amigdas.com

Rasa Aberdeen-Angus de vaci

Descrieți rasa de vaciOricât de surprinzător ar fi, am devenit cumva dependenți de recunoașterea vaci care nu sunt în conformitate cu rasa, ci în funcție de potrivire. Firește, pentru cel mai experimentat crescător de vite, lana poate spune multe, dar aderenții de culoare nu vor fi considerați un criteriu pentru evaluarea performanței bovinelor.

Din acest motiv, cunoașterea acestor animale uimitoare ar trebui să înceapă cu definirea rasei și după ce a studiat toate rasele caracteristice ale proprietăților, trage concluzii cu privire la particularitățile unui anumit animal. Prin urmare, dacă se întâmplă să întâlniți vaci de rasă Aberdeen-Angus, atunci în acest articol vom vorbi despre ce calități excelente le posedă, precum și despre neajunsurile evidente ale conținutului acestora.

Istoria originii rasei Aberdeen-Angus și a proprietăților sale caracteristice

Culoarea rasei de vacă AngusPiatra prevazuta bovine a devenit de mult timp un clasic pentru agricultura pe propria sa patrie - British Scotland. Cu toate acestea, nu este mai puțin obișnuit pe teritoriul altor state și continente.

Această faimă este pe deplin meritată, deoarece direcția principală de reproducere a acestor bovine este carnea. În plus, rasa Aberdeen-Angus este considerată una dintre puținele care, datorită particularităților propriului organism, este un producător de carne de vită cu marmură.

O astfel de productivitate excelentă a fost moștenit de rasa dată de alte două rase britanice de bovine cu următoarele caracteristici:

Boala Aberdeen, al cărei principal avantaj este considerat a fi o construcție foarte puternică a corpului și, în special, o creștere rapidă a animalelor tinere. Acest animal este doar un fel de carne, care a moștenit rasa pe care o considerăm.

Angus vaci, care sunt considerate a fi unele dintre cele mai mari, în funcție de caracteristicile volumelor corpului. În plus, ele sunt, de asemenea, una dintre cele mai multe rase de lapte.

Descrierea aspectului vaci Aberdeen-Angus

Cea mai importantă caracteristică a aspectului acestei rase este că se referă la speciile brute de bovine. Aceasta înseamnă, că animalele ca femele, atât bărbați, cât și bărbați, nu au coarne. Acest lucru complică foarte mult viața animalelor în natură sălbatică, dar în același timp nu contează acasă.

Cea de-a doua trăsătură, conform căreia este posibilă diferențierea rasei de bovine Aberdeen-Angus - este lâna lor, în majoritatea cazurilor prezentată într-o culoare neagră. Dar este adesea posibil să se întâlnească reprezentanți cu o culoare roșiatică care nu este considerat un indicator al hibrizilor sau deteriorarea caracteristicilor de vaci.

Practic, aceste animale au astfel de individualități ale exteriorului corpului:

 • Aberdeen CowÎn ceea ce privește capul, apoi în reprezentanții acestei rase, începe și grele, dar în conformitate cu dimensiunea unui mic. Fruntea ușor protrude înainte, iar în ceea ce privește partea din față, este destul de îngustă. Botul este scurt.
 • Picioarele sunt foarte musculare, care se observă chiar și cu ochiul liber și, prin urmare, cărnoase. Ele sunt scurte, dar puternice și bine prezentate.
 • Corpul este destul de lat, greu și adânc, astfel încât picioarele acestor vaci trebuie să mențină o sarcină foarte grea. Linia de sus a corpului din rasa este de fapt destul de plat.
 • Gâtul este aproape invizibil, deoarece se conectează imediat la umeri din cap.
 • În mod special bine reprezentată de reprezentanții crucii și taliei rasei. Picioarele de forma rotunda, muschii lor se dezvolta perfect si coboara piciorul pana la inceputul articulatiei articulare.
 • Datorită caracteristicilor de mai sus ale vacilor, cu o nutriție adecvată, recrutează formele rotunjite, care surprinzând pur și simplu cu musculatura.
 • Deoarece pielea acestor animale este destul de slabă, foarte subțire și elastică, mușchii sunt de fapt vizibili prin ea.
 • Este de remarcat faptul că scheletul animalelor este foarte îngust, astfel încât greutatea sa în raport cu greutatea totală a carcasei poate fi la fel de mică ca 15-18%.

