amigdas.com

Sudarea produselor din aluminiu: alegerea aparatelor, plusurilor și minusurilor

Sudarea aluminiuluiPentru produsele de sudare se utilizează mașini de sudură, ale căror selecție ține cont de proprietățile metalului. Aliajele din aluminiu necesită o abordare specială. Principala dificultate în îmbinarea pieselor din aluminiu este necesitatea îndepărtării filmului de oxid situat pe suprafața metalului.

Proprietăți de aluminiu

Datorită greutății sale specifice, rezistenței la rezistență și rezistenței la coroziune, aluminiul de astăzi este utilizat pe scară largă în fabricarea aparatelor de uz casnic, a diferitelor structuri de construcție, în industria construcțiilor navale și în alte industrii. Cu toate acestea, cu tratamentul termic există anumite dificultăți în lucrul cu acesta. Motivul este specific proprietățile fizice și tehnice ale metalului:

 • Spre deosebire de aliajele de oțel, aluminiul are o gamă largă de temperaturi de topire. Începe să se topească și își pierde puterea la un prag de temperatură relativ scăzut;
 • încălzirea, acest metal nu schimbă culoarea, deci este dificil să se determine gradul de încălzire;
 • aluminiu nu este magnetizat și are o conductivitate termică de cinci ori mai mare decât aliajele de oțel. Când zona de conectare se încălzește - căldura este distribuită rapid pe întreaga suprafață a piesei.

Atunci când interacționează cu oxigenul pe suprafața aluminiului, se formează un strat de film de oxid. Ea ajunge la o anumită grosime și protejează metalul împotriva oxidării ulterioare. În același timp, filmul creează anumite dificultăți în sudare, deoarece temperatura de topire este de două ori mai mare decât punctul de topire al metalului în sine.

Nuanțele muncii

Cum se fierbe aluminiuLuând în considerare particularitățile inerente aliajelor de aluminiu, lucrul cu acestea, va fi necesar să se rezolve anumite sarcini:

 1. Îndepărtați pelicula de oxid;
 2. În timpul sudării, este necesar să se asigure că firul sudat este livrat în timp util și pentru a asigura un arc stabil.

CProcesul de gătit trebuie continuat continuu, altfel trebuie să o porniți din nou. Etape de lucru:

 • îndepărtarea la intersecția filmului. Pentru a scăpa de ea este posibilă prin curățarea mecanică cu ajutorul unei pensule. De asemenea, este posibil să se aplice gravarea chimică sau perforarea cu un impuls electric;
 • asigurați o anumită temperatură a procesului și utilizați o lungime a arcului de 12 până la 15 mm. La alegerea modului de sudare, este important să nu se permită arderea metalului, având în vedere conductivitatea termică mărită și pragul de topire foarte scăzut;
 • începeți procesul cu un curent de sudare mare (acest lucru vă va ajuta să scăpați de filmul de oxid) și apoi să îl reduceți treptat. Nu lăsați metalul să se răcească repede după încălzire. Acest lucru va duce la o contracție liniară semnificativă a aluminiului și a solicitării interne, care la rândul său va afecta formarea de fisuri și deformări în zona de sudură. O scădere treptată a temperaturii va împiedica formarea unui crater.

Cum se prepară aluminiu semi-automat

Semiautomate de sudare se face folosind un electrod special. Are aspectul unui fir moale, care este alimentat printr-un manșon special la locul de sudură. Pentru aceasta, există un sistem special de role.

Efectuați sudarea aluminiului semi-automat în argon. Gazul poate fi utilizat pur sau cu o mică adăugare de heliu. Electrodul este un fir de aluminiu cu un diametru de 0,8 mm și o duză de cel puțin 1 mm.

Firul de pulverizare la sudarea aluminiului este utilizat numai în cazuri excepționale, deoarece cusătura obținută prin această metodă nu este de înaltă calitate.

Pentru operații de sudare cu produse din aluminiu, mașini semiautomate de sudură care utilizează diverse tehnologii: MIG și TIG.

Cum se prepară aluminiu semi-automatÎn primul caz (metoda MIG), aditivul este electrozii de topire, care sunt direcționați uniform către zona de sudură printr-un alimentator automat. Cu această metodă, sudarea se realizează folosind un curent direct având caracterul de polaritate opus.

Pentru tehnologia TIG, sunt luate sârmă de umplere și electrozii non-consumabili cu bază de tungsten. Sârmă umple articulația dintre componente în mod automat. Utilizați această tehnologie este necesară numai dacă există un curent alternativ în dispozitivul semiautomat și aprinderea înaltă a arcului.

Selectarea mașinii de sudură

Mașinile semiautomatice pentru sudarea aluminiului în dispozitivul lor au:

 • unelte și motor;
 • sursa de arc de sudare;
 • un arzător cu manșon de protecție;
 • Un cablu echipat cu o clemă pentru conectarea la piesă.

Pentru sudarea produselor din aluminiu cu o anumită grosime, ar trebui să luați aparatul destul de puternic. Dacă este necesar, deseori efectuați astfel de lucrări mai bine pentru achiziționarea de echipamente cu o capacitate de cel puțin 220A.

