amigdas.com

Pisici și pisici norvegiene - grație și farmec

Descrierea pisicii norvegienePisicile pădure norvegiene combină toate calitățile cele mai iubite de om: frumusețe, grație, calm și rezistență, prietenie și inteligență. Această rasă a apărut pe scena mondială nu cu mult timp în urmă, dar deja a câștigat inima multora. Totul este interesant: de la istoria originii până la natura iubitoare și independentă.

Istoricul originii

Istoria exactă a originii acestor animale frumoase este necunoscută. Există două versiuni.

Potrivit primului, o dată în Norvegia, compania cu vikingii a sosit la pisicile Angorii, care apoi au început să se încrucișeze cu reprezentanți ai diasporei locale de pisici. Puii care au rezultat au trebuit să supraviețuiască cumva în condiții naturale dificile, așa că animalele trebuiau să dezvolte forță și agilitate în sine și să învețe cum să urce liber copacii. În plus, aveau nevoie de un bun substrat cald, pe care l-au reușit și au dobândit.

Conform celei de-a doua versiuni, pisicile norvegiene forestiere - Sunt descendenți ai uniunilor de pisici obișnuite cu trot. În favoarea acestei opinii vorbesc ciucuri pe urechi și gheare puternice de pradă. Și abilitatea de a călători prin copaci indică, de asemenea, strămoșii felinari sălbatici.

Frumusețea și demnitatea acestor animale au dus la încrucișarea activă cu diferite rase, scopul căruia a fost obținerea de noi. Dar, la începutul secolului XX, un astfel de entuziasm aproape a dus la dispariția completă a pisicilor norvegiene de pădure. Prin urmare, o astfel de trecere a fost interzisă.

Înregistrarea rasei a avut loc în două etape. În 1939, a fost recunoscut oficial în Norvegia și numai în 1977 în FIFE - Federația Internațională a Pisicilor. În prezent, pisicile norvegiene de pădure sunt recunoscute de aproape toate organizațiile felinologice.

Descrierea rasei

Pisicile forestiere norvegiene produc o impresie impresionantă datorită volumului lor. Dar aceasta este doar o apariție. De fapt, dimensiunile acestor bărbați frumos sunt destul de standard, greutatea corporală variază de la 5 la 7 kg. Impresia de masivitate se creează din cauza capacului de lână bogat.

apariție

Pisicile norvegiene forestiere sunt similare în aparență cu ceva între rasa siberiană și Coon Maine. Următoarele standarde de rasă au fost stabilite oficial:

 • Cum să ai grijă de o pisicăcorpul mijlociu sau mare flexibil, cu mușchi perfect dezvoltați;
 • labe musculare lungi cu buze de blană între degete, picioare posterioare mai lungi decât membrele anterioare;
 • pufos și coadă lungă, ca un ventilator;
 • urechi mari, largi, cu înălțime mare, ciucuri subțiri de lână, care seamănă cu trot;
 • un nas drept cu lungime medie, la pisici poate fi îndoit ușor;
 • capul sub forma unui triunghi obișnuit;
 • profil lung lung;
 • o barbie puternic dezvoltată de dimensiuni medii;
 • gâtul muscular, poate fi mediu-lung sau scurt;
 • ovale mari, ovale, puțin oblice, de orice umbră;
 • lână strălucitoare, lată, de durată medie, cu un strat subțire gros;
 • guler volumetric în jurul gâtului;
 • Acoperirea părului cu proprietăți de respingere a apei pe laterale și spate;
 • culoarea poate fi aproape orice, nu sunt acceptate numai siamezi, ciocolată și liliac.

caracter

Caracteristicile rasei"Caracterul este persistent, nordic" - acest citat se potriveste reprezentantilor rasei forestiere norvegiene. Calm și răbdător, ei se comportă liniștit chiar și cu copiii și câinii care alerg intens.

Pisicile norvegiene forestiere sunt foarte prietenoase, iar atitudinea lor prietenoasă se extinde nu la o gazdă, ci la întreaga familie. Atunci când o persoană nouă apare în casă, animalul de companie este de obicei alarmat, dar, pe măsură ce cunoașteți, se relaxează și devine la fel de plăcut ca în comunicarea cu gospodăria.

În ciuda naturii independente a acestor iubitori pufos frumos dori să ia parte la toate treburile de uz casnic, în timp ce aproape fără a pleca de la oameni. Pentru a-și mângâia și atenția, ei sunt, de asemenea, foarte susținători, dar pe mâini și genunchi animalele adulte nu-i place să stea. Dar pisoii pot fi călcați fără sfârșit, nu vor deranja.

