amigdas.com

Moduri de tăiere, Formula de adâncime și viteză

Moduri de tăiereUna dintre operațiunile care însoțesc fabricarea de piese pe strunguri este frezarea. Parametrii importanți în acest proces sunt parametrii precum adâncimea și viteza de tăiere. Valorile solicitate sunt căutate folosind formule și modurile alese pentru fiecare parte sau produs. Apoi, vom discuta în detaliu care sunt modalitățile de tăiere pentru frezare.

Etapele de procesare

Părțile sunt realizate din bare cu secțiune transversală și formă diferite: pătrat, hexagonal, rotund și altele. Dacă este necesar să îndepărtați un strat de material care depășește volumul părții în sine, încercați să folosiți piesele sub formă de piese turnate sau piese forjate.

Prelucrarea pieselor pe mașini se realizează în mai multe etape:

 1. Prima etapă este răsturnarea părții viitoare;
 2. Se elimină un strat semnificativ de material;
 3. Apoi, ar trebui să faceți un tratament de finisare a materialului.

Un punct important în prelucrarea pieselor: În funcție de cât de mult poate produce de mare precizie este necesară pentru fabricarea de piese, degroșare foarte puternic si masina mai precis, și degroșare de finisare acum se poate face pe o mașină de precizie, deși mai puțin puternic.

Adâncime de tăiere

Adâncime de tăiereCând se macină materialele produce o îndepărtare de volum mare de pe suprafața piesei de prelucrat. Grosimea stratului care trebuie îndepărtat la prelucrarea suprafețelor cilindrice este adâncimea de tăiere. Calculați-l cu o formulă de forma t = (D-d) / 2. Când se clipping fețele de capăt, valoarea adâncimii de tăiere este aceeași ca și grosimea materialului îndepărtat de pe suprafața piesei de prelucrat.

În acest caz, adâncimea segmentului are un efect redus asupra vitezei. Acesta este selectat în funcție de rezistența la uzură a dispozitivului de tăiere, puterea mecanismului de tăiere și absența vibrațiilor parazite. Dacă acestea apar, viteza sculei de tăiere trebuie redusă până când structura este complet calmată.

Viteza de tăiere

Îngroșarea durului implică calculând viteza unui segment. Pentru aceasta, se aplică formula vitezei de tăiere: Vc = (pi * Dm * n) / 1000. În această formulă următoarea notație:

 • Vc - viteza segmentului, măsurată în metri pe minut;
 • Pi este o constantă, egală cu 3,14;
 • Dm este diametrul maxim al bilelor, calculat în milimetri;
 • n este numărul de rotații ale axului în rotații pe minut.

În această formulă, este evident că, pe măsură ce diametrul piesei de prelucrat crește, viteza de tăiere crește, de asemenea, în condițiile unui număr constant de rotații ale axului. La rotire, este de asemenea important să se ia în considerare duritatea materialului de prelucrare și a sculei în sine. Exemplu: există un oțel carbon cu o duritate de ordinul a 200 H. B. Cutter-urile cu carbură necesită o viteză de tăiere de 200 de metri pe minut.

Conform formulei pentru viteza axului n = (1000 * Vc) / pi * Dm, cu o piesă de lucru de 40 de milimetri și o viteză de tăiere de aproximativ 100 de metri pe minut, viteza ar trebui să fie de 790 rotații pe minut. În condiții reale, acest indicator este egal cu 700 de rotații. Dacă ghilimele au un diametru de două ori mai mare, numărul de rotații scade la 160 pe minut.

Reguli de durată

Ca orice operațiune tehnologică, materialele de prelucrare necesită anumite reguli. Să enumărăm regulile de bază ale procesării:

 1. Atunci când alegeți adâncimea tăierii, rețineți că valoarea sa nu depășește 2/3 din lățimea marginii de tăiere;
 2. Îndepărtarea grosieră se realizează în mai multe etape;
 3. Cutterul trebuie să fie o unealtă de găurit;
 4. Prima trecere de-a lungul lungimii trebuie să fie dimensiunea suprafeței piesei, fără a lua în considerare un milimetru;
 5. De îndată ce se execută un cutter dur, este necesar să se lucreze cu fața finală cu ajutorul instrumentului de punctare.

Prin respectarea acestor reguli simple, veți putea produce o primă prelucrare a pieselor de calitate și veți fi încrezători în calitatea producției.

Controlul dimensional

Viteza de tăiere a pieselorcotitură este controlată de dimensiunile liniare și diametrice ale piesei. Pentru ambele tipuri de tratament, cele mai des folosite sunt etrierele. De asemenea, pentru dimensiuni diametrice în timpul finisării, este necesar să se utilizeze un micrometru și capse de măsurare. În funcție de complexitatea producției, pot fi utilizate alte instrumente, niveluri, rigle speciale, dinamometre și altele. Este necesar să se facă controlul mărimii de mai multe ori pentru a determina abaterile și pe această bază să se decidă despre soarta ulterioară a produsului.

Prelucrarea piesei este foarte importantă în fabricarea produsului. Această operație trebuie efectuată cu cea mai mare atenție și în conformitate cu normele. Atunci când se macină și se termină, este important să se țină seama de formulele pentru viteza și adâncimea tăierii. Aceasta va face o parte calita si fiabila, procesata conform tuturor regulilor si reglementarilor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sunt strunguri pentru metalCum sunt strunguri pentru metal
Borcan de frezat: soiuri și scopul principalBorcan de frezat: soiuri și scopul principal
Tipuri de tăietoare de carbură pentru prelucrarea metalelorTipuri de tăietoare de carbură pentru prelucrarea metalelor
Șurub de strângere: elemente, aplicații, avantajeȘurub de strângere: elemente, aplicații, avantaje
Mașină de coordonat-plic: scop, principiu de funcționare, tipuriMașină de coordonat-plic: scop, principiu de funcționare, tipuri
Întoarcere: capacități tehnice, tipuri, produse metaliceÎntoarcere: capacități tehnice, tipuri, produse metalice
Crearea unei mașini de prelucrare a lemnului cu mâinile taleCrearea unei mașini de prelucrare a lemnului cu mâinile tale
Decuparea metalelor: tehnologii aplicateDecuparea metalelor: tehnologii aplicate
Calcularea modurilor de tăiere pentru strunjirea strungurilorCalcularea modurilor de tăiere pentru strunjirea strungurilor
Prelucrarea metalelor: metode și caracteristici ale prelucrăriiPrelucrarea metalelor: metode și caracteristici ale prelucrării
» » Moduri de tăiere, Formula de adâncime și viteză
© 2021 amigdas.com