amigdas.com

Kholmogory rasă de vaci: descriere, descriere

Descrierea rasei de vaciVacile au fost întotdeauna considerate asistente umede, deoarece acestea au fost o sursă pe termen lung de produse lactate și de carne. Prin urmare, rasele foarte productive au fost evaluate. Unul dintre astfel de reprezentanți este posibil să numim rasa de vaci Kholmogory. Caracteristicile sale ridicate pentru producția de lapte, obținute prin munca de reproducere neobosită. Potrivit certificatului istoric, primele exemplare au apărut în secolul al XVIII-lea și au fost cultivate câteva secole în cartierul Kholmogory din regiunea Arkhangelsk

. Traversarea repetată cu taurii olandezi a dus la creșterea numărului de bovine la scară națională.

Rasa Kholmogory: descriere, caracteristici

Exteriorul vacei Kholmogory este mai comparabil cu cele olandeze. În tot timpul transformării sale, s-au schimbat unele date vizibile: un fizic mai puternic, forme impresionante, o creștere a masei. Cu toate acestea, unghiul și curbura picioarelor posterioare, a rămas neschimbată.

Semne clare de rasă pură, luate în considerare:

 • Gât îngust, cu cap, de mărime medie. Botul este alungit.
 • Piele proporțională și puternică, cu o structură osoasă largă. Închidere ușoară.
 • Partea posterioară este mărită, sacrul iese. Spatele este neted și lung.
 • Piept - 195-198 cm în circumferință.
 • Udder mic, cu sfarcuri alungite si lobi la fel de dezvoltate.
 • Membrele sunt monumentale, înalte.

Creșterea tuturor persoanelor variază între 130-140 cm, greutatea - 550 kg. Taurii convenționali au o masă stabilă de 700-750 kg, iar taurii de creștere cresc la 1200 kg. În cele mai multe cazuri, rasa Kholmogory se evidențiază în alb și negru. Există variante pure de rășină și brun-motley. Este destul de rar să vedem o vacă de culoare roșie

Caracteristicile productive ale rasei Kholmogory de vaci

Cum arată vacile Kholmogory?În ciuda mărimii mari, accentul principal în creștere, se face pe eficiența produselor lactate. Fiecare vițel este capabil să aducă până la 3500-6000 litri de lapte, pentru o singură lactație. Au existat deținători de înregistrări, care au trecut semnificativ această linie. Conținutul de grăsimi din lapte este de aproximativ 3,6-3,8%. Crescătorii au stabilit un obiectiv, crește această valoare la 4%.

Holmogorka este de tip timpuriu, cu o funcție de reproducere bine dezvoltată. Capabile să reproducă descendenții la vârsta de 30 de luni. Trebuie remarcat faptul că au un stoc destul de mare. Născuții nou-născuți deja cântăresc 35-45 kg. Cu o îngrijire adecvată și o alimentație adecvată, viței-bete în 6 luni câștiga 180-200 kg.

Pentru creștere intensă în greutate, niște tauri de castrați. Apoi începe câștigul zilnic de greutate de 1 kg. La sacrificare, această cifră este redusă la 55-60%.

Avantajele și dezavantajele rasei de vaci Kholmogory

Din moment ce provin din regiunile nordice, acestea se remarcă prin creșterea rezistenței la condiții climatice reci. În plus, există o serie de alte avantaje ale bovinelor de reproducție:

 • nemulțumirea în îngrijire și nutriție;
 • maturitate redusă și productivitate ridicată;
 • grindabilitate rapidă;
 • carne gustoasă;
 • imunitate la diferite boli.

Kholmogory Bows ele reproduc puii sănătoși. În scopuri comerciale, aceasta este o opțiune avantajoasă, cu o perioadă lungă de utilizare economică. Se remarcă faptul că în regiunile de stepă de sud cu vegetație redusă, randamentul laptelui scade brusc. Un alt dezavantaj este sternul îngust și fundul îndoit.

Condiții de păstrare a vaci de rasă Kholmogory

Dacă vacile sunt considerate nepretențioase în ceea ce privește condițiile de întreținere, hrana pentru animale și alți factori externi, aceasta nu exclude cerințele de bază. Și ele sunt după cum urmează:

 • Productivitatea raseiSelecția individuală a dietei. Aici aveți nevoie de o abordare competentă: cu malnutriția sau dieta neechilibrată, scăderea producției de lapte.
 • Productivitatea laptelui poate fi redusă, în următoarele cazuri: vârsta și caracteristicile nu sunt luate în considerare, pregătirea proastă pentru făt, tehnica de muls nedorită.
 • Conținutul incintei animalelor se află în limite de puritate rezonabile.
 • Efectuarea examenelor veterinare regulate.