Sălbatice vânătoare trecut în mod regulat reamintește de sine, de aceea pisicile norvegiene nu se vor întâlni în aceeași casă cu păsări, pești, iepuri, hamsteri și creaturi mici similare. Chiar dacă există o celulă, mai devreme sau mai târziu se va întâmpla o tragedie. Pisicile de pădure sunt inteligente, degete și puternice, așa că tijele subțiri nu sunt în nici un caz un obstacol.

Caracteristicile conținutului

Caracteristicile pisicilor norvegienePisicile norvegiene iubesc libertatea. Prin urmare, într-un apartament oraș nu vor fi prea confortabile. O casă privată cu teren propriu este mult mai potrivită. Acolo, pisica se poate plimba liber, urca copacii si captura pasarile, satisfacerea instinctelor lor de vanatoare.

Desigur, pisicile norvegiene pot locui într-un apartament de oraș. Dar este de dorit, astfel încât locuința avea o suprafață mare, astfel încât animalul de companie să nu se simtă în condiții aglomerate. De asemenea, este necesar să se ia în considerare dragostea pisicilor norvegiene pentru înălțime. Pentru aceasta, nu este necesar să crească un copac într-un apartament, este suficient doar să atârnați mai multe rafturi pe pereți. Puteți să le aranjați la diferite înălțimi și să le echipați cu diverse jucării suspendate de un șir. O astfel de atracție va atrage atât o pisică forestieră norvegiană adultă, cât și o pisică.

În general, este foarte ușor să aveți grijă de aceste animale de companie pufoase. Ele sunt nepretențioase și nu necesită crearea unor condiții speciale. Ei au nevoie de un kit standard de echipament pentru pisici:

 • o tavă și un clip de unghii, la care este necesar să obișnuim un pisic de la o vârstă fragedă;
 • boluri;
 • jucării;
 • piepteni.

Ultimul punct merită să spunem în detaliu.

Îngrijirea părului

Culoare și tip de lânăLână de păsări norvegiene forestiere Extrem de frumoasă, dar necesită o atenție deosebită. Înghețarea ar trebui să se facă săptămânal, iar în timpul molarii în primăvară și toamnă - în fiecare zi. Pentru această procedură, trebuie să cumpărați o perie de calitate, metal sau cauciuc. Plasticul nu se potrivește exact, deoarece părul lung la contactul cu el va fi electrificat și confuz. Pensulele de calitate sunt, desigur, mult mai scumpe, dar ele servesc mult timp și sunt mult mai multe decât cele ieftine.

De asemenea, o pisică norvegiană ar trebui să se scalde în mod regulat. În acest caz, trebuie să utilizați șampoane speciale, mijloacele pentru oameni pot ruina părul și pot cauza probleme de piele. După baie, animalul trebuie pieptănat până se usucă complet. Pentru a facilita această procedură va ajuta Pulverizatoare speciale și balsamuri pentru păr de pisică, vândute la magazinele de animale de companie.

Sursă de alimentare

Pisicile norvegiene au trăit în trecut prin vânătoare și pescuit, astfel încât mâncarea optimă pentru ele este carnea crudă și peștele. În acest caz este de dorit să nu se dea un produs pereche, ci să se stea câteva zile în congelator. În caz contrar, infecția cu viermi este posibilă.

Dieta poate fi variată și alte produse, dar în același timp pentru a se asigura că pisica a primit suficientă proteină. Această sarcină poate efectua cu succes ouă și lapte - Bineînțeles, nu în loc de carne și pește, ci ca un supliment la ele. De asemenea, ca aditivi, puteți da iarbă de grâu sau pisică, care ar trebui să fie germinată în avans.

Dacă nu doriți să vă deranjezi cu alimente naturale, puteți da hrană uscată. Este mult mai convenabil. În plus, are o compoziție echilibrată și include multe vitamine și minerale necesare. Dar numai dacă vine vorba de o primă sau o primă premium.

Tipuri ieftine mai ieftine absolut nu se va potrivi cu animalele de companie. Utilizarea lor va afecta în mod necesar aspectul său. Din această nutriție, lâna se estompează, acesta fiind principalul avantaj al apariției pisicilor norvegiene. În plus, nu este neobișnuit ca furajele ieftine să provoace alergii severe, urolitiază și chiar și alte probleme de sănătate mai grave. Prin urmare, economiile de alimente pot duce mai târziu la cheltuieli uriașe pentru tratament. Și este bine dacă rezultatul său este de succes.

