amigdas.com

Broască țestoasă din Asia Centrală: conținut și îngrijire

Țestoasa din Asia CentralăVarietatea de broaște țestoase este destul de uimitoare și grozavă. În natură, vă puteți întâlni astfel reprezentanți ai reptilelor

de la cele mai mici, ale căror dimensiuni nu pot depăși zece centimetri pentru viețile lor, precum și giganți care cântăresc până la o jumătate de tonă. Dar în acest caz există subspecii medii, ale căror dimensiuni atinge de la douăzeci până la treizeci de centimetri. Este vorba despre un astfel de reprezentant de broaște țestoase, numit Asia Centrală, și vor fi discutate în acest articol.

Mai mult, articolul va descrie habitatele țestoasei asiatice asfaltate, caracteristicile sale și particularitățile îngrijirii creaturii la domiciliu.

Habitatele țestoasei stepice

Tortoise în Oceanul PacificȚestoasa din Asia Centrală este, de asemenea, numită stepa sau țestoasa din Horsfield. În număr mare aceste animale clasă reptilele trăiesc în semi-deserturi Asia Centrală. Iar aceste broaște țestoase se găsesc în India, Iran, Pakistan, Kazahstanul de Sud și Afganistan. Cu toate acestea, acest număr mic de animale se găsesc și în Rusia, în sudul regiunii Orenburg.

Habitatul optim pentru aceste broaște țestoase sunt deșerturi argiloase sau nisipoase, văi ale râurilor, semi-deșerturi, terenuri agricole sau chiar câmpuri. Este de remarcat faptul că această specie este capabilă să trăiască în munți și la poalele munților, a căror înălțime ajunge la 1200 de metri. Acest fapt confirmă faptul că reptilele din Asia Centrală se pot mișca perfect în zone abrupte și pante abrupte.

Descrierea țestoasei din Asia Centrală

Armura țestoasei din Asia CentralăCochilii nu sunt înalți, lungimea poate fi de până la douăzeci până la douăzeci și cinci de centimetri. Forma este rotundă, în sus are o aplatizare, putem spune că atunci când vedeți partea de sus, handicapul arată ca un patty. culoare coaja poate fi de măsline sau maro-galben. Petele de pe cochilia unei broaște țestoase sunt culoarea solului și au o schiță vagă. Plasterul este de culoare închisă și are șaisprezece scuturi de corn. Carapacea broasca testoasa are treisprezece scuturi excitat, pe care sunt amplasate canelurile. Lamele din față ale țestoasei din Asia Centrală au patru degete cu gheare. Maxilarul superior al acestor reptile este agățat.

Tortoasa de sex masculin are un tubercul excitat pe partea din spate a puietului, în timp ce la femele numărul de tuberculi excitat poate conta de la trei la cinci.

Trebuie remarcat faptul că femelele țestoase din Asia Centrală sunt întotdeauna mai mari decât bărbații din aceeași specie.

Dacă habitatul și alți factori care afectează viața reptilelor sunt favorabile, atunci animalul poate trăi până la cincizeci de ani. Este important de observat că țestoasa continuă să crească pe tot parcursul vieții.

Nutriția țestoasei din Asia Centrală

Nutriția țestoasei din Asia CentralăÎn habitatele naturale, dieta acestor broaște țestoase include, de regulă, alimente vegetale, și anume: lăstari de arbusti, ierburi perene, fructe de pădure, pepeni, fructe de fructe.

Dacă este domesticite, dieta trebuie să fie diversă și să includă:

 • fibre grosiere (fân sau iarbă uscată), frunze de plante, salate și alte verde - 80% din rația constitutivă totală;
 • legume - 15% din rația constitutivă totală;
 • fructe - 5 la sută din dieta constitutivă totală.

Țestoasele nu sunt recomandate pentru a fi hrănite din mâini, cel mai bine este să taie alimente și să se răspândească el într-un loc special. Locul de luat masa trebuie să fie dotat corespunzător, astfel încât broasca testoasă să nu poată înghiți terenul sau alte obiecte necomestibile în timpul prânzului. Având în vedere că mediul natural din Asia Centrală, au hrănit slab și iarbă destul de suculent de fructe sau pentru că este foarte rar, ține cont de faptul că, ierburi dulci suculente sau fructe pot provoca fermentul animalelor în stomac. Bazându-se pe aceasta, este important să aderați la moderarea varietății de hrană reptile.

Atunci când construiți un terariu, trebuie să alocați un loc în care va exista întotdeauna o sursă de calciu sub formă de furaje speciale de pulbere, vândute în magazinele de animale.

Nu dați țestoase alimente, pe care oamenii le mănâncă, și anume: carne, pește, lapte, pâine, ouă sau produse din lapte acru.

Persoanele tinere au nevoie de alimente în fiecare zi, iar țestoasele adulte trebuie să fie hrănite o dată la două sau trei zile.

Reproducerea țestoaselor

Luarea ouălor cu o broască țestoasăMaturitatea sexuală a țestoaselor din Asia Centrală are loc în natură la vârsta de zece ani și trebuie remarcat că maturitatea sexuală a bărbaților are loc mult mai rapid decât la femei. Primăvara primăvară, în timpul sezonului de împerechere în țestoasele de stepă din locurile în care locuiau, sunetele dureroase ale bărbaților care se ocupă de femelele lor și sunetul cojilor de bătut se aud.

