amigdas.com

Elephant tortoise, caracteristicile sale și istoria

Ivory Turtle - caracteristiciElefantul, sau așa cum se mai numește țestoasa Galapagos, este un fel de animale terestre. O astfel de broască țestoasă este cea mai mare dintre pământ. Dimensiunile sale ajung la mai mult de un metru și jumătate în lungime și cântăresc aproximativ patru sute de kilograme. Tortoasa Galapagos este un ficat lung, în natură trăiește mai mult de o sută de ani, în condiții de captivitate - aproximativ o sută șaptezeci.

Ivory Turtle - habitatPatria acestor animale este cele șapte insule Galapagos și arhipelagul vulcanic, situat la o sută de kilometri vest de coasta Ecuadorului. Ei și-au luat numele datorită pionierilor spanioli. Când au fost descoperite Insulele Galapagos în secolul al șaisprezecelea, conchistadorii, după ce i-au văzut pe acești giganți, le-au dat același nume.

Trebuie remarcat faptul că țestoasele de diferite populații diferă una de cealaltă. Dimensiunea și forma cochiliei sunt de diferite forme. Pe insule cu un climat umed, țestoase vii cu o cochilie mare și cu gât scurt. Pe alte insule, în cazul în care coaja uscată de câmp de câmp este mult mai mică, dar gâtul este mai lung.

În timp populația acestor mamifere a scăzut foarte mult. În secolul al XVI-lea existau aproximativ două sute cincizeci de mii de indivizi, iar în anii șaptezeci ai secolului trecut erau deja aproximativ trei mii.

descriere

Broască țestoasă elefantă de elefant (suprafata) fotografieCorpul animalului este acoperit cu o coajă groasă osoasă, care are o culoare maro deschisă. Plăcile groase sunt conectate la coastele animalului și creează protecție pentru organism. În unele cazuri, lichenii pot crește pe cochiliile țestoaselor. După examinarea mai atentă a modelului pe plăci, se poate constata că este unic. Odată cu vârsta, plăcile sunt șterse, dar nu dispar complet.

În cazul în care broasca țestoasă Galapagos a simțit un pericol, atunci ea ia anumite măsuri pentru siguranța sa. Ea își trage capul, gâtul și labele din față în cochilie, ceea ce o protejează de daune.

Elephant tortoise - protecția unui animalPicioarele țestoasei elefante sunt mari și puternice, în față sunt cinci gheare, pe sferturile din spate, care sunt mult mai mari în dimensiunea-patru. Limitele posterioare ale animalului sunt mult mai puternice decât cele anterioare și preferă, în caz de necesitate, să le apere cu precizie.

Există mai multe subspecii de țestoase elefant, identificate de oamenii de știință.

clasificare:

  • Elephant Rothschild;
  • Elephant Darwin;
  • Espanolskaya;
  • Isabel elefant și alții.

apariție

Cântărirea țestoaselor de elefant în rezervăUna dintre cele mai mari animale de pe uscat, care trăiește pe pământ - este broasca țestoasă Elephant sau Galapagos. Lungimea cochiliei sale poate ajunge la o sută douăzeci de centimetri, iar animalul poate avea o masă de până la trei sute de kilograme.

Diferitele specii de populații din această broască țestoasă mare pot să difere în funcție de mărime și greutate și de asemenea să aibă o formă unică de coajă.

Aceste animale sunt împărțite în două grupuri:

  • Tortă și varză de elefant tânărămic - care locuiesc în zonele aride. Au o carapace de șa și picioare lungi subțiri. Acești indivizi sunt capabili să se miște rapid datorită mărimii și greutății lor mici: femeile cântăresc aproximativ douăzeci și cinci de kilograme, bărbații puțin mai mult de cincizeci.
  • mare - locuind în Insulele Galapagos mai umede. Mărimea cochiliilor lor este mult mai mare și diferența de greutate foarte mare dintre femele și masculi.

Nutriție de broască țestoasă

Ivory Turtle și dovleac FotoAcesta este un animal erbivor. Ivory Turtle poate manca orice verde, care va cădea. Poate manca chiar si unele tipuri de plante si arbusti care sunt otravitoare altor animale. Și, de asemenea, broasca țestoasă poate mânca cactuși și lichenii din lemn. Algele și alte plante care cresc în apă vor fi de asemenea consumate, deoarece plutesc bine. Dar oamenii de știință au aflat că broasca țestoasă elefant iubește să mănânce mai mult roșiile. Acest fapt ia încântat pe mulți care pot observa procesul de hrănire.

