amigdas.com

Filetare filetată sau tăiere

Atingerea filetuluiDacă este necesar, conectarea pieselor este întotdeauna amintită de fire. Această metodă este cunoscută pentru o lungă perioadă de timp și este utilizată cu succes și acum în multe cazuri acasă și la locul de muncă. Acest lucru este bine când toate componentele sunt gata de utilizare. Nu este nimic mai ușor decât să înșurubezi piulița pe șurub. Dar dacă doriți să restaurați produsele vechi uzate sau, dimpotrivă, doar făcute, adesea trebuie să recurgeți la atingere sau atingere.

Clasificarea firelor

O canelură asemănătoare șurubului, tăiată în interiorul sau în exteriorul detaliilor sub forma unui conic sau cilindru, se numește un fir.

Poate fi tăiat manual sau pe strunguri cu ajutorul unor scule speciale: robinete și matrițe (leroc).

Metoda de tăiere conform acestor metode diferă: varianta mașinii presupune rotirea piesei de prelucrat, iar în manual este fixată rigid și sculele se rotesc.

Toate tipurile existente de fire sunt împărțite în mai multe grupuri:

 • Filetare cu matrițe și robineteÎn direcția înfășurării, sunt drepți sau drepți. Dacă priviți în sensul acelor de ceasornic, atunci prima canelură merge în drum, iar cea de-a doua - împotriva.
 • Locația este de tăiere internă și externă.
 • Prin numire, există fire filetate trapezoidale și rectangulare, care servesc la trecerea rotației în mișcare. Ele sunt numite alergători. Pentru conectarea obișnuită a pieselor există un fir de fixare.
 • În funcție de forma de execuție, există un fir cilindric sau conic. Acestea din urmă sunt utilizate pentru a obține cea mai strânsă îmbinare.
 • În funcție de profilul secțiunii firului, sunt rotunde triunghiulare, dreptunghiulare, trapezoidale.
 • Există unelte cu un singur instrument cu un canal filetat. Există mai multe dintre ele cu multe altele. Numărul de treceri este determinat de numărul de porniri de la capătul piesei de prelucrat.

Tăiere internă

Dacă aveți nevoie de această procedură, aveți nevoie de un instrument special. În acest caz, robinetul devine acest lucru. Acesta este unul dintre cei mai cunoscuți lăcătuși.

Atingerea

Construcția robinetului

Acest echipament este fabricat din oțel de oțel de înaltă calitate. Componentele sale principale sunt:

 • Decuparea filetuluiCoada, care fixează robinetul în suport.
 • Parte de lucru cu caneluri filetate și caneluri longitudinale. Cu ajutorul ei se realizează filetarea.
 • Partea de admisie, care intră mai întâi în gaura pregătită.
 • Calibrarea, care în plus față de desemnarea dimensiunii, îndeplinește funcția de stripare a canalului.
 • Dinții, tăiați direct metalul, se numesc pene de tăiere. Ascuțirea acestora se face prin reguli tehnologice speciale.
 • Între dinți există caneluri speciale care le separă unul de celălalt. Acestea sunt numite caneluri care formează marginile de tăiere. Prin aceste canale, chips-urile produse în timpul funcționării sunt emise.

Instrumente metrice

Aceste robinete lucrează în sistemul metric, unde toate dimensiunile sunt măsurate în milimetri și sunt desemnate prin litera M. Marcajul M 6 spune că firul tăiat de acest dispozitiv corespunde cu 6 milimetri. Gama de robinete variază de la 2 la 60 de milimetri.

Pentru lucrările de lăcătuș se folosesc robinete de mână. Acestea sunt:

 • Nut, cu un dispozitiv special și o cotă alungită, ținând piulița în sine.
 • Placă, cu un con de eșantion mare pentru tăierea cu o singură trecere.
 • Matte, pentru curățarea canalului filetat.
 • Special.

Filetare filetată sau tăiere

Setul de lucru al sculei de mână, care este folosit pentru a tăia firele interne, include trei robinete:

 • Dură, pentru penetrarea inițială a orificiului, care are denumirea sa pe tija sau pe un inel.
 • Media care definește dimensiunea firului este marcată cu două inele.
 • Pur, pentru calibrarea finală, are trei inele.

Echipament special

Clasificarea firelorLa acest tip apar robinetele noncanale. Ele nu au o canelură longitudinală și sunt realizate cu o zonă de gard scurtată. Datorită creșterii rezistenței unui astfel de instrument, acesta se rupe foarte rar și produce mai puțină respingere. Partea de lucru cu o lungime mai mare permite ca aceasta să fie ascuțită în mod repetat. Astfel de dispozitive pătrund atât prin găuri, cât și prin găuri orbe.

Există, de asemenea, robinete universale, în care fiecare parte este separată de un canal special. După trecerea canelurii groase, capul este îndepărtat, iar celălalt este plantat în locul său. Utilizarea acestui instrument reduce timpul de operare de tăiere și nu necesită achiziționarea unui set întreg de robinete.

Instrumente pentru țevi

Tăiere internăDiametrul unor astfel de robinete, precum cel al conductelor, este măsurat în centimetri. Despre apartenența la acest tip de instrument spune marcajul G și mărimea plasată în continuare. Valoarea cea mai obișnuită a robinetului este G 1/2, jumătate de inch, care este utilizată în sistemul de canalizare al majorității clădirilor cu apartamente.

