amigdas.com

Cum sa faci un mixer de beton autopropulsat cu mainile tale

Materiale pentru fabricarea mixerelor de betonPentru îmbunătățirea zonei suburbane sunt adesea necesare mortar de ciment sau beton. Wizards se confruntă cu o alegere - framanta cu mana (și este dificil și ineficient, deoarece soluția se intareste repede) sau să achiziționeze un mixer industrial care în mod inutil la locuri de muncă ciudat. Prin urmare, mulți rezidenți de vară preferă să facă un mixer de beton cu propriile mâini, deoarece acest lucru este ușor și eficient.

Principii de amestecare a betonului

În general, există mai multe opțiuni pentru amestecarea mortarului într-un mixer de beton. Și anume:

 • Metoda gravitațională.
 • Forțată mecanică.
 • vibrație forțată.
 • Combinație gravitațională-mecanică.

Cum sa faci singur un mixer de beton

Cel mai simplu mod de a pregăti o soluție de beton este să amestecați lopata într-o jgheab staționară. Modul cel mai nejustificat și mai puțin standard. Nu numai că soluția se permează rapid, dar este încă problematică amestecarea amestecului cu o masă omogenă.

Uneori comandanții amestecă soluția cu un burghiu cu o duză de mixer în cupă. Această opțiune este oarecum mai bună, dar are propriile dezavantaje foarte grave. În primul rând, semănătoarea nu este proiectată pentru funcționare continuă continuă, cu toate consecințele care rezultă. În plus, tehnologia acestui tip de amestecare necesită o rotație constantă și o mișcare a sculei în amestec. Este nesigur, complicat și plictisitor.

Amestecarea gravitațională

Caracteristicile mixerului de betonAtunci când metoda gravitațională, cada cu soluție este slăbită sau supraîncărcată, soluția se amestecă. Adică componentele se deplasează independent în container sub influența gravitației. Calitatea produsului finit nu este foarte bună și este dificil de realizat un volum mare. Cu toate acestea, mulți maeștri în condiții domestice folosesc această variantă de amestecare.

Avantajul acestui tip de amestecare este simplitatea construcției mixerului de beton. Prin urmare, dispozitivele de acest tip sunt adesea create în garaje, cabane și întreprinderi mici.

mecanică forțată

Metoda forțată-mecanică este cea mai simplă și cea mai comună. Caracteristica sa distinctivă este o capacitate fixă. Componentele sunt, de cele mai multe ori, frământate de o transmisie mecanică în tambur. Tamburul poate avea un aranjament orizontal sau vertical. Esența acestei metode este prezentată în mod clar pe exemplul folosirii unui burghiu într-o găleată.

Cu volume limitate, această metodă poate fi justificată, dar are propriile particularități:

 • Cum se asamblează un malaxor de betonLângă pereții containerului, în majoritatea cazurilor apar zone netratate.
 • Soluția poate fi agresivă, astfel încât părțile dispozitivului care interacționează cu amestecul trebuie ascunse ermetic. Acest lucru complică designul și necesită o atenție suplimentară.
 • Dacă mediul de umplere este mediu și granulat, atunci este dificil să se amestece componentele prin această metodă.

Tip de amestec combinat

Mulți constructori de beton construiți cu propriile mâini folosesc o metodă combinată. Acesta combină simultan cele două metode anterioare și are o serie de avantaje:

 • Nu este nevoie de o etanșare strânsă a nodurilor de rotație, deoarece nu există nici un contact cu soluția. Tamburul nu este închis de sus.
 • Detaliile construcțiilor de acest tip durează mai mult, deoarece mecanismul este fiabil și simplu.
 • Compoziția componentei poate fi orice, până la pietriș, pietriș, lut expandat și așa mai departe.

Metodă de vibrație

Malaxoare de beton cu mâinile propriiRecent, metoda vibrațională de pregătire a betonului câștigă popularitate. Această metodă permite amestecarea de înaltă calitate a cantităților mari de amestec și este utilizată în cazurile în care este necesară fabricarea unei părți din beton armat cu parametri de funcționare excelenți și exacți.

În principiu, amestecarea vibrațională poate, în mod ideal, să amestece perfect componentele. Singura limitare este pregătirea unei soluții "grele". Pentru a utiliza acest tip de amestecare, este necesar un consum considerabil de energie. Aproximativ douăzeci de litri de amestec au nevoie de o putere vibrator de 1,3 kilowați. În mediul casnic, în loc de unitate și cutie de viteze, se utilizează un perforator foarte puternic. Apăsați cartușul nu este necesar, iar vibrația trebuie să fie independentă.

Desene și modele de mixere de beton

Înainte de a începe asamblarea, trebuie să pregătiți un instrument de lucru, să determinați materialele și să pregătiți volumul necesar. Nu este recomandat să selectați un recipient mic, deoarece soluția poate îngheța mai devreme decât este necesar și dacă amestecul nu este suficient, întregul proces trebuie repetat mai întâi. Volumul optim de capacitate este de două sute de litri.

O cerință comună este forța, fiabilitatea și stabilitatea structurii. Este necesar ca astfel de clădiri să fie cât mai responsabile, deoarece cea mai mică greșeală sau greșeală va duce la defalcarea sau chiar vătămarea angajatului.