Este necesar să cunoaștem o trăsătură distinctivă a acestui tip de broască țestoasă - aceasta foarte rar bea apă. Animalul a învățat să controleze procesele corpului său, astfel încât lichidul să rămână în el timp îndelungat.

reproducere

Big și mic țestoase de elefantGalapagos sau țestoasele elefant se pot împerechea în orice moment al anului. Ei nu au o perioadă în principiu pentru acest lucru, ca și în cazul altor animale. Există vârfuri sezoniere de activitate sexuală, care afectează reproducerea acestor animale.

Femeile în fiecare an Din aprilie până în noiembrie, un număr mare de ouă sunt puse, din numărul poate ajunge la două duzini. Mici în diametru, de aproximativ cinci până la șase centimetri și cântărind până la șaptezeci de grame.

Tortoises hatchEa organizează ceva de genul unui cuib, ouăle sunt păstrate timp de aproximativ șase luni, după care începe să se desfacă ecloze mici, ceea ce va organiza în viitor o nouă generație de giganți Galapagos.

Animalele pot trăi în natură, există cazuri în care țestoasele de elefant au trăit mai mult de un secol.

Vulnerabilitatea vederii

Țestoasa elefantă furioasă sa ascunsDe la descoperirea țestoaselor elefante din Insulele Galapagos, ei sunt foarte vulnerabili. Timp de câteva secole, un număr mare de oameni au fost exterminați de ei. Aproape două sute de mii de țestoase au fost distruse irevocabil. Motivul a fost gustul excelent al cărnii de broască țestoasă și a cojilor de oase valoroase, care sunt încă vânate intens. Marinarii au luat gigantii la mare, numindu-i "conservate vii", datorita caracteristicilor speciilor, pentru a pastra vitalitatea timp de luni fara aliment si apa.

Până în anii treizeci ai secolului trecut, nu s-au luat măsuri pentru păstrarea broaștelor țestoase. Mai târziu, oamenii de știință au început să încerce să restabilească populația prin diferite măsuri. Au fost înființate parcuri naționale, întreg teritoriul Insulelor Galapagos a fost declarat rezervă. Acum că a fost interzisă vânătoarea acestor giganți, numărul lor se recuperează foarte încet.

O broască țestoasă de elefant merge pe iarbă și o pasărePentru a nu spune, țestoasele elefante sunt pur și simplu magnifice, cineva care a văzut cel puțin o astfel de minune nu o va uita niciodată. Giants, care au coborât la noi de la antichitate, și-au păstrat splendoarea și au devenit. Tortul elefant este magnific și oamenii ar trebui să aibă grijă să împiedice dispariția acestui animal frumos.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa dati un acvariu pentru o broasca testoasaCum sa dati un acvariu pentru o broasca testoasa
Cum să ai grijă de o broască țestoasă acasăCum să ai grijă de o broască țestoasă acasă
Turturele de acasă, cum să păstreze o broască țestoasă la domiciliuTurturele de acasă, cum să păstreze o broască țestoasă la domiciliu
Ce și cât de des ar trebui să existe țestoase fluviale la domiciliuCe și cât de des ar trebui să existe țestoase fluviale la domiciliu
Cum sa alegi o lampa ultravioleta pentru broaste testoaseCum sa alegi o lampa ultravioleta pentru broaste testoase
Cum de a determina sexul broaștei de țestoasă cu broască roșie și de țărm?Cum de a determina sexul broaștei de țestoasă cu broască roșie și de țărm?
Conținutul țestoasei mlaștină din Europa la domiciliuConținutul țestoasei mlaștină din Europa la domiciliu
Lista celor mai mari animale din lumeLista celor mai mari animale din lume
Broască țestoasă din Asia Centrală: conținut și îngrijireBroască țestoasă din Asia Centrală: conținut și îngrijire
Tortoise ca animal de companieTortoise ca animal de companie
» » Elephant tortoise, caracteristicile sale și istoria
© 2021 amigdas.com