amigdas.com

Masina de sudat: tipuri și avantaje ale dispozitivelor

Mașini de sudatOdată cu apariția mașinilor de sudură a devenit posibilă realizarea unei conexiuni fiabile a produselor metalice cu un timp și o muncă minimă. Dar, de-a lungul timpului, sa înțeles că nu erau ideale. Pentru a îmbunătăți performanța sarcinilor specifice, au fost necesare echipamente mai sofisticate. Acest lucru a dus la crearea unui nou tip de aparate - mașini de sudură. Au permis automatizarea automată a fluxului de lucru.

Tipuri de dispozitive

Tractoare de sudare Svarog MZDatorită acestor dispozitive, participarea sudorului este redusă la controlul calității îmbinării sudate, în timp ce procese cum ar fi alimentarea cu electrozi, întreținerea sudării cu arc de sudură, începutul și finalizarea procesului de lucru sunt realizate prin echipamente de sudare.

De fapt, persoana sa transformat într-un astfel de operator, de unde trebuie doar să instalați mașina și piesele care trebuie conectate în poziția dorită și apoi să controlați procesul de sudare utilizând panoul de control. Mașinile de sudare au modificat radical viziunea asupra modului în care procesul de lucru poate merge și a contribuit la reducerea semnificativă a costurilor forței de muncă ale lucrătorilor.

Masina de sudat este denumită de obicei un dispozitiv care monitorizează calitatea conexiunii și permite reducerea semnificativă a costurilor forței de muncă.

Mașinile moderne de sudură sunt împărțite în trei tipuri principale:

 • mașină staționară suspendată;
 • dispozitiv automat;
 • tractor de sudare.

Suspendat staționar

Mașină automată de sudură cu arcO caracteristică a mașinii staționate suspendate este aceea că este instalată într-o locație pre-selectată și în timpul procesului este staționară. Cel mai adesea, echipamentele de sudură de acest tip sunt utilizate pentru sudarea țevilor.

În timpul acestor lucrări, se utilizează suplimentar dispozitive mecanice speciale, care asigură rotația neîntreruptă, în timp ce capul aparatului staționar suspendat rămâne staționar în timpul procesului. Rolul operatorului aici este redus la monitorizarea funcționării echipamentului realizat cu o consolă specială.

Mobil cu autopropulsie

Mașina mobilă este completată cu un cărucior autopropulsat, care îi permite să fie transportat în orice locație dorită. Echipamentele de acest tip sunt cele mai utilizate în mod activ în crearea de cusături drepte de lungime considerabilă.

Tractoare de sudură

Acesta diferă de cele două tipuri de mai sus, prin faptul că este capabil să se deplaseze independent nu numai pe calea planificată pentru aceasta, ci și pe suprafața structurii pe care este necesară sudarea. Procedura de instalare durează foarte puțin timp, astfel încât aceste echipamente sunt folosite în special în situațiile în care este necesar să se efectueze o operațiune suficient de mare pentru asamblarea pieselor.

Clasificarea echipamentelor după caracteristici

Prin desemnarea sa, mașinile de sudură pot fi împărțite în două tipuri principale - specializate și universale. Ele diferă între ele un anumit set de caracteristici care caracterizează performanța lor utilă:

 • Tractoare de sudurăDacă este posibil, echipamentul de sudare poate fi împărțit în mașini autopropulsate și autopropulsate. Acestea din urmă sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de agățat.
 • De asemenea, aparatele automate de sudură pot fi împărțite în funcție de tipul de electrozi utilizați. Mașinile universale susțin lucrările de orice tip, inclusiv cele care nu se topesc, din tungsten. Mașinile specializate pot funcționa numai cu un anumit tip de material consumabil.
 • În funcție de tipul de electrod topit: sârmă, bucată și bandă.
 • Prin metoda de protecție a zonei pe care se realizează sudarea: flux, atmosferă protectoare și o metodă combinată care implică utilizarea simultană a fluxului și a mediului gazos.
 • Pe tipul de curent de funcționare acceptat. Instalațiile automate de sudură pot funcționa cu curent direct sau alternativ. Există, de asemenea, modele speciale, a căror funcționare este posibilă cu ambele tipuri de tensiune.
 • Prin metoda de alimentare a firului de umplere: reglabil și reglabil manual, luând în considerare mărimea tensiunii cu care este aplicat arcul electric.
 • Prin metoda îmbinării sudate: tehnologie liberă și forțată.
 • Prin tipul de setare a curentului de sudare: neted, pas cu pas și combinat.