În alți parametri ai corpului Angus surprinde chiar mai mult:

 • Înălțimea persoanelor mature în greabăn variază de la 120 la 150 cm (cei mai mari tauri sunt proporționali cu mărimea, din acest motiv sunt în mod tradițional cei mai mari).
 • Lățimea sânilor poate fi între 45 și 65 cm.
 • În macloks, lățimea trunchiului poate fi cuprinsă între 50 și 60 cm. Lungimea corpului acestor animale, în medie, poate varia de la 130 la 140 cm.

Din materialul descris mai sus, putem concluziona că vorbim despre animale foarte mari. Cu toate acestea, în funcție de propria lor dispoziție, ele sunt mai degrabă recunoscătoare, nici măcar nu prezintă semne de furie (fără a număra taurii care se află în perioada maturizării sexuale).

Cele mai importante plusuri ale rasei Aberdeen-Angus

Printre virtuțile rasei Aberdeen-Angus Vacile ar trebui să se distingă după cum urmează:

 • Care sunt avantajele vaci de reproducție?Deoarece valoarea principală a acestor bovine este carnea lor, scopul principal al fiecărui bovin este creșterea rapidă a acestui produs.
 • În cazul rasei în cauză, nu merită să vă faceți griji, deoarece nu numai că îngrășesc bine, ci o fac foarte repede. Meritul unei astfel de trăsături, desigur, se ascunde în structura tractului digestiv al vacilor și în modul în care sunt depuse țesuturile grase.
 • Concluzia este că grăsimea nu este depozitată separat de carne, ca urmare a formării întregii grăsimi "Klondikes".
 • Straturile de grăsime Angus apar direct în fibrele musculaturii și, ca urmare, se elimină astfel de carne de marmură faimoasă. Mai multe detalii despre carne și caracterul neobișnuit al acumulării sale vor fi descrise mai târziu.
 • Este foarte important ca vitele rasei date să aibă o bună creștere, inclusiv în absența altor alimente, cu excepția iarba verde a pășunatului. Obișnuit cu natura sălbatică, Angus este gata să mănânce și frunze de arbuști. Dieta principală a animalelor tinere, desigur, constă în lapte de la mamă.

Un merit enorm al rasei Aberdeen-Angus se datorează și faptului că genele sale sunt capabile să transmită proprietățile cărnii. În plus, în timpul traversării cu ele, nu numai numărul, ci și calitatea cărnii rezultate cresc.

De asemenea, rețineți că, atunci când a trecut cu alte rase, Angus transmite propria lor descendenții grabă (abilitatea de a suspenda rapid creșterea corpului și a trece la setul activ de greutate, dar încă relativ devreme pentru a intra la pubertate). Ca urmare a acestui fapt, animalele sunt utilizate pe scară largă în reproducere.

Care sunt dezavantajele acestei rase?

Bineînțeles, fără a acorda atenție tuturor meritelor Angusului, există neajunsuri evidente, printre care se numără:

 • Avantajele rasei AberdeenÎn ciuda faptului că mușchii picioarelor din aceste animale sunt dezvoltați destul de bine, în raport cu greutatea corporală principală rămân slabi. Din acest motiv, în prezența excesului de greutate, animalele au toate șansele de a-și rupe picioarele sau pur și simplu cădea pe ele.
 • Din cauza acestei individualități, nu se recomandă îngrășămintele intenționate să fie îngrășate intenționat. Deoarece dacă taurii ar putea fi sacrificați la o vârstă fragedă și chiar impotența picioarelor nu va fi o piedică, este interzis să permitem în orice caz obezitatea bovinelor.
 • În special, va fi dificil să suporți greutatea animalelor femele în timpul sarcinii.
 • Aspectul și atracția rasei încă strică talpa curbată a animalului, precum și un cap foarte mare și mare. Cu toate acestea, pe de altă parte, aceste individualități ale constituției corpului permit animalelor să se adapteze mai bine la cele mai diverse condiții ale mediului extern.
 • Complexitatea menținerii și reproducerii rasei descrise ar trebui să includă și necesitatea unor suprafețe mari pentru pășunat. Acestea sunt cele mai potrivite pentru păstrarea fermelor sau reproducerea în ferme de vânătoare.