La domiciliu, broasca țestoasă ajunge la pubertate la vârsta de șase ani. Aplicarea ouălor se face, de regulă, în sol compactat sau în nisip umed, din aprilie până în iulie. Adâncimea găurilor pentru ouă este de o jumătate de centimetru, cu un diametru de aproximativ patru milimetri. Numărul de muștiucuri poate fi de la una la trei, în cazul în care există de la două la șase ouă de broască țestoasă.

Ouăle de broască țestoasă cântăresc aproximativ treizeci de grame, iar incubarea lor durează timp de șaizeci de zile, cu aproximativ șaptezeci de procente de umiditate și o temperatură de la douăzeci și cinci la treizeci de grade.

Țestoasele se varsă în perioada august-septembrie și ating o lungime de cel mult cinci centimetri. Este demn de remarcat ce se întâmplă atunci când țestoasele pot trece peste ierni întregi și apar doar la începutul primăverii. Țestoase mici la naștere au sac de gălbenuș nedescărcată și un dinte de ou bine exprimat. Mananca aceste reptile mici începe cu cea de-a doua și, uneori, a patra zi după naștere, se întâmplă atunci când sacul de gălbenuș este retras complet.

Întreținerea și îngrijirea broască țestoasă din Asia Centrală

Cu conținutul țestoaselor din Asia Centrală acasă, trebuie respectate următoarele reguli de bază:

 1. Terariul trebuie să aibă a Conținutul țestoasei din terariueste format din pietricele mari, așchii de lemn, fân sau rumeguș.
 2. În terariu trebuie să fie o casă și un jgheab.
 3. Când se construiește un terariu pentru a conține o reptilă, este necesar să se efectueze o lampă cu incandescență, cu o valoare cuprinsă între patruzeci și șaizeci de wați. O sursă de lumină artificială este foarte importantă pentru țestoasa din Asia Centrală, deoarece căldura contribuie la dezvoltarea proceselor naturale care apar în corpul animalului. În absența încălzirii externe, metabolismul se deteriorează în animal, alimentul începe să se putrezească în stomac, după care reptila poate avea probleme cu tractul gastro-intestinal. Temperatura din casa reptilei ar trebui să fie de la douăzeci și patru la douăzeci și șase de grade într-un colț rece și o temperatură caldă (sub lampă) - de la treizeci la treizeci și trei.
 4. Orice hipotermie, provocată de răcirea în terariu, poate provoca o răceală în reptile.
 5. Pentru broasca testoasa asimilat în condiții de siguranță necesare pentru vitamine de viață, de calciu și oligoelemente se recomandă instalarea peste lampa UV terariu specială, care trebuie să fie amplasate la o distanță de douăzeci și cinci de centimetri de broasca testoasa.
 6. Într-una din colțurile libere ale camerei, în care sunt țestoase, trebuie să existe o corrală specială. Acest lucru se datorează faptului că țestoasele preferă să se găsească adăpost, iar reptilele să se simtă binevenite sfătuit să aibă o lampă de încălzire lângă pereții unui astfel de stilou.
 7. Conținutul unei broaște țestoase din Asia Centrală pe pardoseală este interzisă. Acest lucru este permis numai în cazul în care incinta închisă pentru reptila este pe o podea caldă, fără o scădere a temperaturii și fără chiar o ușoară pescaj.
 8. Pentru a scăpa o reptilă este necesară în apă caldă o dată la două săptămâni. Temperatura recomandată este de la treizeci la treizeci și cinci de grade, iar înălțimea apei este până la nivelul capului animalului (aproximativ două treimi din înălțimea cochiliei).
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa dati un acvariu pentru o broasca testoasaCum sa dati un acvariu pentru o broasca testoasa
Cum să ai grijă de o broască țestoasă acasăCum să ai grijă de o broască țestoasă acasă
Turturele de acasă, cum să păstreze o broască țestoasă la domiciliuTurturele de acasă, cum să păstreze o broască țestoasă la domiciliu
Ce și cât de des ar trebui să existe țestoase fluviale la domiciliuCe și cât de des ar trebui să existe țestoase fluviale la domiciliu
Cum sa alegi o lampa ultravioleta pentru broaste testoaseCum sa alegi o lampa ultravioleta pentru broaste testoase
Cum de a determina sexul broaștei de țestoasă cu broască roșie și de țărm?Cum de a determina sexul broaștei de țestoasă cu broască roșie și de țărm?
Conținutul țestoasei mlaștină din Europa la domiciliuConținutul țestoasei mlaștină din Europa la domiciliu
Care sunt particularitățile structurii scheletului țestoaselorCare sunt particularitățile structurii scheletului țestoaselor
Elephant tortoise, caracteristicile sale și istoriaElephant tortoise, caracteristicile sale și istoria
Tortoise ca animal de companieTortoise ca animal de companie
» » Broască țestoasă din Asia Centrală: conținut și îngrijire
© 2021 amigdas.com