amigdas.com

Care sunt avantajele și dezavantajele rasei de vaci Schwick: o caracteristică

Caracteristicile vacilor SchwickPentru ferme, este foarte important ca rasa de bovine să aibă o productivitate ridicată. Conținutul de vaci, baza lor de furaje - toate acestea sunt acum costisitoare și pentru a menține profitabilitatea, este necesar să se facă alegerea corectă a animalelor. Una dintre cele potrivite pentru aceste scopuri este rasa Schwick de vaci. Animalele se disting prin sănătate puternică, fertilitate timpurie și calitățile lor productive.

Unde a apărut rasa?

Vacă de munte Shvitskaya pe o luncăRasa Schwick de vaci din Elveția prosperă a fost crescută. Țara este renumită pentru reproducerea bovinelor pedigree vechi de secole. Plus Schwick Burenok este Excelentă rezistență în climatul nostru, deoarece condițiile meteorologice din Elveția sunt în multe privințe asemănătoare cu acestea. În timpul creșterii animalelor, crescătorii de bovine au căutat întotdeauna să obțină persoane cu o sănătate excelentă și o capacitate ridicată de a se adapta.

Vaca Schwitz este condusă de un motivInițial, crescătorii au ales să primească nu numai o șeptelă care dă multă cantitate de lapte și carne, dar este de asemenea potrivită pentru utilizarea în agricultură. Mai târziu, o astfel de nevoie a ajuns la zero și principalele calități care ar fi trebuit să ofere performanțe maxime au fost carne și lapte. Selectarea candidaților pentru reproducere a fost foarte strictă și a permis obținerea rezultatelor dorite. După formarea finală, rasa a fost dispersată în alte țări. Acum, reprezentanții vacilor Schwick se află în multe țări din Europa și America, unde sunt acum crescuți în mod independent.

Caracteristicile rasei

Vaca lui Schwick mănâncăRasa Schwick din fiecare țară și-a îndreptat direcția. Explozitorii din Austria și Germania, acești biberoni sunt mai mici. Italienii și francezii, dimpotrivă, caută persoane cu o greutate mai mare, ceea ce sporește eficiența acestora în ceea ce privește impactul de carne și lapte acestor giganți preferă să utilizeze pentru producția de brânză.

În Rusia, vacile și taurii Schwick au apărut la sfârșitul secolului al XIX-lea în proprietățile de terenuri. O bovine tribale taranesti simple nu era disponibila, deoarece preturile de vaci "musca". Academia Agricolă din Moscova și ferma mare din provincia Smolensk sunt primele care încep să creeze aceste vaci în Rusia. Astăzi, în fermele mari, rasele de vaci Schwick sunt populare, ale căror caracteristici sunt foarte ridicate în ceea ce privește randamentul laptelui și al cărnii.

Linia generală a rasei a fost împărțită în trei tipuri:

  • Lapte și carne;
  • carne și produse lactate;
  • lapte.

Primul este caracterizat de proporții armonioase și musculatură dezvoltată. Al doilea este caracterizat de un umbre subdezvoltat și o dimensiune compactă a corpului. La vacile de lapte, corpul este mai alungit, mușchii sunt dezvoltați în mediu.

Descrierea calităților comune ale rasei

În aspect, rasa se caracterizează prin următoarele caracteristici:

  • torsion masiv puternic;
  • gât scurtat, cu mușchi dezvoltați;
  • sacrul este larg;
  • membrele de formă obișnuită, bine stabilite;
  • o piele de culoare elastică, un costum maro de nuanță diferită.

Cel mai adesea în rasă sunt interesați de cei care doresc să producă lapte într-o fermă personală. Un an, o vaca poate da 3-3,5 tone un produs valoros cu conținut ridicat de grăsimi. În fermele pedigree acest indicator crește la 5 tone. Conținutul de grăsime din lapte atinge 4%, iar conținutul de proteine ​​în medie - 3,4%. Elite borenki din această rasă pot avea randamente de lapte de 8-9 tone pe an.

Little Schwitz VițelLa naștere, vițeii elvețieni au o masă de 40 kg și câștigă rapid greutate. Până în anul, fiecare dintre ei conduce o medie de un sfert de tone, iar cu vârsta de un an și jumătate - 350-370 kilograme. O vacă adulte poate cântări de la 500 la 800 de kilograme, iar greutatea taurilor depășește o tonă. În timpul îngrășării, creșterea tânără dă o creștere de până la 1 kg pe zi. Greutatea sacrificării animalelor este de 50-60% din greutatea animalelor vii. Acest parametru este influențat de vârsta și de grăsimea taurului sau vacii.

Shvitskaya rasa de vaci: argumente pro și contra

Schwick vaci pe pășuneAstăzi, la bovine din rasa Rusia Schwyz crescute în 9 regiuni, iar cota sa totală în volumul de bovine este de 2,5%, ceea ce nu este atât de mult.

Pentru avantajele rasei pot include sănătate bună, imunitate și capacitate de adaptare ridicată, fertilitate ridicată, maturizare timpurie și dispoziție calmă. În mod convenabil, atunci când bovinele nu necesită condiții speciale de detenție, puțin bolnav. Aici puteți include ratele ridicate pentru lapte și carne.

Și ce se gândesc agricultorii la ele? out? Se pare că vacile shvitckogo sclifosit să se hrănească și nu prea adaptat la masina de muls - sunt caracteristicile structurale ale ugere. Iar viteza de încărcare atunci când mulgerea nu este prea mare: 1 minut produs puțin mai mult de un litru de lapte.

În prezent, crescătorii care lucrează cu rasa acordă o atenție deosebită caracteristicilor sale de lapte. Din vacile elvețiene doresc să obțină o creștere a conținutului de proteine ​​și grăsimi din lapte, o structură îmbunătățită a ugerului și o accelerare a calităților dăruitoare.

În întreaga lume, există aproximativ 7 milioane de șefi de bovine Schwickie, care încă are adepții săi. În Rusia, succesul poate fi atribuit crescătorilor de vaci de tip shvitckogo „Smolensk“, care a fost inclusă în registrul oficial al guvernului. Specialiștii au lucrat în mod specific pentru a îmbunătăți productivitatea produselor lactate din vacile Schwick.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să aflăm fără cântărițe câți cântărește o vacă medieCum să aflăm fără cântărițe câți cântărește o vacă medie
Rasa albastră belgiană de vaciRasa albastră belgiană de vaci
Cât de mult lapte dă o vacă pe zi?Cât de mult lapte dă o vacă pe zi?
Revizuirea unor rase de carne de bovine: tauri și vaciRevizuirea unor rase de carne de bovine: tauri și vaci
Descriere și fotografii ale raselor de vaci de diferite direcțiiDescriere și fotografii ale raselor de vaci de diferite direcții
Ayrshire rasă de vaci, descriere, descriereAyrshire rasă de vaci, descriere, descriere
Caracteristicile vaci HerefordCaracteristicile vaci Hereford
Rasa Aberdeen-Angus de vaciRasa Aberdeen-Angus de vaci
Shvitskaya rasa de vaci: argumente pro și contraShvitskaya rasa de vaci: argumente pro și contra
Rasă simplă de vaci: o caracteristicăRasă simplă de vaci: o caracteristică
» » Care sunt avantajele și dezavantajele rasei de vaci Schwick: o caracteristică
© 2021 amigdas.com