amigdas.com

Descrierea rasei "Californian" de iepure

Caracteristicile lui Rabbit din CaliforniaPuii iepurași pufoși cu urechi negre nu vor lăsa pe nimeni indiferenți. Bunny are o asemănare cu pisica siameză și se numește "iepure din California". Descrierea rasei poate fi găsită în orice publicație online dedicată iepurilor, deoarece această specie este una dintre cele mai populare. Animalele de companie sunt potrivite atât pentru îmbrățișările copiilor, cât și pentru creșterea animalelor.

Ca o idee pentru proprietarii de afaceri de terenuri individuale de teren adesea ia în considerare creșterea iepure. Californianul în domeniul creșterii industriale este potrivit atât pentru blană, cât și pentru dietă. animal are o culoare interesantă și carnea delicată cu conținut scăzut de calorii, este foarte productivă, astfel încât problemele cu populația, ca regulă, nu apar. Specialiștii notează rasa ca o pui de carne și recomandă să ofere iepurilor condiții confortabile de reproducere, în colaborare cu îngrijirea competentă.

Descriere scurtă

Nu admirați iepurii jucăuși și frumoși în zăpadă albă cu urechi maro este pur și simplu imposibil. Rasa California este renumită pentru caracterul său prolific și nepretențios.

California iepure - culori posibileAnimalele pot fi păstrate ca animale de casă și animale de reproducție pentru reproducere, adus anual proprietarilor lor un venit ridicat stabil. Într-o epocă de frumusețe forțată și dietele constante, creșterea iepurelui a devenit una dintre cele mai progresive ramuri ale gospodăriei și nu o afacere costisitoare pentru antreprenori.

Dacă urmați toate regulile de îngrijire și reproducere a californienilor, acestea vor arăta grozav, vor crește rapid și nu vor fi ținute în asternut

Un pic de istorie

Cultivate de fermierii americani în cursul lucrărilor complexe de reproducere. Pentru a obține o specie de carne destul de mare, cu o piele decorativă, a trebuit să traverseze rasa ermine rusă, un iepure alb Noua Zeelandă și o chinchilla mare.

O nouă specie de iepure a atras atenția fermierilor și a câștigat rapid recunoașterea datorită productivității ridicate și frumusețea. Astfel de iepuri din rasa californiană se simt bine în condiții de captivitate și sunt perfect adaptate la climatul Rusiei.

Experții consideră că principalul avantaj al iepurelui californian este maturitatea timpurie a femelelor și disponibilitatea constantă a bărbaților. Femelele sunt pregătite pentru fertilizare completă doar în a cincea lună de viață, iar prima crăpătură va fi 10-12 iepuri sănătoși.

Iepurele din rasa California sunt evaluate pentru blana de prima clasa si caracterele de calitate superioara. În comparație cu alte rase, producția de carne este cea mai mare. Produsul este foarte delicios și delicat. De aceea, californianul este considerat mai degrabă o rasă de pui de carne decît decorativă.

apariție

Iepure de rasa California - frumoasa fotografieSimilaritatea cu rasa de pisici siametice la iepure îi conferă o culoare neobișnuită: partea principală a blănii este lapte și urechi contrastante, vârful nasului, labe și o coadă de culoare ciocolată. În medie, această fiară robustă cântărește 4-6 kg. Rasa este considerată medie și mare.

Astfel de animale au un piept larg și spate, oase subțiri, trunchi de mijloc și blană strălucitoare și groasă. Capul iepurei are un aspect ușor ridicat, deoarece gâtul este scurt și aproape invizibil. Musculatura tuturor părților corpului este bine dezvoltată.

Lana iepurelui californian este densă, umplute și aspru, care nu creează o senzație de fluaj. Mai mult decât atât, blana este mult mai groasă aproape toate celelalte roci și are o strălucire incredibilă. Urechile de iepure nu sunt foarte lungi, aproximativ 11 cm, ochii limpezi, nuante roz-rosii.

Fuzziile sunt jucăuș în natură, dar sunt binevoitoare și calmă. În ciuda faptului că considerat destul de carne, bărbații păstrează o activitate sexuală ridicată de-a lungul vieții, iar femelele au o fecunditate ridicată, cu o așternută medie de 9-10 iepuri. Aceste calități deosebesc favorabil rasa în rândul celor similare.

Productivitatea iepurelui californian

Fiind un amestec de trei specii, Californianul a luat toate cele mai valoroase calități. De la ermina rusă rasa a moștenit laptele și fertilitatea ridicată, deoarece baza a fost rasele de broiler. Deja la 3 luni individul cântărește aproximativ 3 kg, iar la 4 luni până la 4,5-5 kg. După 5 luni, când iepurele este pe deplin coaptă, creșterea se termină.

Îngrijire și caracteristici de reproducție

Rasa California este cultivată cu succes în nord și sud, fiind renumită pentru abilitățile sale adaptive. Datorită labei pufoase, indivizii sunt bine tolerați de înghețurile persistente.

