amigdas.com

Rase de iepuri, cu fotografii și nume

Care sunt rasele de iepuri?Singurul progenitor al tuturor speciilor de iepure modern este iepurele sălbatic european. Creșterea la domiciliu a început să se angajeze acum aproximativ 1500 de ani. Acest lucru se datorează primirii de carne delicată și piele de blană. Datorită fertilității sporite, o persoană a reușit să aleagă persoanele cele mai de succes. În sălbăticie

, Copiile defecte sunt eliminate prin mijloace naturale. În condiții artificiale, este posibil să se păstreze semne importante.

Rase de iepuri pentru cresterea animalelor, cu o fotografie

Înainte de reproducerea iepurilor în particular, este necesar să se determine scopul. Toate tipurile sunt diferite, subdivizate în următoarele domenii: carne, carne, piei, decorative și blănuri. Pentru începători, mai bine să se concentreze asupra condițiilor climatice locale. Selectați rasa de iepuri, cea mai adaptată pentru ei. Pentru a evita confuzia în acest tip de sortiment, sunt oferite fotografii.

Carne de iepuri de carne

Această categorie include persoane fizice, câștigând rapid greutate. Cu o îngrijire adecvată și o dietă competentă, după 6 luni pot fi bătuți. Separarea categoriei de carne și de blană, mai degrabă simbolică. Cel mai adesea, crescătorii, care lucrează pentru obținerea unei blănuri bune, acordă prioritate calității cărnii. Din acest motiv, uneori, aceste două direcții sunt combinate.

Cele mai populare pui de carne sunt:

 • Cele mai populare rase de iepuriCalifornia - au fost obținute prin trecerea mai multor rase europene de iepuri. Foarte tenace, ușor de adaptabil la diferite temperaturi. Adoptat atât în ​​regiunile nordice, cât și în alte regiuni. Aveți un exterior exterioară atrăgător: blană pufos, albă de zăpadă, pete pe urechi și nas. Iepurele adult este de lungime medie, cu un cap mic, urechi mici scurte. Cu musculatura dezvoltată, este înzestrată cu oase ușoare. Obțineți o greutate de până la 5 kg, timp de 2 luni. Activitatea masculilor duce la ucideri frecvente, fiecare dintre 8-9 iepuri.
 • Chinchilla sovietică este un hibrid, creat din două tipuri: gigantul alb și Chinchilla. Adulții copiază pentru 4 luni câștig 4-5 kg, cu forme rotunjite și compacte ale corpului. Lungimea corpului ajunge la 65-70 cm, circumferinta pieptului este de 35-45 cm. Capul este de dimensiuni medii, cu urechile verticale. Au o blană densă, bogată în gri și albastru. Pe picioare și abdomen, este mai ușor. O caracteristică distinctivă este neuniformitatea culorii: fundul - saturate gri, pe partea de sus - argint, cu albul deschis, iar sfaturile sunt negre. Rasa este considerată a fi timpurie și greu de frig.
 • Black-brown - strămoșii săi sunt trei tipuri de iepuri: gigantul alb, Flandra și albastrul vienez. Imediat loveste capul mare, cu urechi lungi, de aproximativ 18 cm. Corpul este alungit, aproximativ 62 cm, iar pieptul este larg. Se distinge prin partea posterioară a grăsimii și laturile cărnoase, membrele groase alungite. O grămadă de piele groasă și alungită, de culoare maro-negru, este caracteristică. Greutatea medie a unui individ matur este de 6-7 kg.
 • Argintiu - obținut prin selecția șampaniei purebred. Reprezentanții locali sunt mai prolifici și mai îndelungați. Urechi mici înălțate, crăpate pe un cap compact. Torsul de parametri medii, 55-57 cm lungime și torace până la 36 cm în acoperire. Picioare musculare, pe distanțe mari. Până la 4 luni, animalele sunt bogate în negru, cu glimpsuri albe. Apoi, ele devin un pic mai ușoare. Ideal pentru reproducere în regiunile mijlocii.
 • Flandra - în rândul grupului de carne, se disting prin parametrii giganți. Cu bună grijă, puteți mări greutatea la 10 kg, cu o lungime de 70 kg. Un animal cu o dispoziție calmă și pașnică. Carnea este foarte delicată și suculentă, iar blana este apreciată datorită densității sale și culorii neordonate. În multe țări, această rasă este considerată ca bază pentru reproducerea altora. Se întâmplă numai complexitatea conținutului. La iepuri există o problematică, nu întotdeauna reușită.
 • Noua ieșire albă iepure - pentru Rusia rasa este rară, dar ușor de ras. Greutatea adulta de aproximativ 6 kg, fără grăsime. Scheletul este bine dezvoltat, capul este mic, iar urechile sunt scurte. Fur de culoare albă pură, fără incluziuni străine. Iepurele într-o singură dată sunt cultivate la 11-12 iepuri, pe care ei înșiși și sunt hrăniți cu lapte. Aceștia, la rândul lor, se intensifică intensiv. Deja în 3 luni se poate mări 3-3,5 kg. La întreținerea celulară, nu simțiți un discomfort.