Pentru ca mgTulpinile ar putea da randamente stabile de lapte, cu un procent constant de grasime, sunt necesare alimente echilibrate. Acestea ar trebui să includă: făină de semințe de in și de floarea-soarelui, fân proaspăt, amestecuri de plante de legume și cereale. În timpul iernii trec la hrănire în siloz, doar o calitate mai bună.

Îngrijirea animalelor tinere

Vițelul nou-născut, trebuie să curățăm imediat cavitatea nazală și cea orală. L-au lăsat lângă mama sa până când o linge complet. Dacă este necesar, tăiați cordonul ombilical, strângeți firul. Apoi copiii mici sunt transferați într-o cameră separată, în cazul în care acestea dețin până la două luni. Vaccinarea se efectuează după 45 de zile. Când ajung la vârsta de 2 luni, pauză în grupuri de 10 goluri. Într-o astfel de compoziție, acestea sunt ridicate la șase luni. Specificitatea măsurilor agrotehnice depinde de destinația ulterioară: lapte, muncă sau carne.

La o oră după naștere, vițelul primește prima doză de lapte, în volum de cel mult 8% din masa totală. Trebuie văzut că a băut-o încet. Apoi, colostrul va umple stomacul progresiv. În ziua următoare, se permite să se dea apă, într-o cantitate de 1,5 litri pe zi.

Timp de 15 săptămâni se recomandă limitarea dietei de vițel cu lapte. Acest lucru este necesar pentru a stabiliza tractul digestiv. De la 10 zile este permisă introducerea unor furaje speciale, cu o compoziție biologică ridicată. Senu este predat nu mai devreme de 1,5 luni. Din 2-2,5 luni, hrănite cu furaje digerabile sau cu crupe de ovăz cernute. Nu este interzisă utilizarea unui înlocuitor pentru lapte natural pentru nutriție. Doar în această măsură recurge, nu mai devreme de 3 luni.

Dieta echilibrată a unei vaci de lapte Kholmogory ar trebui să includă următoarele hrănire: verde - 55-65%, grosier - 12-15%, concentrat - 25-35% din volumul total. Pentru ca vițeii să se dezvolte corect, ar trebui să fie învățați de la o vârstă fragedă la verdele proaspăt și fânul.

Vaci și tauri de reproducție

Kholmogory vacaJunii, care au strâns 350-360 kg din greutatea totală, gata pentru inseminare. Pentru ca vițelul să pară sănătos și productiv, este important să trimiteți vacă pe lemnul mort în timp. Aceasta se face cu 50-60 de zile înainte de făt.

Vacă gravidă, în timpul iernii, trimisă în magazin, în cazul în care fânul net și temperatura mediului nu este sub + 8-9 grade. Monitorizează constant starea ei: verifică ugerul, hrănește 3-4 ori pe zi, bea. După făt, dați apă caldă și o mulțime de fân. Pentru ao elibera de o suprapunere de lapte, muls de mai multe ori pe zi.

Taurii au o abordare complet diferită, mai afectuos. Mersul regulat, curățarea, tăierea copitei, atitudinea atentă sunt activități obligatorii. În nutriție, utilizați amestecuri de proteine, cu conținut de proteine ​​și vitamine, A și E.

Această rasă de vaci este prețuită de fermieri nu numai în regiunile nordice. Este crescut peste tot, deoarece dă randamente ridicate la lapte, la costuri reduse ale forței de muncă. Carnea și produsele lactate din acestea sunt delicioase și de înaltă calitate, ceea ce este considerat un avantaj semnificativ. Cele mai multe recenzii ale rasei Kholmogory sunt pozitive. Mai ales dacă există o comparație cu altele, mai mulți reprezentanți capricioși ai vitelor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Rasa albastră belgiană de vaciRasa albastră belgiană de vaci
Revizuirea unor rase de carne de bovine: tauri și vaciRevizuirea unor rase de carne de bovine: tauri și vaci
Descriere și fotografii ale raselor de vaci de diferite direcțiiDescriere și fotografii ale raselor de vaci de diferite direcții
Caracteristicile vaci de trestieCaracteristicile vaci de trestie
Ayrshire rasă de vaci, descriere, descriereAyrshire rasă de vaci, descriere, descriere
Caracteristicile vaci HerefordCaracteristicile vaci Hereford
Rasa Aberdeen-Angus de vaciRasa Aberdeen-Angus de vaci
Shvitskaya rasa de vaci: argumente pro și contraShvitskaya rasa de vaci: argumente pro și contra
Rasă simplă de vaci: o caracteristicăRasă simplă de vaci: o caracteristică
Care sunt avantajele și dezavantajele rasei de vaci Schwick: o caracteristicăCare sunt avantajele și dezavantajele rasei de vaci Schwick: o caracteristică
» » Kholmogory rasă de vaci: descriere, descriere
© 2021 amigdas.com