amigdas.com

Rață Peking: reproducere la domiciliu

Creșterea rațelor la domiciliuA face păsări de curte este interesant și profitabil. Dacă tratați această sferă de activitate cu responsabilitate, vă va aduce un venit suplimentar, adițional, chiar de bază. Este important să se cântărească mai întâi argumentele pro și contra, să te uiți la dorința ta de a stabili o șeptel, oportunități financiare etc.

Și dacă selectați o listă cu cele mai populare păsări domestice, rața Peking va fi în primele locuri. Astăzi este considerată cea mai populară rasă de păsări de carne din lume, subliniind calitatea ridicată a cărnii și nemulțumirea conținutului său. Primii reprezentanți ai rasei au fost crescuți în secolul al XVIII-lea la Beijing, din care numele de pasăre. Într-un timp scurt pasărea a câștigat o mare cerere în diferite părți ale Imperiului Ceresc și, în curând, în țările din Europa de Vest și America.

Datorită performanței uimitoare și a caracteristicilor excelente ale cărnii, rața Peking a redus rapid popularitatea raselor indigene, iar în zilele noastre mulți crescători de păsări sunt crescuți în gospodării sau ferme de case de țară. Deci, să reamintim că, înainte de a cumpăra prima rață de rasă Peking, asigurați-vă că:

  • gata să-și petreacă timpul, banii și energia pe amenajarea unei case bune;
  • va respecta regulile de bază ale întreținerii, inclusiv hrănirea echilibrată, accesul la rezervor și regimul optim de temperatură în casă;
  • va monitoriza starea păsărilor, protejându-le de diferite boli;

Descrierea rasei

Aspectul rață BeijingBeijing rațe au alungită și ușor ridicată, cu construcție atletică, piept larg și spate lung. Coada se află într-o poziție ușor ridicată. Gât gros, curbat. Pe el este un cap mare înalt. De asemenea, pasărea se distinge prin aripi puternice, bine montate la trunchi, care au o leagăn mare. Ochiul este colorat într-o culoare albastru închis. Ciocul este portocaliu. Dimensiunile sale sunt medii, iar forma este ușor curbată. Febra și țesutul muscular au primit o densitate considerabilă. Descrieri mai detaliate ale rasei pot fi găsite pe diferite resurse ale fermelor și publicații enciclopedice.

Păcatele din Peking se caracterizează printr-un temperament neliniștit, care se datorează agresiunii rapide la orice influență externă. Mulți crescători sunt nemulțumiți de urla frecventă a păsărilor, pe care le poate publica pe parcursul zilei. Pentru a reduce astfel de iritabilitate, rațele sunt prevăzute cu condiții adecvate de detenție. În acest caz, se vor comporta relativ liniștit și calm.

Rață Peking: reproducere la domiciliu

Cum sa cresti ratele PekingCreșterea rațelor Peking la domiciliu este un loc de muncă foarte aspră și responsabil. Cu toate acestea, cu atitudinea corectă și respectarea regulilor de bază, aceasta poate aduce beneficii foarte bune. Este important să fiți atenți cu privire la subtilitățile cheie și regulile de îngrijire. Acest lucru va obține rezultate de succes în cel mai scurt timp.

Cu reproducerea industrială, rațele sunt ținute în case de păsări special amenajate. Acestea sunt echipate cu dispozitive suplimentare de iluminat, sistem automat de alimentare și alimentare cu apă, precum și mijloace pentru monitorizarea detaliată a condițiilor de microclimat. Toate standardele sanitare și igienice trebuie să fie prezente în cameră. În caz contrar, pasărea va fi expusă la o varietate de boli.

Dacă este o chestiune de reproducere la domiciliu a fermelor de fermă, păsările vor trebui să construiască o casă specială sau să reface clădirile existente. Foarte bine, dacă casa este făcută din cărămizi, iar în pereți nu există fisuri sau găuri. Camera trebuie izolată, ceea ce va reduce costul lucrărilor de încălzire în sezonul rece. Foarte important, astfel încât căldura să nu iasă prin podea sau acoperiș. Dacă există ferestre vechi, trebuie să fie schimbate sau închise cu un film. Nu utilizați pentru construcția ramei Peking cu pardoseli din lemn sau de lemn.

Faptul este că o astfel de podea va contribui la penetrarea rozătoarelor periculoase, la efectele curenților și la umezeală. Pentru a evita problema, este mai bine să-l sigiliți cu beton. Acest lucru va păstra căldura pentru o lungă perioadă de timp, precum și va împiedica pătrunderea în vărsare a șobolanilor și a altor animale mici care ar putea deteriora sănătatea păsării.

Leneșul trebuie făcut în partea de sud cu o gaură sigură, bine închisă, la o înălțime de cinci până la opt centimetri de la podea. Înălțimea optimă a laserului este de 30-40 centimetri, cu o latime de 40 centimetri. În cazul în care există gunoi în casa de păsări, înălțimea urcării este ridicată cu 10-30 centimetri.

