amigdas.com

Pisica leoparda din Asia, asemanatoare cu cea a leopardului: continut

Stâncă bengalăLeopard pisica este numit din cauza unui model reperat pe piele, oficial rasa este numit "Bengal". Aceste animale sunt mai mari decât pisicile domestice obișnuite, iar petele lor seamănă cu o figură adorată de un leopard sălbatic. Acest lucru le face foarte eficiente și, prin urmare, în cerere. De unde a venit această pisică, ca un leopard?

Din istoria rasei Bengal

Desigur, în sângele acestor animale, genele strămoșilor sălbatici sunt mult mai răspândite decât cele ale strămoșilor obișnuiți. În pădurile sălbatice din Indonezia puteți întâlni aceste pisici care locuiesc acolo liber. Ele sunt numite "pisici de leopard asiatice". Corpul de prădători grațios atinge o lungime de jumătate de metru, greutatea corporală variază între 7 și 12 kilograme. La mijlocul secolului trecut, vânătorii locali au distrus fără prudență pisicile reperate datorită pieii lor luxoase.

Dacă sa întâmplat ca mama mortă să aibă pisoi în blat, braconierii i-au dus pentru revânzare turiștilor. Animalele au fost oferite ca animale de companie exotice și au cerut mulți bani pentru ei. Dar pisicile sălbatice nu au supraviețuit în captivitate.

Primul copil care a reușit să-și salveze viața a fost o pisică, poreclită "Malaezia". Sa întâmplat în 1961, o femeie care sa angajat profesional în creșterea pisicilor și a dus-o în Statele Unite. Această frumusețe a fost mai târziu traversată de o pisică obișnuită cu păr scurt și a dat nastere unei noi rase bengaleze.

In urmatorii 15 ani, proprietarul său Jeanne incrucisat sistematic pisici țipătoare și câini cu alți membri ai pisica, care intenționează să obține un „leopard în miniatură“, cu o pisică domestică temperament dulce. Entuziasmul său a fost preluat de alți crescători, iar la mijlocul anilor 1980 pisicile din Bengal au început să fie reprezentate la expoziții.

Câțiva ani mai târziu, rasa a fost descrisă și înregistrată oficial și a început să câștige popularitate în diferite țări. La noi, Bengal, fiind încă o raritate. Dar cineva care vede o dată o pisică leopardă aproape și comunică cu ea - nu va rămâne indiferentă.

Standard de rasă și culori

Asta ar trebui să fie o pisică de rasă pură:

 • Capul este în formă de pană, nu foarte mare.
 • Lungimea corpului este de 50-80 cm.
 • Greutatea pisicilor este de 3-5 kg, pisicile - 6-8 kg.
 • Coada este de lungime medie, groasă, cu vârf rotunjit.
 • Picioarele picioarelor sunt puțin mai lungi decât cele din față.
 • Nasul este larg, nasul este deasupra nivelului ochiului.
 • Urechile sunt de dimensiuni medii, largi, rotunjite.
 • Ochii sunt verzi, galbeni sau maro, în formă de migdale.
 • Culoarea pielii are pete mai închise pe fond deschis.

Pisici bengalezeVariația culorilor se deosebește de culoarea fundalului principal și a petelor. Noul fond de nisip este numit maro tabby. Dacă culoarea de fundal este de argint sau gri, sunt chemați Bengalis argint tabby. Mai mult, unitatea se duce la pisici, rozete și marmură.

reperat Punctele clar definite sunt distribuite uniform pe tot corpul. în rozetchatyh mijlocul petelor este mai ușor decât muchia - aceasta este varianta cea mai comună a culorii Bengalisului. marmură numit astfel pentru modelul caracteristic sub formă de modele și dungi, care amintesc de modelele pe marmură.

La o vârstă fragedă, pisoii pentru o vreme, modelul pe blana devine decolorat, acest lucru este normal. Acesta este modul în care se manifestă funcția protectoare dată de natura sălbatică, astfel încât culoarea să nu iasă în evidență, până când animalul nu mai poate să se ridice sau să dispară rapid. Mai târziu (aproximativ 3-4 luni) punctele devin din nou mai distincte.

Întreținere și îngrijire

Rasa este acum atât de adaptată la conținutul de acasă nu necesită condiții specifice. Ea are nevoie de hrană la fel ca și alte pisici domestice. Puteți oferi carne slabă sau gătită, carne de pui, brânză de vaci. Peștele nu depășește de 2 ori pe săptămână. Mulți preferă alimentele pre-preparate și conservele speciale pentru pisici. Un animal ar trebui să aibă întotdeauna acces la apă potabilă curată.

Îngrijirea igienică este redusă la:

 • Curățarea periodică a urechilor. Este mai bine să faci cu bastoane ude. Adânc în interior nu trebuie să urce, este suficient pentru a curăța suprafața interioară a urechii de murdărie și de acumulare de sulf.
 • Grijă pentru haina. Deoarece acestea sunt pisici cu păr scurt, nu este greu să le îngrijești. Periodic, corpul este ținut cu o mână umedă pentru a colecta părul căzut sau este trecut printr-o perie specială.
 • Bathe Bengalis rar și neapărat, de exemplu, înainte de expoziție. O pisică leopardă se poate îngriji perfect de puritatea ei.

Bengal pisicăCaracteristica de culoare pisică leopard poate fi luată în considerare pasiune pentru mișcare și libertate, ei nu-și plac apropierea și spațiul închis, ei joacă și se mișcă de bună voie pe stradă, dacă li se dă o astfel de oportunitate. Dacă vă puteți oferi animalului de câine un paddock, va fi minunat.

Pisica leopardă nu tolerează singurătatea și îi lipsește foarte mult pe maestru, rămânând singur. Dacă stați mult timp la serviciu, împerecheați un bengal cu alt animal, ei găsesc cu ușurință o limbă comună chiar și cu câinele.

Prin unele boli de rasă specifice, leoparzii nu suferă, au imunitate puternică. strămoșul lor pisica le-a lăsat o imunitate cadou leucemiei feline, care a fost motivul pentru studiul uchenyh.Pri îngrijirea și întreținerea bună bengalezi trăi cu ușurință pentru a fi vechi de 15-20 de ani, astfel încât să fie pregătit ca acestea să fie în casa ta pentru o lungă perioadă de timp.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Leopardul negru: descrierea speciei, în care trăiește, modul de comportamentLeopardul negru: descrierea speciei, în care trăiește, modul de comportament
Un animal este un panter negru: unde locuiește și cum aratăUn animal este un panter negru: unde locuiește și cum arată
Cele mai mari pisici din lume și istoria lorCele mai mari pisici din lume și istoria lor
Rase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografiiRase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografii
Cea mai rară rasă de pisici cu fotografiiCea mai rară rasă de pisici cu fotografii
Caracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștriCaracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștri
Culorile principale ale pisicilor din Scottish FoldCulorile principale ale pisicilor din Scottish Fold
Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?
O rasă de rasă domestică și alte pisici similareO rasă de rasă domestică și alte pisici similare
Cat Savannah - cât de mult este un mic ghepard internCat Savannah - cât de mult este un mic ghepard intern
» » Pisica leoparda din Asia, asemanatoare cu cea a leopardului: continut
© 2021 amigdas.com