Indiferent dacă animalul este hrănit cu alimente naturale sau uscate, starea sa trebuie monitorizată. În cazul în care lâna începe să se estompeze sau să cadă, atunci acesta poate fi un semn al unui deficit de nutrienți în organism. În special, această problemă apare în primăvară și toamnă. În astfel de cazuri, trebuie să oferiți pisicii un complex separat de vitamine și minerale, care pot fi achiziționate la un magazin de animale de companie. În cazul în care starea de companie nu se va schimba, atunci trebuie să-i arătați medicului veterinar.

Bolile posibile

Reprezentanți ai rasei norvegiene vă rog sănătate bună. Această rasă are o singură posibilă boală genetică - glicogenesis de tip IV. Se întâmplă în păsările norvegiene, fie imediat după naștere, fie la vârsta de cinci luni. Din păcate, această boală nu este tratată. Pisoii născuți din purtătorii săi, în orice caz, mor.

Dar, în general, bărbații frumos norvegieni sunt tari și puternici, prin urmare nu sunt clienți frecvenți ai clinicilor veterinare. Condiții externe în care nu le pasă: aceste animale tolerează calm atât pescăriile, cât și frigul. Durata de viață a pisicilor norvegiene forestiere, cu o îngrijire adecvată, are o medie cuprinsă între 15 și 17 ani.

Cumpara un pisoi

Aspectul unei pisici norvegieneCa animal de companie, ei preferă de obicei să ia o pisică, nu o pisică adulțială. În primul rând, este mai ușor pentru un copil să se obișnuiască cu regulile de comportament într-o anumită casă. În al doilea rând, în cazul animalelor de companie norvegiene, rolul este și prețul. Un pisic costă aproximativ 12.000 de ruble, dar o pisică pură cu setul corect de documente - aproximativ 70.000 de ruble, uneori mai scumpe.

În ciuda prețului, este mai bine să dobândești viitorul animal de companie în grădiniță. Atunci când cumpără de la persoane fizice, care nu pot produce documentele feline necesare, există un risc mare ca animalul să nu fie deloc purpuriu. Desigur, dacă este vorba doar de un animal de companie, atunci puteți avea o șansă, deoarece puritatea sângelui în acest caz nu este încă decisivă. Dar dacă există expoziții, titluri și reproduceri în planuri, atunci pisoiul ar trebui să fie achiziționat doar într-o sursă sigură. Iar când cumperi, trebuie să acorzi atenție următorilor factori:

 • reputația grădiniței - trebuie să acordați atenție perioadei de activitate și să vă familiarizați cu feedbackul clienților;
 • conformitatea pisicilor cu standardele de rasa;
 • disponibilitatea tuturor documentelor necesare;
 • prezența tuturor vaccinărilor, stabilite în funcție de vârstă;
 • aspectul și activitatea sănătoasă.

Fiecare dintre aceste momente este foarte important. Dacă selectați inițial sănătos pisoi norvegiană de rasă pură și apoi înconjoară cu dragoste și grijă, ea va creste intr-o pisica elegant, puternic, afectuos, care va prezenta marea de căldură și emoții pozitive pentru toți membrii gospodăriei.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?
Diferența dintre pisicile britanice și scoțiene: cum diferă acestea?Diferența dintre pisicile britanice și scoțiene: cum diferă acestea?
Câte ore pe zi pisicile dorm?Câte ore pe zi pisicile dorm?
Rasă de pisici nibelung și caracteristicile saleRasă de pisici nibelung și caracteristicile sale
Pisici orientale cu păr lung: descrierea raseiPisici orientale cu păr lung: descrierea rasei
Cele mai mari pisici din lume și istoria lorCele mai mari pisici din lume și istoria lor
Îmbrăcăminte pentru pisici: materiale și stiluri pentru a-și face propriile mâiniÎmbrăcăminte pentru pisici: materiale și stiluri pentru a-și face propriile mâini
Cea mai rară rasă de pisici cu fotografiiCea mai rară rasă de pisici cu fotografii
Pisica leoparda din Asia, asemanatoare cu cea a leopardului: continutPisica leoparda din Asia, asemanatoare cu cea a leopardului: continut
Pisici abisiniane: caracteristici ale acestei rasePisici abisiniane: caracteristici ale acestei rase
» » Pisici și pisici norvegiene - grație și farmec
© 2021 amigdas.com