Pe lângă acești reprezentanți, putem menționa și gigantul Gray. Această rasă de iepuri cultivate acasă.

Rase de iepure de origine

Probe similare de scop universal - pentru carne și piele. Sunt capabili să trăiască fără probleme pe stradă sau acasă. În vreme rece, pot îngheța. Prin urmare, ele sunt dotate cu celule speciale în cameră. Nu-i poți elibera la libertate, pentru că toți iubitorii sunt chemați și stricați. Pentru confort, fundul incintei este căptușit cu un strat de paie sau rumeguș. Pe larg distribuite sunt următoarele tipuri:

 • Creșterea iepurilorButterfly - folosit pentru a fi considerat o rasă decorativă de iepuri. Apoi au trecut cu Flandra și Viena Albastră. Acum apreciat pentru indicatorii de înaltă a pielii, cu un patch negru caracteristic pe bot. Poate fi de diferite culori: alb, gri, albastru, maro. O bandă de rășină trece de-a lungul liniei coloanei vertebrale. Corpul alungit - 55-56 cm, cu un cap compact și urechi scurte, labele sunt lungi. Coloana vertebrală este dezvoltată, spatele și toracele sunt lărgite. Greutate - 4,5 kg.
 • Albastrul Vienei este o specie hibridă care se scurge prin combinarea Flandrei și a Albastrului Moravian. Poate fi atribuită tipului carne-egoist. Patria lor este Austria. Oferiți carne de înaltă calitate, cu un gust înalt. Au blană pufoasă și moale, gri, albastru-gri. Corp proporțional, curat, cu urechi rotunjite.
 • Oile - au primit numele lor pentru mult timp și agățate, ca un berbec, urechi. Un animal mic, cu o fata destul de frumoasa. Există o varietate de culori: maro, gri, albastru, reperat și altele. În funcție de tip, indicatorii variază: greutatea, culoarea, lungimea și densitatea blănii. Aceste iepuri sunt crescute pentru carne și piei. Soiul pitic este crescut ca animale de companie.
 • Gornostayevaya rasa - a venit din Anglia. În secolele trecute au fost importate în țara noastră. Se distinge printr-o culoare alb-negru neobișnuită, corp alungit și urechi de cerneală. Adaptați bine la condițiile climatice severe. Adesea, ele sunt cultivate de dragul unei blănuri proeminente.
 • Sovietic Jder - un hibrid a două rase de iepuri skrestnye: Gornostaeva și Chinchilla, cu adaos de sânge albastru a unor iepuri armeni. Ca rezultat, o rasă foarte indicatoare a apărut de-a lungul exteriorului exterior. Au blană moale și captivantă, maro. Umbra poate varia de la lumină la mai multă saturație. Se dezvoltă încet, este crescut doar pentru obținerea de piei de înaltă calitate.
 • Rex - a ieșit ca urmare a revenirii naturale a Flandrei. Este considerată ca o blană de blană, din cauza pielii neobișnuite de pluș. Culoarea principală este castanul, cu inserții individuale ușoare. Pentru un temperament iubitor și jucăuș, intră adesea în casă.