Tehnologia execuției muncii

În acele cazuri în care este necesară o mașină automată de sudare pentru a conecta eficient produsele din metal, sudarea este cel mai adesea făcută fără a utiliza electrozi, dar folosind un fir special de umplere care este înfășurat pe o bobină specială. Acest material este amplasat în mecanismul de alimentare și este alimentat, dacă este necesar, în zona cusăturii create datorită sistemului de role. Este posibilă și o metodă de alimentare automată dacă există un motor electric.

Mecanismul în care este localizat firul de umplere asigură mișcarea și îndreptarea acestuia, după care intră în piesa bucală și de aici până la arcul de sudură.

Mașină automată de sudură ADG-630Și, de asemenea, în piesa bucală este un contact special care conduce curentul electric. Este în interacțiune constantă cu firul de umplere, asigurând astfel crearea unui arc de sudură. Contactul în sine și arcul sunt situate la o distanță scurtă una de cealaltă. Din această cauză, mișcarea sârmei de umplere seamănă cu tehnologia de lucru cu un electrod scurt, atunci când acesta din urmă păstrează aceeași lungime pe parcursul întregului proces.

Zona de sudare are o suprafață destul de mare, mai ales dacă se folosesc mașini Leister. Din acest motiv, chiar și atunci când lucrați cu un curent electric de înaltă densitate, acesta din urmă poate fi îndreptat spre topirea metalului, fără a vă îngrijora de supraîncălzirea sârmei sau a echipamentului. Mașinile automate de sudura Leicer sunt capabile să asigure o alimentare uniformă a sârmei, datorită unui alimentator sigur. Acest lucru economisește operatorul de la a face o ajustare a arcului, care tinde să-și schimbe lungimea.

Dintre soluțiile oferite în prezent pe piață sunt mașini destul de interesante de la compania Twinni T, care diferă de concurenți în capacitatea de aprindere a arcului independent, fără a interacționa cu piesele conectate.

Dacă sunt îndeplinite cerințele tehnologice pentru efectuarea lucrărilor cu ajutorul unui automat, pot fi rezolvate următoarele sarcini:

 1. Sudarea automatăEfectuați o ajustare precisă a vitezei de alimentare a sârmei de umplere, luând în considerare tensiunea arcului de lucru și dimensiunea acestuia. Materialul de umplere va fi alimentat în zona de sudură la aceeași viteză ca atunci când se topește, cu condiția ca arcul de sudură să aibă parametri normali de funcționare. În mod similar, dacă arcul este redus, firul va scădea, de asemenea, menținând stabilitatea tensiunii arcului.
 2. Dacă, având în vedere circumstanțele care au apărut, lungimea arcului va fi mai lungă, firul va începe să se alimenteze automat la o viteză crescută, ceea ce va permite ajustarea dimensiunii arcului și a tensiunii acestuia la valorile standard. Cu alte cuvinte, mașina va menține parametrii optimi de operare ai arcului în timpul întregului proces de sudare și va corecta valorile normale fără consum suplimentar al firului de umplere.
 3. Atunci când se utilizează un aparat de sudură, este posibilă normalizarea lucrării după un scurtcircuit. Dacă fenomenul descris duce la o dispariție neașteptată a tensiunii, firul se mișcă imediat înapoi, departe de structura sudată. Cu alte cuvinte, datorită mașinii automate, direcția mișcării sale se schimbă instantaneu.
 4. Dar, de îndată ce sursa de alimentare este reluată, firul din nou începe să se deplaseze la elementele conectate și, pentru a reduce tensiunea arcului de ralanti, scurtcircuitarea în momentul contactului structurilor sudate. În același timp, arcul de sudură se aprinde. Dacă nu se întâmplă acest lucru, firul se redirecționează spre zona de sudură. Apoi își preia poziția inițială, după care arcul își restabilește parametrii normali de funcționare.

Astfel, datorită mașinii de sudat, este posibil să se asigure stabilitatea parametrilor de funcționare ai arcului în timpul întregului proces de lucru, ceea ce este practic imposibil de efectuat în timpul lucrului manual.

