amigdas.com

Cat de mult o capra da lapte pe zi?

rasăAstăzi, creșterea de capre în ferme pentru a obține lapte nu este obișnuită. Animalele sunt păstrate în principal pe ferme private cu animale mici, ceea ce afectează în mod semnificativ costul produsului final. În acest sens, câte capră dă lapte

, rasa ei este în principal afectată.

Crescătorii au încercat să scoată în evidență mai multe specii de produse lactate extrem de productive, printre care și liderii:

 • Saanen;
 • Gorki;
 • rusă;
 • Nubian.

Cu o întreținere corespunzătoare acestor rase de caprine sunt capabile să producă mai mult de 1 litru de lapte pe muls, dar dacă dieta lor este condițiile precare și deplorabile de detenție, și că aceste animale sunt reduce considerabil performanțele lor de productivitate.

Descrierea raselor de lapte

Este interesant faptul că pentru 1 kg de capră în greutate în viu se dă de două ori mai mult lapte decât vacile.

Rezultatul maxim

Produse lactateCea mai productivă rasă este caprinele Zaanen. Au fost retrași pe pantele Alpilor Elvețieni. Randamentul mediu al laptelui pentru întreaga lactație este de 800-1000 litri de produs, dar în Australia un animal a reușit să stabilească un record și să dea 3507 litri de lapte. În această zi, caprele Zaanen dau aproximativ 2 litri de produs de calitate cu un conținut de grăsime de 4% -4,5%.

În afară, aceste capre pot fi identificate prin mai multe semne:

 • cele mai multe dintre ele sunt cloddy (fără coarne);
 • colorarea lânii tuturor persoanelor de culoare albă sau cremă;
 • lana este scurtă și dură;
 • jar de mare sau de rotunjit;
 • creșterea la greabăn este de 70 cm și greutatea este de până la 70 kg.

Această rasă este ideală pentru agricultură, deoarece caprele sunt adaptate pentru mulsul mașinilor și răspund foarte mult la condiții bune de viață prin creșterea producției de lapte.

Gorkovskaya și rusă

fotografieAceste rase au fost obținute prin reproducerea animalelor locale și importate din Europa. Acestea au fost rezistente la condițiile meteorologice locale și la o productivitate ridicată fără cerințe speciale pentru hrănire și întreținere. Aceste caprine cresc până la 70 cm la greabăn și 60 kg în greutate. Costumele principale sunt de culoare albă, negru, cenușie și crucile lor, lână mijlocie.

Cât de mult lapte oferă o capră pe zi în realitate nu corespunde indicatorilor declarați ai crescătorilor. De obicei, este posibil să se obțină pentru întreaga perioadă de lactație nu mai mult de 700 de litri de produs, dar laptele este foarte gras și bogat în proteine. Toți indivizii din această rasă cresc în mod activ și răspund la alimente, deci sunt adesea crescuți pentru carne. În plus, caprele au o sarcină multiplă.

Stâncă africană

Caprele nubiene au apărut relativ recent în țara noastră și au rădăcini numai în regiunile calde ale țării. În ziua în care sunt capabili să renunțe la 2-4 litri de lapte și pentru întreaga perioadă de mulgere până la 900 de litri. În exterior, caprele diferă de restul cu urechi caracteristice și absența coarnei. Costumul lor poate fi oricare, dar mai des sunt prezenți reprezentanți ai rasei. Caprele nubiene cresc în mod activ și se îngrașesc rapid, ceea ce le permite să obțină mai multă calitate de carne.

Nutriția corectă

Cum să hrănești o caprăCalitatea dietei afectează în mare măsură cantitatea de lapte pe zi pe care o va da. Preferințele gustului animalului în sine pot fi diferite de nevoile organismului. Caprele poate mânca totul în cale - spini, crengi, buruieni, rădăcini și deșeuri alimentare, dar dacă într-o iesle va fi bunătăți diferite, ei vor mânca, în primul rând, lăsând restul alimentelor să se strice. Sistemul digestiv este capre capabile să digere în mod substanțial toate eliberate la stomac, dar pentru a obține calitatea necesară a laptelui administrat în minerale și vitamine suplimente de hrana pentru animale. Adesea se folosesc limesii de sare și diferite preamestecuri.

Baza rației de iarnă a unei caprine de lapte este fânul uscat cu crengi mici și frunze. Utilizarea paielor este permisă numai prin strivirea preliminară și prin înmuierea în apă sărată. Se recomandă să se dea animalului, în mod alternativ, paie cu rădăcini tocate sau alte legume. Vara, caprele trebuie să fie pasate și paiele sunt înlocuite treptat de iarba verde.