Este mult mai convenabil să sudați aluminiu dacă există un mod de pulsare în dispozitiv, care va pierde cu ușurință filmul de oxid. Datorită modului de impuls, nici aparatul, nici semifabricatele nu sunt supraîncălzite. Acest lucru va proteja metalul de deteriorare și va afecta pozitiv calitatea îmbinării sudate.

Semiautomatele pentru sudare sunt scumpe, însă acest lucru este justificat de calitatea ridicată a muncii. Când cumpărați o mașină semi-automată universală de sudură, puteți să vă uitați la aceste modele:

 • Svarog PRO MIG 160 SYNERGY (N 227);
 • Svarog REAL MIG 200 (N24002);
 • Aurora PRO OVERMAN 180;
 • Grovers MULTiMIG 200SYN;
 • Svarog PRO MIG 200 SYNTRY (N229).

Sudura de sudare

Pentru a reduce frecarea firelor, utilizați ghidajul Teflon pentru cap. Este de dorit ca manșonul de sudură să nu fie excesiv de lung și să fie utilizat numai în lucrul cu aluminiu.

Pentru alimentarea fără fire a firului, acesta trebuie să fie în canal cât mai direct posibil. Trebuie să încercăm să păstrăm mâneca în așa fel încât să nu existe bucle și excese.

Metode de gătit aluminiuSfatul de contact trebuie utilizat numai pentru sudarea aluminiului (marcajul AL). Sfaturile folosite în sudarea oțelului inoxidabil și a metalelor feroase nu sunt adecvate. Gaura în diametru trebuie să fie puțin mai mare decât diametrul firului. Nu trebuie să fie prea mare pentru a asigura un contact electric bun.

Dacă se efectuează sudarea semiautomată a aluminiului la curenți de peste 200 A, trebuie să se aibă grijă să nu existe nicio problemă cu alimentarea firului și să se reducă eliberarea de căldură. Soluție excelentă - răcit cu apă.

Sârma de alimentare

Sârmă pentru sudarea aluminiului prin dispozitiv semiautomatic ar trebui să fie depuse luând în considerare miezul crescut și plasticitatea metalului. În acest caz, mecanismul are o serie de caracteristici, și anume:

 • Cilindrii de alimentare concepuți pentru a lucra cu aluminiu au caneluri U;
 • un dispozitiv de alimentare cu patru role, dispus astfel încât să apese uniform fiecare pereche de role.

Pro și contra sudură semiautomată

Avantajele lucrării cu o mașină semi-automată la sudare sunt:

 • datorită dispozitivului dispozitivului, acesta poate fi utilizat prin aplicarea diferitelor setări într-o gamă largă și alegerea celui mai potrivit mod de sudare;
 • Arcul poate fi controlat în orice poziție a arzătorului;
 • Este acceptabilă sudarea pieselor de diferite dimensiuni;
 • Datorită aparatului, cusatura de sudură este de înaltă precizie;
 • consumul de energie electrică și consumabile;
 • dispozitivele semi-automate au dimensiuni mici, greutate și mobilitate;
 • Eficiență-95%.

Roboții sunt semi-automatici:

 • Dezavantaje ale lucrului semi-automattipul inerțial semiautomat în comparație cu dispozitivul de transformare are un cost ridicat;
 • Un astfel de dispozitiv necesită curățarea și curățarea periodică a invertorului;
 • circuitele electronice care reglează reglarea dispozitivului semiautomat, reacționează negativ la temperatura minus. În plus, schimbările de temperatură pot provoca defectarea sistemului, cauzând condensarea.

După ce ați învățat toate nuanțele lucrărilor de sudură cu produse din aluminiu, utilizând o mașină semi-automată în funcțiune, puteți începe să lucrați. Pentru a face o conexiune de calitate și fiabilă, este important să urmăriți etapele de lucru și toate recomandările date.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Electrozi refractari: scop, tipuri și aplicațiiElectrozi refractari: scop, tipuri și aplicații
Foi de aluminiu: tipuri de aliaje de aluminiu și aplicațiiFoi de aluminiu: tipuri de aliaje de aluminiu și aplicații
Densitatea specifică și greutatea specifică a cupruluiDensitatea specifică și greutatea specifică a cuprului
Procedeul de lipire la domiciliuProcedeul de lipire la domiciliu
Tehnica de sudare pentru electrodul de aluminiuTehnica de sudare pentru electrodul de aluminiu
Electrozi care ar trebui să fie aleși pentru sudarea prin invertorElectrozi care ar trebui să fie aleși pentru sudarea prin invertor
Selecția sârmei de sudură pentru semiautomatSelecția sârmei de sudură pentru semiautomat
Tipuri de flux pentru lipirea aluminiului la domiciliuTipuri de flux pentru lipirea aluminiului la domiciliu
Proprietăți fizice ale aluminiului și cuprului: conductivitatea termicăProprietăți fizice ale aluminiului și cuprului: conductivitatea termică
Sudarea aluminiului cu argon pentru incepatori: instruire pas cu pasSudarea aluminiului cu argon pentru incepatori: instruire pas cu pas
» » Sudarea produselor din aluminiu: alegerea aparatelor, plusurilor și minusurilor
© 2021 amigdas.com