amigdas.com

Caracteristici de sablare prin împușcare a metalului

Calitatea curățării și prelucrăriiTratarea suprafețelor metalice, sub care sunt expuse particulelor sferice mici, se numește explozie prin împușcare. Această metodă se numără printre modalitățile reci de prelucrare. Folosit abraziv înseamnă datorită energiei sale cinetice poate elimina stratul de grăsime din suprafață și să aducă materialul în starea necesară.

Avantaje tehnologice

Aplicarea tehnologiei permite:

  • elimina eficient scara;
  • curat rugina;
  • pentru a obține rugozitatea necesară;
  • dacă este necesar, faceți o suprafață înghețată;
  • eliminați focarele corozive.

Procedeul de curățare metalicăCu ajutorul tehnologiei se formează conturul de relief necesar, și particulele ne-conectate sunt îndepărtate.

În producția internă, exploatarea prin împrăștiere este obligatorie pentru eliminarea coroziunii produselor structurale care, datorită unor calități specifice, nu sunt supuse reconstrucției și reparațiilor. Acest tip de muncă se desfășoară pe amplasamentele grămezii de linii strategice de comunicații în structurile subterane. De asemenea, cu ajutorul tehnologiei se prelungește perioada de funcționare a suporturilor de pod.

După operație, produsul beneficiază de proprietăți suplimentare de compresie ale stabilității, care constituie o barieră auxiliară fiabilă împotriva deteriorării elementelor structurale prin coroziune, progresiei reacțiilor de eroziune și formării fisurilor în compușii monolitici. Astfel, pentru a prelungi durata de viață a structurilor și a îmbunătăți calitățile tehnice ale produselor din metal, acest tip de tratament este cea mai eficientă soluție.

Caracteristicile procesului

Punerea în aplicare a operațiunii implică utilizarea de particule de metal care diferă în fracțiunile lor:

  • 8 mm;
  • 10 mm;
  • 15 mm.

ÎmpușcatLamele dispozitivului cu roți accelerează împușcarea la 100 m / sec. După aceea, particulele abrazive lovesc suprafața care trebuie tratată. Ca urmare a unui astfel de impact, se coboară un strat în exces, a cărui adâncime este stabilită în funcție de domeniul de viteză al echipamentului de sablare.

Stratul zdrobit eliminat de o mașină industrială de extragere a prafului este alimentat în separator, unde peletele sunt separate de masa de pulberi, unitatea de sablare este trimisă la buncăr. Aerul trece prin filtrele aspiratorului și în mediu este complet purificat. Aspiratoarele industriale de praf trebuie folosite pentru sablare.

Echipament folosit

Avantajele metodeiOperațiunile de sablare se efectuează cu ajutorul unor unități speciale de sablare. Echipamentul este destinat pentru curățarea completă a diferitelor zone. Lucrările date sunt realizate în hangare, pe parcare auto, pe linii de trunchi. Există curățarea zonelor mari de poluare și depozite de polimeri. Cu ajutorul acestor echipamente, pe secțiunile betonate se deschid fisuri mici și micropore.

Unul dintre cele mai comune tipuri de echipamente este instalarea lui 1-10DS, fabricat de Blastrac. Această unitate este utilizată pentru muncă cu produse metalice, precum și pentru prelucrarea acoperirilor de beton, ceramică și asfalt.

Lățimea maximă a suprafeței tratate cu acest dispozitiv este de 250 mm (per trecere). Modul de acționare a dispozitivului cu lame roată funcționează cu o putere de 11 kW. Capacitate de producție - 180 m² suprafață tratată pe oră.

Principalul avantaj al procedeului constă în formarea unui strat protector de microparticule de abrazivi pe suprafața de tratat.

Ce se procesează

Nu este greu de ghicit că împușcarea nu este necesară nouă, de regulă, ci pentru vechiul metal, care aproape că a făcut rugină. Neuniformitatea este, de asemenea, eliminată de tehnologia noastră, nu de o singură coroziune. Neuniformitatea este o mică particulă "proeminentă": cântare și șlefuire. Procesarea asigură formarea texturii, adică, într-un anumit sens, se realizează măcinarea, datorită căruia se îmbunătățește aspectul.

Costul serviciilor

ÎmpușcatCostul acestei metode este mai scump decât în ​​cazul sabiei, dar calitatea este mult mai mare. Prin urmare, salvarea este inadecvată. Prețul principal determină suprafața care trebuie tratată. În medie, pentru curățarea metru pătrat ia 350-400 de ruble. Prețul este, de asemenea, format în funcție de configurația și gradul de prelucrare, adică, în funcție de gradul de curățare și rugozitate cerut de client.

Mulți ani de experiență aratăt, că, cu ajutorul acestui tip de prelucrare a metalelor, produsul poate fi protejat de deteriorare, cu alte cuvinte, pentru a-și crește rezistența și durabilitatea.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Caracteristicile și tipurile de oțel de călire ca metodă de tratare termică a metaluluiCaracteristicile și tipurile de oțel de călire ca metodă de tratare termică a metalului
Ce sunt inhibitorii de coroziune ai metaluluiCe sunt inhibitorii de coroziune ai metalului
Cum și ce să îndepărtați rugina de metalCum și ce să îndepărtați rugina de metal
Ce și cum să degresați suprafața metalului înainte de a pictaCe și cum să degresați suprafața metalului înainte de a picta
Sandblasting metalicSandblasting metalic
Tehnologia prelucrării metalelor electroeroziveTehnologia prelucrării metalelor electroerozive
Zincarea metalelor și tehnologia de galvanizareZincarea metalelor și tehnologia de galvanizare
Prelucrarea metalelor: metode și caracteristici ale prelucrăriiPrelucrarea metalelor: metode și caracteristici ale prelucrării
Caracteristicile protecției catodice a conductelor împotriva coroziuniiCaracteristicile protecției catodice a conductelor împotriva coroziunii
Caracteristicile procesului de slefuire si lustruire a metaluluiCaracteristicile procesului de slefuire si lustruire a metalului
» » Caracteristici de sablare prin împușcare a metalului
© 2021 amigdas.com