Mulți reprezentanți ai casei sunt de tip pitic, care sunt crescuți pentru plăcere personală. Copiii le place să se joace cu ei, pentru că sunt amabili și flexibili.

Diverse rase de iepuri

Diverse rase de iepuriDintre toate speciile din această categorie, cele mai semnificative sunt Angora și albul în jos. Același lucru se aplică și iepurilor Kirov și Kursk. Ele sunt foarte prolifice, dar nu întotdeauna pot să hrănească toți puii.

Kirovsky - rezultatul hibridării varietății locale de vulpi arctici cu Angora. Corp - puternic și muscular, și blană - dur. Într-un an, ei decolează până la 400 de grame. Kursk Rabbit, a fost obținut cu infuzia de sânge Angora, gigantul alb. Pentru anul acesta produce aproximativ 350-400 de grame de materii prime cu blană.

Fururile sunt caracterizate prin gros și lung de piele. Deci, iepurii sunt apreciați:

 • Caracteristici de îngrijire cu roleAngora în jos - poporul indigen din Turcia, unde au fost exportate în alte țări europene. Corpul este o structură cilindrică densă și scurtată. Capul este mic, cu urechi scurte. Există culori albe, gri și bej. Lungimea grămezii ajunge la 23-25 ​​cm. Pentru a obține puf, acestea sunt pieptănate și tăiate în mod regulat o dată pe sfert. Din fiecare unitate ajung până la 200 de grame de materii prime valoroase.
 • White down - un hibrid de producție internă, care a apărut în secolul trecut. Acesta diferă în dimensiuni destul de mari, cu o greutate medie de 4 kg. Iepurele arata ca bilele de blana. Blana are o elasticitate mărită și o lungime de până la 15 cm. Rasa se adaptează bine zonei climatice medii.

Producătorii lucrează neobosit pentru a elimina iepurii cu caracteristici tehnice și decorative mai înalte. Prioritatea este pusă nu numai pe piele de înaltă calitate și de carne, dar și de capacitatea de a se adapta la climatul și la infecțiile dure. Și ce rasă de iepuri pentru a reproduce într-o ordine privată, toată lumea alege cu privire la preferințele și interesele.

Rase de iepuri
Descrierea raselor de iepuriCare sunt rasele de iepuri?Specii de iepuriRasă de croșeteCum să aibă grijă de iepuriTip de lână la iepuriAngro-iepuriConținutul iepurilorÎngrijire pentru iepuri
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Când să semene iepuri de la un iepureCând să semene iepuri de la un iepure
Când să planteze iepuri dintr-un iepure, tipurile și calendarul de plantare a animalelor tinereCând să planteze iepuri dintr-un iepure, tipurile și calendarul de plantare a animalelor tinere
Tot ce trebuie să știți despre rasa de iepure este "fluture"Tot ce trebuie să știți despre rasa de iepure este "fluture"
Cine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrațiCine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrați
Rase ale celor mai mari iepuri din lumeRase ale celor mai mari iepuri din lume
Noua Zeelandă subtipuri de iepure, roșii și albeNoua Zeelandă subtipuri de iepure, roșii și albe
Rabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lumeRabbit-gigantii: cei mai mari iepuri din lume
Rana belgiană: reguli de îngrijire și reproducere a iepurilorRana belgiană: reguli de îngrijire și reproducere a iepurilor
Câți iepuri decorativi trăiesc acasă?Câți iepuri decorativi trăiesc acasă?
Speranța de viață a iepurelui decorativSperanța de viață a iepurelui decorativ
» » Rase de iepuri, cu fotografii și nume
© 2021 amigdas.com