Cel mai simplu mixer de beton din cutie

Reguli pentru fabricarea mixerelor de betonÎn cazul economisirii energiei electrice și a timpului, este posibilă asamblarea unui mixer de mână dintr-o cutie convențională de lapte. Întregul proces de asamblare durează câteva ore iar cel mai important moment este sudarea cadrului. O mică răbdare - și echipamentul simplu de amestecare a betonului gravitațional este gata.

Pentru a produce acest mixer de beton, veți avea nevoie, de fapt, o cană sau o altă capacitate similară, mai multe țevi sau tije groase.

În ciuda simplității designului, în recipient poate fi amestecat chiar și un concentrat uscat pentru șapă. Axa din interiorul recipientului taie amestecul în timp ce se rotește.

procedură:

 • Cum se utilizează mixerul de beton?Mânerul este îndoit de piesa de prelucrat. Conducta de apă este sudată în partea superioară. Diametrul interior al cuplajelor trebuie să fie mai mare decât diametrul sau secțiunea transversală a mânerului. Pentru a evita jocul puternic, puteți înșurua piulițele de pe ambele părți ale cuplajului.
 • În cutie se fac găuri, prin care o conductă este trecută și sudată pe corp. Adesea, cutiile sunt fabricate din aluminiu, iar mânerele sunt din oțel. Ele pot fi îmbinate numai prin sudare la rece. În cazuri extreme, puteți suda colțurile la mâner cu sudură convențională. Iar colțurile, la rândul lor, se înșurubează sau se fixează cu șuruburi pe suprafața rezervorului.
 • Este de dorit să se determine centrul de greutate. Apoi, va fi mai ușor să rotiți tamburul cu amestecul. Pentru a determina centrul de greutate, recipientul este așezat pe marginea unui obiect și deplasat spre stânga spre dreapta.

Principiul de funcționare a mixerului de beton

Cuplajul nu poate fi folosit, simplificând astfel designul chiar mai mult. În loc de cuplaje, puteți tăia caneluri arcuite și puneți o axă în ele. Rotația va fi neuniformă și scârțâită, dar se va amesteca bine. Aproape o găleată de mortar este produsă într-o cutie de 40 de litri. Uneori se utilizează un butoi în loc de o cutie. Acest lucru ridică problema modului de a fixa capacul. Această întrebare este rezolvată într-un mod original dacă mânerele sunt atașate la un butoi fără capac la diferite nivele. Un capăt al mânerului de lângă partea de jos, celălalt în partea de sus. Ca urmare, containerul este plasat la un unghi obtuz față de suprafața pământului și soluția nu se toarnă în timpul rotației. Dar calitatea frământării prin această metodă suferă.

Malaxor de beton din butoi

Mixerul de beton autopropulsat cu propriile sale mâini din cilindru este capabil să înlocuiască modelul fabricii și să amestece un amestec omogen. Toate materialele necesare pentru asamblare pot fi găsite în garaj sau în zona suburbană. Unitatea poate fi acționată manual sau mecanic.

Lista părților necesare pentru asamblare:

 • Cum functioneaza mixerul de beton?Un baril sau un alt container similar în formă. Opțiunea ideală este un butoi standard de 2 litri pentru transportul de produse petroliere sau combustibil.
 • O conductă cu un diametru de treizeci și doi de milimetri și pereți groși. Acestea sunt mâneci viitoare pentru arbore, deci sunt necesare două părți de douăzeci de centimetri. Cu versiunea electrică a mixerului de beton, sunt necesare un motor electric, lagăre și antrenare.
 • O bară metalică pentru axă. Axa trebuie introdusă suficient de bine în bucșe, astfel încât diametrul axei ar trebui să fie de aproximativ trei centimetri. Lungimea axei este de un metru și jumătate. Axa este lubrifiată cu un solidol pentru rotație netedă.
 • Canal de șaizeci de milimetri. Două metri sunt necesare - acestea sunt elementele de susținere ale viitorului cadru. Spacer pentru opririle principale sunt două tije de cincizeci de centimetri. Sudate împreună, ele dau stabilitate și forță întregii unități.
 • Volanul de la orice mașină. Cu cât este mai mult volanul, cu atât este mai ușor să întoarceți întregul mecanism.
 • În mijlocul tubului se găsește o trapă, prin care are loc umplerea componentelor uscate. Cel mai bine este să-l fixați pe balamale, capabil să reziste la sarcini semnificative. Este convenabil să atașați mânerul la trapă pentru a facilita închiderea și deschiderea. Mânerul poate fi orice.
 • Un pătrat metalic cu o dimensiune laterală de douăzeci de centimetri. Acesta va fi plasat în interiorul containerului.

Cum se asamblează un mixer de beton dintr-un butoi

Din uneltele de care aveți nevoie aveți nevoie de un bulgară pentru a tăia metalul și o mașină de sudură pentru o conexiune solidă a pieselor.

După lucrările pregătitoare, problema de a face un mixer beton de către propriile mâini nu mai este o întrebare.

