amigdas.com

Screw conveyor: descriere, domeniu de aplicare, soiuri

Tipuri de transportoare cu șnecÎn zonele de producție, operațiile de încărcare sau descărcare, transportul materialelor fine și libere se efectuează cu ajutorul transportoarelor cu șurub, se mai numesc și transportoare cu șurub. Acest echipament sa dovedit a fi fiabil și fiabil.

Screw Conveyor Este un dispozitiv pentru funcționare continuă, care este o jgheabă deschisă sau închisă, în interiorul căreia se rotește șnecul. Șnecul acționează motorul rotativ. Cu ajutorul lamelor, materialul se mișcă sub panta sau pe orizontală. Depinde de tipul de transportor. Astfel de transportoare sunt utilizate pe scară largă în industrie datorită versatilității lor.

Domeniul de aplicare al transportoarelor cu șuruburi

  • Unde este transportorul folosit?Conveioarele cu șurub sunt adesea folosite în industria alimentară, cum ar fi: panificație, lifturi, fabrici de făină, întreprinderi care produc diferite tipuri de cereale, paste făinoase, amestecuri pentru cereale pentru micul dejun.
  • Conveioarele cu șurub sunt utilizate în producția de materiale de construcție, amestecuri uscate de construcție, în minerit și inginerie, precum și în fabrici chimice. Oriunde aveți nevoie pentru a muta nisip, rumeguș, cărbune și alte materiale în vrac.
  • În agricultură, aceste agregate sunt necesare pentru mutarea materialului destinat însămânțării și recoltării cerealelor, transportul de îngrășăminte uscate, furaje și amestecuri pentru hrana păsărilor și animalelor.

specie

Tipuri de șuruburi transportatorii sunt diferiți. Acestea sunt de tip închis (țeavă) sau de tip deschis (jgheab) și pot, de asemenea, să difere în lungimea sau diametrul lor. Ele diferă în modul în care rotesc arborele, staționară și mobilă în cursul rotației, în mișcare lentă și de mare viteză. Pentru a selecta tipul de transportor cu șurub, trebuie să luați în considerare ce materiale trebuie să fie deplasate, direcția, performanța echipamentului, distanța până la care materialele sunt planificate să se deplaseze și ce va servi ca tava de primire, cum vor fi încărcate materialele.

Cu ajutorul agregatelor înclinate, spațiul poate fi economisit, în comparație cu transportoare cu șuruburi orizontale cu aceeași lungime, transportoarele înclinate ocupă mult mai puțin spațiu. La transportoare cu șurub mobil, designul este pliabil, poate fi dezasamblat și transportat într-un alt loc de muncă. Toate părțile agregatului cu șurub constau din părți separate, toate aceste părți fiind conectate împreună prin racorduri cu flanșă. Acest lucru vă permite să modificați lungimea transportorului. Utilizarea transportoarelor cu șurub din oțel inoxidabil în industria alimentară exclude posibilitatea oxidării produselor alimentare.

Transportorul închis

  • Tipuri de transportoare cu șnecAgregatul cu șurub tip închis constă dintr-un tub etanș, în care este montat un șurub. Acest șurub este rotit de funcționarea unui motor electric. Aceste burghie sunt continue, în formă sau panglică, toate depind de tipul de lame. Lamele determină productivitatea transportorului și tipul de material care urmează să fie transportat de acest echipament. La capătul dispozitivului din partea superioară a acestuia se află o tavă de primire, în care sunt aruncate materialele în vrac. O astfel de tavă trebuie să fie prevăzută cu un capac din punctul de vedere al măsurilor de siguranță. Mai jos, la celălalt capăt al transportorului, există o altă gaură, aceasta este o conductă de evacuare și este echipată cu o supapă de închidere. Găurile care servesc la umplerea materialelor în vrac pot fi localizate la orice distanță a tubului transportorului.
  • Conveioarele cu șuruburi închise sunt impermeabile la apă, precum și etanșeitate și, prin urmare, sunt foarte potrivite pentru transportul materialelor cu praf. Ele pot fi folosite atât în ​​interior cât și în aer liber. Un astfel de echipament are o productivitate și o viteză ridicată de mișcare a materialului. Minus în complexitatea lucrărilor de întreținere și reparare, deoarece toate mecanismele principale sunt ascunse în conductă.

Deschideți conveierul cu șnec

Tipuri de transportoareTransportorul cu șurub deschis constă dintr-un jgheab sau o jumătate de țeavă, șurubul se rotește în interiorul structurii. Există, de asemenea, modele de transportoare deschise sub forma unui container dreptunghiular. Șuruburile laterale ale transportoarelor deschise, precum și cele închise, pot fi solide, în formă sau panglică, șurubul fiind, de asemenea, acționat de un motor electric. Un astfel de transportor este preferabil pentru utilizare în interior, pentru a împiedica umezeala, praful sau resturile să ajungă la materialele transportate.

Folosind un transportor deschis recomandă mișcarea materialelor care nu au miros, nu se vor deplasa în afară și nu se va crea praf în timpul transportului. Spre deosebire de transportoarele închise, cele deschise sunt ușor de reparat și menținute, toate organele de lucru sunt într-un loc proeminent.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce înseamnă cel mai bun sudura cu șurub?Ce înseamnă cel mai bun sudura cu șurub?
Șurub de strângere: elemente, aplicații, avantajeȘurub de strângere: elemente, aplicații, avantaje
Descrierea și crearea unui aruncător de zăpadă rotativ de către propriile mâiniDescrierea și crearea unui aruncător de zăpadă rotativ de către propriile mâini
Cum de a face un extruder pentru hrana pentru tineCum de a face un extruder pentru hrana pentru tine
Echipamente de îndepărtare a zăpezii cu mâinile tale acasă: fulg de zăpadăEchipamente de îndepărtare a zăpezii cu mâinile tale acasă: fulg de zăpadă
Fabricarea de șuruburi cu mâinile lor și încuietori foto pe poartăFabricarea de șuruburi cu mâinile lor și încuietori foto pe poartă
Caracteristicile lopatelor miraculoase pentru curățarea zăpezii cu șnecCaracteristicile lopatelor miraculoase pentru curățarea zăpezii cu șnec
Mașină de gravat gravat cu controlMașină de gravat gravat cu control
Care sunt sucurile: alegeți fără problemeCare sunt sucurile: alegeți fără probleme
Extruder pentru producția de produse din plastic și plasticExtruder pentru producția de produse din plastic și plastic
» » Screw conveyor: descriere, domeniu de aplicare, soiuri
© 2021 amigdas.com