Iluminat, cuiburi și alimentatoare

Condiții de reproducere a rațelor PekingPentru a obține un bine productivitatea reproducerii unei rațe de Peking la domiciliu este importantă pentru echiparea condițiilor de iluminare corespunzătoare. Pe un metru pătrat de zonă a hambarului există 5 W de iluminat. Lămpile sunt echipate cu reflectoare. Dacă vorbim despre lumină naturală, atunci prin fiecare metru pătrat trebuie să facem o fereastră de 100 cm2.

În sezonul rece, de exemplu, în timpul iernii, producția de ouă rar scade, datorită iluminării slabe. În prezența sistemelor de iluminare bune, ziua luminoasă va continua până la 12 ore, iar productivitatea păsării va crește foarte mult.

O condiție importantă pentru păstrarea rațelor Peking la domiciliu este prezența cuiburilor în casa de păsări. Aceste recipiente sunt fabricate din lemn sau placaj. Dimensiunea optimă a cuibului este de 40-50 centimetri la o înălțime de 50 centimetri. La intrarea în cuib este stabilit un prag de 8-10 centimetri. Prizele pot fi instalate pe pereții laterali ai casei într-un loc întunecat, unde pasărea nu se va îngrijora de stimuli externi.

Pentru producerea alimentatoarelor puteți folosi un arbore de înaltă calitate cu un diametru de 2-2,5 centimetri. Ar trebui să se țină seama de acest fapt, că păsările împrăștie adesea furaje, pentru a evita acest lucru, trebuie să atașați o bară peste jgheab, care va servi ca o barieră în alpinism. Lungimea optimă a alimentatorului pentru adulți este de 110 centimetri. Tinerii se vor potrivi cu alimentatoare de 100 de centimetri, cu o lățime de 14,5 centimetri. În jgheab, se fac mai multe părți separate, unde sunt plasate furajele minerale. Iar pentru persoanele tinere și pentru mai mulți adulți, este necesar să se echipeze băutoare în vid.

Plimbări de vară și iarnă

Cum să hrănești o rață PekingAtunci când rasa de reproducere a rațelor Peking este important să se echipeze condiții adecvate pentru mersul pe jos. În timpul verii, pasărea nu se poate dezvolta pe deplin în interior, deci un loc pentru plimbare cu acces constant la rezervor este o parte obligatorie a conținutului. E ușor de ghicit, că valoarea cheltuielilor din sezonul cald este redusă semnificativ datorită germinării iarba verde, pe care rața o folosește pentru alimente.

Când instalați o casă, este important să izolați complet structura de curenți. Dacă în timpul frigului de iarnă temperatura internă scade sub +5 grade Celsius, va trebui să achiziționați sisteme de încălzire. În calitatea lor, lămpile obișnuite obișnuite sunt cele mai frecvent utilizate. Pentru dezvoltarea normală, pasărea are nevoie de o temperatură stabilă de 16 grade Celsius, cu o umiditate medie de 60-70%. O jachetă bună în jos permite animalului să tolereze cu ușurință înghețurile, menținând indicatorii de temperatură în mod natural. În cazul în care pasărea a umezit sau a murdărit penajul, orice schimbare intensă a regimului de temperatură poate duce la consecințe negative.

Pentru a evita acest lucru, este necesar să se respecte curățenia și igiena din interiorul casei, să se ventileze regulat și să se elimine excrementele păsărilor. Urina trebuie schimbată de cel puțin 1-2 ori pe săptămână. O varianta buna de gunoi sunt rumegusul, paiele si taieturile. Lingura așezată corespunzător asigură condiții climatice optime, reduce nivelul de umiditate și este un generator de căldură datorită descompunerii substanțelor organice.

Potrivit statisticilor, un adult primește aproximativ 20 de kilograme de gunoi de calitate pe an.

Mulți crescători de păsări de curte încep să reproducă rațe Peking în cuști. Aceste structuri sunt instalate pe mai multe niveluri, unul peste unu, pe podeaua rafturilor sau plaselor, ceea ce nu permite păsărilor să cadă prin găuri. Cu conținut celular, se observă o creștere rapidă a masei datorită utilizării intensive a alimentelor și a unui stil de viață sedentar. Dacă doriți să obțineți un venit bun într-un timp scurt, metoda se potrivește cel mai bine.

Este important de observat că greutatea în viu a dragonului adult variază de la 3,6 până la 4,2 kg, iar rațele - de la 3,4 la 3,9 kg. Deja în vârstă de 2 luni poate cântări peste 2,2,5 kilograme. Perioada de stabilire a ouălor de rață începe la vârsta de 23 de săptămâni și durează o lună și jumătate. Procentul de eclozare atinge 85-88%. Individul poate da de la 100 la 140 ouă pe an, în timp ce ouăle rămân foarte mari. Rapoartele bune de incubare a ouălor sunt observate timp de 2-3 ani.

O rață adultă poate consuma zilnic aproximativ 340 de grame de alimente.