Experții recomandă păstrarea animalelor în camere speciale dotate cu celule confortabile, cu un microclimat adecvat. Diviziunea nestingherită a indivizilor își asumă un sat în celule spațioase mărimea de 120x60x60 cm. Podeaua din plasă în rabite mecanizate echipate cu pardoseli din plasă nu interferează cu iepurii cu picioare moi păroase. De aceea nu este necesar să se organizeze gunoi, animalele se simt grozave în astfel de condiții.

Pentru lâna de iepuri din rasa californiană trebuie să fie atentă. Succesii crescători de animale străini și de casă practică păstrarea animalelor în condiții de vărsat. Iepurele californiene sunt vândute ca ferme de creștere a animalelor de fermă, iar în familie pentru persoane particulare ca animale de companie afectuoase.

Avantajele rasei

Acasă ținând californienii iepuriIepuracul californian este considerat a fi reprezentantul celei mai bune rase de piei de carne aproape în întreaga lume, rasele de broiler modern el ocupă locul al treilea. Profitul obținut de la crescătorii de iepuri-giganti populare nu este la fel de mare ca profitabilitatea din cultivarea californienilor, cu condiția ca acestea să fie păstrate în mod corespunzător.

Principalele avantaje:

 • maturitate timpurie (cât mai devreme de 5-6 luni de iepure este gata pentru împerechere și un puț);
 • termenele scurte pentru atingerea vârstei ucigașe;
 • fecunditate ridicată (o femeie pentru un an aduce peste 40 de unități ale unui pui).

deficiențe

Nimeni nu este perfect, și chiar un animal ca iepurele californian are deficiențele sale, care sunt împărțite într-un grup acceptabil și inacceptabil.

Viciile acceptabile:

 • capul și gâtul alungite;
 • un corp disproporționat;
 • urechile sunt separate;
 • culoarea vagă și plictisitoare a măștii nazale;
 • picioare subțiri slabe;
 • mici abateri de la norma de silkiness și elasticitatea blănii, lungimea firelor de păr;
 • o ușoară pigmentare a stratului sub ochi, pe gât, în apropierea mameloanelor și a anusului;
 • stralucirea blanii;
 • o abatere nedorită față de norma culorii ghearelor și ochilor.

Defecte inacceptabile:

 • creștere posibilă în greutate mică (uneori persoana nu poate câștiga o greutate de până la 4 kg datorită caracteristicilor organismului);
 • controlul obezității (persoana nu trebuie să treacă linia de 6 kg);
 • Rabbit cu iepure la domiciliucontrolul constant al calității blănii;
 • neobișnuit pentru culoarea ochilor standard;
 • posibilitatea apariției unei culori necunoscute (pe pete negre de lână albă și invers).

Dacă crescătorul marchează astfel de abateri, individul este respins și trimis la sacrificare.

hrănire

Atitudinea față de nutriție în rândul reprezentanților acestei rase este foarte capricioasă, mai ales la animalele tinere. Pentru o dezvoltare bună și adecvată a mâncării tinere și masculine tinere, trebuie să selectați o dietă bogată în calorii, cu conținut ridicat de proteine, în plus față de pachetele inițiale pentru animalele tinere. Dacă alimentarea nu este suficientă iar animalele nu obțin o greutate adecvată pentru o anumită perioadă de timp, se adaugă hrana pentru animale. Un aditiv util pentru atragerea va fi pește sau făină osoasă, produse lactate cu conținut mediu de grăsimi. Trebuie să se acorde prăjitura și mâncarea cu ulei. Pentru ca alimentele să fie mai bine absorbite, iepurii primesc probiotice, care optimizează procesele digestive.

Puii de pui trebuie să fie hrăniți în abundență, oferindu-i o cantitate nelimitată de alimente. Accesul permanent la apă potabilă curată este obligatoriu. Apa trebuie să fie întotdeauna proaspătă și să aibă temperatura camerei în orice moment al anului.

Statistici de sex

O femeie standard de tip okrol conține, de regulă, de la 8 la 11 copii, fiecare cântărind 45-50 de grame. Energia de creștere a nou-născuților este ridicată, de aceea, pentru o zi, frișcile pentru copii câștigă în medie 40-50 g. Iepurele la naștere este complet goală și albă, pigmentarea și lana apare putin mai tarziu și cu vârsta devine mai contrastată și mai densă. Greutatea copiilor depinde în principal de numărul de frați din așternut. După cum arată statisticile, okrolul de iarnă aduce indivizi sănătoși, iar în restul anului puii se nasc mai slabi și au devieri în dezvoltare, adesea mor. Specialiștii de iarnă preferă să planteze californienii, iar primăvara, vara și toamna să se îngrădească și să dea în viitor pentru sacrificare.

