amigdas.com

Pisici himalayene: caracteristici ale conținutului, alimentației și îngrijirii

Pisica Himalaya: descrierea caracteruluiPisica himalayana a fost crescuta in anii 1950 in Statele Unite prin trecerea unei pisici persane si a unei pisici siameze. Pisica Himalaya - acesta este cazul când numele rasei nu reflectă originea sa. Persoanele din această rasă au toate calitățile unei pisici persane - aspectul, caracterul, lungimea părului și culoarea "siameză" cu ochi albaștri, caracteristică rasei siameze. Deci de ce această rasă se numește Himalaya? Totul se referă la asemănarea externă a culorilor cu iepurii himalayeni - o haină ușoară și pete întunecate pe urechi, coadă și labe.

apariție

Pisica din Himalaya are un aspect elegant și un caracter prietenos. Această rasă este foarte populară în SUA și Europa. Principalele caracteristici ale pisicilor din această rasă:

 • pufos, gros, moale și lung, având o cremă sau o culoare albă;
 • ochii mari, rotunde, largi, culori de toate nuanțele de albastru;
 • au plantat urechi mici cu vârfuri rotunjite;
 • o coadă dreaptă proporțională cu lungimea corpului;
 • corpul fizic este robust, îngrădit, cu o spate netedă;
 • Picioare scurte și puternice, cu tampoane rotunde de labe;
 • Muzica rotundă, lată, ușor aplatizată;
 • greutate de la 4 la 6 kilograme.

Din toate acestea putem înțelege că aceasta rasa animalele au un corp musculos cu un bot turtit drăguț, lână pufos, coada stufoasa întuneric și picioare puternice de culoare închisă și cu ochii luminoase umbra albastru.

caracter

Temperamentul pisicii HimalayaPisicile himalayene au calm natura prietenoasa. ei blând și afectuos, place sa-si petreaca timpul pe mainile proprietarului. Pisicile himalayene fac slab cu singuratatea si sunt foarte atasate proprietarului, dar nu intruzive. Pisica himalayana nu-i va deranja pe proprietar in timp ce se ocupa de afacerile sale. El va aștepta pe margine și apoi va primi partea lui de afecțiune.

Pisicile himalayane prietenos cu copiii. În cazul în care copilul provoacă un neplăceri de pisică - nu va mușca și zgâria, ci doar ascunde. Pisici din această rasă prin natură - aceasta este mijlocul de aur între Siamezi și Persi. Din Siamezi au moștenit dimensiunea și curiozitatea și liniștea persanilor.

Pisicile din rasa Himalaya sunt foarte jucăușe. Toate lucrurile vii și obiectele din casă pot deveni participanți la jocurile lor. În același timp, această rasă se va potrivi oamenilor care apreciază pacea și liniștea. Din cauza picioarelor scurte ale pisicilor himalayane nu caută să cucerească vârfurile în locuință - nu urcă pe perdele, dulapuri, frigidere și mese.

Pisicile himalayene sunt foarte sociabile, adesea purre. Dacă au nevoie de ceva - ei vor înștiința pe proprietar cu privire la acest lucru cu măcinarea lor, dar nu se vor deranja.

îngrijire

Pisicile din Himalaya sunt foarte curat. Prin urmare, ei trebuie să asigure îngrijirea corespunzătoare și să urmărească cu atenție și zilnic canapeaua și toaleta. Luând în considerare particularitatea rasei - o haină lungă - ei au nevoie de îngrijire constantă pentru haina de blană. Făcatul zilnic și curățarea frecventă a încăperilor - acestea sunt companiile dvs. constante, dacă vă decideți să aveți un astfel de animal de companie.

comb-out - nu numai îndepărtarea părului mort, ci și un fel de masaj al animalului dvs. de companie. Datorită îngrijirii corespunzătoare, calitatea lânii se îmbunătățește. Pisici himalayene utile pentru baie - vă permite să spălați glanda sebacee și nu dă aspectul de grăsime și neplăcut.

Îngrijirea stratului de pisică din HimalayaO alta caracteristica a rasei Himalaya - botul aplatizat - este cauza incalcarii canalului lacrimal. Din cauza asta au nevoie spală-ți ochii în fiecare zi. Aceasta este o procedură destul de simplă - trebuie curățate cu un tampon de bumbac sau un bot cu un tampon de bumbac înmuiat în frunze de ceai sau apă simplă. Dacă vă decideți tăiați ghearele animalului, apoi la această procedură trebuie învățate de la o vârstă fragedă.

Această procedură trebuie efectuată la fiecare 2-3 săptămâni. În ciuda faptului că vă înțepați animalul, trebuie să existe încă o zgârietură în casă.

