amigdas.com

Iepurii din rasa rex: blană sigură și un animal blând

Iepure de rasa Rex - fotografieÎn natură, există întotdeauna anomalii pe care oamenii le numesc mutații. Rasele Rabbit și multe alte rase bine cunoscute de iepuri au ieșit din astfel de mutații. Este regele în catifea și mătase: blana foarte scurtă, densă și aproape verticală este semnul distinctiv al iepurilor interesați Rex. Întreținerea corespunzătoare a acestor animale va aduce nu numai profit, ci și plăcere estetică.

Cum a fost descoperită această rasă?

Prima rasă "reală" a rasei Rex a fost descoperită accidental. Aceasta a însemnat apariția unei noi rase. când sot preot Gilles din satul francez Lushe-Pring a descoperit un iepure de la fermier, a fost complet fascinat. De la început, iepurii erau diferiți de frații lor. Lana lor a început să crească mult mai târziu și a fost mai scurtă decât cea a altor iepuri.

Gilles a fost atât de impresionat de originalitatea animalelor pe care le-a cumpărat iepuri mici de la fermier.

Prin trecerea a doi copii, Gillet a obținut rezultatul dorit - Rex în castor de culoare (castor). La cinci ani după ce Gilles a descoperit o cârpă tânără la fermă, a prezentat primele șase animale la expoziția din Paris în 1924.

Rabbit Rex - îngrijire și caracteristiciCâțiva ani mai târziu această rasă a fost deja cunoscută în multe țări. Bărbații scurți au fost o senzație. Nu a fost greu o altă rasă, despre care au vorbit atât de mult. Iepurele Rex au fost întâmpinați cu entuziasm de crescători, comercianți și speculanți. Însă așteptările ridicate privind rentabilitatea și importanța furcii nu au fost justificate.

Din cauza intersecției constante a diferitelor rase, diversitatea culorilor sa extins. Dar originalul castor de culoare rămâne încă una dintre culorile preferate ale crescătorilor. Astăzi, Rex, ca egal, și-a luat locul între frații și surorile raselor obișnuite cu păr lung. Numele si frumusetea sa garanteaza ca cresterea acestei rase va continua.

Ce arata un animal cu parul scurt?

La iepurii acestei rase, corpul este ușor alungit. Capul are o formă alungită, cu o frunte largă și obraji bine definite. Urechile umede, verticale și distanțate au o lungime de aproximativ 12 cm. Silueta corpului este ușor "mai ascuțită" și mai clară decât cea a animalelor normale și cu păr lung.

O altă proprietate a acestui animal este labele extrem de lungi și puternice, care din cauza stratului scurt par a fi mai mari. Cu toate acestea, cea mai importantă caracteristică distinctivă este blană. Blana este scurtă, aproximativ 1,5 cm, situat perpendicular pe piele, acționează direct din corp. Sfaturile firelor de păr sunt argintii. În mijlocul spate, lungimea blanii crește până la 2 cm. Dacă înghițiți iepurele, firele de păr nu cad, dar se vor ridica înapoi. Acest lucru se datorează structurii lor puternice. Fur nu ar trebui să fie ondulat. Doar datorită interacțiunii dintre aceste numeroase trăsături este asigurată o aparență unică, catifelată a blănii lui Rex.

Puteți vedea Rexes de diferite culori. În plus față de culoarea originală a "castorului", iepurii monocromi sunt cunoscuți - alb, negru, albastru, solduri sălbatice, dalmațieni.

Conținutul și hrănirea

Creșterea animalelor din această rasă nu este întotdeauna ușoară. Mai ales dacă doriți să obțineți sau să stocați anumite culori specifice de blană.

Rabbit Rex și cățelușul sunt prieteniRabbit Rex - creștere rapidă. Hrănirea animalelor este foarte importantă. Iepurii mănâncă cu nerăbdare fânul de luncă bun. În plus, trebuie să le oferiți ovaz, orz, grâu. Ca plăceri suplimentare iepure nu va renunța la morcovi, ramura de copaci (stejar, alune), buruieni. Observațiile pe termen lung ale crescătorilor demonstrează că hrănirea cu fân rău sau hrană slabă face animalele mai sensibile la boli. Calciul și magneziul sunt responsabile pentru dezvoltarea oaselor și blănurilor, astfel încât hrana trebuie să fie variată.

Nu uitați de vitamine și minerale, ele întăresc corpul de iepuri.

Datorită structurii lor de blană, animalele nu sunt potrivite pentru o întreținere îndelungată. Acestea trebuie furnizate o protecție suficientă de la o răceală în timpul iernii, la fel ca la ele o piele subțire și o lână scurtă. Iepurii nu tolerează căldura. Puteți vedea că animalele se simt rău deja la 25 de grade de căldură.