Femeile californienilor sunt mame foarte îngrijitoare, dar uneori grija lor depășește limitele. Iepurii își îndoaie bebelușii unul câte unul și le acoperă cu puf, astfel încât cei care își pierd lipsa de lână nu sunt înghețați. Femeile singure fără scrupule, care îi afectează pe urmași, îi împrăștie și mușcă, sunt respinse și plantate de la copii.

Femela este însărcinată timp de aproximativ o lună. În condițiile agriculturii, este important să se împartă în timp util iepurii californieni pe bază de gen. Până la 3 luni distinge o femeie de un bărbat rareori chiar crescatori experimentati. Când ajung la pubertate, adică la 4 luni de viață, animalele sunt împărțite. Această practică permite controlul populației și calitatea viitoare a nou-născuților, controlul și prevenirea acoperirilor spontane. Se știe că actul sexual al rudelor de iepuri aduce între ei un așternut mort sau foarte defect.

Pentru a evalua dorința femeii de a se împerechea, poate fi puțin observată comportamentul acesteia. Dacă ea rulează în jurul cuștii și se comportă destul de activ, are fân în gură și scos în jos, acesta este un semn al dorinței de a deveni mamă. Dacă spui și mângâie iepurele, ea va lua o poză pentru copulație, culcată pe abdomenul ei, își va ridica fundul. Perioada de pregătire nu durează mai mult de o săptămână, mai des de 3-4 zile.

Îngrijire pentru iepurii nou-născuți

Rabbit Californian - ce fel de rasăBebelușii-bebeluși apar în lume orbi, surzi și goi, deja din a doua zi devenind acoperit cu puf și câștigând vederea în a 10-a zi a vieții. Puteți începe să ridicați miezurile numai atunci când stratul acoperă complet corpul.

Numai o singură persoană poate avea grijă de iepurii nou-născuți. El este obligat controla procesul de și scoateți imediat specimenele moarte. Acest control ar trebui să fie în fiecare zi până la o lună.

Mama-iepure are grijă de bebeluși californieni noaptea și nu mai mult de 5-10 minute pentru o abordare (nu întotdeauna cu ei). În după-amiaza femeia încearcă să se țină departe de la pui, așa cum dictează instinctul. Acesta este modul în care sălbatic mama protejează copiii de pericol, distragând prădătorii mai mari din cuib.

Samochki devin adesea agresivi după naștere, deci este important să fii extrem de atentă cu ea în această perioadă. Wildness ar trebui să fie percepută ca o încercare de a proteja descendenții de la un străin și în cele din urmă va trece.

În timpul nașterii și în timpul hrănirii, femeia este foarte timidă, deci într-o stare de panică se pot comporta inadecvat, de exemplu, strangularea accidentală a unui copil.

Adesea crescătorii se întâlnesc cu faptul de a respinge femeia de la descendenți. Acest lucru se întâmplă într-o stare de dorință de a se împerechea cu un bărbat. Femeie fără scrupule nu-i pasă de copii, nu poartă un cuib, strangulează nou-născuții cu lactație. O astfel de mamă este excomunicată de la iepure timp de 10-12 ore și plasată într-un bărbat activ, după care se întoarce la copii.

Experții recomandă să păstreze runda de monitorizare viața iepurasi ceasul, observa comportamentul femelelor, pentru a elimina animalele moarte, din moment ce rata de mortalitate este foarte mare în primele două săptămâni. În cazul în care o femeie a adus un gunoi mare, iar al doilea nu este, copiii sunt împărțiți în mod egal între cele două femei. Mirosul mâinilor umane ale iepurelui este bine tolerat, deci nu abandonează copiii pe care o persoană pe care o cunosc. Înainte de a lua o parte din descendenți de la iepure, ar trebui să fie plantate de la ei, și după finalizarea lucrării, întoarce-l la locul său.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Când să planteze iepuri dintr-un iepure, tipurile și calendarul de plantare a animalelor tinereCând să planteze iepuri dintr-un iepure, tipurile și calendarul de plantare a animalelor tinere
Tot ce trebuie să știți despre rasa de iepure este "fluture"Tot ce trebuie să știți despre rasa de iepure este "fluture"
Cine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrațiCine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrați
Rase ale celor mai mari iepuri din lumeRase ale celor mai mari iepuri din lume
Noua Zeelandă subtipuri de iepure, roșii și albeNoua Zeelandă subtipuri de iepure, roșii și albe
Rabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lumeRabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lume
Rana belgiană: reguli de îngrijire și reproducere a iepurilorRana belgiană: reguli de îngrijire și reproducere a iepurilor
Câți iepuri decorativi trăiesc acasă?Câți iepuri decorativi trăiesc acasă?
Rase de iepuri, cu fotografii și numeRase de iepuri, cu fotografii și nume
Speranța de viață a iepurelui decorativSperanța de viață a iepurelui decorativ
» » Descrierea rasei "Californian" de iepure
© 2021 amigdas.com