Mai întâi, butoiul este centrat și pus pe axă. Apoi sunt construite elemente interne care vor ajuta la amestecarea betonului.

AutobetoniereCu ajutorul unui burghiu sau a unui dispozitiv de sudare, două găuri sunt forate în partea superioară și inferioară a cilindrului. O axă de metal cu un diametru de treizeci de milimetri este întinsă prin ele, iar această construcție este strâns sudată. Astfel, arborele și găleata sunt bine atașate una de cealaltă.

Un dreptunghi este tăiat în centrul cilindrului de-a lungul muchiei lungi. Acesta va fi un hatch pentru umplerea componentelor soluției. Dimensiunile aproximative ale trapei sunt de aproximativ nouăzeci și treizeci de centimetri. În cazul unui trapeu mic, va fi incomod să le folosiți. Și dacă se face prea mare, atunci puterea structurii va scădea.

Din pătratul metalic, lamele sunt proiectate și fixate într-un butoi. O parte este sudată de perete, iar cealaltă față de axă. Pentru o bună amestecare suficientă patru sau cinci lame, amplasate uniform în interiorul cilindrului.

Dreptunghi, obținut prin tăierea trapei, este sudat la balamale, care sunt atașate la butoi. Ca urmare, ar trebui să obțineți o trapă închisă. Apoi, pe capacul trapei se atașează un zăvor sau o zăvor. Scopul principal al capacului nu este să se deschidă în timpul funcționării dispozitivului.

Construcția unui mixer de beton

Apoi, cadrul este sudat. La canalul lung este sudat a doua lungime de cincizeci de milimetri. Același lucru se întâmplă și cu al doilea pilon.

La cealaltă margine a canalului, o teava este sudată, în care va fi introdusă axa mixerului de beton.

Apoi, când axa metalică intră în bucșe, inelele de oprire sunt sudate de ambele capete. Rolul lor este jucat de șaibe metalice groase.

Apoi, volanul este sudat la una dintre marginile axei.

Dacă este asamblat un model electric, este necesar să asamblați și să conectați unitatea corespunzătoare compusă dintr-un motor și un sistem de acționare.

Trucuri de funcționare a dispozitivelor auto-făcute

Conform principiului acțiunii, mixerele de beton construite sunt similare cu desenele industriale și au aceleași funcții. Dar pentru a obține confort, aparatele de uz casnic trebuie să fie exploatate puțin diferit.

Sfaturi de lucru:

 • Ce va fi necesar pentru asamblarea unui mixer de betonFurtunurile trebuie lubrifiate în mod regulat cu un solidol. Acest lucru va reduce semnificativ forța de frecare și orice persoană nepregătită va putea roti mânerul. În plus, dacă uitați să lubrifiați, atunci axele sunt foarte rapid șterse.
 • Dacă una dintre roți este sudată de distanțierele ramei printr-o mașină de spălat sau o roabă de grădină inutilă, se obține o structură cu ușurință mobilă.
 • Cu cât unghiul este mai puternic, cu atât este mai ușor să gestionați echipamentul. Unghiul maxim de înclinare este de patruzeci și cinci de grade. Dacă unghiul depășește această valoare, amestecul se va amesteca neuniform.
 • Dacă există nevoie de asamblarea unui mixer electric de beton, motorul electric poate fi utilizat de la o mașină de spălat cu un număr de transmisie de la unu la opt. Și în loc de roată se va potrivi un volant.
 • Dacă cilindrul nu este folosit timp îndelungat, suprafața acestuia trebuie lubrifiată cu amestecul utilizat. În acest caz, unitatea va dura mult mai mult.

La asamblarea și operarea structurilor auto-fabricate, nu trebuie să uităm de respectarea măsurilor de siguranță. Acest lucru se aplică regulilor de lucru cu scule electrice și inventar obișnuit. Realizarea instrucțiunilor simple obișnuite va preveni situațiile neplăcute și va evita rănirea.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Marcări concrete și proporții pentru fundație cu mâinile lorMarcări concrete și proporții pentru fundație cu mâinile lor
Cum sa faci un pridvor de beton cu mainile taleCum sa faci un pridvor de beton cu mainile tale
Particularități ale fabricării mixerelor de beton cu mâinile lorParticularități ale fabricării mixerelor de beton cu mâinile lor
Producerea de dale de trotuar cu mâinile lorProducerea de dale de trotuar cu mâinile lor
Alegerea unui malaxor de beton: tipuri, producătoriAlegerea unui malaxor de beton: tipuri, producători
Pregătirea betonului - proporțiile potrivitePregătirea betonului - proporțiile potrivite
Caracteristicile mortarului de ciment pregătitCaracteristicile mortarului de ciment pregătit
Proporțiile soluției pentru fundațieProporțiile soluției pentru fundație
Care este mobilitatea unui amestec de betonCare este mobilitatea unui amestec de beton
Aplicarea sticlei lichide pentru beton: caracteristicile și aplicarea acesteiaAplicarea sticlei lichide pentru beton: caracteristicile și aplicarea acesteia
» » Cum sa faci un mixer de beton autopropulsat cu mainile tale
© 2021 amigdas.com