Unde este mai bine să conțină Rex?

Toți iepurii necesită un spațiu în care se pot deplasa în funcție de natura lor. Cu rasa Rex Situația este aceeași. Prin urmare, cuștile mici achiziționate nu le corespund. Cea mai bună opțiune este o șopron cu un paddock mare, deschis. Pentru iepuri, eliberarea zilnică în grădină sau grădină este foarte importantă.

Îngrijirea pentru hrănirea cu iepureIepurii Rex (în special de la crescătorii fără scrupule) au uneori blană perforată subțire și piele rea. Asemenea animale nu este potrivit pentru utilizarea pe tot parcursul anului Afara! Deși animalele sănătoase pot face acest lucru, dar în timpul iernii trebuie să existe o izolare bună și un loc adăpostit pentru iepuri.

Iepurele Rex încet și treptat obișnuiți să trăiți în aer liber.

Iepurii sunt animale foarte sociale. Ele sunt mai bine ținute cel puțin în perechi. Acest lucru se aplică și iepurilor din rasa Rex.

Dimensiuni și clase de greutate

Animalele sunt împărțite în două clase pe greutate, care corespund aproximativ cu rasele originale:

  1. Rex cu o greutate normală de 3,5 kg și o greutate maximă de 4 kg;
  2. Rex cu o greutate normală mai mare de 3 kg și o greutate maximă de 4,5 kg.

Iepurii de reed au fost de asemenea crescuți, iepuri mici și mijlocii.

reproducere

Sezonul de reproducere reprezintă o parte importantă a reproducerii animalelor. Aspectul generației viitoare determină în mare măsură caracteristicile și condițiile de moștenire care sunt combinate în timpul împerecherii. Succesul este realizat prin utilizarea de bărbați durabili și sănătoși. Productivitatea și randamentul total al laptelui sunt, de asemenea, importante. Atunci când alegeți parteneri pentru împerechere, trebuie remarcat faptul că orice defecte minore ale unuia trebuie compensate de un altul.

Pui de iepure - roci decorativeLa reproducere, nu uitați de grija bună a animalelor și a sănătății acestora. Condiția preliminară, în primul rând, este curățenia în hambar și în alimentator. Curățarea ar trebui făcută cât mai des posibil (de cel puțin 2 ori pe săptămână). Rexes ca curățenia. Ei sunt obișnuiți cu tava. Toaletele obișnuite ale pisicilor se vor potrivi acestui animal.

Este necesar să verificați în mod regulat blana pentru infectarea cu căpușe, să examinați nasul și urechile. Comportamentul, mișcarea, respirația și starea blănii oferă, de asemenea, informații despre bunăstarea iepurelui sau arată schimbări posibile.

Reksy nu sunt foarte prolific, numărul de iepuri din așternut adesea nu depășește 5-6 copii mici. Această rasă este caracterizată de o mortalitate ridicată. Prin urmare, este deosebit de important să se monitorizeze cuibul cu reaprovizionare.

Vaccinarea iepurilor

Vaccinări obligatorii care trebuie făcute:

  • din mixomatoză;
  • de febra hemoragică virală;
  • de la rabie.

Caracteristicile acestei rase

Există două alte specii ale acestor iepuri, care diferă de Rex francez. Ambele provin din Anglia.

Acesta este Opossum Rex, care a fost retras în 1924 de către Leaver din Kent. Are o blană mai lungă (2,5 cm) care se bate la vârfuri.

A doua variantă a fost retras în 1930 an, dar acum este rar. Blana acestei rase este strâns pe piele și răsucite.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Tot ce trebuie să știți despre rasa de iepure este "fluture"Tot ce trebuie să știți despre rasa de iepure este "fluture"
Cine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrațiCine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrați
Rase ale celor mai mari iepuri din lumeRase ale celor mai mari iepuri din lume
Noua Zeelandă subtipuri de iepure, roșii și albeNoua Zeelandă subtipuri de iepure, roșii și albe
Rabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lumeRabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lume
Rana belgiană: reguli de îngrijire și reproducere a iepurilorRana belgiană: reguli de îngrijire și reproducere a iepurilor
Câți iepuri decorativi trăiesc acasă?Câți iepuri decorativi trăiesc acasă?
Rase de iepuri, cu fotografii și numeRase de iepuri, cu fotografii și nume
Speranța de viață a iepurelui decorativSperanța de viață a iepurelui decorativ
Descrierea speciilor și a raselor de iepuri cu fotografiiDescrierea speciilor și a raselor de iepuri cu fotografii
» » Iepurii din rasa rex: blană sigură și un animal blând
© 2021 amigdas.com