În sezonul rece, caprele ar trebui să primească, de asemenea, ramuri de copaci care sunt pre-recoltate în acest scop. Este necesar să tăiem lăstari subțiri de aspen, mesteacăn, cenușă de munte sau alți copaci foioase, să le legăm în mături și să le uscăm. Că animalul nu-și taie nada cu debutul de vreme rece, dieta caprei ar trebui să fie formată din:

 • fân;
 • mături din lăstari de copaci foioase;
 • plante radiculare, legume;
 • floarea soarelui;
 • boabe de grâu, ovăz, orz.

Este important ca, la schimbarea sezonului, trecerea treptată la furaje noi, pentru a evita fluctuațiile bruște ale cantității de lapte alimentat pe zi.

Condiții de detenție

îngrijireCât de mult poate oferi o capră o zi depinde de conținutul său corect. Este foarte important ca animalele de lapte să fie separate întotdeauna de alte animale. Acest lucru este necesar pentru a facilita mulsul și a controla trecerea la sarcina femelelor.

De obicei, caprinele sunt ținute pe ferme private cu animale mici, ceea ce le permite să-și mărească în mod semnificativ producția de lapte în timpul verii. În timpul iernii, cantitatea de lapte practic dispare, deoarece animalele sunt ținute în hambare închise, care rareori au o întindere pentru mersul pe jos.

Într-o zi cu conținut de pășunat, caprele sunt capabile să producă indicatori de productivitate semnificativi, dar se practică numai în ferme.

Pentru a spori productivitatea în timpul iernii, este important să păstrați caprele fără leziuni în hale cu adăpost adânc, o bună ventilare și o lumină naturală. Pentru fiecare animal, suprafața spațiilor ar trebui să fie de cel puțin 1,5 m2, iar zona de mers pe jos 2-4 m2. Pentru a se asigura că cantitatea de lapte pe zi nu scade semnificativ, trebuie să se mențină la capră o temperatură de cel puțin 120 ° C și o umiditate cuprinsă între 50% și 70%.

Ce altceva afectează randamentul laptelui?

Cantitatea produsului obținut este, de asemenea, afectată de câte ori pe zi se culționează capra. O abordare incorectă a procedurii poate reduce în mod semnificativ indicatorii de performanță pentru întreaga perioadă de lactație a animalului în viitor.

Capră și lapteCât de mult să laptezi o capră în sezonul de alăptare? De obicei, în acest moment, 1 muls este înlocuit cu hrănirea unui copil, prin urmare este necesar să se exprime laptele manual numai o dată pe zi, însă această abordare duce deseori la o scădere a productivității. Faptul că copilul nu este în măsură să suge complet tot laptele disponibil în uger, în special la capre de lapte, iar restul produsului regulat face să ardă și o alocare mai mică în viitor. Pentru a vă asigura că performanța caprei nu cade, este bine să o răspândiți încă de la început, folosind o mulsare de trei ori. De asemenea, animalul ar trebui să fie interesat în timpul procedurii, făcând un masaj de muls înainte de muls și tratând capra cu furaje mixte.

Cât de mult lapte oferă capră depinde atât de vârsta cât și de stadiul de lactație. Cel mai adesea, indicatorii maximi de performanță ai animalelor arată după 3-4 ani și numai în a doua jumătate a perioadei de lactație. Se întâmplă că primii-născuți cu odiseea corectă dau performanța maximă după mijlocul perioadei de lactație.

Calitatea produselor

Important de știut, că o cantitate mare de lapte nu indică întotdeauna calitatea sa. Grăsimea și nutriția produsului sunt influențate în mare măsură de nutriția adecvată a animalului, de condițiile confortabile de întreținere și de atitudinea gazdei. Caprele sunt foarte sensibile la oamenii din jurul lor, sunt puternic atașați de proprietar și simt dragostea și grija. Adesea, aceste animale permit doar o singură persoană să se lapteze.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să laptezi și să distribui o capră înainte și după lambingCum să laptezi și să distribui o capră înainte și după lambing
Zaanen Goats: descrierea raseiZaanen Goats: descrierea rasei
Cât de mult lapte dă o vacă pe zi?Cât de mult lapte dă o vacă pe zi?
Cum să hrăniți o capră pentru a avea mai mult lapteCum să hrăniți o capră pentru a avea mai mult lapte
Masina de muls pentru capre de catre mainiMasina de muls pentru capre de catre maini
Descriere și fotografii ale raselor de vaci de diferite direcțiiDescriere și fotografii ale raselor de vaci de diferite direcții
Caprine de lapte fără miros cu descriere și fotografieCaprine de lapte fără miros cu descriere și fotografie
Caprele Cameruniei - descrierea și caracteristicile rasei de capre piticCaprele Cameruniei - descrierea și caracteristicile rasei de capre pitic
Ayrshire rasă de vaci, descriere, descriereAyrshire rasă de vaci, descriere, descriere
Caracteristicile rasei de capră alpină, demnitatea acesteiaCaracteristicile rasei de capră alpină, demnitatea acesteia
» » Cat de mult o capra da lapte pe zi?
© 2021 amigdas.com