Caracteristici și caracteristici de performanță

Înregistratorii de vaci din această rasă, nu suntem chemați în zadar, deoarece ocupă cu adevărat primul loc în funcție de propriile caracteristici de precocitate și de carne. Persoanele mature deja în perioada respectivă realizarea maturității sexuale pot obține indici de masă deosebit de mari:

 1. Greutatea bovinelor poate varia între 500 și 600 kg.
 2. Pentru taur este ușor să câștigi greutate de la 750 la 900 kg.
 3. În mod tradițional, taurii sunt trimise la sacrificare la o vârstă fragedă, astfel încât tendința și moaleitatea cărnii se păstrează. Cea mai bună pentru animalele de acest gen, cu vârsta cuprinsă între 1,5 și 2 ani. Dar mulți oameni spun că, odată cu vârsta taurului lasă carnea și duritatea, restul caracteristicilor devine doar mai delicios.

Gustătorii experimentați pentru a gusta carnea pot calcula vârsta vacăi, de la care a fost primită. În plus față de carcasă, la ieșire, se obține aproximativ 60% din carnea pură. Toate proprietățile de mai susSe spune despre productivitatea rasei faptul că este foarte mare.

Care animale sunt considerate cei mai buni producători de carne de marmură?

Cum să păstreze vacile din AberdeenPentru a obține carne de marmură de înaltă calitate, fermierii din aproape toate țările europene cresc doar tauri. Dar în țara natală a rasei și în Irlanda, carnea taurilor care au fost castrate la o vârstă fragedă este considerată cea mai inimitabilă.

Taurii castrați se numesc boi și, în special, carnea lor este considerată a fi cea mai bună din gust.

Linia de jos este că fibrele musculare ale acestui animal sunt mult mai subțiri decât taurul obișnuit, ceea ce conferă carnei cea mai bună calitate a gustului. Cu toate acestea, menținerea boilor face posibilă pășunarea lor împreună cu vacile și nu obligă proprietarii să caute pășuni individuale.

În concluzie, că rasa de vaci Aberdeen-Angus este considerată foarte productivă. În statele americane, carnea Angus are o valoare ridicată, iar americanii observă că produce o friptură excelentă cu calități ridicate. Rasa de vaci Aberdeen-Angus ar trebui considerată ca fiind una dintre cele mai bune rase de orientare a cărnii.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Câți ani trăiește vacă și ce afectează?Câți ani trăiește vacă și ce afectează?
Cum să aflăm fără cântărițe câți cântărește o vacă medieCum să aflăm fără cântărițe câți cântărește o vacă medie
Rasa albastră belgiană de vaciRasa albastră belgiană de vaci
Totul despre rasa de cai KarachaiTotul despre rasa de cai Karachai
Revizuirea unor rase de carne de bovine: tauri și vaciRevizuirea unor rase de carne de bovine: tauri și vaci
Descriere și fotografii ale raselor de vaci de diferite direcțiiDescriere și fotografii ale raselor de vaci de diferite direcții
Ayrshire rasă de vaci, descriere, descriereAyrshire rasă de vaci, descriere, descriere
Caracteristicile vaci HerefordCaracteristicile vaci Hereford
Rasa Aberdeen-Angus de vaciRasa Aberdeen-Angus de vaci
Shvitskaya rasa de vaci: argumente pro și contraShvitskaya rasa de vaci: argumente pro și contra
» » Rasa Aberdeen-Angus de vaci
© 2021 amigdas.com