Acest fir este tăiat în două treceri. Primul este realizat printr-un robinet dur cu o parte ascuțită de apropiere. Apoi pasajul este realizat de un instrument de finisare, în care această parte este plictisitoare. La fel ca și echipamentul metric, astfel de robinete sunt disponibile cu direcțiile filetului din stânga și din dreapta.

Procesul de procesiune

Filetare filetată sau tăiereÎn primul rând, trebuie să ridicați instrumentul de tăiere. Pentru oțel, unghiul de ascuțire a robinetului trebuie să fie de 5-10 grade, cuprul și aliajele sale 0-5 grade, aluminiu 25-30 grade.

Pentru o lucrare de înaltă calitate, piesa trebuie să fie bine fixată în viciu. Mai întâi, este forată o gaură, care trebuie să fie puțin mai mare decât robinetul (selectat conform directorului). Abordarea este prelucrată de un ghilimer pentru șanfrenare, ceea ce ușurează introducerea robinetului. Rotația se face printr-un guler special, mișcări netede. La început se fac 2-3 treceri, după care unealta întoarce o jumătate de întoarcere. Aceasta realizează o tăiere completă în dimensiune. Această schemă de lucru este folosită pe toată durata penetrării.

Operația se realizează printr-un set complet de robinete care utilizează un lichid de răcire. Omiterea uneia dintre etape va accelera munca, dar va înrăutăți calitatea rezultatului. În timpul procesului de tăiere este necesar un control constant al poziției verticale a robinetului.

Utilizarea matrițelor pentru lucrări în exterior

De regulă, această sculă este executată din oțel de scule aliat 9XS. Pe de o parte există un marcaj care conține numele materialului din care a fost fabricat lerca, clasa de precizie a firului de tăiat și dimensiunea în inchi sau milimetri.

Tipuri de Leroks

Există numeroase variante de matrițe pentru atingerea firelor externe. Folosirea fiecăruia urmărește un anumit scop. Pentru a selecta echipamentul trebuie să înțelegeți tipurile sale:

 • Pentru tăierea de înaltă calitate se utilizează lentile de o singură bucată și rigiditate ridicată.
 • În dispozitivele speciale - klippah - utilizați un instrument de tip glisant. Datorită șurubului de reglare, diametrul firului poate fi ajustat.
 • Cea mai mică rigiditate este caracteristică robinetelor de tăiere, a căror utilizare vă permite să schimbați diametrul firului de tăiat cu 0, 1 - 0, 3 milimetri.
 • Pentru lucrul la mașini există bucle rotunde cu crestături conice pentru fixarea în cartușe. În gulerele manuale sunt fixate cu cinci șuruburi.

Instrumente metrice

Alegerea unei anumite fixări depinde de utilizarea dorită. Pentru diferite tipuri de lucrări există tipuri de matrițe:

 • Cel mai comun fir extern este metric. Are mai multe trepte de dimensiuni: mici și mari, potrivite pentru îmbinări sub sarcină de impact.
 • Pentru a tăia firele pe țevi, utilizați un instrument cu un pas superficial și un unghi de ascuțire de 55 de grade.
 • Pentru a lucra cu elemente de fixare importate, există o matriță cu un filet de inci.

Tehnologia de a lucra cu o mori

Există mai multe reguli pentru tăierea fileturilor externe. Nerespectarea acestora conduce la o deteriorare a calității muncii și la defalcarea instrumentului. Iată recomandările:

 • Echipament specialInstrumentul trebuie să fie ușor de întreținut, ascuțit și curat.
 • Mișcările sunt netede și uniforme.
 • Dimensiunea matrițelor trebuie să se potrivească cu piesa de prelucrat.
 • Suprafața piesei trebuie curățată de murdărie.
 • Pe margine, cu ajutorul unui bolgar sau a unui fișier, se scoate o șanfrenă pentru a facilita apropierea instrumentului.
 • Utilizarea lubrifiantului de răcire.
 • La fiecare 2-3 ture, placa este întoarsă pentru a elimina chipsurile.
 • Pentru a îmbunătăți calitatea, este necesar să repetați întreaga lungime a firului.
 • Este necesar să se evite denaturările care duc la defectarea firului.

Pentru lucrări de calitate pentru tăierea oricărui fir, extern sau extern, este importantă utilizarea și alegerea corectă a instrumentului. În acest caz, calitatea pieselor produse va fi la înălțime.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Borcan de frezat: soiuri și scopul principalBorcan de frezat: soiuri și scopul principal
Strunguri automate și mașini semiautomateStrunguri automate și mașini semiautomate
Șurub de strângere: elemente, aplicații, avantajeȘurub de strângere: elemente, aplicații, avantaje
Unelte șurubelniță 16: dispozitiv și funcționareUnelte șurubelniță 16: dispozitiv și funcționare
Bench strung: tipuri, caracteristici și beneficiiBench strung: tipuri, caracteristici și beneficii
Selectarea robinetului pentru filetare în piesa de prelucratSelectarea robinetului pentru filetare în piesa de prelucrat
Dispozitive de tăiat fire pentru țevi de diferite diametreDispozitive de tăiat fire pentru țevi de diferite diametre
Ce fel de sculptură are loc: tipuri și parametriCe fel de sculptură are loc: tipuri și parametri
Plăcuța pentru filetarea filetului exterior: caracteristicile unui lacPlăcuța pentru filetarea filetului exterior: caracteristicile unui lac
Mașină de tăiat filet pentru țeviMașină de tăiat filet pentru țevi
» » Filetare filetată sau tăiere
© 2021 amigdas.com