Nutriție și sănătate

Pisicile himalayene sunt considerate o rasa sanatoasa. Ei au o singură boală inerentă - asta este boală de rinichi policist, pe care a moștenit-o de la strămoșii persani. Cauza acestei boli poate fi:

 • dieta necorespunzătoare;
 • infecție;
 • otrăvire;
 • hipotermie.

Adesea, în stadiul inițial, boala polichistică are loc fără simptome semnificative. Prin urmare, este necesar să se vizita la veterinar regulat vizita și verificați animalul la care boala a fost diagnosticata intr-un stadiu incipient și a fost efectuat un tratament eficient și terapie de susținere.

Efectuarea unei diete pentru o pisică din HimalayaPentru a preveni sau întârzia această boală și alte boli, veți ajuta la o nutriție adecvată. Trebuie să monitorizați cu atenție dieta animalelor dvs. de companie. Mâncarea poate fi uscată și umedă. Este necesar să se utilizeze prima pentru furaje și clasa super-premium. Compoziția acestor hrană este echilibrată și vă protejează animalul atât de dezvoltarea timpurie a bolilor, cât și de problemele asociate cu ingerarea lânii.

Aceasta este, de asemenea, o problemă destul de frecventă la pisicile rasei Himalaya. Prin urmare, trebuie să aveți în mod regulat grijă de îndepărtarea părului din stomac pentru a evita problemele de sănătate. Grija obișnuită, care a fost menționată mai devreme, nu rezolvă întotdeauna complet această problemă. Dacă animalul tău scuipă o lână - nu-l certa - este un mecanism natural pentru purificarea stomacului.

În cazuri deosebit de neglijate, puteți da animalului de companie o pastă specială, care este vândută la un magazin de animale de companie. Ajută la dizolvarea lânii în stomacul animalului. Veterinarii sfătuiesc să împiedice utilizarea catnipului - semințele sale pot fi achiziționate la un magazin de animale de companie și puse într-un vas mic pe pervazul ferestrei. Pisica va manca iarba daca este necesar, ceea ce va ajuta sa faca fata problemei stomacului "lana".

Dacă decideți să se hrănească mâncare de pisici nu este echilibrat, și de a folosi hrănire naturală, vă va fi mai dificil de a oferi pisica cu necesarul de vitamine și oligoelemente.

Datorită particularităților structurii botului, pisicile himalayene au probleme cu respirația. Cu stres și emoție, respirația acestor pisici devine dificilă. Pentru a evita acest lucru, încercați să vă protejați animalul de stres: nu lăsați-l prea mult în solitudine sau într-un spațiu închis, de exemplu, nu acoperiți în baie. Pisicile pisicilor himalayene se nasc fara lumina fara urme negre. O umbră întunecată pe bot, labe și coadă începe să apară după câteva săptămâni.

preț

Pisica himalayană este o rasă populară, prin urmare, pentru a obține un pisoi din această rasă nu va fi dificilă. O pisică de pisică himalaya poate fi achiziționată într-o pepinieră specializată în această rasă. Adresele și numerele de telefon ale pepinierelor din orașul dvs. puteți găsi pe Internet. Costul unei pisici depinde de sex, aspect, pedigree și documente și variază de la 10 000 la 70 000 de ruble. Înainte de a cumpăra un pisic de pisică himalayană, cântărește toate avantajele și dezavantajele și întreabă-te dacă ești gata pentru acest animal de companie din această rasă, dă-i un maxim de timp, ai grijă de ea. Dacă da - asigurați-vă că pisicul acestei rase vă va răsplăti cu dragoste și afecțiune dezinteresată.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Pisica este un ragdoll. Caracteristicile rasei si modul de distingere a unei pisiciPisica este un ragdoll. Caracteristicile rasei si modul de distingere a unei pisici
Diferența dintre pisicile britanice și scoțiene: cum diferă acestea?Diferența dintre pisicile britanice și scoțiene: cum diferă acestea?
Rasă de pisici nibelung și caracteristicile saleRasă de pisici nibelung și caracteristicile sale
Pisici orientale cu păr lung: descrierea raseiPisici orientale cu păr lung: descrierea rasei
Cea mai rară rasă de pisici cu fotografiiCea mai rară rasă de pisici cu fotografii
Numele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestoraNumele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestora
Caracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștriCaracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștri
Culorile principale ale pisicilor din Scottish FoldCulorile principale ale pisicilor din Scottish Fold
Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?
Zece rase inteligente de pisiciZece rase inteligente de pisici
» » Pisici himalayene: caracteristici ale conținutului, alimentației și îngrijirii
© 2021 amigdas.com