitivul de muls "Burenka". Funcționează într-un mod liniștit, aproape fără zgomot, care nu permite animalelor iritante. Dispozitivul funcționează perfect, deoarece nu va fi necesar să lapteți vaca manual. Caracteristicile pozitive includ o duză, care are o greutate mică. O bandă din cauciuc este fabricată din silicon de înaltă calitate, care este, de asemenea, de mare importanță. Containerul utilizat este în contact cu laptele. Este fabricat din oțel inoxidabil.
 2. "My Milka" este o marcă comercială care produce multe modele de mașini de muls. Cumpărătorul va fi prezentat cu o mare selecție de dispozitive pentru diferite gusturi.
 3. Dispozitivul pentru mulsul vaci "Farmer" este remarcabil pentru setul său complet. Se recomandă utilizarea acestuia imediat după cumpărare. Randamentul laptelui poate fi produs într-o oră de la opt vaci. Această opțiune devine disponibilă datorită puterii unității.
 4. Zorka este un echipament de muls care conține tehnologii inovatoare. Oferă aceeași opțiune ca și marca anterioară, cu excepția prezenței benzilor de cauciuc. Containerele sunt vândute separat de kit. În acest model sunt achiziționate capacități transparente de colectare, care în timpul procesului de muls vor permite să se vadă procesul de producție a laptelui.
 5. "Doyushka" este un dispozitiv denumit instalări îmbunătățite cu funcționalitate interesantă și un preț accesibil. Are un design simplu, un nivel scăzut de zgomot și un factor de fiabilitate crescut. Se distinge prin economia sa, are cel mai bun nivel de confort pentru animale. În plus, are un mod automat de toate funcțiile.
 6. Echipament de muls Delaval este o instalație profesională. Acesta este, de regulă, pus la ferme mari. Are două nivele de vid. Este capabil să indice intensitatea fluxului de lapte. În plus, este echipat cu un sistem electronic de palpare. Dispozitivul poate fi conectat la computer dacă există o conexiune fără fir.
 7. Milka este un echipament străin care poate servi drept o alternativă excelentă pentru instalațiile casnice ieftin. Milka aparține unui dispozitiv cu trei cicluri și are un motor puternic. Avantajele acestui complex includ nivel scăzut de zgomot, presiune ridicată a presiunii în vid. De asemenea, ar trebui să fie atribuită unor instalații puternice, fiabile și ușor de gestionat. Producătorul oferă un serviciu de garanție de doi ani.
 8. AID - instalație de mulgere internă, care se evidențiază la un preț scăzut. Modelul recomandat al dispozitivului pentru fermele private și mici. O valoare excelentă pentru bani.
 9. Instalațiile profesionale sunt instalații industriale progresive, cu o capacitate de până la cinci mii litri pe oră. Această instalare se caracterizează printr-un proces automatizat. Nu necesită prezența unui operator în momentul colectării laptelui. Este echipat cu un sistem universal de control și ajută la creșterea productivității. Reduce costul timpului de muls.

Alegerea unei mașini de muls

Atunci când alegeți un echipament de muls Merită să luăm în considerare câțiva factori care vă vor ajuta să alegeți rapid un model de calitate și optim.

 • Mașină de mulsPerformanța trebuie să corespundă cerințelor dvs.
 • Dimensiunea optimă a instalației ar trebui să ofere acces la unitate.
 • Ușurința conducerii.
 • Nivelul automatizării proceselor.
 • Configurația mașinii de muls.

În cazul în care preferați automatizarea completă, merită să aveți în vedere disponibilitatea, prețul pieselor sale de schimb și al consumabilelor. Și, de asemenea, să acorde atenție costurilor echipamentelor electrice. Acordați atenție siguranței în timpul funcționării atât pentru animale cât și pentru oameni.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să laptezi și să distribui o capră înainte și după lambingCum să laptezi și să distribui o capră înainte și după lambing
Cât durează vacă: durata vieții și ceea ce îi afecteazăCât durează vacă: durata vieții și ceea ce îi afectează
Rasa albastră belgiană de vaciRasa albastră belgiană de vaci
Cât de mult lapte dă o vacă pe zi?Cât de mult lapte dă o vacă pe zi?
Masina de muls pentru capre de catre mainiMasina de muls pentru capre de catre maini
Descriere și fotografii ale raselor de vaci de diferite direcțiiDescriere și fotografii ale raselor de vaci de diferite direcții
Caracteristicile vaci de trestieCaracteristicile vaci de trestie
Shvitskaya rasa de vaci: argumente pro și contraShvitskaya rasa de vaci: argumente pro și contra
Care sunt avantajele și dezavantajele rasei de vaci Schwick: o caracteristicăCare sunt avantajele și dezavantajele rasei de vaci Schwick: o caracteristică
Rase și nume de vaci de lapte în RusiaRase și nume de vaci de lapte în Rusia
» » Aparat de muls: opțiuni pentru mașinile de muls pentru mulsul de vaci
© 2021 amigdas.com