Unele caracteristici ale reproducerii la domiciliu

Creșterea rațelor PekingLa fel ca multe alte rase de păsări, rața Peking are nevoie de o hrană bogată și echilibrată. Un animal este caracterizat de un metabolism accelerat, iar mărimea intestinului subțire duce la digestia instantanee a alimentelor. De obicei, acest lucru se întâmplă în 4 ore. Este important să se ia în considerare aceste subtilități pentru a crește rata de creștere în greutate.

Pentru hrănire, puteți utiliza hrană pentru hrană achiziționată și furaje mixte de calitate. Furajul este servit cu apă într-un raport de 1k4. O rață adultă consumă aproximativ un litru de apă pe zi. Orice modificări în feed dieta poate afecta negativ starea de păsări și încălcarea regimului optim de hrănire. Astfel de incidente conduc la o scădere a producției de ouă și la o pauză neprevăzută.

Duckul este hrănit de 3 ori pe zi:

  1. dimineața;
  2. după-amiaza;
  3. seara;

Dacă dimineața pasărea trebuie să primească alimente umede, apoi seara - pe bază de cereale. Mashanka ar trebui să fie servit proaspăt și fierte imediat înainte de masa viitoare. Nu utilizați produse rafinate sau acru, altfel starea păsărilor se va deteriora considerabil.

Pe lângă mâncarea normală, rațele din Beijing ar trebui să aibă acces stabil la apă proaspătă curată.

Alimentele rață începe imediat la sfârșitul perioadei de uscare a penei. În primele zile de viață puteți folosi ouă fierte, adăugând brânză de vaci. La vârsta de câteva zile, dieta este completată cu hrană și verde. Puii mici au nevoie de 5 mese pe zi, pe bază de suplimente minerale, sub formă de coajă de ouă. Pentru a asigura creșterea rapidă și productivă a tinerilor, alegerea rației alimentare ar trebui luată cu o responsabilitate specială.

Trebuie menționat faptul că rațele nu stau pe ouă, astfel încît reproducția naturală nu este o sarcină ușoară. În schimb, se recomandă achiziționarea unui incubator bun.

Soiuri de boli ale rață Beijing

Și, deși rață la Beijing considerați nemulțumiți de condițiile de păstrare a unei păsări care se descurcă bine cu cele mai multe boli infecțioase, însă poate suferi următoarele probleme de sănătate:

  • Beijing DuckBeriberi. Se manifestă printr-o deteriorare accentuată a stării externe a păsării, a comportamentului lent și a pierderii apetitului. De asemenea, animalul pierde coordonarea adecvată a mișcărilor, creșterea încetinește și un lichid ciudat este eliberat din nări. În absența unui echilibru normal al vitaminei, și anume lipsa vitaminei D, o rață poate deveni rahitism. Pentru a rezolva problema, este necesar să îi oferim o dietă echilibrată. Orice simptome de avitaminoză indică probleme în alegerea alimentelor;
  • Probleme cu buricul. Cel mai adesea provocat de folosirea hranei lipicioase, ingestia de obiecte străine sau alimente grele. Pentru a evita consecințele fatale sub forma unei boli cronice, pasărea trebuie ajutată prin încercarea unei curățiri independente a buricului. Aceasta implică transformarea animalelor cu susul în jos, până când obiectele terțe părți zboară. Dacă este imposibil să efectuați o astfel de acțiune, este mai bine să sunați la un medic veterinar instruit, care va efectua o disecție a buruienilor;
  • Coccidioza. Este o boală infecțioasă care se manifestă în comportament lent, o scădere accentuată a producției de ouă, refuzul de a mânca alimente și apă și un scaun spumos sângeros. Purtătorii infecției pot fi alimente și echipamente murdare. Pentru a evita răspândirea virusului la alte persoane din efectivele de animale, pasărea infectată este izolată.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Specii de rațe cu fotografie și descriere: pentru creșterea animalelor domesticeSpecii de rațe cu fotografie și descriere: pentru creșterea animalelor domestice
Condițiile rață franceză 53Condițiile rață franceză 53
Puii Hercules: trăsăturile rasei, avantajele și dezavantajelePuii Hercules: trăsăturile rasei, avantajele și dezavantajele
Rațe rață mullard la domiciliuRațe rață mullard la domiciliu
Rasă de pui de rasă neagră: descriereRasă de pui de rasă neagră: descriere
Musk Duck: Caracteristici de reproducere Indotka acasăMusk Duck: Caracteristici de reproducere Indotka acasă
Pui de carne colorat. Descrierea rasei și caracteristicile conținutuluiPui de carne colorat. Descrierea rasei și caracteristicile conținutului
Creștere de rață la domiciliu pentru începătoriCreștere de rață la domiciliu pentru începători
Descrierea rasei de găini de găină AdlerDescrierea rasei de găini de găină Adler
Pui de lămâie brun: origine, descriere și caracteristiciPui de lămâie brun: origine, descriere și caracteristici
» » Rață Peking: reproducere la domiciliu
© 2021 amigdas.com