Avantaje și dezavantaje

Dacă comparăm fluxul de lucru care trece prin mașină și sudarea manuală, atunci primul poate distinge o serie de avantaje:

 • Electrozi de scânteieProductivitate ridicată a muncii. Cu ajutorul mașinii de sudat este posibilă nu numai conectarea structurilor metalice de grosime considerabilă, dar și crearea de cusături mici atunci când este necesar să se efectueze același tip de lucru cu volum mare. În ambele cazuri, acest echipament asigură o creștere semnificativă a productivității, ceea ce nu poate fi obținut prin sudarea manuală, deoarece nu există timp pentru înlocuirea electrozilor arși.
 • Eliminarea posibilității influenței factorului uman. Deoarece persoana practic nu participă la procesul de sudare, permite să creeze o suprafață netedă pe toată lungimea și o cusătura uniformă groasă. La sudarea manuală, există întotdeauna riscul ca mâna să se prăbușească. Cu mașina automată, acest lucru nu se va întâmpla niciodată, deoarece menține parametrii stabili ai procesului de sudare pe întreaga durată a exploatării. Calitatea muncii nu poate fi afectată de starea operatorului (nu numai psihologic, ci și fizic).
 • Posibilitatea de a lucra în locuri greu accesibile. Fiecare persoană este inerentă într-o anumită dimensiune, deci pentru sudura confortabilă, are nevoie de o anumită zonă. În cazul unei mașini de sudura, devine posibilă efectuarea sudurii în condițiile în care o persoană nu numai că nu se confruntă cu neplăceri, dar chiar și cu toată dorința, nu poate strica calitatea conexiunii.
 • Reglare automată. O caracteristică distinctivă a mașinilor moderne de sudură este abilitatea de a regla alimentarea cu sârmă în cazul creșterii sau descreșterii lungimii arcului și de a restabili lucrul după defecțiuni tehnice fără a afecta calitatea cusăturii. Sudarea cu un dispozitiv automat garantează o calitate superioară a cusăturii care nu este afectată de nicio modificare externă a mediului.
 • Economie. Când mașina furnizate prin rata de reducere a materialelor utilizate de lucru, deoarece aparatul este setat inițial la sosirea lor într-o astfel de cantitate care efectuează piese de conectare punct de vedere calitativ, nu permițându-le să curgă la o pierdere inutila sau împrăștierii.

În ceea ce privește dezavantajele tehnologiei de conectare a pieselor cu utilizarea dispozitivelor automate, principalul lucru este apariția unor costuri suplimentare de timp pentru pregătirea procesului de lucru. Înainte de a începe lucrările, este necesar să configurați echipamentul de sudură: să instalați permanent cu setarea alimentării elementelor sudate sau să puneți calea. Și, de asemenea, această tehnologie nu permite schimbarea calității cusăturii în timpul procesului de lucru, deoarece toate caracteristicile sunt controlate de un dispozitiv automat fără posibilitatea de a le corecta.

Sudarea cupruluiMașina de sudat a devenit o nouă etapă în dezvoltarea echipamentelor utilizate pentru sudare. Principalul lor avantaj consta in faptul ca au permis sa automatizeze aproape complet procesul de lucru, minimizand participarea la aceasta a unei persoane.

Aceste dispozitive permit menținerea parametrilor stabili de sudură pe tot parcursul timpului, care reprezintă cheia pentru obținerea unei îmbinări de calitate a pieselor. Echipamentul nu este afectat de factorii de mediu, care se pot întâmpla în orice moment cu o persoană care este capabilă să comită o eroare gravă. Și acest lucru poate avea în final un impact foarte negativ asupra calității cusăturii de sudură create.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Sudarea prin arc cu arc prin electrozi non-consumabileSudarea prin arc cu arc prin electrozi non-consumabile
MACHINI DE SUDARE: descriere, caracteristici și prezentare generalăMACHINI DE SUDARE: descriere, caracteristici și prezentare generală
Tipurile și caracteristicile dispozitivelor pentru sudarea prin contactTipurile și caracteristicile dispozitivelor pentru sudarea prin contact
Caracteristicile de sudare sub un strat de flux în conformitate cu GOST 8713-79Caracteristicile de sudare sub un strat de flux în conformitate cu GOST 8713-79
Caracteristici ale sudării cu electrod non-consumabil în mediul gazului de protecțieCaracteristici ale sudării cu electrod non-consumabil în mediul gazului de protecție
Resanta Sai 160: Invertor ieftin de intrare invertor ieftinResanta Sai 160: Invertor ieftin de intrare invertor ieftin
Electrozi care ar trebui să fie aleși pentru sudarea prin invertorElectrozi care ar trebui să fie aleși pentru sudarea prin invertor
Caracteristicile electrozilor monolitici pcCaracteristicile electrozilor monolitici pc
Aparate de inventar pentru sudare resanta sai 190Aparate de inventar pentru sudare resanta sai 190
Unitate invertor de sudura necostisitoare resanta sai 250Unitate invertor de sudura necostisitoare resanta sai 250
» » Masina de sudat: tipuri și avantaje ale dispozitivelor
© 2021 amigdas.com